Röplabda

Röplabdásaink ismét kitettek magukért

 

2023.01.27-én, pénteken az esti órákban hét bozzays röplabdás leány (Horváth Johanna Janka (7.o), Máté Míra (7.o), Molnár Csenge (6.o), Molnár Hanga (3.o), Nagy Johanna Petra (5.o), Sólyom Helka (4.o), Szabó Izabella (4.o)) volt segítségére a Szent Benedek Röplabda Akadémia NB I-es csapatának. Sportolóink tettre készen várták a Szent Benedek Röplabda Akadémia - Jászberény Röplabda Klub találkozót, ahol a lányok kitartó munkájának is köszönhetően gördülékenyen ment a mérkőzés lebonyolítása.

 

Nagyon szépen köszönöm a Szent Benedek Röplabda Akadémia nevében, hogy ismét számíthattam röpiseinkre!

 

Bede Tamás (röplabda edző, Szent Benedek Röplabda Akadémia) 

 

 

 

 

Korcsolyázás

Az ötödik osztályosok nagy korcsolya partija Balatonfüreden

 

Ötödikeseink 2023. január 23-án hétfőn remek hangulatú korcsolya délelőttöt tartottak Balatonfüreden, a Zákonyi utcában található jégpályán. Az enyhén vizes pálya ellenére, egy kiváló hangulatú oktatással egybekötött korizást tudhattunk magunk mögött. Mindannyian kellemesen elfáradva, új sportélményekkel térhettünk haza!

 

Bede Tamás (osztályfőnök)

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Sakkverseny

A tapolcai sakk szakosztály meghívást kapott a horvátországi Virje-be a NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI RAPID VERSENYRE. 3 korosztályban versenyeztek: U9, U12, U16. Török Gyula és Török Gergő U16 mezőnyében versenyzett. Gyula 2. helyen végzett ezüstérmet kapott, Gergő pontazonossággal 8. helyen végzett. A vezető edzőjük és a tapolcai sakkmesterek, akik kísérők voltak nagyon megdicsérték őket.

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

A magyarországi németek kitelepítésének emléknapja

Január 19-én van a magyarországi németek elűzetésének és elhurcolásának emléknapja. Iskolánkban január 20-án emlékeztünk meg erről a szomorú történelmi eseményről, amikor a németeknek tulajdonképpen mindenüket hátrahagyva, csupán egy batyuval kellett elhagyniuk Magyarországot. Az emlékezésbe az alsó tagozatos tanulóink is bekapcsolódtak. Tünde néni rövid és a gyerekek számára is megérthető rövid bevezetője után iskolánk tanulói megnézték a So entstand das Wandelbündel/Így készült a vándorbatyu német nyelvű magyar feliratos kisfilmet. Utána az alsósok kaptak egy „batyut” és beleírták, hogy ők mit vinnének magukkal erre az „útra”. A felsősöknek még levetítettük László Gábor: Mi svábok mindig jó magyarok voltunk című filmet, melyben megismerhették és átélhették, hogy min mentek keresztül az elüldözött és vagyontalanná vált vagy éppen szétszakadt családok. A felsősöket arra bíztattuk, ők batyujukba tárgyak helyett olyan szavakat gyűjtsenek, hogy mire lehetett szükségük ezeknek az embereknek, hogy túléljék ezt az „utazást”. Lehetett könyvjelzőt is készíteni, amelyeken egy-egy híres magyarországi német személy fotója szerepelt, tanulóinknak pedig egy kis kutatómunka után egy rövid életrajzzal kellett azt kiegészíteni. A német munkaközösség egy kiállítást is készített a tanulók munkáiból, amelyet a szülők is megtekinthetnek az emeleti vitrinben.   

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Arany János Magyarverseny

Január 26-án került sor az Arany János magyarverseny 2. fordulójára a Bozzayban. A félévi és a felvételi feladatok közepette erre a megmérettetésre is készültek tanulóink. A középdöntőbe jutottak: Filep Lili, Molnár Boglárka 8. osztályos, Barátossy Álmos, Kruczler Kiara 7. osztályos, Hajas Bulcsú, Komárcsevics Szabolcs, Rédling Boglárka 6. osztályos, Bánó-Weisz Benedek, Green Anna 5. osztályos tanulók. Szívből gratulálunk eddigi teljesítményükhöz!

 

 

Sakk

Az új év első szombatján / 2023. 01. 07. / rendezték meg Diszelen a gyermek korosztályok számára is meghirdetett rapid sakkversenyt. Iskolánkat 5 fő képviselte. A tíz év alattiak 12 fős mezőnyében két zánkai tanuló versenyzett, a főként tapolcaiak és ajkaiak alkotta csoportban. Nagy Bendegúz 6 játszmából 5,5 ponttal, magabiztosan nyert, elhozva az aranyérmet, valamint az oklevelet és a kupát! Bánó - Weisz Zsombor 4 ponttal a 3. helyen végzett, ami szintén kiváló teljesítmény!

Rédling Benedek / a legifjabbként / , Török Gergely és Török Gyula a felnőttekkel összevont, 14 fős mezőnyben indultak. Benedek 5 pontból 2, míg a Török fivérek 6 pontból 3 - 3 -at szereztek, s a teljesítményük alapján ők is megérdemelték volna az érmet!

Elégedetten, szép élményekkel léptünk át a karácsonyi ünnepkörből a farsangba!

T. Horváth Lajos

 

 

Köszönet

 Nagyon jól sikerült az adventi adománygyűjtés

a Bozzay Pál Általános Iskolában!

 

A Bozzay Pál Általános Iskola diákönkormányzata a Zánkai Református Egyházközséggel közösen rendezte meg a téli szünet előtt az adventi adománygyűjtő akcióját. A felhívásunkra elemi erővel mozdult meg az iskola ifjúsága és rengeteg szülő. Jó volt érezni, hogy ebben a gondokkal terhelt időszakban is milyen sokan gondolták úgy, hogy hozzájárulnak a rászoruló családok ünnepi készülődéséhez.

 

Ezúton szeretném megköszönni a Bozzay Pál Általános Iskola diákönkormányzata és a Zánkai Református Egyházközség nevében a rengeteg adományt!

 

 

Logischool

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

 

A veszprémi Logiscool Zánkán, a Bozzayban ingyenes nyílt napot tart általános iskolás gyerekek számára. Megfelelő létszám esetén kurzus is indulhat februártól. Részletek az alábbi plakáton olvashatóak.

A nyílt napra jelentkezni Dobosiné Turcsik Máriánál lehet +36 30 874 1561.

 

Bővebb információk: https://www.logiscool.com/hu/locations/veszprem

 

 

 

Karácsonyünnep

Karácsonyi üdvözlet képekben a bozzaysulisoktól egy lélekemelő napról.

 

„Küldök egy lángocskát szívem melegéből,

elviszi egy angyal, ki eljön az égből.

Füledbe súgja, mit szívemből kívánok,

de leírom én is: Szép, Boldog Karácsonyt! „

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában

 

Micsoda délután!

December 16-án, pénteken egy igazi nagy családi program részesei lehettünk. Szülők, tanulók, ovisok és az iskola dolgozói is csodálatos élményekkel és saját kézzel készített kézműves tárgyakkal gazdagodva térhettek haza iskolánkból. Feldíszítettük közösen az iskola karácsonyfáját, mindenki egy-egy hozott tárgyat helyezett el a fa ágára. Megválasztottuk az elsősök közül a hókirályfit és hókirálylányt, majd a szülői munkaközösség tagjainak segítségével gyönyörű karácsonyi díszeket, ajándéktárgyakat készíthettek a gyerekek. Logikai feladatokban sem volt hiány. Mindegy volt, hogy papír alapú vagy digitális módon, de nagyon élvezték a nebulók.

Semmi esetre sem hagynánk ki ezt a programot jövőre sem! Nézzétek csak a képeket, milyen jól sikerült a délután! Imádtuk, köszönjük!

 
 
 
 
A további képek megtekinthetők a Galériában!
 

 

Boldog karácsonyt!

 

December 21.

 

Kérem, hogy az alábbi linkre kattintva, az űrlap kitöltésével jelezzék igényüket!

 

https://forms.office.com/e/hC7JTgLKEQ

 

Köszönettel:    Sánta Lajos

                       intézményvezető

Adventi adománygyűjtés

Madarak etetése

Az idén is megkezdtük a madarak etetését az iskola udvarán található madáretetőben. A napraforgómagokat dr. Vissi Gabriella és a révfülöpi Gázló Egyesület ajánlotta fel. 

Ezúton is köszönjük a madarak nevében!

 

 

 

Adventi BalaTóni Party

Adventi BalaTóni Party

 

 

 

8. osztályosok a Természettudományi Múzeumban

“Mi leszek, ha nagy leszek?” December 9-én, a nyolcadikosok egy pályaorientációs kiránduláson vettek részt. A budapesti Természettudományi Múzeumban antropológiai foglalkozáson próbálhatták ki, hogy miről is szól “Dr. Csont” munkája. Valódi és másolat állati és emberi maradványok elemzésével kutatták, miről is árulkodnak a csontok. Ezt követően az eltűnt világok nyomába eredtek és a paleontológia rejtelmeivel ismerkedtek meg a több tízmillió évvel ezelőtt élt állatokról tartott tárlatvezetés során.

A rendhagyó tanórákat követően ellátogattak a Vörösmarty téren felállított, népszerű és csodálatos karácsonyi vásárra, ahol az esős időjárás ellenére is nagy volt a nyüzsgés, számtalan árus kínálta portékáját.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

5. osztály kirándulása Budapesten

November 26-án szombaton a Bozzay Pál Általános Iskola ötödik osztályos tanulói egy kimerítő, de élményekben gazdag túrán vettek részt fővárosunkban. Meglátogattuk az Országházat és a Szent Koronát, valamint részesei lehettünk egy minden igényt kielegítő idegenvezetésnek. A nap második részében a Millenenárison található Álmok Álmodói kiállítás lenyűgöző tárlatát tekintettük meg, megismerkedhettünk a magyar tudósokkal, feltalálókkal. Kirándulásunk zárásaként a Vörösmarty téri karácsonyi vásár hangulatát élvezhettük. Utazásunk különlegessége, hogy mindvégig tömegközlekedési eszközöket használtunk a környezetvédelem jegyében.

 
Köszönet a kitartásért, jókedvért!
Bede Tamás (osztályfőnök)
 
 
 
 
További képek megtekinthetők a Galériában!
 

Mikulás

December 6-án az alsó tagozatosok a faluházban várták a Mikulást. Természetesen előtte mindenki gondosan kitisztította és kikészítette cipőcskéjét, melyeket a zenés műsor után, finomságokkal megtömve találták az osztályokban. A Bozzayban is járt a Miki Miki Mikulás!!

 

 

 

4.o.  a Faluházban

Reptéri kirándulás

A 6. és 7. osztályosok osztályfőnökeik szervezésében november 29-én, kedden busszal történő pályaorientációs kirándulás keretében ellátogattak a reptérre, Budapestre. A reptérlátogatást megelőzően sétáltak egyet a Várkert Bazárban.

A túra során a repülőtér olyan, utasoktól elzárt területeire is ellátogattak, amelyek a légiközlekedés biztonsága szempontjából kritikusak. Ezekre a részekre az utasokéval megegyező átvizsgálás után léphettek csak be. Nagy élmény volt!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Napközis igény 2022. december 8.

Kedves Szülő!

 

Az linkre kattintva, az űrlap kitöltésével kérem jelezze, hogy igényli-e a napközis ellátást a tantestületi értekezlet ideje alatt!

 

A kitöltési határidő 2022. december 8. 8:00 óra.

 

https://forms.office.com/r/YHMhXYsRmt

 

Adventi vásár

Közös testnevelés az alsóban

November 30-án ismét közösen sportoltak, tornáztak az alsósok. Az izgalmas sorversenyt, és az azt követő kidobót mindig izgalommal várják a gyerekek. Nagyon jó dolog, hogy a közös csapatokban az elsőtől a negyedik osztályig mindenki töretlen lelkesedéssel vesz részt!

 

 

 

 

 

Holdbeli csónakos

November 28-án hétfőn az alsó tagozatosok Veszprémben jártak, a Petőfi Színházban. Weöres Sándor „Holdbeli csónakos” című remekművét nézték meg.

Rekordot döntöttünk, mert 57 kisgyerekkel mentünk, akik mind pirosra tapsolták a tenyerüket az előadás végén!

 

 

Mikulás futás

Magyar nyelv napja

A magyar nyelv napja (november 13.) alkalmából megkértük tanulóinkat, elsőtől nyolcadikig - változzanak kicsit Kosztolányivá, és gondolják át, szerintük melyek a legszebb magyar szavak? Figyeljenek a jelentésükre és a hangzásukra is! Ha kitalálták a kedvenc magyar szavukat, írják fel egy kis papírra és dobják bele az aulában található szavazatgyűjtő dobozba. Sok szép vagy érdekes szó került a dobozba, többek között: szeretlek, szeretet, kukutyin, kamillatea, kenőmájas, rózsa, édesanya, magyar, szemfény, metafora, tündérszép, alma, kamilla, tenger, csokoládé, család, cica, zene, boldogság, becsületesség, foci, lélek, tücsök, május, karóraszíj, láng, tűz, szív, gyermek, természet, hűség, vér, ég, emberség, szülők.

Ezek közül a 13 legkedveltebbet kitettük a faliújságra, és a 2. fordulóban ezekből megszavazták iskolánk kedvenc szavait. A játékos hangzású kenőmájas kapta a legtöbb rovátkát. A meghitt jelentésű édesanya szó a 2., a lágy hangalakú kamillatea pedig 3. lett.

 

Köszönjük szépen mindenki közreműködését!

 

Legyünk büszkék csodálatos nyelvünkre!

 

 

További képek megtekintehtők a Galériában!

 

Karácsonyi felhívás

 

 

 

A tolvaj ajándéka

November 14-én M. Kácsor Zoltán író látogatott el iskolánkba. A 2. és 3. osztályos tanulóinknak egy rendhagyó irodalomóra keretén belül mutatta be új könyvét, A tolvaj ajándéka c. verses meseregényt. A gyerekek nagyon élvezték az órát, aktívan közreműködtek.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Márton-nap 2022

„Szent Mártonnak ünnepén,
fénylő lámpást viszek én,
Világítson mindig nekünk,
Ahol járunk, ahol megyünk.”

 

2022. november 11-én Márton napot tartottunk iskolánkban. Egész héten készültünk a megemlékezésre. A gyerekek lámpásokat készítettek, libás dekorációkkal díszítették a folyosó falait, barkácsoltak, játékos feladatokat oldottak meg. Pénteken megnyitottuk Márton boltját, ahol Libankóért vásárolhattak az általuk behozott holmik közül. Délután libavadászatra invitáltuk tanulóinkat, a megtalált libákért cserébe cukorkát kaptak. A legnagyobb élmény természetesen a lampionos felvonulás és az azt követő eseménysorozat volt. A megemlékezés és a hatodik osztályosok műsora után Péter atya megáldotta a családokat és a lampionokat. Sváb harmonika dallamok biztosították a jó hangulatot, sült gesztenye, sütemény, zsíros kenyér, forró tea és forralt bor mellett beszélgethettek az egybegyűltek.

Köszönjük minden segítőnek, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. Hálás köszönetünket fejezzük ki a szülőknek, nagyszülőknek a sütemények készítéséért, valamint adományaikért. Az iskola, óvoda, a Faluház , a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Kertbarát kör és a szülők közös összefogása nélkül nem jöhetett volna létre, és nem lehetett volna ennyire sikeres a rendezvény.

 

 

A programon készült képek megtekinthetők a Galériában

 

Őszi labdarúgó diákolimpiai forduló

Az elmúlt két hét régóta várt izgalmakkal fűtötte fel a Bozzay Általános Iskola sportéletét. Balatonfüreden október 26-án és november 2-án rendezték a diákolimpiai körzeti labdarúgó tornát a II. és III. korcsoportos gyerekek részére. A viadalokon a Bozzay Pál Általános Iskola mellett a Balatonfüredi Református Általános Iskola, a Radnóti Miklós Általános Iskola, valamint a Csopaki Református Általános Iskola képviseltette magát.

A második korcsoportos sportolóink két győzelemmel és egy elvesztett mérkőzéssel zárták az eseményt, a csapat tagja a következő tanulók voltak: Bánó-Weisz Zsombor, Boros-Szuper Bonifác, Dobosi Kornél, Dobosi Márton, Doma Levente, Gondos Gergely, Gyapay Gergely, Kis-Gali Alexander, Rédling Benedek, Szabó Gyula.

A harmadik korcsoportos labdarúgók nemes küzdelmek után egy döntetlen és két vesztes mérkőzést tudhattak maguk mögött. A Bozzay Általános Iskola a következő labdarúgókat delegálta: Bánó-Weisz Benedek, Boros - Szuper Bonifác, Dobosi Gergely, Gyapay Gergely, Nagy Bendegúz, Rédling Benedek, Szabó Márton, Szász Attila.

Nagyon hálás vagyok azon szülőknek, akik segítettek a gyerekek szállításában (Bánó -Weisz Szilvia, Dobosiné Turcsik Mária, Szász Attila).

Iskolánk labdarúgói ismét kitettek magukért, köszönöm kitartásukat, lelkesedésüket.

Bede Tamás (testnevelő tanár)

 

II. korcsoportos fiúk

 

III. korcsoportos fiúk

 

Swäbische Speisen

 

Márton-napi felvonulás

 

Napközis igény 2022. november 3.

Kedves Szülő!

 

Az linkre kattintva, az űrlap kitöltésével kérem jelezze, hogy igényli-e a napközis ellátást a tantestületi értekezlet ideje alatt!

 

A kitöltési határidő 2022. november 3., 8:00 óra.

 

https://forms.office.com/r/YHMhXYsRmt

 

Kedvenc állatom rajzpályázat

Az állatok világnapja alkalmából a Bozzay Pál Általános Iskola diákönkormányzata által kiírt "Kedvenc állatom" c. rajzpályázatra összesen 12 db pályamű érkezett.

A jobbnál jobb műveket a művészeti képzést vezető tanárnő, Kata néni zsűrizte.

A pályázat eredményhirdetését az 1956. október 23-i ünnepi műsor után tartotta iskolánk, melyen a következő eredmények születtek:

 

1-2. osztály

 1. helyezett: Kartaly Léna
 2. helyezett: Boros-Szuper Levente
 3. helyezett: Pfeifer Botond

 

3-4. osztály

 1. helyezett: Sólyom Helka, Szabó Gyula Timur
 2. helyezett: Németh Julianna
 3. helyezett: Molnár Hanga, Boros-Szuper Bonifác

 

5-6. osztály

 1. helyezett: Szabó Márton
 2. helyezett: Inhof Zorka
 3. helyezett: Filep Sára, Nagy Johanna Petra

 

 Az összes alkotás közül legjobbnak ítélt kép: Szabó Márton

 

A sok kitűnő alkotáshoz ezúton is gratulálok!

Bede Tamás (diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus)

 

 

 

Az eredményhirdetésről készült képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Október 23-i megemlékezés

Október 21-én az 56-os hősökre emlékeztünk. Az iskola könyvtárában összegyűlt tanulók meghatódva nézték és hallgatták tanulóink színvonalas műsorát és Sánta Lajos intézményvezető beszédét. A szereplők, akiket Stumpfné Vass Violetta és Harapu-Kiss Tünde készített fel, délután a Faluházban is szerepeltek az ünnepi megemlékezésen.

 

Az iskolai megemlékezés itt tekinthető meg:

 

https://www.youtube.com/watch?v=HPq7DmfPP-0

 

 

 

 

 

„Mit suttog az erdő?”

 

A Veszprémi Főegyházmegye a „Teremtés hete" alkalmából ökumenikus pályázatot hirdetett meg. A pályázat témája: „hogy halljuk meg a teremtett világ hangját, mivel Isten szól hozzánk általa is”. Az felhívás általános iskolás diákok körében történt 4 korcsoportban. A munkák 4 községből (Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Kővágóörs) érkeztek. Az eredményhirdetésre október 2-án került sor a Révfülöpi Munkás Szent József Római Katolikus Templomban.

 

Zánkai iskola díjazott tanulói:

 

 1. Végh Bernadett (4. o.)
 1. Hegyi Barbara (5.o.)
 1. László Hanna (8.o.)
 2. Komárcsevics Szilvia (3.o.)
 1. Resze Zsanna (3.o.)

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

7. osztály kirándulása

Október 19-én, szerdán délután fényes őszi időben indultak a 7. osztályosok osztályfőnökükkel, Stumpfné Vass Violettával kirándulni. Átvonatoztak Ábrahámhegyre, a patakparton elsétáltak a Klastrom utcába, ahol Margó néni jóvoltából finom süti, zsíros kenyér, tea és üdítő várta őket. Onnan együtt kisétáltak a pálos kolostorromhoz, ahol felfedezték a gótikus stílusban épült csodahelyet. Hazafele Révfülöpön ettek egy finom pizzát. Nagyon szép élmény volt!

 

 

Továbbbi képek megtekinthetők a Galériában!

 

Papírgyűjtés

Őszi papírgyűjtés a Bozzayban!

 

A Bozzay Pál Általános Iskola diákönkormányzata ismételten meghirdette papírgyűjtési akcióját, melyre rengeteg, még újrahasznosítható papírhulladék érkezett, melyet ezúton is köszönünk a lelkes gyerekeknek, szülőknek! A pakolásban természetesen a diákok is kivették részüket, így a gyűjtés közösségépítő szerepe is nagy hangsúlyt kapott. A jókora konténerbe egyre csak gyűltek az otthon feleslegessé vált kötegelt szórólapok, újságok és egyéb papír alapú anyagok. A papírért kapott összeg iskolánk szülői munkaközösségének bevételét gyarapítja.

Bede Tamás (diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus)

 

 

 

 

Október 15.

 

Október 6-i megemlékezés

Október 6-án megemlékeztünk az aradi hősökről. A színjátszó szakkör tagjai lelkesen készültek a zenés- verses rádiós műsorra. Barbi, Anna, Beni, Bulcsú, Andris, Hanna, Mira és Kiara, köszönjük a szívhez szóló előadást!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Velünk élő csodák

Október 4-én, az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretén belül az iskola vendége volt ifj. Vasuta Gábor természetfotós. „Velünk élő csodák, a madarak” címmel vetítéssel egybekötött előadást tartott a felső tagozatos diákok részére.  A természetfotós, a saját maga által készített csodálatos felvételekkel mutatta be a környezetünkben élő madarakat. A diákok nagy figyelemmel hallgatták a madarakról szóló előadást, sok tanuló ügyesen fel is ismerte a fotókon látható madarakat.   

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Változások

 

Tantestületi értekezlet

Kedves Szülők!

 

2022. október 6-án, csütörtökön tantestületi értekezletet tartunk iskolánkban, ezért délután a napközis foglalkozások helyett csak gyermekfelügyeletet tudunk biztosítani tanulóink számára. A napközis tanulók a tanítási órák után írásbeli szülői kérelemmel hazamehetnek. A szivacskézilabda szakkör, valamint a 7. és 8. osztályos angol óra természetesen nem marad el. Kérem, hogy az alábbi linken elérhető Űrlap kitöltésével jelezze, igényli-e napközis gyermeke számára a délutáni felügyeletet!

 

https://bit.ly/3y78zA4

 

Megértésüket köszönjük!

 

2022. október 1.                                                                                                                                             Sánta Lajos

intézményvezető

 

Népmese napja

Szeptember 28-án tartottuk iskolánkban a népmese napját. Reggel az alsó tagozatos kisdiákok helyett királyok, királynők, hercegek, hercegnők, szegénylegények, és -leányok, huszárok, vadászok, boszorkányok, varázslók, tündérek, cicák érkeztek iskolánkba, hogy a napot izgalmas „meseváltó”-val kezdjék. Ezután a „nagyok”, vagyis a 3. és 4. osztályosok mesét olvastak az 1. és 2. osztályosoknak, miközben szóló szőlőt csipegettek, - amit külön köszönünk Szabó-Kiss Ágnesnek. Volt még papírbábkészítés, és színezés is. A napot minden osztály „szabadulószobás” interaktív játékkal fejezett be, amit Filepné Kovács Julianna készített. Az 1. és 2. osztályosok Az aranyszőrű bárány, Az égigérő paszuly és a Macskacicó című mesékhez rajzot készítettek. A sok szép alkotással a faliújságot díszítettük. Felkerült a 2. osztályosok terme melletti falra Sárffi Mariann pedagógiai asszisztensünk mesefalvédője is.

 

A gyereket idézve: „Szuper nap volt!”

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Állatos rajzpályázat

 

Sport- és közlekedésbiztonsági nap

 

Takarítási világnap

 
A Bozzay Pál Általános Iskola diákönkormányzata szervezésében ma népes diákhaddal indultunk iskolánk környékének megtisztítására.
A lelkes tanulók a hetedik órában védőkesztyűvel és zsákokkal felvértezve szedték a hulladékot, természesen szelektálva.
Lenyűgöző volt látni a gyerekek lelkesedését, bízom benne,hogy több ilyen eseménnyel erősíthetjük diákjaink környzetudatosságát.
 
Bede Tamás (diákönkormányzatot segítő pedagógus)
 
 
 
További képek megtekinthetők a Galériában!
 

Német nemzetiségi tábor

 A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósítására kiírt, NTAB-KP-1-2022/1-000374 nyertes pályázat kapcsán a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat lehetőséget biztosított a Bozzay Pál Általános Iskola számára, hogy a „Feste, Bräuche und Tracht” hagyományőrző tábor keretein belül, 5 nap 4 éjszakát tölthessen el 24 tanuló Sopron és környékén, 2022. 07.04-08 közötti időszakban. A támogatáskezelő 800 000 Ft támogatással járult hozza a tábor megvalósításához, amelyet a nemzetiségi önkormányzat és A Zánkai Iskoláért Alapítvány 400- 400 000 Ft-tal egészített ki. Az ötnapos időszak Siposné Bányai Ildikó szervezésében, Harapu-Kiss Tünde és Bácsi Krisztina részvételével zajlott. A tanulók a táborozás alatt a nyelvi órák mellett megismerkedtek a karácsonyi, húsvéti, esküvői, születésnapi, valamint a boszorkányok éjszakájával kapcsolatos szokásokkal, a német nemzetiségi népviselettel, az állattartás módjaival. Plakátot készítettek, rétest sütöttek, fagylaltkelyheket állítottak össze, lakodalmas játékon, traktortúrán vettek részt, megismerkedtek a csokikészítés technikáival, szóval egy percet sem unatkoztak.

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Papírgyűjtés

 

Évnyitó újratöltve

Készült egy felvétel az évnyitóról, amit szívesen osztunk meg veletek. A minőségért elnézést kérünk, mert a videó készítője a gyerekek között állt, de aki lemaradt róla, így is betekintést nyerhet az évnyitó műsorba.

Nagyon klassz volt! Köszi Márti néni és cuki harmadikosok!????

 

A műsor a következő linken tekinthető meg:

 

Évnyitó a Bozzayban. A harmadik osztály műsora 2022. szeptember 1. - YouTube

 

Sportos nap

 A mai nap sportosan telt iskolánkban. Kicsik és nagyok kíváncsian gyülekeztek a tornateremben, ahol több meglepetés is várta őket. Először az Acro Dance csoport mutatkozott be, modern táncot népszerűsítve az egybegyűlteknek. A Balatonfüredi Kézilabda Sportegyesület a szivacskézilabda rejtelmeibe nyújtott betekintést, majd a Szent Benedek Röplabda Akadémia a röplabda szépségeit népszerűsítette tanulóink körében. Utóbbi két egyesület bázisintézménynek választotta iskolánkat, ami azt jelenti, hogy nem kell a gyerekeknek messze utazniuk azért, hogy megismerjék és gyakorolhassák kedvenc sportjukat, és a táncért sem kell a szomszédba menni.

Ragadjátok meg az alkalmat, és használjátok ki minél többen a kedvező lehetőséget!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

Tanévnyitó

„Szakadj, zuhogj, zápor gyöngye,
szomjas föld göröngye vár,
a sok tudást épp így várja,
aki iskolába jár.”

 

Bár nem szakadt, de ma reggel esett Zánkán is, nem kicsit. Ennek ellenére szeptember elsején megnyitotta kapuját a Bozzay Pál Általános Iskola a bozzaysulisok előtt. Tizenhat kis elsős diák állt megszeppenve az iskola könyvtárában, hátuk mögött szüleik bíztató tekintetétől kísérve. De minden ránc kisimult az arcokon, miután a suli bozzays diákká fogadta a kis jövevényeket három új, felsőbb éves társukkal együtt. Bár az idő szomorkás volt, de nem a hangulatunk! Erről Márti néni és a harmadik osztályosok műsora gondoskodott, magas színvonalon!

A fontos eseményről beszéljenek a képek!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Tanévnyitó 2022

 

Nyári ügyeleti rend

 

Álláslehetőség a Bozzayban

 

Pályázat tanító, napközis nevelő munkakör betöltésére: PÁLYÁZAT

 

Pályázat pedagógiai asszisztens munkakör betöltésére: PÁLYÁZAT

 

Nemzetiségi nap

NNN nap 

 

A nyolcadik osztály szervezésében jöhetett létre hagyományteremtő szándékkal a német nemzetiségi nap (NNN), melyen német és népismereti feladatokkal birkóztak meg vegyes csapatokban elsőtől hetedik osztályig a gyerekek. Piros, sárga, narancssárga, sötétkék, világoskék, sötétzöld, világoszöld, fekete, fehér, barna csapatokba osztották be a szervezők az alsóbb éveseket. A „Dorfrally” 10 állomásból állt, mely során megjártuk a kertészettől a tájházon át a barkácsboltig az iskola környékének összes árnyékos helyét. Minden állomáson feladatok várták a gyerekeket: rejtvényfejtés, német dal szövegének kiegészítése, tájházban kutakodás, népviselethez kapcsolódó puzzle kirakás, Zánka történetével kapcsolatos kérdések megválaszolása, német nemzetiségi himnusz tanulása, a sváb címer szimbólumaival való közelebbi megismerkedés. Az egész délelőttöt betöltő „falurally” végére a diákok teljesen elfáradtak, de sokat tanultak. Az eredményhirdetésnél közösen szavaltuk már a német nemzetiségi himnuszt.

A szervezésnél, az ajándékok megvásárlásánál nagyon sok segítséget és támogatást kaptunk a Német Nemzetiségi Önkormányzattól, ezúton is köszönjük a segítségüket és támogatásukat.

 

Jövőre már várjuk a jelen hetedik osztály által szervezett NNN napot.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Kompetenciamérés 2021

Kompetenciamérés 2021 - eredmények

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 80. § (1) bekezdése által elrendelt, és a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 79. §-ában és a 2020/2021. tanév rendjéről szóló 27/2020. (VIII. 11.) EMMI rendelet 11. § (1) bekezdésében szabályozott országos kompetenciamérés 2021 májusában sikeresen megszervezésre került.

 

A mérésben a magyarországi oktatási intézmények 6., 8. és 10. évfolyamos tanulói vettek részt matematikai és szövegértési feladatsorok kitöltésével. A nagyszerű eredményt a Bozzay Pál Általános Iskola jelenlegi hetedikes és a tavalyi év végén elballagott nyolcadik osztályos tanulói érték el. Az eredmények mostantól nyilvánosak.

 

A kompetenciamérés jelentősége, hogy lehetővé teszi az adott évfolyamon tanuló diákok teljesítményének összehasonlítását és fejlődésük nyomon követését szakértők által összeállított sztenderd alapján. A mérés eredményét még befolyásolja, befolyásolhatja a szülők által kitöltött Háttérkérdőív, amely a mérésben résztvevő tanulók környezeti viszonyát is figyelembe véve korrigálhat az eredményen.

 

 

A részletes jelentések (intézményi, tanulói) megtalálhatók a szokásos https://www.kir.hu/okmfit/ oldalon. Ezen a felületen a szülők megtekinthetik gyermekük egyéni teljesítményét is.

 

Magyar Falu Program pályázata

 

Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése – 2022 című, MFP-ITF 2022 kódszámú pályázat

 

 

 

Kézilabda

 

 

 

Kabóca Bábszínház

Június 7-én, kedden a Kabóca Bábszínház látogatott el iskolánkba. Egy EFOP-os pályázat keretén belül a „Mesecirkusz” című előadást nézték meg az alsós gyerekek. Ismét nagyon jó előadást láthattunk, mindenki pirosra tapsolta a tenyerét. Sajnos ez volt az utolsó előadás, amit a pályázat nyerteseként láthattunk. Az elmúlt évek során évi 2-3 alkalommal nézhettük meg a nívósnál nívósabb előadásokat, vehettünk részt a drámapedagógiai foglalkozásokon.

 

 

 

 

 

Erzsébet-tábor

Bozzaysok a Zánkai Erzsébet-táborban!

 

A Bozzay Pál Általános iskola felső tagozatos diákjai szenzációs tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Zánkai Erzsébet-táborban.

Iskolánk tantestületének döntése értelmében, kora tavasszal pályázatot nyújtottunk be az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz a tavaszi ottalvós Erzsébet-táborban történő részvételre.

Folyamodványunkat mindenki örömére elfogadták, így a 2022. TVK-01-00281 számú pályázat keretében 57 gyermek és 6 fő pedagógus élményekben gazdag három napot tölthetett el június 1-3. között, az elmúlt időszakban több tízmilliárd forint értékben újjá varázsolt gyermekparadicsomban. A tábor szervezői a színvonalas ellátáson túl számos érdekes programot is nyújtottak a résztvevőknek.A Bozzays diákok belekóstolhattak az íjászkodásba, lézerharcba,az egy órás hajókázás alkalmával bepillanthattak a kapitány úrhoz is. Részesei lehettek a középkori csata viadaloknak, érdekes előadások alkalmával megtudhatták a kutyatartás fortélyait,betekintést kaptak az ízeltlábúak világába.Kipróbálhatták az Exatlonpályát, valamint sokan éltek a trambulinozás lehetőségével is.A kísérő pedagógusok egyöntetű véleménye alapján a legizgalmasabb elfoglaltságnak a kalandpark megmászása ígérkezett, természetesen nem maradhatott el a minden igényt kielégítő strandolás sem.

 

Reméljük a következő tanévben is hasonló sikerekről számolhatunk be.

 

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Látogatás a Gyógynövénykertben

Június 2-án, csütörtökön az alsósok meglátogatták a zánkai Gyógynövénykertet. Takácsné Kati néni fogadott minket, és mutatta meg nekünk a kert csodálatos növényeit. Sokan nem jártak még itt, és legnagyobb örömünkre érdeklődve hallgatták Kati néni rövid ismertetőjét, majd örömmel fedezték fel a számukra ismerős gyógy- és fűszernövényeket.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Alsós kirándulás

Végre oly sok év kihagyás után ismét kirándulhattunk! Úticélunk Balatonfüred volt, ahová a június elsején, gyönyörű, napsütéses időben vonattal utaztunk el. Itt egy „kisvonat” várt minket, ezzel mentünk a Lóczy-barlanghoz és a Látogatóközponthoz. A fantasztikus barlanglátogatás után szintén a „kisvonat”-tal robogtunk a Tagore sétányra, a Bodorka Balaton Aquarium - Balatoni Vízvilág Látogatóközponthoz. Itt a Balaton élővilágával ismerkedtünk meg. Ezt követően sétáltunk a parton, megnéztük a kikötőt és a hajóállomást, megcsodáltuk a szebbnél szebb hajókat, majd természetesen fagyiztunk is. A partról gyalog mentünk az állomásra, és a 15.02-es vonattal jöttünk vissza Zánkára.

 

 

A kiránduláson készült fotók megtekinthetők a Galériában!

 

 

IT a jövőd! IT-Busz a Bozzayban

2022. május 25-én, szerdán iskolánkba érkezett az IT-Busz.

 

(Részletesebb információ a: https://programozdajovod.hu/ weboldalon.) 

 

Az iskolába érkező gyermekek és szüleik már a bejárattól kíváncsi tekintetekkel és nagy érdeklődéssel szemlélték a 16 fő munkáltatására alkalmas mozgó informatikai labort.

 

A program keretében 4., 5., 6., 7., és 8. osztályos diákjaink elméleti és gyakorlati képzés során ismerkedhettek a robotikával, a 3D-s tervezés és nyomtatás lehetőségeivel, az ezeket támogató szoftverek működésével és működtetésével. Belekóstolhattak a programozás alapjaiba, megtudhatták, hogy mennyire fontos az IT tevékenységek megvalósulásához a közösen folytatott gondolkodás és az együtt végzett munka. Átélhették, hogy mennyire fontos mások véleményének és elképzeléseinek a meghallgatása, ennek a tovább gondolása, kiegészítése, hiszen így fog létrejönni egy valóban működőképes program.

 

A gyakorlati tevékenység keretében Lego robotokat programoztak diákjaink. Az eleve rosszul működő robotot meg kellett „gyógyítaniuk”, majd kipróbálniuk, végül kiegészítő vagy új tevékenységgel kellett bővíteni a robot munkáját. Programoztak színeket felismerő, rajzoló, távolságot mérő és sportolók edzésmunkáját segítő robotokat is.

 

Hihetetlen figyelemmel és fegyelemmel dolgoztak tanítványaink! Rengeteg élménnyel gazdagodtak a fiúk és a leányok egyaránt. Kötetlen beszélgetés során az előadók irányításával a robotika mindennapi felhasználási területeit sorolták fel a gyerekek az automata mosógépektől kezdve a mikrohullámú sütőkön keresztül a legbonyolultabb, az iparban használt robotokig. Prezentációt és videót is megnézhettek tanítványaink a témában.

 

Ebédszünet után workshop keretében az érdeklődő tanulók a programozás rejtelmeiből kaptak ízelítőt.

 

A szülők is meghívást kaptak erre a napra. A délután folyamán néhány érdeklődő anyuka és apuka megtudhatta, hogy:

 

» Baj-e, ha „kütyüzik” a gyerek? Mennyi időt ajánlott a gép előtt tölteni?

 

» Mit engedjünk és mit ne a gyereknek?

 

» Hogyan változtatja meg a modern technológia az életünket?

 

» Hogyan változik a munkaerőpiac?

 

» Milyen készségekkel lehet érvényesülni ma – és holnap?

 

» Hol, hogyan fejleszthetők, sajátíthatók el a jövőbeni érvényesüléshez szükséges készségek?

 

Hasonló találkozásra kerül sor június 8-án, amikor a FIZIBUSZ érkezik iskolánkba. Ezen a napon az energia, energetika lesz a középpontban. A két órás előadáson a 6-8. évfolyam tanulói vesznek majd részt.

 

 

A programon készült fotók megtekinthetők a Galériában!

 

Herman Ottó természeti verseny

A Herman Ottó természetismereti verseny budapesti, országos döntőjén sikeresen szerepeltek tanulóink. Az 5. osztályosok közül Rédling Boglárka 6., Komárcsevics Szabolcs Viktor 7. helyezést ért el. Hatodikosaink eredményei: Scher Gergely 13., Dajka Emma 15., Resze Máté 16. helyezés. Felkészítő tanáruk: Molnár Katalin.

 

Gratulálunk mindnyájuknak!

 

 

 

 

Veszprém Megyei Német Nemzetiségi Találkozó

„Dalos pacsirtáink” sikere

 

Molnár Csenge (5.osztály), Nagy Anna Boglárka (6.osztály), Simon Júlia (8.osztály) Rábaközi Rita tanárnő felkészítésével képviselte iskolánkat a 25. Veszprém Megyei Német Nemzetiségi Kulturális Találkozón 2022.05.20-án Városlődön (25. Kulturwettbewerb – Waschludt).

Ezen a napon az énekesek, kórusok, zenészek mutatták meg tehetségüket, felkészültségüket sváb dalok, dallamok előadásával. A zánkai Trió „Arany minősítést” kapott a produkciójáért.

 

Nagyon köszönjük Rita néni és a gyerekek áldozatos munkáját és szívből gratulálunk teljesítményükhöz!

 

Wir sind sehr stolz auf unser „Trio aus Zanka”!

 

 

 

 

Országos Sakk Diákolimpia

Megyebajnok sakkcsapatunk május 13-15-én, Szombathelyen részt vett az Országos Diákolimpia Sakk Csapat Döntőjén. A több, mint 100 csapatot, 500 játékost és 300 csapatvezetőt, kísérőt felvonultató verseny igazán nagyszabásúra, izgalmasra sikerült. A 24 alsós fiú csapat közül jószerivel alig akadt kistelepülési iskola csapata. Többnyire nagy városi iskolák, egyesületi háttérrel rendelkező sakkozóival kellett megküzdenünk. Ennek ellenére a 15. helyezést elérve, a 32 pontból 16-ot megszerezve ( 50% ), a középmezőnyben végeztünk, ami igazán szép eredménynek számít! Bár a versenyrutin hiányából és a túlzott idegfeszültségből adódóan jó néhány pontot elveszítettünk. Közben azonban sokat tanulva, egy igazán jókedvű (néha talán a kelleténél is jobbkedvű) összetartó csapattá formálódtunk. Elsőtáblásunk, Nagy Bendegúz derekasan helyt állt a korosztálya legjobb sakkozói ellen, Rédling Benedek váltakozó formát mutatott a második táblán. Gondos Gergely egészen kiváló teljesítménnyel ( 8-ból 6,5 ponttal ) a 3. táblások közül a legjobb eredményt érte el, ezzel tábladíjat nyert el! A 4. táblán a két kis másodikos, Dobosi Márton és Bánó-Weisz Zsombor felváltva játszottak. Marci 60%-os teljesítményével, bátor játékával, míg Zsombi egy győzelmével járult hozzá a csapat sikeréhez.

 

Eredmények:

Jászberény ( Szent István ) - Zánka ( Bozzay ) = 2,5:1,5,

Zánka - Szeged ( Tiszaparti Iskola ) = 1:3,

Nagykanizsa ( Hevesi S. ) – Zánka = 1:3,

Zánka - Szombathely ( Brenner J. ) = 3:1,

Budapest ( Janikovszky É. ) – Zánka = 4:0,

Zánka - Velence ( Zöldliget Isk. ) = 1,5:2,5,

Siófok ( Széchenyi I. ) – Zánka = 0:4,

Zánka - Nyíregyháza ( Eötvös Isk. ) = 2:2

 

Szép volt fiúk! Csigavér! Lesz ez még ennél is jobb!

 

Horváth Lajos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az IT a jövő/d! iskolai turné

 

 

Nyári napközis tábor

Kedves Szülők!

 

A napközis táborba való jelentkezés határideje 2022. május 20.

 

Kérjük, az űrlapot nemleges válasz esetén is szíveskedjenek kitölteni!

 

Az űrlap itt érhető el: https://forms.office.com/r/NgP13QbkJd

 

Versünnep

Május 9-én Versünnepet tartottunk a felső tagozatosok számára. A hagyományos versmondó versenyünket a verseken keresztül való önkifejezés, alkotás váltotta fel. Lehetett online és offline verset posztolni, szavalni, versklipet forgatni, PPT-t, kitűzőt készíteni, közvéleménykutatást végezni. Valamit mindenki vállalt. Meglepő és szívmelengető, lelkesítő produkciókat láthattunk - hallhattunk. József Attila és Radnóti Miklós versei voltak a legnépszerűbbek, de mai, kortárs költőktől, illetve együttesektől is dolgoztak fel dalszövegeket fiataljaink. Valóban a versek, dalok ünnepe volt ez! A Bozzays diákok kiállását és kreativitását látva büszkék lehetünk.

 

Küldetés teljesítve…

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Fenntarthatósági témahét

A Fenntarthatósági témahét keretében iskolánk 5., 6. és 7. osztályosai közül a vállalkozó szelleműek többfordulós kvízt oldottak meg. Mindenki emléklapot és a Kéktúra című kiadványt kapta fáradozásáért. A legjobb teljesítményt nyújtó tanulóinkat tárgyjutalomban is részesítettük:

 

1. helyezett: Filep Sára 5.o.

 

2. helyezett: Kruczler Kiara 6.o.

 

3. helyezett: Endresz Vivien 7.o.

 

Gratulálunk!

Molnár Katalin

 

 

 

 

Nyári napközi

 

Az űrlap elérhető a következő linken:  

 

https://forms.office.com/r/NgP13QbkJd

 

Népviselet napja

Iskolánkban a korábbi évek hagyományai szerint idén is megtartottuk a Népviselet Napját. A programsorozatot egy közös bemutatófilm megtekintésével kezdtük. A tatai Kuny Domonkos Múzeum Youtube videóját nézték meg iskolánk tanuló, melyben különböző sváb férfi és női viseleteket (hétköznapi, ünnepi, templomi, lakodalmi) ismerhettek meg. Ezt követően az alsós tanulók táncházon vettek részt Bőczi Ildikó néni és Molnár Zsolti bácsi vezetésével. Az 5. osztályosok a kékfestés művészetével ismerkedtek meg: papírra kékfestő motívumos ruhát és kötényt festettek. A 6. osztály tanulói ruhát és inget hajtogattak. Az elkészült munkák iskolai faliújságon is megtekinthetőek.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Az ország "legkíváncsibb" csapata

Iskolánk ötödikesekből álló Tree Rex csapata a „Maradjatok kíváncsiak” elnevezésű komplex természettudományi verseny országos döntőjén fantasztikus összesített, írásbeli és szóbeli eredménye, online előadásuk alapján az ELSŐ HELYEN végzett! A csapat tagjai: Rédling Boglárka, Komárcsevics Szabolcs, Szabó Márton.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek! (Dr. Oláh Éva Mária, Molnár Katalin)

 

 

 

 

 

 

 

Giro d'Italia roadshow

Giro d'Italia felvezető program a Bozzayban!
 
 
Április 22-én rangos eseménynek adott helyszínt iskolánk. A május 6-8 között hazánkban megrendezésre kerülő Giro d'Italia kerékpáros körverseny (mely érinti Zánka községet is)  hírnevéhez méltó felvezető programján vettek részt diákjaink.
A délelőtt folyamán találkoztunk Boronkay Péter háromszoros világ- és négyszeres Európa-bajnokkal, számot adtunk KRESZ tudásunkról és kipróbálhattuk  a sportcsarnokban felállított kerékpáros ügyességi pályát, valamint bringapárbaj részesei is lehettünk.
 
Az esemény zárásaként a résztvevők hasznos bringás ajándékban részesültek.
 
A szervezőknek köszönjük a színvonalas lebonyolítást!
 
 
 
 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Sakk diákolimpia

A húsvéti szünet előtti szombaton, 2022. április 9-én, Ajkán rendezték a Veszprém Megyei Sakk Diákolimpia csapat döntőit.

Iskolánk az alsós fiú válogatottal: Nagy Bendegúz, Rédling Benedek, Gondos Gergő harmadik és Bánó Weisz Zsombor, Dobosi Márton második osztályos tanulókkal küzdött a pepita harcmezőkön. Az első fordulóban nem bírt velünk a tapolcai Bárdos - Kazinczy iskola csapata ( 2:2), s már ekkor sejtettük, hogy ezen a napon meglepetést is okozhatunk. A második fordulóban 4:0 arányban vertük a tapolcai Templom - dombiakat, ez a győzelem önbizalom erősítésnek sem volt rossz, a döntő ütközet előtt. Az utolsó fordulót a szintén veretlen veszprémi Botev iskola csapata ellen játszottuk, s nagy izgalmak közepette magabiztosan, 3:1 arányban győzelmet arattunk, ezzel elnyerve a megyebajnoki címet!  A kitűnően versenyző fiúknak nagy taps közepette akasztották nyakukba a megérdemelt aranyérmeket, és átvették az első helyet igazoló oklevelet is. A hazafelé vezető úton a fiúk nagy boldogságukban, még a Queen együttes világslágerére, a "We are the champions"- re is rázendítettek, aminek magam is nagyon örültem!
 
A megyebajnoki cím birtokosaként kivívtuk a jogot, hogy mi képviseljük Veszprém megyét  Szombathelyen (2022. május 13 - 15.), az Országos Diákolimpia Sakk Csapat Döntőjén.
 
Hajrá Bozzay! Szurkoljatok értünk!
 
Horváth Lajos
 
 

 

 

 

Vollé röpisuli

A Bozzay-s Röpisek a tavaszi szünetben sem unatkoztak!
 
Április 10-én, a Szent Benedek Röplabda Akadémia sportcsarnokában rendezték a Vollé Röpsuli aktuális röplabda megmozdulását három korosztály (U10,U11,U13) részére, melyhez természetesen iskolánk is három csapattal csatlakozott. A leányok ismét megmutathatták tudásukat az ország minden részéről érkező sporttársaknak, edzőknek.
 
Az U10 csapat tagjai: Horváth Natasa Lejla, Kartaly Liliána, Pfeifer Annaliza, Resze Zsanna, Varga Dorina
 
Az U11 csapat tagjai: Green Anna Kamilla, Rédling Boglárka, Sólyom Helka, Szabó Izabella.
 
Az U13 csapat tagjai: Gyapay Boglárka, Horváth Johanna Janka, Máté Míra, Nagy Johanna Petra, Szabados Zóra.
 
 
A röpisek kiváló teljesítményükre méltán lehet büszke iskolánk!
 
Hajrá Zánka!
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 

Húsvéti kézműves foglalkozás

A tavaszi szünet előtt ismét megtartotta a Szülői Munkaközösség hagyományos húsvéti kézműves foglalkozását.  Az utolsó tanítási nap délutánján sok alsós és felsős kisgyermek maradt a suliban, hogy szebbnél szebb tavaszi, húsvéti díszeket készíthessen. Négy alsó teremben berendezett „műhelyben” lelkes szülők vezetésével készíthettek színes tojásokat, papírból virágkoszorút, katicás hűtőmágnest, tarkabarka papírvirágokot, húsvéti nyuszi figurákat.

 

 

Radnóti előadás

Radnóti Miklós életét bemutató előadást tekinthettek meg a felső tagozatosok április 6-án a Szabad Ötletek Színháza művészeinek előadásában. Különösen a Nem tudhatom és az Erőltetett menet című versek előadása hatott a gyerekekre, de sok érdekességet is megtudtak a költő születéséről, névváltoztatásáról, haláláról. Az előadás érzékenyítette őket a 2. világháború szomorú eseményei iránt. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatásával valósult meg. Szervezője Filepné Kovács Julianna volt.

 

 

 

Kiegészítés a beiratkozáshoz

Kedves leendő elsős Anyukák és Apukák!

 

A 2022/2023. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja:

 

2022. április 21-22.  (csütörtök-péntek), 800 órától 1700 óráig.

 

A szülőnek a beiratkozás napján személyesen meg kell jelennie a Bozzay Pál Általános Iskolában és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni. A beiratkozáshoz szükséges adatok azonban előzetesen, a KRÉTA rendszeren keresztül is megküldhetők az intézmény számára, gyorsítva ezzel az általános iskolai beiratkozás folyamatát.

 

A szükséges dokumentumok listáját megtalálják az iskola honlapján is:  

 

https://www.bozzaysuli.hu.

 

2022. április 6. és 2022. április 22. 12:00 óráig a KRÉTA e-Ügyintézés modulba való belépés az alábbi módok alapján lehetséges:

 

        -   érvényes KRÉTA belépéssel (idősebb gyermek esetén kapott KRÉTA gondviselői jogosultsággal),

 

        -   ideiglenes regisztrációval vagy

 

        -   ügyfélkapus azonosítóval.

 

Ha szeretné használni a felületet, akkor kérem, kattintson a linkre!

 

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

 

 

Beiratkozás menete

 

Kedves Szülők!

 

A beiratkozáshoz szükséges információk az alábbi hirdetményben olvashatók:

 

 

 

A KRÉTA - Beiskolázási modul felhasználói útmutatóját itt olvashatják:

 

Felhasználói útmutató

 

 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok innen letölthetők:

 

1. Szülői nyilatkozat az általános iskolába történő beiratásról

 

2. Nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről

 

3. Kérelem a nemzetiségi iskolai nevelés-oktatás megszervezéséhez

 

4. Nyilatkozat a nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételről

 

5. Nyilatkozat az etika/hit- és erkölcstan választásáról

 

6. Nyilatkozat a gyermek étkezéséhez

 

7. Szülői nyilatkozat a médiában való megjelenésről

 

 

Beiratkozási szándéknyilatkozat

 

 

 

Az Űrlap kitöltéséhez kérem, kattintson a linkre!

 

https://forms.office.com/r/gWnfbcbHCd

 

Tavaszi szünet

 

BalaTóni Party

Fergeteges party a Bozzay-ban!

 

Életemben először rendeztem BalaTóni-Partyt a zánkai Bozzay suliban.

Örülök, hogy ilyen sokan eljöttetek erre a nagyszerű eseményre a szüleitekkel. Megismertétek a sulit, temérdek kincset gyűjtöttetek a program során, igazán jól éreztétek magatokat, velünk együtt.

Még a párnámat is kisorsoltuk a részt vevők között. Remélem, a nyertes szépeket álmodik rajta!

És milyen volt a hangulat? Nézzétek meg az eseményről készült képeket! Jó szívvel ajánlom.

Remélem, szeptemberben találkozunk, hogy együtt folytathassuk a kalandos utazást!

 

Üdvözlettel: BalaTóni

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

 

Sakksiker Lengyelországban

... és újra a Bozzay!
 

Gratulálunk Török Gyuszi és Gergő a nagyszerű, nemzetközi sakk eredményért! Büszkék vagyunk rátok!

 

Hajrá! Csak így tovább!

 

 

 

Űrhajós projekt a Bozzayban

Már teljesítettük a következő két küldetést, ezzel a 44 leendő kis asztronauta még közelebb került a május elejére várható virtuális űrutazáshoz, amely a Hollandiából érkező és 2 napig Zánkán állomásozó SpaceBuzz rakétával fog megvalósulni.
A gyerekek sokat tanultak a Naprendszer bolygóiról, az exobolygók körüli lehetséges lakhatási zónák életfeltételeiről. Saját maguk által rajzolt bolygót ábrázoló képeslapokon üzeneteket küldtek a Földre, terveztek különleges bolygókat és azokon élő idegen lényeket.
 
 
 
 
 
 

 

Arany János Magyarverseny

Arany János magyarverseny középdöntőjébe jutott tanulóink (Hajas Bulcsú, Komárcsevics Szabolcs az 5., Szabó Csoma, Györkös Áron és Filep Lili a 7., Simon Júlia, Csonka Ajsa, Nagy Levente, Barátossy Szabolcs és Lengyel Jázmin a 8. osztályból) közül Hajas Bulcsú jutott tovább az országos döntőbe. Március 26-án, Budapesten az országos döntőn Bulcsú a 15. helyezést érte el.

 

Gratulálunk neki és felkészítőjének, Stumpfné Vass Violettának!

 

 

Nyílt nap

 

Nyílt nap Zánkán, a Bozzay Pál Általános Iskolában március 30-án!

 

További információk elérhetők a linken:

 

https://sway.office.com/LEDfsCG4rdIflhYy?ref=Link

 

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Ifjú röpisek sikere

 
Bozzay-s ifjú röpisek sikere Balatonfüreden
 
Vasárnap a legfiatalabb zánkai röpisek vettek részt a Magyar Röplabda Szövetség által szervezett U10-es röplabda bajnokságon Balatonfüreden.
A röplabda csapat tagjai voltak: Bánfi Cecília, Horváth Natasa Lejla, Kartaly Liliána, Molnár Hanga, Pfeifer Annaliza, Resze Zsanna, Sólyom Helka,Varga Dorina. A rendezvényen az ország számos pontjáról több mint 15 csapat vett részt.
A mieink nyolc fővel álltak ki, a csapat jó részének ez volt élete első röplabdatornája.Akik jelen voltak láthatták röpiseink tisztességes helytállását, kitartását.
A Magyar Röplabda Szövetség tájékoztatása szerint a  legközelebbi megmérettetés ennek a korosztálynak Tatabányán lesz majd májusban!
 
Minden játékosnak ez úton is gratulálok!
 
Bede Tamás
 
 

Március 26. - szombati munkanap

 

Adomány

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!
 
 
A Bozzay Pál Általános Iskola és a Zánkai Református Egyházközség nevében szeretnénk megköszönni a háború sújtotta területekről menekülő polgárok megsegítésére szervezett adománygyűjtésében való részvételt.
Megható volt látni az összefogás erejét, rengeteg hasznos cikk gyűlt össze, melyet a Zánkai Református Egyházközség juttat el a környékünkön menedéket találó rászorulók  részére.
 
A gyűjtés folytatódik, továbbra is várunk a Bozzay Pál Általános Iskolában, olyan a mindennapi élethez nélkülözhetetlen termékeket, mint például: wc papír, konzervek, ásványvíz, édesség, tisztálkodási szerek, valamint várunk sütéshez-főzéshez való tartós élelmiszereket (liszt, cukor, étolaj, búzadara stb.).
 
Amennyiben teheti támogassa kezdeményezésünket!
 
Jónak lenni jó!  Adj békét uram!
 
Bozzay Pál Általános Iskola, Zánkai Református Egyházközség
 
 
 

Március 15-i megemlékezés

 

„Ez jó mulatság, férfi munka volt!”

 

2022. március 11-én, pénteken rendhagyó módon emlékeztünk a ’48-as hősökre és az eseményekre. Petőfi Sándor és a Nemzeti dal. Erre mindenki emlékezik. De mi azt szerettük volna, hogy ennél több maradjon meg tanulóink emlékezetében. Ezért jött létre egy kicsit más szemléletben a mai megemlékezés. Játékos formában elevenítettük fel a ’48-’49-es szabadságharc történéseit.

A picikre interaktív játékok, kézműves foglalkozások, a felső tagozatosokra online szabadulószoba - Szabadítsátok ki Táncsics Mihályt! - és drámajátékok vártak. A tanulóink nem csupán passzív nézői voltak, hanem aktív részeseivé váltak a „forradalom eseményeinek”. Kokárdát, huszárokat készítettek, színeztek, 3D-s rajzot alkottak, Ki kicsoda játékot játszottak. Délután megkoszorúztuk a Bozzay emléktáblát, majd a temetőben, a ’48-as hősök sírjánál megemlékezéssel, koszorúzással hajtottunk fejet a zánkai hősök előtt.

 

Mennyire élveztük? Megmutatjuk!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Gratulálunk Kata!

Gratulálunk Kata!

 

A Dubniczay-palotában megnyílt Veszprémi Tavaszi tárlaton 109 alkotó képviselte magát. Fotó, festmény, textil-, üveg-, és kerámiaalkotások várják az érdeklődőket. Nagy örömünkre szolgál, hogy Várszegi Kata kapta meg a rangos fődíjat. Gratulálunk Kata!

 

Örülünk, hogy az iskolánk kis csapatának tagja vagy, és oktatod a mi kis leendő képzőművészeinket!

 

További részletek itt olvashatók:

 

https://www.veol.hu/helyi-kultura/2022/03/tavaszi-tarlat-a-dubniczay-palotaban

 

https://balatonalmadi.hu/hirek/1041-rangos-elismerest-kapott-varszegi-kata-textilmuvesz

 

 

 

A képzőművész szakkörön készült képek megtekinthetők a Galériában!

 

Röplabda

 
Bozzay-s röpisek az elmúlt két hétvégén sem unatkoztak!
 
Az elmúlt két vasárnap a Bozzay Pál Általános Iskola U12-es korosztályába tartozó röplabdás lányai a megérdemelt pihenés helyett, ismételten röplabda tornákon vettek részt.
Február 27-én Balatonfüreden, március 6-án Ajkán tették próbára tudásukat. Az első versenyen kevesebb, a másodikon viszont nagyobb sikerrel jártunk, ugyanis a csapatunk az erős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg.
A Szent Benedek Röplabda Akadémia kék csapatát Zánkáról Molnár Csenge, Hegyi Barbara, Nagy Johanna Petra és Green Anna Kamilla erősítette.
 
Ezúton is gratulálunk a szép teljesítményhez!!
 
Bede Tamás
 
 
 

Adománygyűjtés

Tisztelt Szülő!
 
Sokan azt gondoltuk, hogy  a Covid-19 járvány elcsendesülésével boldogabb napok köszöntenek ránk, sajnos nem így történt! Keleti szomszédunknál kitört katonai incidens rengeteg magyar és más nemzetiségű embert kényszerített szülőföldje elhagyására. A Bozzay Pál Általános Iskola dolgozói a Zánkai Református Egyházközséggel karöltve úgy gondolták, hogy iskolánk is nagyszabású adománygyűjtésbe kezd 2022.03.08-tól.
 
Kérünk, minden segíteni szándékozó diákot, szülőt, iskolai dolgozót, hogy lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a harcok sújtotta területekről, valamint a harci cselekményektől rettegő - sokszor egy táskával érkező - gyerekek, idősek, nők, férfiak megsegítéséhez.
 
Amire igény mutatkozik:
Élelmiszerek: kézzel nyitható konzervek, instant levesek, müzliszeletek, csokoládé, víz, szívószálas üdítők, bébiétel, kétszersült jellegű nem romlandó kenyér
Tisztasági felszerelés: folyékony szappan, nedves törlőkendő, popsitörlő, pelenka, női intim betét, WC papír, papírzsebkendő, fogkefe, fogkrém.
A Zánkai Református Egyházközség kérésének megfelelően szeretnénk kérni, hogy a szortírozás tetemes munkaigénye miatt lehetőleg egy fajta termékből hozzanak többet (pl. karton víz, üdítő, több csomag papírzsebkendő, zsugorfóliázott konzervek…).
Az adományok gyűjtése iskolánkban folyamatos, leadásuk tanórai szünetekben valamint időpont egyeztetéssel más időpontban is lehetséges.
Segítségüket köszönjük!
Bozzay Pál Általános Iskola, Zánkai Református Egyházközség
 

Hit- és erkölcstan oktatás az iskolánkban

Az iskolánkban folyó hit- és erkölcstan oktatásról szóló tajékoztatókat itt tekinthetik meg:

 

Evangélikus hitoktatás:

 

 

 

 

Katolikus hitoktatás:

 

 

 

 

Református hitoktatás:

 

 

 

További információt a református hitoktatással kapcsolatosan a következő honlapon találnak!

 

https://reformatus.hu/hittan/

 

 

Maszkviselés

 

Farsang

 

 „Elegünk van már a télből,

Hóból, fagyból, hideg szélből,

Jöttünk vígan maskarában,

Tél bosszantó maszkabálba.”

 

Egy év kihagyás után újra megtelt az iskola tornaterme. Öröm volt látni, hogy iskolánk nagy családja: gyerekek, szülők, nagyszülők, tesók és az iskola dolgozói együtt gyönyörködtek tanulóink jelmezes és csoportos bemutatkozásában. Játék, zsákbamacska, karaoke tette színesebbé a délutánt. Aki megéhezett, a szülői munkaközösség által „üzemeltetett” büfében falatozgathatott.

A képek magukért beszélnek.

 

Jöhetsz tavasz! Bár már itt lennél!

 

1. felvonás - Kis-Gali Edit képei

 

 

 

2. felvonás - Bognár-Egyed Katalin képei

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Legyél Te is Bozzays!

 

Legyél Te is a zánkai Bozzay iskola tanulója!

 

 

Bozzaysuli

 

Elsősök az Úszó Nemzet Programon

 

Iskolánk sikeresen pályázott az Úszó Nemzet programban való részvételre, így február elejétől a kis első osztályosok heti egy alkalommal a balatonfüredi uszodába járnak úszásoktatásra. A gyerekeket vadonatúj buszok szállítják Balatonfüredre, melyek nemcsak biztonságosak, de bennük igazi élmény az utazás.

Az elsősök izgatottan várják az úszásoktatást. Van, aki még most is félelemmel érkezik, mivel még sohasem járt úszni, más már ismerősként veti bele magát a medencébe. A rengeteg eszköznek és játéknak köszönhetően felszabadultan játszanak a foglalkozások alatt, ahol szakképzett oktatók foglalkoznak a gyerekekkel játékos formában.

 

A program célja az egészséges életmódra nevelés, hiszen a rendszeres sport nemcsak egészséges, de fitten és fiatalon tart!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában

 

Hallo, Deutschland német nyelvi verseny

 

A közös munka meghozza gyümölcsét!

 

„Hallo Deutschland” projektverseny

 

A HEBE „Hallo Deutschland” országos német nyelvi projektversenyre iskolánkból 40 tanuló 12 csapatot alkotva jelentkezett. Szuper eredmények születtek! A helyezéseken és tárgyjutalmakon kívül más haszna is volt a versenynek: kreatív országismereti feladatokon keresztül bővítették német nyelvtudásukat és ismereteiket. A feladatok szókincsbővítő, ismeretterjesztő, íráskészség fejlesztő és szövegértési feladatokat tartalmaztak. Mit is kellett tenni a kiváló helyezésért? A „kicsik” menüsort terveztek német desszertekből, plakátot készítettek a berlini állatkertről, bemutatták Németország szimbólumait, megismerkedtek a német tartományokkal és TV- műsorokkal, montázst készítettek egy általuk kiválasztott német városról. A „nagyobbak” a Bodeni-tóval, német zeneszerzőkkel, hangszerekkel ismerkedtek, tíz német város nevezetességét fedezték fel, valamint Berlin 5 látványosságát mutatták be PPT-ben. Betekintést nyerhettek a német konyhaművészetbe, desszertet is készítettek képekkel dokumentálva.

 

Csak így tovább! Hajrá Bozzay!

 

Most pedig lássuk az eredményeket és a fotókat.

 

 

 

A gyerekek pályamunkái megtekinthetők a Galériában!

 

Farsangi meghívó

Röpis siker

Bozzay-s röplabdás siker Füreden!
 
Vasárnap rendezték a röplabda Országos Szupermini Bajnokság aktuális fordulóját Balatonfüreden, a Szent Benedek Röplabda Akadémia sportcsarnokában. A rendezvényen Ajka, Veszprém együttesei mellett, természetesen a Szent Benedek Röplabda Akadémia is képviseltette magát két csapattal. Így összesen hat csapat mérhette össze tudását. Iskolánk röplabdásai közül Molnár Csenge (5.o.), Nagy Johanna Petra (4.o.), Sólyom Helka (3.o.), Szabó Izabella (3.o.) csillogtatta meg tudását, kiváló teljesítményükre méltán lehet büszke közösségünk!
 
Az eredményükhöz ezúton is gratulálunk!
 
Bede Tamás (röplabda edző, Szent Benedek Röplabda Akadémia)
 
 
 
 

Hit-és erkölcstan oktatási információk

 

Síelés Eplényben

Bozzay-s diákok Eplényben!

 

Iskolánk 21 felsős diákja csütörtökön a sport43 programnak köszönhetően egy nagyszabású síprogramon vehetett részt az eplényi síarénában. A gyerekek mindegyike most próbálta ki először ezt a minden izmot megmozgató, hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportot. Tanulóinknak a szervezők díjmentesen biztosították a felszerelést, a több mint egy órás oktatást, valamint egy finom uzsonnával is kedveskedtek. A résztvevők kellően elfáradva rengeteg élménnyel tértek vissza a zánkai bázisra.

 

Mindent köszönünk a sport43 munkatársainak!

 

Bede Tamás (testnevelő tanár)

 

 

 

 

Farsangi információk

 

Maradjatok kíváncsiak!

Iskolánk 3 fős, ötödikes csapata (Rédling Boglárka, Komárcsevics Szabolcs, Szabó Márton) fantasztikus eredményt ért el az elődöntők során a “Maradjatok kíváncsiak” elnevezésű komplex természettudományos versenyen és ezzel bejutott az országos döntőbe.

Az áprilisban Szolnokon megrendezésre kerülő 2 napos döntőbe összesen csak 5 csapat kerülhetett be az országból, és közülük egy, a mi iskolánk Tree-Rex csapata.

 

Gratulálunk Nekik és felkészítő tanáraiknak: Molnár Katalinnak, Dr. Oláh Éva Máriának és Sánta Lajosnak!

 

 

Holokauszt emléknap

SOHA SOHA SOHA TÖBBÉ!

 

Mi, Bozzaysok így emlékeztünk:

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Farsangi információk

 

Magyar kultúra napja a felső tagozaton

A magyar kultúra napját minden évben megünnepeljük a Bozzayban. A felsősök idén kreatív feladatot kaptak: kedvenc magyar versüket illusztrálhatták. Arany János, Petőfi Sándor, Weöres Sándor, Ady Endre és más nagy költők verseit álmodták papírra a rajzolni szeretők.

Az alkotásokat kiállítottuk, s naponta gyönyörködünk bennük!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Versünnep az alsó tagozaton

Január 21-én, pénteken délelőtt versünneppel, tánccal és sporttal ünnepelték meg a Bozzay alsó tagozatos diákjai a magyar kultúra napját. A versmondást tánc követte, -melyet Tóthné Bőczi Ildikó, és Scher Zoltán, a Bokafogó néptáncegyüttes tagjai tanítottak meg nekünk-, majd újból verseltünk egy kicsit, végül jó hangulatú sorverseny és kidobó zárta a programot.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Magyarországi németek kitelepítésének emléknapja

„s végül mindenki magyar mennyországba jut”

 

„Unokájával magyarul beszél. 
Németül kutyájával, macskájával, 
fényképeivel, imakönyvével, 
halottaival, magával. 
Utolsóként a zsákfaluban 
nemsokára Istennel?”

 

Közvetlenül a második világháború lezárását követően, a kollektív bűnösség elve alapján Magyarország területéről 1946. január 19. és 1948. június 30. között megközelítőleg 200-220 ezer német nemzetiségű embert telepítettek ki Németországba. A fentebbi eseménysorozatra emlékezve jelölte ki a Magyar Országgyűlés január 19-ét a magyarországi németek elhurcolásának emléknapjává.

Iskolánkban a felső tagozatos osztályok számára kiírt rajzpályázattal emlékeztünk az elhurcolt német nemzetiségű magyarokra. A pályamunkák elkészítésében a pici elsőseink is részt vettek, akik elképzelték, hogy mit is rejthetett az a pici batyu, amit magukkal vihettek a hosszú útra, ahonnan sok-sok év után csak nagyon-nagyon kevesen tértek vissza szülőhazájukba.

 

 

 

További képek a Galériában tekinthetők meg!

 

Változások

Újévi kívánság

 

Karácsonyi jókívánság

 

 

Békés, szeretetben és egészségben gazdag ünnepeket kívánnak az iskola dolgozói és tanulói!

 

Karácsonyi műsor

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Karácsonyi üdvözlet

 

Adni jó!

Adni jó! Karácsonykor is!

 

A szünet előtti utolsó napokban a 6. osztályosok lelkesen vetették bele magukat a „cipősdoboz akcióba”, melynek során csoportokban, szépen becsomagolt ajándékokat állítottak össze a rászoruló gyerekeknek. A finomságok, könyvek, ékszerek és más hasznos holmik bizonyára örömet okoznak majd!

Köszönjük Bácsiné Zsuzsának az ötletet és szállításban való segítségét, Stumpfné Vass Violettának a szervezésben, a szülőknek az adakozásban való részvételt!

 

 

 

 

Adventi asztalitenisz bajnokság

Adventi asztalitenisz bajnokság a Bozzayban!
 
December 15-én  az adventi időszak finisében rendezte a Bozzay iskola diákönkormányzata a várva várt asztalitenisz bajnokságot a felső tagozatos diákok részére.A nézők remek küzdelmeket láthattak, szívmelengető volt látni a tanulók sportszerű játékát.
A bajnokságot Varga Ferenc (7.o) nyerte. A második helyen Tóth Richárd (5.o), a harmadik helyen Tóth Ádám (5.o) végzett.
 
Valamennyi résztvevőnek gratulálok!
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 
 

Mikulás

Itt járt a Mikulás! 

 

A Faluház udvarán találkozhattak az alsós tanulók a Mikulással.

 

 

 

 

 

 

Munkanap

 

U11 röpi torna

 

2021.12.04-én szombaton, advent második hétvégéjén rendezte a Szent Benedek Röplabda Akadémia a Református Általános Iskolánál található Alapítványi Sportcsarnokban az U11 Országos Szupermini Bajnokság aktuális fordulóját.

A torna öt csapat részvételével zajlott: érkeztek leányok Veszprémből, Ajkáról valamint a Szent Benedek Röplabda Akadémia is két csapattal képviseltette magát. A füredi csapatokat négy Bozzay-s leány: Green Anna Kamilla (4.o), Sólyom Helka (3.o), Szabó Izabella (3.o) és Molnár Csenge (5.o)  is erősítette.

A résztvevők remek meccseket tudhatnak maguk mögött, a küzdelmek során valamennyi sportoló rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodott.                                                                                                                           

 Bede Tamás

testnevelő

 

 

 

 

Tanulj meg úszni!

 

Járványügyi szigorítások

 

Karantén

 

Márton-napi felvonulás

„Kis utcánkban lámpácskák
Mint a csillagok az égen,
Pirosan, zölden, kéken
Gyere Márton nézd meg”

Nem tudta nem észrevenni, mert Zánkán 2021. november 12-én nagyon sok kis lámpás fénye jelezte neki, hogy nem felejtjük el, emlékezünk rá évről évre. Egész héten készültek az ovisok és az iskolások a nagy napra: felelevenítették Márton életútját, a hozzá kapcsolódó legendákat, hagyományokat, jóslatokat. Alkottak, rajzoltak, vágtak, ragasztottak, quiz teszteket töltöttek ki, elsajátították a Márton nappal kapcsolatos szókincset, lámpásokat készítettek. A legnagyobb élmény természetesen a lampionos felvonulás és az azt követő eseménysorozat volt. Sváb harmonika dallamok biztosították a jó hangulatot, sült gesztenye, sütemény, forró tea és forralt bor mellett beszélgethettek az egybegyűltek. A táncház lehetőségét kicsik és nagyok (felnőttek) is kihasználták. Na és a zsákbamacska: vajon mit rejtett a „zsák”? Nagy öröm volt nézni a sok mosolygós, boldog, vidám arcot!

Jövőre veletek ugyanitt! Mert tudjátok:

„Da oben leuchten die Sterne, da unten leuchten wir.”

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Márton-nap 2021

 

Október 23-i megemlékezés és névadó ünnepség

Október 22-én verses- zenés megemlékezést tartottunk az iskolarádión keresztül. Sánta Lajos igazgató ünnepi beszédét irodalmi műsor követte a dráma szakkörösök és tanáraik közreműködésével.

A továbbiakban az iskola könyvtárában került sor az osztálytermek hangulatos névadó ünnepségére. A képviselők egy- két mondatban bemutatták a példaértéket képviselő személyeket ill. fogalmakat. Ettől a naptól kezdve Csukás István, Panoráma, Benedek Elek, Kincskeresők, Rubik Ernő, Weöres Sándor, Eötvös Loránd, Bozsik József neveket viselik az iskola helyiségei. 

 

 

 

 

 

Opera

Élmény élmény hátán a Bozzayban!

 

Az utóbbi hetek eseményeit figyelve nem meglepő, hogy ismét egy nagyszabású programnak lehettek részesei a Bozzay-s diákok.
Ezúttal a nyolcadik osztályos tanulók vehettek részt a Lázár Ervin Program jóvoltából  egy parádés opera előadáson Budapesten az Eiffel Műhelyházban. A Magyar Állami Operaház művészei Wolfgang Amadeus Mozart: A színigazagató és Gian Carlo Menotti: A telefon című darabját adták elő, négyszáz lelkes nyolcadikos előtt.
Az előadást követő vastapsból következtetve bátran állítható, hogy a végzős diákoknak is - amennyiben az ő érdeklődésüknek megfelelően kerül megrendezésre -  akár egy komoly operadarab is hatalmas élményt nyújthat.
 
Bede Tamás (osztályfőnök 8. osztály)
 
 
 

Bolyai matekverseny

Október 15-én került sor az országosan nagy népszerűségnek örvendő Bolyai matematika csapatverseny megyei/körzeti fordulójának a lebonyolítására. Iskolánkból minden évfolyamról neveztünk egy-egy négyfős csapatot, akik a többszáz indulóból figyelemre méltó eredményt értek el. Ez sajnos az országos döntőbe való bejutáshoz nem volt elegendő, de mi így is nagyon büszkék vagyunk kis matekosainkra.

 

 

 

Aeroparki kirándulás

A hetedikesek október 19-én egy életreszóló élményben vehettek részt a budapesti Liszt Ferenc repülőtér látogatásakor. A repülőtér nyilvánosság elől elzárt területeire is be tudtak menni, a kifutópályák, gurulóutak, fel- és leszálló gépek közvetlen közelébe. A repülőgépek földi kiszolgálását is megismerhették, a repülőtéri tűzoltóság hihetetlen szervezett felépítését és különleges tűzoltó járműveit is megcsodálhatták. Az Aeroparkban régi, utasszállító gépek megtekintésére is lehetőségük volt, Éva néni, mint stewardess is kiszolgálta Őket. Még a pilótafülkékbe is beülhettek és pár percig pilótának érezhették magukat.

Talán közöttük vannak a jövő repülőmérnökei, irányítói, technikusai!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Telegdi Ágnes előadása

 

Október 18-án iskolánk vendége volt Telegdi Ágnes írónő, természetfotós.  „Ó, azok a csodálatos állatok” címmel tartott előadást az iskola alsó tagozatosai részére.  Az általa készített fotók bemutatásával mesélt a gyerekeknek a fehér gólyáról és a vidrákról. 

 

 

 

Nemzetiségi szavalóverseny

„Der Herbst ist da! Herbst und Weinlese”

német nemzetiségi szavalóverseny

 

2021. október 12-én került megrendezésre iskolánkban a német nemzetiségi szavalóverseny „Der Herbst ist da! Herbst, Weinlese” témakörben. A pályázatot a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat írta ki szeptemberben. A verseny két fordulóból állt. Első körben az osztályok tanulói mérték össze versmondó tudományukat. A legügyesebbek nyertek lehetőséget iskolai szinten bemutatni tudásukat. A 39 döntőbe jutott tanuló  négy korcsoportban - picik, kicsik, kismenők és nagyok -  mérettetett meg. A Tündi, Kriszti és Ildikó néniből álló zsűri nagyon nehezen tudott dönteni a helyezések kiosztásában, így az okleveleken és jutalmakon kívül- amelyek a nemzetiségi önkormányzat anyagi támogatásával kerültek kiosztásra-, különdíjakkal és emléklapokkal is jutalmazta a versenyen résztvevőket.

 

 

Legyél Te is űrhajós!

 
A Spacebuzz egy oktatási program, amely a STE(A)M módszertant alkalmazva készít fel egy virtuális űrutazásra, egyben a klíma- és környezetvédelem és természettudományok fontosságára is felhívva a figyelmet.
 
Irány a világűr!
 
Az űrhajó várhatóan áprilisban érkezik.
 
További információért kattints a képre!
 
 

 

Úszás

Október hatodikán befejeződött az öt alkalomból álló úszásoktatás, mely a balatonfüredi uszodában került lebonyolításra.A foglalkozásokon a Bozzay Általános Iskola 3., 4., 5., és hatodik osztályos tanulói vettek részt.

Bátran állíthatom, hogy minden résztvevő ugrásszerű fejlődésen ment keresztül, mind a technikai tudás, mind a kezdők vízbiztonsága tekintetében.
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 
További képek megtekinthetők a Galériában!
 
 

Október 6.

 

Október 5-én rádiós megemlékezést tartottunk az aradi vértanúkra emlékezve. A színjátszó szakkörösök izgatottan készültek az érzékletes felolvasásra. A visszajelzések szerint az előadás jól sikerült. A verses-zenés műsort követően pedig leleplezésre került az iskola címere az épület utcafrontján.

 

 

 

 

 

Köztársaság kupa

Tavaly ősszel elmaradt, idén azonban 38 iskola részvétel régi pompájában, 30. alkalommal rendezte meg a Báthory Általános iskola a megye egyik legrangosabb atlétika versenyét, a Köztársaság Kupát.A kiemelt figyelmet élvező eseményen természetesen a Bozzaysok kilenc fős delegációja is képviseltette magát. A gyerekek tisztes helytállást mutattak a küzdelmekben, ismét sikerült hazahoznunk több pontszerző helyezés mellett egy aranyérmet is, melyet Lengyel Barnabás Zsombor távolugrásban szerzett 503 cm-es ugrással.   

 

Iskolánk rendkívül büszke a versenyen résztvevő sportolókra!
Hajrá Bozzay!
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 
További képek megtekinthetők a Galériában!
 

Népmese napja

Szeptember 30-a egész nap a meséről szólt az alsó tagozaton. Aznap szegénylegények, tündérek, boszorkányok, varázslók, lovagok, királyok, hercegnők és még más mesehősök jöttek iskolába. Velük együtt néztük meg a faluházban a „ Kényes királylány” című mesét.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Új járványügyi intézkedések

Tisztelt Szülők!

 

Az Országgyűlés hétfőn hozzájárult a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbításához, így az 2022. január 1-jéig érvényben marad.

A fenti határozat értelmében iskolánk járványügyi intézkedéseiben, a Házirend kiegészítéseként néhány változtatást vezetünk be.

 

 1. Az iskolába lépéskor eddig kötelező testhőmérséklet mérést októbertől felfüggesztjük.
 2. A kézfertőtlenítés továbbra is kötelező!
 3. Az iskola kedvező járványügyi helyzetének megőrzése érdekében javasoljuk - de nem tesszük kötelezővé - az alacsony átoltottsággal rendelkező évfolyamokon a maszk viselését zárt térben.
 4. Általános szabály a járványveszély elmúltáig, hogy az iskolába csak az ott dolgozók és ott tanulók léphetnek be. Kivételt csak az előre egyeztetett személyes belépés jelent.
 5. Szülők, hozzátartozók, idegenek nem léphetnek az iskola épületébe. A tanulók a lépcsőtől egyedül jönnek be. A délután folyamán az épület előtt kell a gyerekeket megvárni!
 6. Kérjük, hogy tanszereken kívül más tárgyakat ne hozzanak a tanulók az iskolába.
 7. A gyerekeknél meg kell követelni a személyi higiéné alapvető szabályait, és a köhögési etikettet: papír zsebkendő használata tüsszentéskor, köhögéskor, majd zsepi a kukába, és alapos kézmosás.

Nagyon fontos továbbra is odafigyelni a koronavírus tüneteire, amelyek közül a legismertebbek a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Emellett az új koronavírus fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet.

Ha a Szülő a felsorolt tüneteket észleli gyermekén akkor kérjük, hogy a tanuló maradjon otthon, ne menjen közösségbe. Ha a háziorvos  szerint  felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, de a tünetek alapján a gyermek nem igényel kórházi kezelést, akkor otthoni karanténba kerül. A többi, védettséggel nem rendelkező tanuló esetében a karanténkötelezettséget a népegészségügyi szolgálat írja elő.

 

 

Zánka, 2021. szeptember 28.                                                                       

              Sánta Lajos

                                                                                                                                                                              Intézményvezető

Európai Diáksportnap

 

Ebben az évben a Bozzay Pál Általános iskola is csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz, köszönhetően a szerencsésen alakuló járványhelyzetnek.

A több, mint másfél órás programsorozat alkalmával Éva néni fél órás zumba oktatással kényeztette iskolánk diákságát és pedagógus csapatát, ezzel kellően ráhangolva  a lelkes közönséget sportnap második részére, melyben sportolási lehetőséget tárháza volt elérhető tanulóink számára. A műfüves pályán foci minitorna, az aszfaltos pályáinkon kosárra dobó verseny, kosárlabdázás, valamint kézilabdázás közül választhattak a Bozzay-s diákok. Nagy sikert aratott a petanque kipróbálása is.

Szerencsére az időjárás is pártfogásába vette rendezvényünket az iskola teljes közössége maradandó élményekkel térhetett haza.

Iskolánk Diákönkormányzata nevében köszönöm a lebonyolításban nyújtott segítséget dolgozóinknak, valamint a tanulóknak a rendezvényen való lelkes részvételt.

 

Bede Tamás (testnevelő tanár, diákönkormányzatot segítő pedagógus)

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Európai Mobilitás Hét

 

    2021.09.21-én került megrendezésre Balatonudvariban, az Európai Mobilitási Hét nevezetű program, amelyre a zánkai Bozzay Pál Általános iskola, 4. osztályos tanulói kaptak meghívást.  A gyerekek nagy izgalommal várták az eseményt. Már napokkal a program előtt, kíváncsi kérdések sokasága merült fel a beszélgetések során.

 

   A 4.osztály élménybeszámolója:

 

  „ A helyszínt kisbusszal közelítettük meg. Amikor odaértünk sok érdekes járművet, gokartokat, speciális bicikliket, rollereket láthattunk. Trambulin, mászófal, kézműves foglalkozások várták az iskolásokat. A nagy kedvencek közé tartozott a gokart pálya, ahol érmet is szereztünk, és a különböző nehézségi fokozatú mászófal. A változatos programok közben pogácsát, üdítőt fogyaszthattunk. Ebédre bográcsban készült paprikás krumplit ehettünk, friss ropogós kenyérrel. Mindenkinek nagyon ízlett. Miután jóllaktunk, kutyás rendőrségi bemutató következett, ahol megismerhettük, hogyan történik egy kiképzés, kipróbálhattuk, az eszközöket is.

       Mindenki nagyon jól érezte magát, jövőre is szeretnénk menni. Köszönjük az élményeket!”

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Oltás

Tisztelt Szülők!

 

A Bozzay iskolában tanuló12 év feletti korosztály II. körös oltására a 2021. szeptember 20-ai héten kerül sor ugyanott, ahol az első oltások megtörténtek.

 

Azonban a Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport tájékoztatása alapján - az oltható, de még nem beoltott -  az iskolákban tanuló diákok számára újból lehetőség nyílik arra, hogy a II. dózisú oltások napján megkaják az I. dózisú oltást itt helyben, a zánkai háziorvosi rendelőben.

 

Kérem a kedves Szülőket, hogy amennyiben élni kívánnak gyermekük COVID-19 elleni védőoltás beadatásával (dr. Oláh Kálmán doktor úr végzi a vakcinázást), jelezzék igényüket legkésőbb szeptember 12. éjfélig a mellékelt Igénylőlap kitöltésével.

A rövid határidőre való tekintettel azonban egyelőre egy „Igen” választ is elfogadunk a zanka@bozzaysuli.hu címre történő megküldésével.

 

 

Zánka 2021. szeptember 9.                            Sánta Lajos int. vez.

 

 

Jelentkezés lap az oltásra

 

Tanévnyitó 2021

 

 „Könyv, toll, tinta, ceruza, rontom-bontom, kezdődik az iskola, csak aszondom.”

Pontosan ez történt a minap a zánkai Bozzay Pál Általános Iskolában is. Szeptember elsején megnyitotta kapuját az iskola a bozzaysulisok előtt. „Borzalmas dolog lehet az iskola. Be kell majd ülni egy kényelmetlen padba, egész nap ülni kell, csöndben figyelni, nem tudom, hogy fogom én ezt majd kibírni?”-gondolta az a tizenhat kis elsős diák, akik nagyon megszeppenve álltak az iskola épülete előtt, hátuk mögött szüleik aggódó tekintetétől kísérve. De minden ránc kisimult az arcokon, miután a suli bozzays diákká fogadta a kis jövevényeket a tíz új felsőbb éves társukkal együtt.

A fontos eseményről beszéljenek a képek!!!

 

 

A képek megtekinthetők a Galériában!

 

Védekezési terv

 

 

Tanévnyitó

 

 

 

Nemzetiségi tábor Lengyelben

Jó szokásunkhoz híven ebben a tanévben is pályázatot nyújtottunk be a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzattal közösen a Bethlen Gábor Támogatáskezelő Zrt-hez a nyári német és hagyományőrző tábor megvalósítására. A NTAB-KP-1-2021/1-000226, „So lebten, so wohnten” elnevezésű pályázaton 700.000,- Ft támogatást nyertünk, így 24 tanulónk élvezhette július 26-tól 30-ig a Bozzay suli német nyelvi táborának tartalmas programjait. A táborozás hiányzó költségét, 400 000 Ft-ot a nemzetiségi önkormányzat és a Zánkai Iskoláért Alapítvány támogatta. Nagyon szépen köszönjük! Tanulóink öt felejthetetlen napot tölthettek a Lengyel-Annafürdő Turisztikai Központban. Betekintést nyerhettek sváb elődeink életébe, kipróbálhatták a mindennapok nehéz megpróbáltatásait, a nagyon korai kelést, birkanyírást, juhfejést, de belekóstolhattak a vályogtégla készítésébe és a kenyérsütés rejtelmeibe is. Igaz, hogy kenyér helyett perecet sütöttek a megkelt tésztából, de a munkafolyamat végén az kiváló eredményt az üres tálalóedény bizonyította. Savanyúságot raktak el, sváb kovászos uborkát készítettek, megismerkedtek a kor népi gyermekjátékaival, valamint a középkori lovagi életmóddal is. A programot kézműves foglalkozások és élmény múzeumlátogatások is tarkították. Egyszóval nem unatkoztak! Mi pedagógusok sem!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Covid-oltás

Tisztelt Szülők!

 

A Balatonfüredi Tankerületi Központ részére adatszolgáltatási kötelezettségünk van az alábbi tárgyban:

Amint már tudják, és tájékoztatást is kaptak róla, a Kormány döntött a 12-18 éves személyek – iskolában történő - oltásáról, ezért szükségessé vált az érintett 12-18 éves diákok számának összegyűjtése. Az előzetes felmérés a hónap elején megtörtént, ezt követően a mellékletben található dokumentumok kitöltésével és visszaküldésével tudják csak megerősíteni szándékukat.

 

Tisztelettel kérjük a kedves Szülőket (gondviselőket), hogy augusztus 25-ig a csatolt dokumentumokatzanka@bozzaysuli.hu email címre küldjék el, jelezzék, hogy a 12 életévüket betöltött gyermekük (2021. 09.01-ig betölti a 12. életévét) részére igénylik-e a COVID elleni védőoltást vagy nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel.

 

Megköszönöm újbóli szíves közreműködésüket, tisztelettel:

 

Sánta Lajos

intézményvezető

 

 

- Levél a szülőknek

 

- Hozzájáruló nyilatkozat az oltáshoz

 

- Jelentkezési lap a covid19 oltásra

 

 

 

Covid-oltás

 

 

Nyári ügyelet

 

Nyári tábor

 

Ballagás és évzáró

Jutalomkönyvben részesült kitűnő, illetve jeles tanulóink:

 

1. o. Bánó-Weisz Zsombor Mátyás

        Dobosi Márton

        Filep Botond Miklós

        Kartaly Liliána

        Molnár Hanga

        Nagy Zsombor

        Resze Zsanna

        Sebestyén Lara

 

2.o. Doma Levente

       Gondos Gergely

       Nagy Bendegúz

       Szabó Izabella

       Szabó Márton

 

3.o. Bánó-Weisz Benedek Csaba

       Green Anna

       Nagy Johanna Petra

       Szász Attila

 

4.o. Filep Sára

       Inhof Sára

       Stumpf Réka

       Szabó Márton

 

5.o. Resze Máté

       Scher Gergely

 

6.o. Molnár Boglárka

       Mörk Andrea

       Filep Lili

       Szabó Csoma

 

7.o. Barátossy Szabolcs

       Illés Janka

       Simon Júlia

       Kovács Áron Milán

       Borbély Eszter Mária

       Lengyel Jázmin Bianka

       Csonka Ajsa

 

8.o. Sibak Dorottya Lilla

       Molnár Márton

       Szücs Petra

 

Az év alsós németese ebben a tanévben Filep Sára 4. osztályos, az év felsős németese Sibak Dorottya Lilla 8. osztályos tanuló lett.

 

 

 

Ebben a tanévben két tanulónk: Sibak Dorottya Lilla és Molnár Márton érdemelte ki a Bozzay-díjat. 

 

 

 

Ballagás és tanévzáró további fényképei megtekinthetők a Galériában!

 

 

 

7. osztály kirándulása

 
A magunk mögött hagyott tanév után joggal merült fel a hetedik osztályos tanulókban a vágy, egy remek kikapcsolódást nyújtó osztálykirándulásra.
Nagyon messze nem akartunk elutazni, de egy vonatozást, hajókázást és persze egy csodás panorámát nyújtó kilátó meglátogatása jó ötletnek tűnt.
A tanév utolsó tanítási napját követően 14 tanulóval, Babett nénivel vonattal utaztunk Badacsonyba, majd egy gyors átszállást követően Fonyódra vettük az irány, ahol már várt minket a hajóállomás közvetlen közelében lévő mini vidámpark, dodzsemmel, óriáskerékkel, billiárddal, remek étkezési lehetőséggel. Miután mindannyian kiszórakoztuk magunkat, sok folyadékkal feltöltve indultunk a Sipos-hegyi kilátó felé, mely páratlan kilátással kényeztette a hetedikes diákokat és persze a kiérőket egyaránt. A rekkenő hőség ellenére tanítványaim hősiesen gyalogoltak a torony felé, mely némi kilengéssel ugyan, de biztos élményekkel várt bennünket.
Az osztályfőnök legnagyobb örömére láthatóan mindenki jól érezte magát, bízunk majd az őszi folytatásban!!
 
 
 
 

Foci

Hajrá Magyarok!!!

 

 

 

Strandolás

Június 11-én kicsik és nagyok örülhettek a zánkai strandon a közös fürdőzésnek, játékoknak.

Köszönjük Zánka Önkormányzatának a vendéglátást!

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Pályaorientációs nap

 

Június 8 – án pályaorientációs napot tartottunk felső tagozatos diákjainknak. Meghívott vendégeink szívesen vállalták ezt az életre nevelő feladatot. Az előadók a jelen és jövő kihívásainak megfelelve  „A munkád a mindennapok öröme legyen, de több lábon kell állnod !” közvetítésével gondolkodásra ösztönözték a gyerekeket  jövőjük építésével kapcsolatban. Nagyon köszönjük előadóinknak – Sárffi Mariann, dr.  Barátossy György és felesége, Vissi Gabriella, Kerschner Babett és Herczeg Zsuzsanna – a gyerekek és iskolánk nevében is, hogy megpróbálták felkelteni tanulóink érdeklődését a sok – sok hivatás bemutatásával, amelyek örömöt, küzdelmeket, sikereket jelentenek számukra.

Külön köszönjük, hogy Herczeg Zsuzsi néni, az általa festett könyvjelzőkkel megajándékozta iskolánk pedagógusait és tanulóit.

 

      

 

 

 

 

 

 

Bendegúz levelezős verseny

 
Egész éves szorgalmas munkája eredményeként Kartaly Liliána 1. osztályos tanuló a Bendegúz-Jonatán olvasás-szövegértés levelezős versenyén arany minősítést kapott. A 2. osztályos Somogyi Julianna bronz minősítést szerzett matematikából.
Resze Máté 5. osztályos tanulónk pedig megyei 7. helyezést ért el és arany minősítést kapott éves munkájáért szintén matematikából.
 
Gratulálunk!
 
 
 
Kartaly Liliána 1. osztályos tanuló
 
 

Nemzeti összetartozás napja

 

Június 4 – én, a Nemzeti összetartás napján, felsős tanulóink versekkel emlékeztek a trianoni tragédiára. Az elhangzottak legfontosabb üzenete a magyar nemzet összetartásának ereje, fontossága volt, amelyet Horváth Lajos igazgató Úr ünnepi beszédében is hangsúlyozott. A megemlékezést egy közös, zászlós futással zártuk.

 

 

 

 

 

 

Szín-Vonal

 

Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola Képzőművészeti Tanszakának bemutatkozója

 

MEGTEKINTHETŐ ITT

 

Röpis torna

 
2021. május 15-én ismét röplabda háziversenyen vettek részt az elsős, másodikos és harmadikos sportolóink.
A délelőtt nagy részét kitöltő tornán kiválóan szerepeltek röpiseink, így szerezve dicsőséget a Bozzay iskolának!
 
Köszönjük lányok!
 
Hajrá Bozzay!
 
 
 

Szín-Vonal

 

Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc Tanszakának bemutatkozója

 

MEGTEKINTHETŐ ITT

 

Ovisok látogatása

 

Május 5-én iskolánkba látogattak a nagycsoportos óvodások. Közös testnevelés órán vettek részt a 2. és 4. osztályosokkal.

 

 

 

Trachttag

Lehetőségeinkhez mérten ebben a tanévben is megtartottuk a TrachtTag-ot, vagyis a népviselet napját április 30-án. Lényege, hogy a mindennapos öltözékünkhöz egy régi ruhadarabot veszünk fel: egy kendőt, egy kalapot, mellényt, szoknyát… vagy népviseleti ruhába öltözve próbáljuk hagyományainkat, értékeinket tovább hagyományozni a jövő nemzedéknek.

Mondókázás, közös versmondás és táncház tette színessé a programot, amelyen a pandémia miatt csak az alsó tagozatos tanulóink vehettek részt.

Kis rozmaring ággal- a magyarországi németek jelképével- kedveskedtünk minden résztvevőnek, amelyet kitűzhettek tanulóink ruhájukra vagy a lányok a hajfonatukba.

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Adó 1%

Kérjük, adója 1%-ával támogassa iskolánk alapítványát!

 

Köszönjük!

 

 

Löwenzahn német nyelvi verseny

 

 

Legendare Sissi német nyelvi projektverseny

 

"Berufe damals" német nemzetiségi pályázat

 

A német nemzetiségi önkormányzattal való kapcsolatunk kiváló. Közösen nyújtunk be pályázatokat, együtt táboroztatunk, ebben az évben is erre készülünk. Megszületett az első pályázati kiírás is: korosztályonként, több csoportban az óvódás korosztálytól kezdve a 8. osztályig bezárólag felhívást intéztünk tanulóink részére a „Berufe damals” témakörben. Minden korosztály, összesen 51 tanuló más-más feladaton keresztül mutathatta be az általa választott foglalkozást: volt, aki cégért készített, volt, aki egy rajzon keresztül mutatta be az általa választott foglalkozás nehézségeit, és voltak olyan tanulók is, akik szabtak-varrtak, és bemutatták varró-és hímző művészetüket: készült házi áldás, kékfestő ruhában pompázó fakanál báb. Lelkes tanulóink oklevelet és értékes jutalmat vehettek át szorgalmukért.

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Beiratkozás menete

Kedves Szülők!

 

A beiratkozáshoz szükséges információk az alábbi HIRDETMÉNY-ben olvashatók:  

 

 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

 

1. a beiratással kapcsolatos adatlap (letölthető)

2. nyilatkozatot a médiában való megjelenésről (letölthető)

3. nyilatkozatot a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról  (letölthető)

4. nyilatkozatot az életvitelszerűen használt lakcímről (letölthető)

5. nyilatkozatot az etika/hit- és erkölcstan választásáról (letölthető)

 

Tavaszi szünet

 

 

Válaszd a Bozzayt!

 

 

 

 

Beiratkozás

 

 

Hit- és erkölcstan oktatás az iskolánkban

 

Kedves Szülők!

 

Az iskolánkban folyó hit- és erkölcstan oktatásról szóló tájékoztatókat itt tekinthetik meg:

 

Katolikus hitoktatás:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ytHYZnMx4sA&t=1s

 

Tájékoztató 1. 

 

Tájékoztató 2. 

 

Református hitoktatás:

 

https://reformatus.hu/hittan/

 

Evangélikus hitoktatás:

 

Tájékoztató 1. 

 

Tájékoztató 2. 

 

 

 

Az elsősök bemutatkozó műsora

 

Az első osztályosok bemutatkozó műsora megtekinthető a Zánka Tv videógalériájában:

 

 

 

 

 

Digitális munkarend

 

Olvasópályázat

Olvasópályázat

 

Az ősszel meghirdetett iskolai olvasópályázat eredménye:

 

                   2. osztály

 

                  1. Kis-Gali Alexander

                  2. Szabó Izabella

                  3. Boros- Szuper Bonifác

                  4. Sólyom Helka

                      Doma Levente

                      Szabó Gyula

                      Magyar Kornél

 

 

                       3. osztály

 

                      1. Szász Attila

                      2. Bánó-Weisz Benedek

                      3. Nagy Johanna Petra

                      4. Inhof Zorka

                          Dobosi Gergely

 

 

 

                   4. osztály

 

                   1. Filep Sára

                   2. Szabó Márton

 

 

Hit- és erkölcstan oktatási információk

Tisztelt Szülők!

 

A 2021/2022. évi hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről szóló, 2021. március 9. szerdára meghirdetett tájékoztató nap az érvényes járványügyi szabályozások miatt ELMARAD!

Az egyházak (római katolikus, evangélikus, református) képviselői írásos tájékoztatást fognak eljuttatni intézményünknek, melyet a későbbiekben honlapunkon is közzéteszünk.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Közlemény

Tájékoztatjuk a tisztelt Szülőket,

hogy Hujber László óvodai és iskolai szociális segítő,

a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársa

minden hónap első hétfőjén 11.30-tól 12.30-ig

a Bozzay Pál Általános Iskolában fogadóórát tart.

 

 

Tájékoztató hittan oktatás és beíratkozásról

 

a dokumentum ITT elérhető

 

Pályázat

 

Intézményvezető beosztás ellátására : LETÖLTHETŐ

 

Megújult a tornaterem!

Jól kezdődött a 2021-es év a Bozzay Általános Iskolában!

Több mint 14.446.180.- Ft-os pályázat elnyerésével megújult iskolánk sportcsarnokának padozata.

Immár egy korszerű rugalmas faburkolaton zajlanak a testnevelés órák és a sportszakkörök, kímélve ezzel a tanulók egészségét. Természetesen a küzdőtér vonalazása is frissítve lett, kézi és a kosárlabda felfestéseken túl már szabványos és korosztályos röplabda pályák is helyt kaptak a szépen csillogó parketten.

 

 

 

 

 

 

 

Magyar kultúra napja

Január 22-én kultúra-napi megemlékezést tartottunk a Bozzay-rádió segítségével. A 6. osztályos tanulók (Lili, Luca, Fecó, Hanna, Marci) lelkesen olvasták fel a Himnusz keletkezésének körülményeiről és a magyar kultúráról szóló érdekes szövegeket. Zenék színesítették műsorunkat. Szervezők Marianna és Viol néni voltak.

 

 

 

Karácsony

 

 

 

 

 

Tájékoztatás

 

 

Tájékoztatás

 

A december 4-ei (péntek) Covid teszt következményeként a jövő héten iskolánk felső tagozata távoktatásban teljesíti tanulmányi kötelezettségét!

 

 

 

Márton-nap 2020

Ebben az évben sem feledkeztünk meg a Márton napi hagyományápolásról, csak az idei tanévben egy kicsit rendhagyó módon került rá sor. Egy héten keresztül készültek tanulóink az emlékezetes nap megünneplésére. November 11-én kikerültek az alkotások a faliújságokra, az ablakokra és a folyosók falára. Voltak, akik lámpásokat, illetve gyertyát készítettek. Mások a témával kapcsolatos szavakból libákat raktak ki vagy mandalát színeztek. A dekoráció színfoltja a Márton napi tűz , amelyet az iskola összes tanulójának kézlenyomatából „raktunk”. Nagy tüzet gyújtottunk, jelezve Mártonnak a tűz fényével, hogy gondolunk rá.

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Magyar nyelv napja

 

November 13-án – kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapját jelentő édes anyanyelvünkről – a Magyar nyelv napja alkalmából megható zenék, versek szóltak rádiónkon tanulóinknak, nyelvünk szépségéről, gazdagságáról a 8. osztályosok közreműködésével. Rádiós, ünnepi emlékműsorokat Csékei Marianna és Stumpfné Vass Violetta szerkesztette, Bede Tamás technikai segítségével.

 

 

Röplabda verseny

 

2020. november 8-án egy nagyon sikeres versenynapot tudhat maga mögött a Szent Benedek Röplabda Akadémia röplabda csapata. Ezúttal az U13-as korosztálynak rendezett tornán szerepeltek kiválóan játékosaink. Az eredményes játéknak köszönhetően ezüstéremmel térhettünk haza.

A Bozzay iskolából Máté Míra, Nagy Anna Boglárka és Horváth Johanna Janka ötödik osztályos tanuló erősítette az SZBRA együttesét.

Csak így tovább!

 

Hajrá SZBRA!

 

 

 

 

Tájékoztatás

Márton-nap

 

 

Nemzetiségi pályázat

Október 23.

Október 22-én az 1956-os forradalomra és szabadságharcunkra – a rendkívüli helyzet miatt újból az iskolarádióban, a 7. osztályos lányok közreműködésével – versekkel, zenével emlékeztünk, tisztelegtünk hőseink előtt. A felső tagozatosok által készített magyar címerek kiállításra kerültek a faliújságon.

 

 

Október 6-i megemlékezés

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mártírjaira emlékeztünk október 6-án. A járványügyi helyzet miatt az iskolarádión keresztül szóltunk alsós - felsős diákjainkhoz. Kossuth-nóta furulyán vitt vissza minket a távoli múltba, felidézve a történelmi eseményeket. Az osztályokban gyertyagyújtással emlékeztünk nagyjainkra. Köszönjük a közreműködést tanítványainknak: Bácsi Nóra, Csonka Ajsa, Klemens Barnabás, Lengyel Jázmin, Simon Júlia, Szabó Csoma, Varga Babett tanulónknak. Felkészítő pedagógusok Csékei Marianna, Stumpfné Vass Violetta voltak.

 

 

 

Módosított járványügyi protokoll

 

LETÖLTHETŐ 

                                                                                    

Népmese Napja

 

Szeptember 30-án ünnepeltük a Népmese Napját. Ez alkalomból a Bozzay rádióban hallgathattuk meg „Adj isten egészségére!” című népmesét a 3. osztályosok (Bánó-Weisz Benedek, Dobosi Gergely, Green Anna, Hegyi Barbara, Inhof Zorka, Nagy Johanna, Szász Attila) előadásában, Klemens Barnabás 5. osztályos tanuló hangszeres kíséretével. Felkészítőjük Szabó Ida néni volt.

 

A fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

 

 

Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!

 

 

2020. szeptember 16-án (szerdán) szülői értekezletet tartunk iskolánkban.

 

16.30 - alsó tagozat (1. osztály kivételével) részére

 

17.30 - felső tagozat részére

 

Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt!

 

Intézményi járványügyi protokoll

 

A dokumentum LETÖLTHETŐ

TANÉVNYITÓ

 


2023-02-03

Félévi tantestületi értekezlet

2023-02-15

Szülői értekezlet

2023-02-22

8.o. jelentkezési lapok elküldése

2022/23 tanév programja


Digitális napló :


2022 Nemzetiségi német nyári tábor - Sopron


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


2019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +