Legfrissebb fotó :

Diákparlament

Nyári ügyelet

Nyári ügyelet iskolánkban szerdánként 8-12 között.

 

 

Tanévzáró

Diákparlament

2024. június 14-én pénteken tartotta a Bozzay Pál Általános Iskola Diákönkormányzata a szokásos évvégi közgyűlését Dajka Emma nyolcadik osztályos tanuló, a diákönkormányzat elnökének vezetésével.

Az eseményen a felső tagozatos diákok, az iskola vezetése és a pedagógusok vettek részt.

Az osztályok éves beszámolói után Sánta Lajos igazgató, Siposné Bányai Ildikó igazgatóhelyettes asszony, valamint a diákönkormányzatot segítő pedagógus reakciója következett.

Az ülésen számos, a jövőben jól hasznosítható felvetés hangzott el, remélem a sok remek ötlet jó része a következő tanévben megvalósulhat mindannyiunk örömére!

 

Bede Tamás (diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus)

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Év végi sportesemények

A tanév utolsó előtti hetének végén rendezte diákönkormányzatunk a várva várt asztalitenisz bajnokságot, és iskolánk történetében először - a gyerekek kérésének helyt adva - csocsóversenyen is megmérethették tudásukat a lelkes sportolók.

 

Az asztalitenisz bajnokságon az alábbi eredmények születtek:

 

I. Bánó-Weisz Benedek

II. Nagy Bendegúz

III. Rédling Benedek

 

A csocsó verseny eredményei:

 

1-2. osztályos tanulók:

 

I.   Pfeifer Botond - Szatmári Botond

II.  Somogyi Ákos - Somogyi Ábel

III. Látrányi Péter - Varga Dániel

 

3-4. osztályos tanulók:

 

I.  Pfeifer Annaliza - Linha Benjamin

II. Horváth Natasa - Varga Dorina

 

A következő tanévben a diákok igényeinek megfelelően több hasonló versenyt is tervez diákönkormányzatunk!

 

Bede Tamás

(testnevelő tanár)

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Apró élményeink - 24. hét

 

A 24. héten is élmény volt Bozzaysulisnak lenni.

 

További cukiságok a Galériában!

Erasmus 2

 

Határtalanul 2024

Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában Szlovéniában és Horvátországban

 

A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek (2023.) HAT-KP-1-2023/1-001296 azonosítószámú pályázatunkat a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásra javasolta, amely alapján a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság a pályázatunkat pozitívan bírálta el, és 2 381 230 forint támogatásban részesültünk. A megítélt támogatás Magyarország Kormányának finanszírozásával valósult meg.

A hetedik osztály így május 15-től 19-ig részt vehetett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával egy ötnapos kiránduláson, amelyen Szlovénia és Horvátország magyar vonatkozású várait, kastélyait és fontos helyszíneit ismerhették meg a gyerekek. Az ötnapos kirándulás útvonala Lendva-Dobronak-Felsőlendva - Muraszombat - Mezővár - Zágráb – Fiume (Rijeka) – Abbázia (Opatia) - Varasd - Csáktornya útvonalat jártuk be a gyerekekkel, összesen 1383 km-t. Olyan családok történetébe pillanthattunk be az 5 nap alatt, mint Bánffyak, Eszterházyak, Szapáryak, Széchenyiek, Széchyek, Frangepánok, Zrínyiek. Legkorábbi emlékek egészen a XIII. századig nyúltak vissza, melyeket volt szerencsénk megtekinteni. Nagyon sok élménnyel és nagy büszkeséggel térhettünk haza lenyűgözve elődeink "alkotásaitól". Köszönjük a lehetőséget!

A Határtalanul kirándulásról június 7-én tartotta meg beszámolóját a hetedik osztály. Az öt nap programját részletesen mutatták be az alsóbb évfolyamos társaiknak a gyerekek, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy bár már nem hozzánk tartozik, attól még kötelességünk tudni róla és emlékezni rá, hogy a határon túl számos magyar emlékkel rendelkezünk királyainknak, egykori nemeseinknek köszönhetően és számos magyar társunk tevékenykedik aktívan, hogy ezek az emlékek - hagyományok életben is maradjanak. Nagyon sok apró történettel ismerkedtek meg a gyerekek az öt nap alatt idegenvezetőnknek köszönhetően, így sokat is tudtak felidézni hetedikeseink a kisebbeknek, a képek és történetek segítségével nagyon színesre sikerült a beszámoló.

 

 

A kirándulásról készült fotók megtekinthetők a Galériában!

 

Pepita mezőkön

Szombathelyen rendezték 2024. június 7-től 9-ig a Sakk Diákolimpia Országos Csapatdöntőit, amelyen háromszoros vármegyei bajnokként a Bozzay is képviseltette magát. A Nagy Bendegúz, Bánó-Weisz Zsombor, Rédling Benedek, Dobosi Márton alkotta válogatottunk kisebb feltűnést keltett a felső tagozatosok 25 csapatos mezőnyében. Egyrészt, játékosaink fiatal életkora okán, másrészt, a - budapesti agglomerációs Telkit leszámítva – egyedüli falusi csapatként küzdöttünk a nagy városi iskolák tengerében. Meglepődve konstatáltuk: a regisztráció során, a rendezőség tagjai többet tudtak Bozzay Pálról, mint egyik – másik zánkai lakos.

Az országos döntőre a lehető legfelkészültebben mentünk: szakkörökön, külön edzéseken, versenyeken csiszoltuk a játéktudásunkat. Április 20-án, Balatonfüreden részt vettünk a Dr. Dibusz László Sakk Emlékversenyen, ahol Bánó-Weisz Zsombor bronzérme és Rédling Benedek megfontolt, néhány másodperc híján érmes játéka tett bennünket büszkévé, bár Marci első négy fordulós játszmái – megyei érmesek legyőzésével – is zseniálisak voltak. Egy hét múlva Zsombi és Bendegúz / vármegyei ezüst érmesünk / részt vettek a budapesti Testnevelési Egyetemen megrendezett Sakk Diákolimpia Országos Egyéni Döntőjén is, ahol tisztes, 50 % -os teljesítményükkel a közép mezőnyben végeztek.

Csakhogy, a szombathelyi döntőn nem a II. korcsoportosokkal, hanem főként 13-14 éves, serkenő bajuszú, 1-2 fejjel magasabb, 6 és 8 osztályos gimnáziumban tanuló, egyesületben is versenyszerűen sakkozó, „Élő – pontok” birtokosaival kellett hadakozni! Összességében, nagy izgalmak közepette, emelt fővel zártuk a versenyt: két győzelmet, egy döntetlent, négy vereséget könyvelhettünk el, az elérhető 32 pontból 12,5 pontot gyűjtöttünk, ezzel a 20. helyen végeztünk. Büszkék voltunk Mór és Hatvan legyőzésére, a házigazda szombathelyiekkel pedig döntetlent értünk el. A bajnoki címet nagy küzdelemben, a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium csapata nyerte el 24 ponttal, az ezüstérmet a budapesti Ciszterci Szent Imre Gimnázium, a bronzérmet a szintén budapesti Veres Péter Gimnázium szerezte meg.

Tanulóinkat dicséret illeti, különösen a ragyogó 50%-os teljesítményt nyújtó első táblás Nagy Bendegúzt, a harmadik táblás Rédling Benedeket, de Dobosi Marci és Bánó-Weisz Zsombi is nagyot küzdött. Élményszámba menő győzelmek és méltósággal viselt vereségek edzették a pepita mezők harcosait. Reméljük, serkenő bajusszal még ennél is többre lesz képes ez a kiváló egyéni kvalitásokkal és közösségi szellemmel megáldott csapat. Minden esetre, Bendegúz győzelme a diákolimpia főbírójának fia, az 1755 „Élő – ponttal” rendelkező szombathelyi első táblás ellen, Benedek drámai csatája a miskolciak ellen, a többi kombinatív parti mind – mind bíztató jelek a jövőre nézve. Hajrá Zánka! Hajrá Bozzay!

 

                                              T. Horváth Lajos

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Apró élményeink - 23. hét

 

A 23. héten is élmény volt Bozzaysulisnak lenni.

 

További cukiságok a Galériában!

Lázár Ervin program

2024.05.31-én, pénteken délelőtt az első osztályosok Badacsonytomajon jártak, ahol a Lázár Ervin Program keretében a Pegazus Színház  „A csillagszemű juhász” című előadását nézték meg. Külön köszönjük Inhof Sándornak, hogy térítésmentesen!, anyagi ellenszolgáltatás nélkül rendelkezésünkre állt, így a pici elsőseink a vonat helyett busszal utazhattak az előadásra.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

ÖSSZES HÍR

2024-06-22

8.30 Ballagás és tanévzáró

2023/24 tanév programja


Digitális napló :


2023 Nyári nemzetiségi tábor - Lengyel - Annafürdő


2022 Nemzetiségi német nyári tábor - Sopron


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


2019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +