Legfrissebb fotó :

Élményeink a 20. héten

Iskolánk bemutatása

 

Továbbtanulási eredményeink kiválóak. Az iskolánkat elhagyó diákok döntő része érettségit adó középiskolában tanul tovább, legjobbjaink pedig megállják a helyüket az országosan is számon tartott gimnáziumokban (veszprémi Lovassy, balatonalmádi kéttannyelvű, győri bencés, Fasori Gimnázium, Pápai Református, szombathelyi premontrei, veszprémi Padányi, veszprémi Vetési, balatonfüredi Lóczy, tapolcai Batsányi), illetve más középiskolák speciális tagozatain. A különféle központi mérések (monitor vizsgálat, szaktárgyi-, kompetencia mérések, központi felvételi vizsgák) rendre azt igazolják, hogy iskolánk a falusi és kisvárosi iskolákat messze megelőzve, a megyeszékhelyek és a budapesti iskolák átlagszintjén teljesít. Végzős tanulóink nagy arányban tesznek sikeres alapfokú német nyelvvizsgát. Tanulóink eredményes német kapcsolatot ápolnak a bajor Willanzheim iskolásaival. 2007 nyarától erdélyi testvérkapcsolatot is működtetünk (Aranyosszék-Kövend). Diákjaink hatodik osztálytól kezdődően - a szülők döntése alapján - fakultatív angol oktatásban részesülhetnek. Kiemelt figyelmet fordítunk a tanulási zavarokkal küzdő tanulóinkra. Különóra keretében fejlesztő pedagógus, logopédus és gyógypedagógus alkalmazásával szeretnénk segíteni ezeken a gyerekeken, óriási terhet levéve ezzel a szülők válláról.
Jól képzett, gyerekeket szerető, lelkes pedagógusaink rengeteg tanórán kívüli tevékenységet is vállalnak. Nívós iskolai ünnepségeink, kulturális- és sportversenyeink, gazdag szakköri programajánlatunk minden tanulónk számára cselekvő részvételt és élményt jelent. Nyári táboraink, a tanulmányi kirándulások, az úszásoktatás és a színházlátogatások nagyon népszerűek tanulóink körében. A kerületi, megyei és országos szaktárgyi-, sport és kulturális versenyeken szép eredményeket érünk el. A Balaton-felvidéki Iskolák Találkozójának két alkalommal történő színvonalas megrendezésével, és az ott elért eredményeinkkel elismerő visszhangot váltottunk ki a térségben, a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Az igazi vonzerőt azonban iskolánk fesztelen légköre, kiváló hangulata jelenti, ahol a pedagógusok és gyerekek - a magas követelményszint és a problémák ellenére - többnyire eredményesen együttműködnek. Büszkék vagyunk kiváló sportolóinkra, sakkozóinkra és - az iskola 2/3-át mozgósító - néptáncosainkra, képzőművészeinkre, zeneiskolásainkra!

Iskolaépületünk tágas, biztonságot nyújtó udvarával, napközijével, jó színvonalú étkezéssel is csábítja a környező települések tanulóifjúságát. A nyelvek és a számítástechnikai ismeretek sikeres elsajátítását korszerűen felszerelt nyelvi labor és számítástechnikai terem segíti. Önerőből épült, korszerű tornatermünket 2010-ben adtuk át.

 


2024-05-25

Hermann Ottó verseny országos döntő

2024-05-27

Országos mérés 4.o.

2024-05-28

Iskolafogászat 3. és 4. o.

2023/24 tanév programja


Digitális napló :


2023 Nyári nemzetiségi tábor - Lengyel - Annafürdő


2022 Nemzetiségi német nyári tábor - Sopron


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


2019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +