Étkezés térítési díjak

 

TÁJÉKOZTATÓ a nyári étkezési térítési díjakról.

Anyák napja

 

 

 

Tájékoztatás digitális munkarendről

 

Tájékoztatás

 

 

Közlemény

 

A tankerület utasításának megfelelően iskolánkban

 

minden közösségi rendezvény,

 

így a március 15-i ünnepély is elmarad.

 

Meghívó nyílt napra

 

Meghívó - március 15

6.osztályosaink tartalmas napja Budapesten!

 

A Lázár Ervin Programnak hála 2020. 02. 27-én a Bozzay hatodik osztályos tanulói egy csodálatos napot tölthettek fővárosunkban. Délelőtt a Fővárosi Nagycirkusz "Fesztivál + Varázslatos győztesek" című előadása kápráztatta el a diákokat, majd egy múltidéző utazás következett a millenniumi földalatti vasúton (mely Európa első motorkocsis üzemű földalatti vasútja). Az élmények ezzel még nem értek véget, ugyanis a duna-parti séta alkalmával gyönyörködhettünk a budai vár, Gellért-hegy, Halászbástya, Mátyás-templom, Lánchíd, Magyar Tudományos Akadémia megunhatatlan látványában. 

A nap második részének fénypontja a nemzet országházának megtekintése volt, mely láthatóan nagy benyomást tett diákjainkra, tartalmas vezetés mellett láthattuk a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, kupolacsarnokot, üléstermet.

Bátran állíthatom, hogy ez a nap a Lázár Ervin Programnak köszönhetően egy életre szóló élménnyel gazdagította a hatodikos csapatot.

Bede Tamás (osztályfőnök)

 

 

 

 

Hétmérföldes mesevetélkedő

Február 26-án iskolánk adott otthont a hétmérföldes mesevetélkedő 3. fordulójának. Az előző forduló öt győztes csapata: a balatoncsicsói Egy tőről nőtt 4 aranyhajszál és a 8 lábú táltos paripa, a révfülöpi Balatoni Mesés Négyes és A négy hótündér, valamint a zánkai Boszorkányok csapata vett részt a „hétpróbás” vetélkedőn.

A különböző izgalmas feladványok, rejtvények megoldása után a Bozzays csapat (Dajka Emma, Nagy Anna Boglárka, Sirsom Celesztina, Szalay Judit) örülhetett a győzelemnek. A balatoncsicsói iskola két csapata is a továbbjutók közé került.

 

Az eredmény:

       I.    Boszorkányok (Zánka)

      II.    Egy tőről nőtt 4 aranyhajszál  (Balatoncsicsó)

     III.    8 lábú táltos paripa (Balatoncsicsó)

 

Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak, és jó felkészülést a következő fordulóra! 

 

 

 

 

Tájékoztatás

 

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a 2020/2021., azaz a jövő tanévre vonatkozóan hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak az egyházak képviselői.

 

Időpont: 2020. március 10. kedd 16.30

 

Helyszín: Bozzay Pál Általános Iskola

Zánka, Iskola u. 6.

 

Volley röplabda verseny - Csopak

 

Ismét egy sikeres röpis versenyen vagyunk túl!

 

Február 22-én a csopaki Református Általános Iskola volt a helyszíne a Volley 2020 röplabdaverseny soron következő állomásának. 

Iskolánkat ismét szép számú leány versenyző képviselte, három korcsoportban (manó, szupermini, mini), a mérkőzéseken mindenki tudásának legjavát adta, így sokat tanulva, elfáradva térhettünk haza.

A három korcsoportból a mini csapatok lettek értékelve, a Bozzays versenyzők egy harmadik (csapattagok: Bácsi Nóra, Borbély Eszter Mária, Csonka Ajsa, Lengyel Jázmin Bianka, Simon Júlia, Varga Babett) és egy negyedik helyet (csapattagok: Antal Klaudia, Csekő Luca, Endresz Vivien, Somogyi Hanna, Somogyi Tamara, Szász Nikolett Virág) szereztek meg, ezzel is növelve iskolánk jó hírét.

 

Gratulálok minden résztvevőnek!!

Bede Tamás (testnevelő tanár)

 

 

 

Farsangoltunk...

 

A farsangon készült fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

 

 

 

Farsang

 

 

Februári étkezési díj

 

Kedves Szülők!

 

Februári havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja:

 

Február 10-től 14-ig  7.30 órától 14.30 óráig az óvodában.

 

Szülői értekezlet

 

 

Ásványkiállítás

Ásványkiállítás

 

 

2020. február 6-án és 7-én    8 -13 óráig

 

az iskola könyvtárában

 

Mesevetélkedő

Január 29-én iskolánkban gyűltek össze ismét a 7mérföldes csizmában heted7határon át Országos Mesevetélkedő 2. fordulójába továbbjutott csapatok.  Iskolánkat három csapat (Táltosok, Boszorkányok, Négyszögletű Kerek Korona) képviselte. Révfülöpről két (Balatoni Mesés Négyes, A négy hótündér), Balatoncsicsóból négy csapat (Óriások, 8 lábú táltos paripa, Egy tőről nőtt 4 aranyhajszál, Törpikék) érkezett.

A gyerekeknek az előre elolvasott mesékhez kapcsolódóan kellett különféle izgalmas feladatokat, keresztrejtvényt, totót megoldaniuk.

A következő fordulóba az első öt helyezett csapat jutott tovább.

 

Az eredmény:

 

  I.    Egy tőről nőtt 4 aranyhajszál  (Balatoncsicsó)

 

 II.    8 lábú táltos paripa (Balatoncsicsó)

 

III.    Balatoni Mesés Négyes   (Révfülöp)

 

III.    A négy hótündér (Révfülöp)

 

                IV.    Boszorkányok   (Zánka)

 

Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak, és jó felkészülést a következő fordulóra! 

 

A vetélkedőn készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

 

Vers- és prózamondó verseny

 

Január 24-én került sor az alsó tagozatos tanulóink részére meghirdetett vers- és prózamondó versenyre.

 

Eredménye: 

 

1. osztály:  1. Gondos Gergely

                  2. Szabó Gyula

                  3. Végh Bernadett

 

Különdíjban részesült: Zsemle Zengő Viola

 

2. osztály:  1. Szász Attila

                  2. Bánó-Weisz Benedek Csaba

                  3. Hegyi Barbara

                            

 

3. osztály: 1.  Szabó Márton

                  2. Tóth Ádám

                  3. Illés Léna

 

4. osztály: 1. Sirsom Celesztina

                  2. Kulics Márkó

                  3. Máté Míra

                      Scher Gergely

 

 

Volley röplabda verseny

 

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Balatonfüreden a Szent Benedek Iskola sportcsarnokában az idei évben induló (Magyar Röplabda Szövetség szervezésében) VOLLEY 2020 röpsuli program versenyét, melyre a megyén kívül számos helyről érkeztek csapatok.

Természetesen a Bozzay-s röpisek sem maradhattak otthon ezen a nagy kihívással kecsegtető szombaton. A három versenyszámban (ebből a Mini volt értékelve) rendezett megmérettetésen lányaink a kitartó edzésmunkának és  lelkesedésnek köszönhetően, egy második és egy harmadik helyezést értek el, ezúton is gratulálunk sportolóinknak!

A következő torna egy hónap múlva Csopakon kerül megrendezésre, melyre ismét szép számú versenyzőt delegálunk.

 

Kattints a képre!

 

 

Magyar kultúra napja

 

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Iskolai megemlékezésünk alkalmat adott arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének.

Tanulóink elsőként érdekességeket hallgattak meg Himnuszunkról a 6. osztályos lányok tolmácsolásában. Megtudhatták, hogy elődeink mit énekeltek előtte, hogy Budakeszin szobra van, s azt is, hogy benne van az útlevélben.

Interaktív tábláról meghallgattuk a verset Bessenyei Ferenc színművész előadásában, közben képeket, festményeket láthattunk a magyar történelem nevezetes eseményeiről.

Kis ünnepségünk végén közösen énekeltük el a Himnuszt.

Ezt követően az alsó tagozatos gyerekek Szántó Edit néni vezetésével táncházban vettek részt.

 

 

 

 

Januári étkezési díj

Kedves Szülők!

 

Január havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja:

 

Január 13-től 17-ig  7.30 órától 14.30 óráig az óvodában.

 

Regölés

 

December 19-én a Szabó Csaba által irányított néptáncos gyerekeink egyik karácsonyi népszokásunkat, a regölést mutatták be iskolástársaiknak. Szabó Csaba ütőgordonnal kísérte a lelkesen éneklő csapatot, akik egy „házba” bekéretőzve fejezték ki jókívánságaikat: bőséget, termékenységet kívántak a ház népe számára.

 

 

 

Gázló előadás

 

December 19-én délelőtt Vókó László, a Gázló Egyesület vezetője, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre vetítéssel egybekötött előadást tartott tanulóinknak Rejtőzködő értékeink címmel. Az erdőben, a fák törzsén elrejtett vadkamerák fényképeket és mozgó képeket is rögzítenek. A kivetített felvételek által bepillantást kaptunk az erdő állatainak szokásaiba, nappali és éjszakai életébe. Az előadást követően az előre összeállított csapatok játékos feladatban mérhették össze tudásukat. Minden csapat remekül teljesített. Az első három helyezett értékes „nemzeti parkos” ajándékot kapott a Gázló Egyesülettől: pólót, bögrét, rovarmegfigyelő eszközt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi üdvözlet

 

 

 

 

Adventi készülődés

Adventi készülődésen készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

 

 

Karácsonyi kézműves foglalkozások

 

 

Pályaorientációs nap

 

December 7-én pályaorientációs napot rendeztünk iskolánkban, amelyre több hivatás képviselőjét hívtuk meg, hogy betekintést nyújtsanak munkájukról tanulóink számára.

 

Az alsó tagozaton járt Hoffmann Judit, a Tagyon Titkos Kamrája tulajdonosa, aki mesélt a gyerekeknek az aszalásról, a birssajt-, valamint a szörpök készítéséről. A gyerekek kipróbálhatták az alma, valamint az édesburgonya aszalásának alapfogásait, és természetesen mindent megkóstolhattak.

Bíró Gábor és Mónika, a BiGa Méz tulajdonosai is meglátogattak minket. Gábor nagyon érdekesen mesélt a szorgalmas rovarok életéről, arról hogyan is „készül” a méz, megmutatta a védőruhákat, hozott kaptárokat, lépeket, méhviaszt, és persze rengeteg fajta –köztük nagyon különleges- mézet is. A gyerekek kedvtelve ízlelgették a finomabbnál finomabb mézeket!

Ellátogattunk az óvodába is. Simonné Mohos Éva néni várt minket, és mesélt arról, hogy miért is jó óvó néninek, dajkának, vagy kisgyermek gondozónak lenni, milyen szép ez a hivatás. Iskolásként megnézhettek a gyerekek olyan helyiségeket is, ahová kis ovisként még nem mehettek be. Természetesen a legnagyobb sikert a régi, kedves csoportszobák okozták, ahol az ismerős játékokkal nagyon jót játszottak. Köszönjük a lehetőséget, és ha lehet, jövünk máskor is!

Felsős tanítványainkhoz színvonalas, sokoldalú hasznos információt tartalmazó előadásokkal szakértő felnőttek érkeztek hozzánk, segítő szándékkal szabadidejüket egy jó, értékes célra szánva. A felsős gyerekek érdeklődéssel hallgatták meghívott vendégeinket – pedig igen nehéz figyelmüket lekötni.

Elekes Marianna – volt kollegánk – előadása „A pedagógus pályától az alternatív gyógyítási lehetőségekig és a szépészeti szakmákig”, bemutatta azt, hogy mai világunkban szükségszerű, hogy több lábon álljunk. Ha a körülményeink úgy alakulnak, tudnunk kell váltani, hogy örömünket is leljük munkánkban. Előadása azt is közvetítette, hogy már általános iskolásként is nyitottan kell fogadni minden tudást, fegyelmezetten, tisztelettel kell kezelni minden lehetőséget, hiszen nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, mire lesz szükségünk.

Volt tanítványunk, Szabó Gergely, egy sikeres családi borászat történetét mutatta be. A kivetített képek segítették a gyerekek figyelmét lekötni, többségükhöz eljutott az igazi üzenet, hogy minden siker alapja a szorgalom, a kitartás, a fegyelmezettség, az összetartás.

Sipos Tamás turizmus-szakközgazdász tanár interaktív előadásában bemutatta a vendéglátás-turizmus szakterületeit. A tanulók a Balaton-felvidékről szóló kivetített kérdésekre okostelefonjaikon válaszolhattak. Néhány vállalkozó szellemű tanuló a gyakorlatban is kipróbálhatta a recepciós és a pincér munkáját. Az élvezetes előadásmód és a digitális technika használata felkeltette a tanulók érdeklődését a turisztikai szakmák iránt.

Következő előadónk, dr. Oláh Kálmán háziorvosunk volt, aki gyerekközpontú előadását humorral fűszerezett képi anyaggal kapcsolta össze. „A népbetegségek korai megelőzése; környezetünk káros hatásai” című előadása, természetes előadásmódja laikusként is érthető, izgalmas, új információkat tartalmazott, elgondolkodtató tanácsokat adott mindnyájunknak. Legyünk felelősek életminőségünkért!

 

Tisztelettel köszönjük előadóinknak, hogy saját szakterületük bemutatásával segítették oktató-nevelő munkánkat!

 

 

 

Mikulás járt a Faluházban

December 6-án Mikulás járt a Faluházban. 

 

 

 

Decemberi étkezési díj

Kedves Szülők!

 

December havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja:

 

December 9-től 17-ig  7.30 órától 14.30 óráig az óvodában.

 

 

Vendégünk volt Bosnyák Viktória

December 3-án délelőtt ismét iskolánkban járt Bosnyák Viktória írónő, műfordító és Dudás Győző illusztrátor.  Az alsósok egy vidám, játékos foglalkozás keretében ismerkedtek az írónővel és műveivel. A program elején arról mesélt, hogyan és kinek, illetve kiknek köszönheti, hogy író lett: a lányai a 10. szülinapjukra kutyát kértek, de azt sajnos nem kaphatták meg. Azt találta ki, hogy meglepi őket egy regénnyel. Így született meg az első regénye: a Tündérboszorkány, aminek főszereplői a saját ikerlányai lettek.

 

Ezután készülő könyvéről, a Tengernyi kaland, Fókuszban a kókuszról mesélt, melynek illusztrációit szintén Dudás Győző készítette. Érdekesség, hogy csak a kék és sárga színt használta a rajzokon, a fekete-fehér mellett. A gyerekek élvezettel hallgatták a történeteket, szívesen elolvassák majd a könyvet, ha megjelenik!

A program végén lezajlott az „1. zánkai szinonima hadjárat” Puritánia és Extravagancia csapatai között. Először a „jó” szinonimáit próbálták közösen összegyűjteni, sikerült is huszonötöt felírni.  Majd a vetélkedő folytatásában el kellett dönteni a csapatoknak, hogy a felsorolt szavak melyik alakját használják hétköznapokban. Extravagancia csapatai győzedelmeskedtek, több idegen eredetű szót használtak.

 

Köszönjük a vidám, jó hangulatú délelőttöt!

 

Kattints a képre!

 

Iskolarendőr előadása

 

A diákönkormányzat meghívására november 26-án Márton Viktor a Bozzay Pál Általános Iskola iskolarendőre tartott előadást a felső tagozatos diákok részére.

Márton Úr részletesen elemezte a különböző tanulók által elkövetett csínytevések következményeit, részletesen beszélt a felnőttek és az egymással szembeni tiszteletlenségről, egymás holmijainak önkényes elvételéről, rongálásáról, a társsal szemben alkalmazott agresszióról, a mintaadásról, kiemelte, hogy 12 éves kortól már büntethetők a gyermekek, több tíz éves tapasztalatából számos példát említett.

Sajnos iskolánk diákjai sok esetben a Bozzay jó híréhez méltatlanul viselkednek az autóbuszon, ezzel zavarva annak vezetőjét, ez igen –igen veszélyes, mivel a rossz magatartással elterelik a sofőr figyelmét s ez akár nagyobb balesethez is vezethet.

Tudjuk, mindenki egészségesen várja haza legféltettebb kincsét!!!!

A tanulók feszült figyelemmel (Szekeres termünkben a résnyire nyitott ablakon berepülő légy szárnycsapásai tisztán kivehetők voltak) hallgatták iskolarendőrünk sokszor nem éppen szívderítő élményeit. Bízom benne, hogy ez a közel hatvan perc elgondolkodtatta diákjainkat.

Remélhetőleg ezek után mindenki sokkal jobban átgondolja cselekedeteit, mind az iskolában mind saját lakókörnyezetében és utazás közben.

Az utolsó percekben iskolánk rendőre nyomatékosan kérte diákjainkat, hogy az elhangzottakról beszéljenek szüleikkel a kialakult helyzet kezelése érdekében.

A tanulságos előadást nagyon szépen köszönjük a gyerekek nevében is Márton Viktornak!!!!

 

 

 

 

Elsősegély és újraélesztő minitanfolyam a Bozzayba

 

A diákönkormányzat szervezésében november 25-én dr. Oláh Kálmán községünk háziorvosa tartott egy nem mindennapi előadást és gyakorlási lehetőséget is magában foglaló előadást nyolcadikosaink részére.

Tanulóink feszült figyelemmel hallgatták a Doktor Úr előadását az elsősegélynyújtásról, ami magába foglalta az újraélesztés témáját is. Több lelkes diák maga is kipróbálta az életmentést orvos szakértőnk utasításainak megfelelően.

Iskolánk diákönkormányzata nagyon fontosnak tartja, hogy minden végzős és a jövőben minden felső tagozatos diák megtanuljon újraéleszteni, és egy esetleges balesetnél, rosszullétnél talpraesetten, szakszerűen tudja elsősegélyben részesíteni a szerencsétlenül járt, sérült embertársát.

Nagy köszönet dr. Oláh Kálmánnak a lenyűgöző szemináriumért!!

 

 

 

 

Röpis siker

Bátran fogalmazhatok úgy, hogy még nagyobb fokozatba kapcsolt iskolánk sportélete.

Október elején indult útjára a Szent Benedek Röplabda Akadémia segítségével -melynek szakmai igazgatója Kormos Mihály – és iskolánk vezetőségének támogatásával leányaink számára a röplabdaoktatás heti két alkalommal.

Reményeimet is bőven túlszárnyalva óriási érdeklődés volt ezen minden izmot megmozgató, gondolkodást is kiválóan fejlesztő csapatsport iránt, hétről hétre, edzésről edzésre egyre többen vagyunk, iskolánkba járó leányaink nagy részét már röpiseink között tudhatjuk.

Az első röplabdatornát a környék iskoláinak közel száz versenyzőjének részvételével (a Bozzay 27 gyermeket delegált, így a legnagyobb létszámú csapat) november 24-én, vasárnap tartották Balatonfüreden a Szent Benedek Középiskola szépen felújított sportcsarnokában. Eredményeinket tekintve kiváló teljesítményt nyújtottunk három korosztályból kettőt megnyertünk. A nagyoknál Szász Nikolett, Simon Júlia, Pődör Leila, a kicsiknél Nagy Johanna és Végh Bernadett csapata lett a befutó, de a többiek is jó eredménnyel zárták életük első röplabdatornáját, melyen minden résztvevő egy címeres pólóval lett gazdagabb.

Ezúton is köszönöm ezt a nem mindennapi élményt röpiseinknek, a támogató szülőknek és végül, de nem utolsó sorban a Szent Benedek Röplabda Akadémiának!!!                                                                                                                                       Bede Tamás

 

 

Böröndmúzeum

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum foglalkozásai iskolánkban

 

A szentendrei Skanzen múzeumpedagógusai évről évre azokra a vidékekre látogatnak elBőröndmúzeum” elnevezésű programjukkal, ahonnan a skanzen házai, épületei származnak. A skanzen Bakony, Balaton-felvidék tájegysége 2000-ben készült el, így eshetett többek között idén ránk a választásuk.

 

A múzeumi foglalkozásokra november 19-én került sor iskolánkban. A pedagógusok a múzeum kincsei közül olyan tárgyakat hoztak magukkal, amelyek segítségével a magyar néprajzzal, a régi falusi élet mindennapjaival ismertették meg a gyereket.

 

Az Ünnepek, hagyományok című foglalkozáson az 1. és 2. osztályosok az évkör ünnepeihez és gazdasági időszakaihoz kapcsolódó jelképes tárgyakat ismerhettek meg.

Az Ételünk, életünk című foglalkozáson a 3. és 4. osztályosok étkezési szokásaink változásairól beszélgettek, majd egy fateknőben kenyeret dagasztottak. A szülői közreműködéssel kisült finom kenyeret másnap örömmel kóstolták meg a gyerekek, otthonról egy kis avokádókrém, kolbászkarika is került mellé.

A felső tagozatosoknál a Család és közösség című foglalkozás középpontjában a családi élet, a családi munkamegosztás közelmúltban bekövetkezett hatalmas változásai álltak.

A múzeum pedagógusai élményszerűen, játékos módszerekkel, a múzeumból származó tárgyak segítségével, a gyerekekkel közösen fogalmazták meg a múlt mának szóló üzenetét.

 

 

Kattints a képre!

 

 

Kabóca-nap

 

November 13-án ismét ellátogattak iskolánkba a Kabóca bábszínház művészei.

A fényképek megtekinthetők a Galériában!

 

 

 

Novemberi étkezési díj

 

Kedves Szülők!

 

November havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja:

 

November 11-től 15-ig  8 órától 14 óráig az óvodában.

 

Márton-nap 2019

 

A Márton-napon készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

 

 

 

 

 

Márton nap

 

Október 23-i megemlékezés

 

Az 1956-os megemlékezésünk az idei évben is rendhagyó volt. A könyvtári aulánkban nemzeti zászlónk előtt a magyar Himnusz közös éneklése után Gaál Zsuzsanna Illyés Gyula: Egy mondat zsarnokságról c. versének részleteit, volt tanítványunk Doma Rita, Wass Albert: Üzenet haza c. költeményét szavalta el. Mély átéléssel közvetítették emberi létünk, értékeink hitét. A gyerekek nagy csendben, nyitott szívvel fogadták a verseket, majd az interaktív táblán zenés, dokumentumképes filmen hallgatták meg Márai Sándor: Mennyből az angyal c. versét Sinkovits Imre színművész előadásában.

Horváth Lajos igazgató úr a gyerekek számára is érthető korképet adó ünnepi beszéde után a bozzaysok Bede Tamás testnevelő tanárunk vezetésével 1956-os zászlós futással örültek a XXI. századi függetlenségünknek, szabadságunknak.

 

 

Boldog iskola

 

 

 

Foci

 

Október 21-én ismét sportversenyen vett részt a bozzays III. korcsoportos focicsapat a Balatonfüredi Református Iskolában. Ebben az időszakban szokatlanul meleg időjárás ellenére két vesztett és egy megnyert meccs után, erőnket, ügyességünket bizonyítva tértünk haza.

Gratulálunk csapatunknak!!

 

 

 

 

Étkezési díj

 

Kedves Szülők!

 

Október havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja:

 

Október 14-től 18-ig  8 órától 14 óráig az óvodában.

 

 

Szabadkai vendégek

 

A „Járd végig” projekt keretében a zánkai Bozzay Pál Általános Iskola 2019. október 3-án (csütörtök) vendégül látta a szabadkai Ivan Goran Kovačič Általános Iskola 10 magyar diákját és 2 kísérő pedagógusát. Kísérők: Hallgató Somogyi Anikó és Kántor Erika pedagógusok voltak.

Az egész napos programról Horváth Lajos intézményvezető, mint programfelelős és kapcsolattartó gondoskodott, Tóthné Bőczi Ildikó segítségével. Vendégeinket 9 órakor az egész iskola közössége előtt köszöntöttük, majd a Szekeres-teremben ismertettük a programtervet, a község és az iskola rövid történetét. Ezt követően bemutattuk az iskolánkat, a faluközpontot, 9:30 órakor néptánc foglalkozáson vettünk rész a Faluházban. Szabó Csaba tánctanár rendkívül ügyesen bevonta a délvidéki tanulókat a közös énekléses táncba, mindenki nagyon jól érezte magát. Ezt követően sétát tettünk az ófaluban, bemutattuk Zánka Árpád-kori műemlék templomát, majd tartalmas órát töltöttünk el a Gyógynövény-völgyben. Takács Ferenc és fia, Takács Tamás fogadott bennünket, szakvezetésük során megismerkedtük a legkülönfélébb gyógynövényekkel és feldolgozásuk módjával, eszközeivel. Az épületet elhagyva, a gyógynövénykertben is érdekfeszítő ismertetésben részesültünk, befejezésképpen gyógyteát kóstolgathattunk és néhányan ajándékként vásároltak is az árusításra kínált készítményekből. Ezt követően 10:30 órakor meglátogattuk a Hegyestű-Geológiai Bemutató Helyet: megcsodáltuk a Balaton part egyik legszebb körpanorámáját, rálátással a Balatonra, Zánkára, a Káli-medencére, a tanúhegyekre, a Bakonyra, a Tihanyi-félszigetre. Röviden ismertettük a táj geomorfológiai genezisét, történeti-kulturális gyökereinket. Tele élménnyel érkeztünk vissza az iskolába, ahol jó étvággyal elfogyasztottuk finom ebédünket. Ebéd után kicsit megpihentünk, majd nagyon izgalmas, szurkolástól kísért focimeccs részesei lehettünk a műfüves grund pályán. A vendéggyőzelemmel végződő meccs méltó befejezése volt e barátkozásra is alkalmat nyújtó napnak. Kölcsönösen megajándékoztuk egymást, levelezési címeket cseréltünk és abban a hiszemben váltunk el egymástól, hogy valamikor mi is ellátogatunk Szabadkára, a magyar szecessziós építészet fellegvárába!

 

Szabadkai vendégek

 

 

Október 6-ra emlékeztünk

 

 

Október 4-én, pénteken délelőtt az alsó tagozatosok összegyűltek az elsősök termében, ahol a negyedik osztályosokat hallgathatták meg, akik kis műsorral emlékeztek meg az aradi vértanúkról. A tizenhárom kivégzett tábornokról és Batthyány Lajosról hallhattunk és láthattunk egy rövid összeállítást.

A képek a Galériában megtekinthetők.

 

Köztársaság Kupa

Október 2-án Veszprémben rendezték meg, a 30 éves múlttal rendelkező Köztársaság Kupát, melyre iskolánk tanulói közül szép számmal neveztek. Sportolóink a küzdelmeken példamutató kitartásról tettek tanúbizonyságot.

Külön kiemelendő Lengyel Jázmin Bianka (60 m-es síkfutás) és Gaál Botond (távolugrás) ezüst érme.

Köszönet mindannyiuknak a sportszerű helytállásért.

 

 

 

Rém jó délután

Október 1-jén délután Bosnyák Viktória írónő és Dudás Győző illusztrátor látogatott iskolánkba. Az alsósoknak tartott „rém jó délután” keretén belül megismerkedhettek az írónő új könyvsorozatával (Rém jó könyvek), illetve Dudás Győző segítségével megrajzolhatták saját szörnyecskéjüket is.

 

 

 

Ornitológus előadása

Október 1-jén, az Állatok világnapjához (október 4.) kapcsolódóan Sinkovics Csenge ornitológus, az MTA-PE Evolúciós Ökológiai Kutatócsoportjának tagja tartott előadást a Városi környezet hatása a madarakra címmel felső tagozatos tanulóinknak.

 

 

 

Népmese Napja

Szeptember 27-én ünnepelték meg az alsós tagozatosok a Népmese napját. Reggel Ida néni vezetésével néhány 4. osztályos tanuló Mátyás király juhásza című mesét olvasta fel az alsós közönségnek. A délelőtt a Faluházban folytatódott, ahol Holle anyó segít című meseelőadást nézhették meg. 

A reggeli programon készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

 

 

Bozzay-s kórus

 

 

Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!

 

 

2019. szeptember 18-án (szerdán) szülői értekezletet tartunk iskolánkban.

 

16.30 - alsó tagozat (1. osztály kivételével) részére

 

17.30 - közös szülői értekezlet

 

18.00 - felső tagozat részére

 

Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt!

 

 

Tanévnyitó 2019

 

A tanévnyitóról készült fényképek megtekinthetők a Galériában. 

 

A képeket Kis-Gali Edit és Vass Gyula készítette.

 

Kattints a képre!

 

 

Tanévnyitó 2019

Nyári ügyelet

Tisztelt Szülők!

 

A nyári szünet ideje alatt minden szerdán ügyeletet tartunk 8 - 13 óráig.

 

 Ezeken a napokon az intézményvezető, vagy az intézményvezető-helyettes elérhető a következő telefonszámon: 87/468-035.

 

Ballagás és tanévzáró

A fényképek felkerültek a Galériába.

 

 

Faültetés

Faültetéssel búcsúztak a ballagó nyolcadik osztályosok az iskolától.

 

 

 

BAFIT

 

Balaton-felvidéki Iskolák Találkozója részletes programja, eredményei, képei elérhetők a www.bafit.bozzaysuli.hu oldalon.

 

 

BAFIT honlap

 

 

Tavaszi sporteredmények

2019. 04. 16. Kis Iskolák Körzeti Kispályás Labdarúgó Versenye, Tihany

Csapattagok: 

Kustán Roland, Takács Flórián,

Gerencsér Szabolcs, Végh Zsombor,

Dégi Dominik, Gócza Márk                              1. hely  

Stróbl Kornél, Morvai Tamás Gergely,

Borbély Balázs, Horváth András, 

Nagy Máté János           

                

 

2019. 04. 30.  Atlétika Körzeti Verseny, Veszprém

 

Fiú 100 m síkfutás IV. korcsoport

Gaál Botond                                                      3. hely

 

Leány 100 m síkfutás IV. korcsoport

Gaál Zsuzsanna                                                 2. hely

 

Fiú 300 m síkfutás IV. korcsoport

Gaál Botond                                                      2. hely

Kustán Roland                                                   3. hely

 

Fiú kislabdahajítás IV. korcsoport

Gócza Márk                                                       3. hely

 

Fiú 4 x100m váltó IV. korcsoport

Gaál Botond

Gerencsér Szabolcs                                           2. hely

Gócza Márk

Kustán Roland

 

Leány 4 x 100 m váltó III. korcsoport

Csonka Ajsa

Lengyel Jázmin Bianka                                    3. hely

Simon Júlia

Somogyi Tamara

 

 

2019. 05. 08.  Megyei Atlétika Verseny Döntő, Veszprém

 

Fiú 300 m síkfutás IV. korcsoport

Gaál Botond                                                    10. hely

 

Leány 100 m-es síkfutás

Gaál Zsuzsanna                                                4. hely

 

Fiú 4 x100m váltó IV. korcsoport

Gaál Botond

Gerencsér Szabolcs                                          9. hely             

Gócza Márk

Kustán Roland

 

 

2019. 05. 03.  Kisiskolák Körzeti Atlétika Verseny, Zánkai Erzsébet-tábor

 

Egyéni összetett IV. korcsoport fiú

Morvai Tamás Gergely                                    2. hely

Borbély Balázs                                                3. hely

 

800 m-es síkfutás IV. korcsoport fiú

Pődör Dávid                                                     3. hely

Morvai Tamás Gergely                                    4. hely

 

800 m-es síkfutás leány

Gaál Zsuzsanna                                                3. hely

Bakonyi Jázmin                                                4. hely

 

Svéd váltó fiú

Barátossy Szabolcs

Pődör Kevin                                                     3. hely

Gaál Botond

Borbély Balázs

 

Svéd váltó leány

Pődör Leila Roxána

Lengyel Jázmin Bianka                                    1. hely

Gaál Zsuzsanna

Bakonyi Jázmin

 

 

2019. 05. 15.  Kisiskolák Atlétika Versenye Megyei Döntő, Veszprém

 

Svéd váltó leány

Pődör Leila Roxána

Lengyel Jázmin Bianka                                  2. hely

Gaál Zsuzsanna

Bakonyi Jázmin

 

 

Zöldág-járás Badacsonytomajon

Április 29-én a Tánc Világnapján több száz, Badacsony és Tapolca környéki óvodából, iskolából érkező néptáncos hagyományőrző zöldág-járás rekordkísérlet megvalósítására gyűlt össze Badacsonytomajon. 12 óvodás és 14 iskolás néptáncosunk is meghívást kapott a Tördemic Néptáncegyüttes és a Szín-Vonal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által kezdeményezett zöldág-járás népi hagyományának felelevenítésére.  A kísérlet sikerült, közel félezer résztvevővel felállították a zöldág-járás magyar rekordját.

Az eseményen készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

Tájékoztatás az Alapítvány 2018. évi működéséről

 

Tisztelt Szülők, Tisztelt Támogatók!

 

Szeretnénk tájékoztatni önöket A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány 2018. évi működéséről.

2018-ban a bevételek és kiadások az alábbiak szerint alakultak:

 

1.    A személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlásából                                                            

206887 Ft

2.    Önkormányzatoktól                                                             

50 000 Ft

3.    Magánszemélyek és vállalkozók által támogatásként befizetett összegek                                                                  

100 000 Ft

4.    Kinizsi Bank által fizetett kamatbevételek                                                                               

 56 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

356943 Ft

 

 

1   Hozzájárulás az iskolai oktatás feltételeinek javításához                                                                                         

280590 Ft

2.  Nyelvvizsgadíjak                                                                 

44000 Ft

3.  Nyári táborozás támogatása                                                                 

200000 Ft

4. Iskolai rendezvények támogatás                                                                                             

140600 Ft

5. Működési költségek (bankköltség, posta, nyomtatvány)                                                                                                                               

8912 Ft

         KIADÁSOK ÖSSZESEN:

674102 Ft

 

 

A fenti kimutatásból látszik, hogy az alapítvány fő bevételi forrása az adó 1%-ából és a szülők, támogatók befizetéseiből áll, amelyet teljes egészében az iskola működésének javítására használtunk fel. Az is látszik, hogy az igények jóval meghaladják a bevételeinket és 2018-ban az alapítvány tartalékai jelentősen csökkentek. Ezért

 

az Alapítvány kuratóriuma köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik a személyi jövedelemadójuk 1%-nak felajánlásával vagy alapítványi befizetéssel támogatták a Bozzay Pál Általános Iskola diákjait.

 

Az Alapítvány kuratóriuma kéri Önöket, hogy ez évben is ajánlják fel adójuk 1%-át, hogy az iskola működési feltételeinek javításához ezután is hozzá tudjunk járulni. Ehhez nem kell mást tenni, csak az SZJA bevallásban az 1 %-ról szóló nyilatkozatba be kell írni az alapítvány adószámát.

A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány

Adószám: 18930012-1-19

 

Akik az 1%-on túl tudják/szeretnék az alapítványon keresztül támogatni az iskola munkáját, postai csekket a Kinizsi Bankban, a Postán valamint az Iskolában kérhetnek, vagy banki utalással az alapítvány számlájára fizethetnek.

 

Bankszámlaszám: Kinizsi Bank Zrt. 73200062-11200228

 

Segítségüket megköszönve bízunk további támogatásukban!

 

Zánka, 2019. április 18.

 

                                                              Köszönettel:               

                                                                                       Az alapítvány kuratóriuma

 

Szép Szó Versünnep

Idén áprilisban a Bozzay felső tagozatosai számára az iskola magyartanárai Szép Szó Versünnepet szerveztek, így ünnepeltük a magyar költészet napját. Tanulóink szavalattal, rappeléssel, énekkel, tánccal, illusztrációkkal tették élménnyé a tavaszi szünet előtti utolsó délelőttöt. Témánk a hazaszeretet volt, így e témában kerestek verseket, melyeket aztán produkció formájában tártak társaik elé. Többen heteken át készültek az előadásra: volt, aki saját verset írt, Bozzay Pál- ppt-t készített, mások tánckoreográfiát találtak ki, csapatban rajzot készítettek, dalt tanultak. A program visszhangja abszolút pozitív volt, újra bizonyítást nyert, mennyi kreatív, tehetséges diák jár a Bozzayba!

A versünnepen készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

TrachtTag

Április 17-én tartottuk iskolánkban a népviselet napját, a TrachtTag-ot, melynek fő célja, hogy a mai modern világban tisztelettel adózzunk elődeink kézzel készített gyönyörű ruhái előtt, és hétköznapi ruhánkhoz egy-egy népviseleti ruhadarabot is viseljünk.

Alsó tagozaton az országos hagyományoknak megfelelően mondókákkal, vagy egy korabeli játékkal, dallal készült minden osztály. Idén is nagyon jól állták az osztályok a ”próbát”, jutalmul a négy osztály együtt is mondókázhatott. Edit néni vezetésével még egy egyszerű sváb koreográfia megtanulására is volt lehetőségük a gyerekeknek.

Ezen a napon minden diákunk rozmaring ágat viselt a hajába tűzve szalaggal vagy kitűzőként a pulóverén, megy a sváboknál a szerencsét, tisztaságot, egészséget jelképezi.

 

Fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

 

Mi az Igazság? Passiójáték Zánkán

Régi keresztény hagyomány Jézus Krisztus szenvedéstörténetének, a Passiónak, megváltásunk drámájának megjelenítése. A képzőművészet és zene kifejezésmódjain kívül, dramatizált előadása, az ún. Passiójáték szintén ősi szokás. Ennek természetes ideje a feltámadás ünnepét, Húsvétot megelőző Nagyhét, a Virágvasárnaptól Nagypéntekig terjedő időszak, mint a kereszténység legintenzívebb lelki ideje.

A Budapesten működő Evangélikus Hittudományi Egyetemen több évtizede gyakorlat, hogy az aktuális harmadik évfolyam hallgatói évente feldolgozzák és előadják a Passió történetét. A Bibliában található Evangéliumok leírása alapján, bibliai idézetek felhasználásával, de évről évre más megközelítésben jelenítik meg a történetet. Ez több hónapos előkészítő munkát igényel, amely magában foglalja az ötletek gyűjtését, a szövegkönyv megírását, a jelenetek megtervezését és kidolgozását, a jelmezek elkészítését, és az előadás próbáit. Ezt követően Magyarország valamelyik megyéjébe utaznak, hogy az ottani evangélikus egyházközségek szervezésében több helyszínen előadják a Passió történetét. Ebben az évben Veszprém megyét választották. A Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség szervezésében jutottak el Zánkára is, ahol a Faluház által biztosított helyszínen tekinthették meg a település lakói, az iskola tanulói és dolgozói ezt a lelket megérintő előadást, amelyet a Zánka Tv is rögzített.

Az idei feldolgozás sajátosan a történet egy szereplőjének a római helytartónak, Poncius Pilátusnak a szemszögéből ábrázolja az eseményeket. E sorok írója számára a történet ábrázolásának csúcspontja az volt, amikor Jézus, majd az általa meggyógyított látóvá lett vak megszólalnak, és a sok emberi szó és tépelődés után csodálatos fényességgel és erővel szólalnak meg az evangéliumi idézetek és próféciák, fölemelve és a lényegre irányítva az ember tekintetét.

 

                     Németh Szabolcs

                      evangélikus lelkész

A faluházban készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

Ady, a forradalom viharmadara

Április 12-én Ady, a forradalom viharmadara című előadáson vettek részt az iskola felső tagozatosai. A Szabad Ötletek Színházának előadásával emlékeztünk meg a költészet napjáról és Ady Endre halálának 100. évfordulójáról. A társulat tagjai bemutatták Ady életét, szerelmeit, költészetét, kiragadva egy-egy fontos pillanatot, verset. 

A programon készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

Húsvéti készülődés

A kézműves délutánon készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

 

Világrekorder a Bozzayban!

2019. március 29-én Rakonczay Gábor extrém sportoló, világrekorder és Ötvös Ádám ultrafutó érkezett futva iskolánkba.

Ebben az évben országátszelő futással, Fut a suli! programmal hívják fel a diákok figyelmét a mindennapi mozgásra. Az ország legkeletibb csücskétől, Garbolctól indulva a legnyugatibb településig, Felsőszölnökig futnak.  Az útvonalat úgy tervezték, hogy szusszanásnyi pihenésüket egy-egy iskolánál tartsák meg, ilyenkor beszámolóval, kérdésekre adott színes válasszal buzdítják mozgásra a gyerekeket. Pénteken a Bozzay Pál Általános Iskola is részese lehetett a két sportoló rövid látogatásának. A gyerekek lelkesen hallgatták, többen érdekes kérdésekkel „bombázták” Rakonczay Gábort és Ötvös Ádámot.

A látogatás utolsó perceiben együtt futhattunk salakos futópályánkon vendégeinkkel, majd rövid búcsú után útra keltek, hogy folytassák országfutásukat.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

Nyílt nap a leendő elsősöknek

Március 27-én iskolánk legifjabb tanulói nagy izgalommal készültek arra, hogy megmutathassák magukat, ügyességüket, tudásukat. A bemutatóra két mesével készültek: A csillagszemű juhászt magyarul, A brémai muzsikusokat németül játszották el a második osztályosok közreműködésével.  Kedves, vidám műsorukat nagy tapssal jutalmazták szüleik, iskolatársaik és a meghívott vendégek. Ezt követően a közönség soraiban ülő óvodások és szüleik betekintést nyerhettek az első osztályosok mindennapi életébe is: megnézhették, milyen ügyesen tudnak már írni, olvasni számolni Szántó Edit néni szárnyai alatt. A második órában Balázsné Pintér Rita leendő elsős tanító nénivel és Harapu-Kiss Tünde németes tanárnővel a kékfestő mesterség rejtelmeit ismerhették meg magyar, matematika és német népismeret tantárgyak keretében. Játékos foglalkozásokkal folytatódott a délelőtt: a tornateremben izgalmas sorversenyen vettek részt az óvodások az alsós tanulóinkkal együtt, majd kézműves foglalkozáson virágzó tavaszi fát készíthettek papírból Filepné Kovács Julianna és Szabó Ida közreműködésével. A foglalkozás ideje alatt Horváth Lajos intézményvezető tartott tájékoztatót a szülőknek iskolánkról, különleges programjainkról.

A nyílt napon készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

Hétmérföldes mesevetélkedő

Február 25-én került sor a hétmérföldes mesevetélkedő következő fordulójára Tapolcán, a Wass Albert Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A gyerekek ismét sikeresen megoldották a következő hét próbát.  Fiús csapatunk, az Arany bárányok 1. helyen jutott a területi fordulóra Veszprémbe. A lányok holtversenybe kerültek a 3. helyen, ahol a villámkérdéseknél alulmaradtak, így számukra befejeződött a verseny.

Március 26-án Veszprémben, az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban versengtek a továbbjutásért. Előzetes feladatként egy meseillusztrációt kellett készíteni az eddig olvasott mesék alapján. A fiúk Az aranyhal c. mesét választották. A margitszigeti halastavat készítették el a benne úszkáló aranyhallal, és a virágos réten sétáló szépséges királykisasszonnyal. Az alkotást a megyei könyvtár gyermekkönyvtárában állítják majd ki. A vetélkedőn szintén hét feladatot kellett megoldaniuk. Nem volt könnyű dolguk, az elolvasott meséket szó szerint kellett visszaidézniük, néhány helyen bizony hibáztak, amely pontlevonásokban is megmutatkozott és így nem kerültek bele a továbbjutó 6 csapatba.

 

Valamennyi résztvevő megérdemli a dicséretet, hiszen remekül helyt álltak ebben az igazán nem könnyű versenyben, gratulálunk nekik! 

 

 

E-KRÉTA

Kedves Szülők!

 

2019-ben lehetőségük van április 1-től gyermekük beiratkozását online előkészíteni, de ebben az évben még kötelező a szülő személyes megjelenése és a szükséges dokumentumok bemutatása a beiratkozáskor, 2019. április 11-én vagy április 12-én 8.00 és 19.00 óra között.

 

Amennyiben nagyobb gyermeke már iskolánk tanulója, akkor Ön a KRÉTA rendszeréhez már rendelkezik belépési azonosítóval:

 

  1. Belépve a KRÉTA rendszerbe, válassza ki az e-Ügyintézés lehetőségét!

  2. Válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!

  3. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!

  4. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat!

 

Amennyiben még nincs iskolánk KRÉTA rendszeréhez belépési jogosultsága:

 

  1. Nyissa meg a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap weboldalt!

  2. Regisztráljon új ideiglenes felhasználóként!

  3. Belépés után válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!

  4. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!

  5. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat és válassza ki a listából iskolánkat!

 

Segítséget Loch Ildikó intézményvezető-helyettestől, illetve Filepné Kovács Julianna könyvtárostól tud kérni a 87/468-035 telefonszámon.

 

Zánka, 2019. március 26.

                                                                                                       Horváth Lajos
intézményvezető

Arany János magyarverseny

2019. március 24-én, vasárnap 2 tanulónk részt vett az Arany János magyarverseny országos döntőjén. A Budapesten, a Budapesti Műszaki Egyetemen megrendezett versenyen Sibak Dorottya Lilla 6. osztályos tanulónk 18., Csonka Ajsa 5. osztályos tanulónk 11. helyezést ért el.

Gratulálunk jó eredményükhöz és kitartó, lelkes felkészülésükhöz!

 

Nyílt nap

Hirdetmény

HIRDETMÉNY

az általános iskolai beiratkozásról

 

A Kormányhivatal

az általános iskolai beiratkozás idejét a következőképpen határozza meg:

2019. április 11. (csütörtök) 8-19 óráig,

2019. április 12. (péntek) 8-19 óráig.

 

Kérjük, a beiratkozáshoz az alábbi iratokat hozzák magukkal bemutatásra:

1.) a szülő, törvényes képviselő személyazonosságát és lakcímét igazoló dokumentumot

2.)  a gyermek születési anyakönyvi kivonatát,

3.)  a gyermek személyazonosságát igazoló dokumentumot,

4.)  a gyermek lakcímét igazoló dokumentumot,

5.)  a gyermek TAJ kártyáját.

Kérjük, az alábbi iratokat adják le a beíratáskor:

1.  a beíratásról szóló, helyben kitöltendő adatlapot,

2.  az óvodai szakvéleményt,

3.  a nevelési tanácsadó, vagy a Szakértői Bizottság szakvéleményét - ha van,

4.  nyilatkozatot a médiában való megjelenésről, (letölthető)

5.  nyilatkozatot a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról, (letölthető)

6.  nyilatkozatot az életvitelszerűen használt lakcímről, (letölthető)

7.  nyilatkozatot az etika/hit- és erkölcstan választásáról, (letölthető)

A diákigazolvány igénylésének módja itt található:

http://www.diakigazolvany.hu/igenyles/kozneveles

Szeretettel várjuk leendő elsőseinket és szüleiket!

Zánka, 2019. március 19.

                           

                                                                                                      Horváth Lajos
                                                                                                      intézményvezető

 

Március 15-i ünnepség

 

Március 14-én került sor az ünnepi megemlékezésre Zánkán, a Faluházban. A műsort iskolánk tanulói adták. A ’48-as eseményeket felidéző produkciót a Szabó Csaba által koreografált verbunkos vezette be, amit apró néptáncosaink adtak elő. A felső tagozatos, főként 5-6. osztályos tanulókból alkalmilag létrejött 21 fős színjátszócsoport heteken át lelkesen készült a nagy napra. A zenés, színpadi mozgással színesített előadást Csékei Marianna és Stumpfné Vass Violetta rendezte. A háttér Lipovszky-Drescher Mária művésztanár munkáját dicséri.

Az ünnepségen készült fényképek megtekinthetők a Galériában, a Zánka TV felvételei a Videóalbumban.

 

Zrínyi Ilona Matekverseny

 Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei eredményei:

 

3. osztály

25. Resze Máté

61. Kulics Márkó

69. Barátossy Álmos

 

4. osztály

27. Filep Lili

51. Molnár Boglárka

96. Szabó Csoma Győző

 

5. osztály

53. Barátossy Szabolcs

62. Simon Júlia

 

7. osztály

15. Barátossy Botond

85. Kustán Roland

 

8. osztály

17. Borbély Balázs

 

Gratulálunk az eredményekhez!

 

 

Kabóca nap

 

Ebben a tanévben bekapcsolódott iskolánk a veszprémi Kabóca Bábszínház Kabóca Napok című projektjébe, mely a gyerekek kulturális érdeklődésének fejlesztését tűzte ki célul. A program keretén belül tanulóink több alkalommal vettek részt nívós bábelőadásokon, drámapedagógiai- és játékos foglalkozásokon, színházbejáráson, illetve jelmezkiállításon nemcsak Veszprémben, hanem Zánkán is. 

Március 6-án ismét iskolánkba látogattak a bábművészek, akik a Tengerlépő cipő című zenés játékot adták elő bevonva a nézőközönséget is.

A programon készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

Farsang - Köszönet a Szülőknek!

Iskolánk hagyományos farsangjára március 1-jén került sor. Minden osztály lelkesen készült, ötletesebbnél ötletesebb jelmezekben pompáztak a gyerekek. 

A 8. osztályosok néhány 7.-es diákkal kiegészülve bécsi keringővel nyitották meg a farsangot.

Ezután következett a jelmezes felvonulás. Az 1.-2. osztályosok bemutatkozása után következtek a fergeteges osztályprodukciók. Gratulálunk a gyerekeknek, és az őket felkészítő szülőknek, tanároknak.

Külön köszönjük a Szülői Munkaközösség tagjainak a rendezvény szervezésében, díszítésben, lebonyolításában, a rendrakásban való részvételt.

A farsangon készült képek megtekinthetők a Galériában,

a Zánka TV által készített videók elérhetők a videóalbumban.

 

 

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a 2019/2020-as, jövő tanévre vonatkozóan

hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak

az egyházak képviselői.

 

Időpont: 2019. március 13. (szerda) 16:30 óra

 

Helyszín:    Bozzay Pál Általános Iskola

Zánka, Iskola u. 6.

 

Horváth Lajos

igazgató

Szakmabemutató

 

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmabemutató napot szervezett 7. osztályos diákok részére a tapolcai Csermák József Rendezvénycsarnokban 2019. február 20-án, amelyen iskolánk tanulói is részt vettek.

A rendezvény segítséget nyújtott az iskola pályaválasztás előtt álló tanulóinak a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő helyes szakmaválasztás meghozatalában. A tanulók közvetlenül, gyakorló szakemberek bemutatóján keresztül kaphattak tájékoztatást a különböző szakmákról, és megismerkedhettek a szakképzési lehetőségekkel. A külön standokon kiállító szakemberek látványos, gyakorlatias tevékenységek keretében mutatták be, tették „kézzel foghatóvá” az egyes szakmákat. Továbbá a rendezvény ideje alatt a kamara tanácsadói tájékoztatást nyújtottak a szakmatanulás lehetőségeiről és a hiányszakmákról.

 

A szakmai napon készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

 

 

Farsangi meghívó

Mesemondó verseny

 

Február 1-jén került sor az alsós mesemondó versenyre.

 

Eredménye: 

 

1.-2. osztály:     1. Szász Attila 1.o.

                         2. Bánó-Weisz Benedek Csaba 1.o.

                             Filep Sára 2.o.

                         3. Illés Léna 2.o.

                             Dobosi Gergely 1.o.

                             Hegyi Barbara 1.o.

 

3. osztály: 1.  Máté Míra

                 2. Sirsom Celesztina

                 3. Horváth Johanna Janka

                     Pődör Zoé Maja

 

4. osztály: 1. Gondos Réka

                 2. Varga Ferenc

                 3. Molnár Boglárka

                     Endresz Vivien 

 

Különdíjban részesült: Gyapay Boglárka 3.o.

                                   Török Gergő   4.o.

 

                                    

 

Mesevetélkedő

 

Január 15-én iskolánk rendezte meg a 7mérföldes csizmában heted7határon át Országos Mesevetélkedő 2. fordulóját.  Összesen 9 csapat versengett a továbbjutásért. Iskolánkat öt csapat (Csillagszeműek, Unikornisok, Négyfejű sárkány, Lidércek, Arany Bárányok) képviselte, és 2 – 2 csapat érkezett a balatoncsicsói (Négyfejű sárkány, Szupersárkányok) és a révfülöpi iskolából (A Tökéletes Négyes, Balatoni Mesés Négyes).

Ebben a fordulóban három meséből kellett felkészülniük a gyerekeknek, és ehhez kapcsolódóan a 7 próbát kiállniuk. Különböző izgalmas feladatokat, keresztrejtvényeket, totót kellett megoldaniuk.

A területi fordulóba az első négy helyezett csapat jutott tovább.

Az eredmény:

I.       Arany Bárányok  (Zánka)

II.     Lidércek  (Zánka)

III.   Balatoni Mesés Négyes   (Révfülöp)

IV.    Szupersárkányok   (Balatoncsicsó)

Gratulálunk a továbbjutott csapatainknak, és jó felkészülést a következő fordulóra!

 

A vetélkedőn készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

Gázló karácsony

 

December 19-én Vókó László a Gázló Egyesület vezetője vetítéssel egybekötött előadást tartott a 4-8. osztályos tanulóknak, amelynek témája a téli természet volt. A gyerekek megismerkedhettek azokkal a növényekkel és állatokkal, amelyekkel a téli természetben való kirándulás során találkozhatnak. Felhívta a figyelmet a természetjárás veszélyeire is. Pl.: lódarázsfészek, jégbeszakadás, vadveszély. A gyerekek kérdéseket tehettek fel és beszámolhattak saját tapasztalataikról is. Az előadáson elhangzottakkal kapcsolatban a tanulók előre kialakított csoportokban játékos formában számot adhattak tudásukról. A legjobban teljesítő csapatok értékes jutalomban részesültek: póló, iránytű, bögre. 

Szeretettel várjuk vissza Laci bácsit jövőre is!

 

 

Karácsonyi Köszöntő

Karácsonyi kézműves foglalkozás

 

Karácsonyi Kézműves Foglalkozások

 

a Szülői Munkaközösség szervezésében

 

2018. december 15-én (szombaton)

 

9.00 – 12.00 óráig

 

 

A foglalkozást vezeti

Téma

  Helyszín  

Bácsiné Csicsics Zsuzsanna

Scherné Bácsi Mónika

Rénszarvas papírgömb

1.o.

Dobosiné Turcsik Mária

Hegyiné Havasi Valéria

Térbeli képeslap

1.o.

Pádár Andrea

Gaál Tiborné

Tobozdísz karácsonyfára

2.o.

Sibak-Németh Lilla

Simonné Mohos Éva

Faágakból fenyőfa

3.o.

Filepné Kovács Julianna

Kamondiné Pungor Helga

Horváth Barbara

Márkus Tímea

Hóemberes poháralátét

Papírangyalka

4.o.

Morvai Andrea

Egyed Attiláné

Szív újságpapírból

5.o.

Kerschner Babett

Dr.Vissi Gabriella

Mézeskalács

kiskonyha

 

 

Az alsós és a felsős diákokat is szeretettel várja a Szülői Munkaközösség!

 

 

 

Pályaorientációs nap

December 1-jén a pályaorientációs nap programjának keretében tanulóink először Dr. Oláh Kálmán - körzeti háziorvosunk – „Pályaválasztásom története” című előadását hallgathatták meg. Köszönjük Doktor Úr!

Ezután az alsósok a Gyógynövény-völgybe, Szabó Péter boltjába, Kloé Fodrászatba és a Theodora étterembe látogattak el, és ismerkedtek meg az ott folyó munkákkal.  Köszönet Takács Feri bácsinak, és feleségének, Kati néninek, Szabó Péternek, Steierlein Zsanettnek, és Kamondi Tamásnak a kedves fogadtatásért, a részletes tájékoztatásért és az apró meglepetésekért.

 

A felső tagozatosok részére a rendvédelmi pályák bemutatásáról tartott előadást, film vetítést és gyakorlati bemutatót a Balatonfüredi Rendőrkapitányság főhadnagya, Bognár Éva és Márton Viktor törzszászlós. Lelkiismeretes és lelkes munkájukat ezúton is köszönjük!

Ezután Balatonszepezdre, az Inhof család sokoldalú, fejlődő gazdaságába sétáltak át, ahol táncoló struccokat, vígan élő mangalicákat, birkákat, kecskéket, félelmetesnek tűnő bivalyokat, és a „kedves, ősi” szürkemarhákat figyelhettünk meg. Köszönjük az Inhof családnak a szíves fogadtatást és sok sikert kívánunk a vállalkozás fejlesztéséhez. 

 

A pályaorientációs napon készült képek megtekinthetők a Fotógalériában.

 

 

A magyar nyelv napja

Évek óta hagyomány az iskolánkban a magyar nyelv napjának megtartása, melyet mindig más és más módon rendezünk meg. Idén kis megnyitó műsor után a témához kapcsolódó tablók elkészítésével ünnepeltünk .A gyerekek által 7 fős csapatokban elkészített 10 tablót a Dök- faliújságon állítottuk ki.

A lapon szerepelnie kellett:

1. a kihúzott témának,

2. hozzá kapcsolódó csapatnévnek, mely tartalmilag és hangalakilag is szép szó, 

3. ötletes rajznak, 

4. 4 vagy 8 soros rövid versnek, 

5. körben a témához kapcsolódó szavak- ezek is szépek kellett, hogy legyenek jelentésben és hangzásban is

A témák a következők voltak: boszik, játék, sport, suli, barátság, család, szerelem, állatok, film, egészséges táplálkozás.

A rendezvény jól sikerült, szép alkotások születtek. E programok nem titkolt célja, hogy diákjaink tisztában legyenek azzal, hogy nyelvüket védeni, szeretni kell, hiszen a világ egyik leglogikusabb, legkifejezőbb, legősibb, legszebb nyelve a magyar.

 

 

 

 

Csillagászati előadás

Molnár Márton 6. osztályos tanulónk a Bakonyi Csillagászati Egyesület által meghirdetett „Életem a Marson” című rajzpályázaton különdíjat kapott, amellyel iskolánk számára egy ingyenes csillagászati előadást nyert.

 

Az izgalmas előadásra november 26-án került sor a felső tagozat jó részének jelenlétében. Az előadó, Ivanics-Rieger Klaudia lebilincselő előadásában megismerkedhettünk a meteoritok különleges világával, amit gyakorlati bemutató követett: a gyerekek kézbe vehették a meteoritokat, és a digitális mikroszkóp a szerkezetüket is láthatóvá tette.

Köszönjük az élvezetes előadást!!!

 

 

Salakos pálya építése

A Bozzay Pál Általános Iskola lelkes nyolcadik osztályos tanulói nagy gondossággal varázsolták újjá iskolánk salakos futópályáját és homokos távolugró gödrét október hónapban Bede Tamás testnevelő segítségével.

 

Előkerültek a kapák, gereblyék; voltak diákok, akik otthonról hoztak szerszámot, ezzel is segítve atlétika pályánk régi fényének helyreállítását.
 
Istennek hála a kitűnő őszi időjárás is társ volt a fiatalok által kitűzött cél elérésében.
 
Az elvégzett munka bizonyítéka annak, hogy diákjainkban némi lelkesítés hatására milyen energiák szabadíthatók fel.
 
 

Márton-nap

 

Színes forgatag és méltó megemlékezés jellemezte iskolánkban a 2018-as Márton napi ünnepséget.

Felidéztük Márton püspök életét és jó cselekedeteit, verseket szavaltunk, az 5. osztályosok színi előadása pedig mindenkinek elnyerte tetszését. Ezt követően indult a 8 helyszínes program kavalkád, ahol mindenki megtalálhatta a neki kedves tevékenységet, önkifejezési formát. Készítettek libás figurákat, vers illusztrációkat Márton napi meghívót, étlapot, oldhattak játékos nyelvi, a Márton naphoz kapcsolódó feladatokat, rejtvényeket. A rendezvény lampionos felvonulással, sütizéssel és teázással zárult.

A rendezvény szervezéséért és sikeres lebonyolításáért köszönet a Bozzay németes pedagógusainak, valamint az odaadó szerepvállalásért iskolánk valamennyi dolgozójának. a szülőknek és az ovi dolgozóinak!

 

A rendezvényen készült képek megtekinthetők a Fotógalériában.

 

 

Boldogság órák iskolánkban

 

2018. szeptember 1-jétől bevezettük iskolánkban a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programját, mely a pozitív pszichológia módszerein alapul. A programot 1-6. osztályig rendszeresen heti 1 órában valósítjuk meg.

A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke.
2016-ban az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriuma prof. Oláh Attila vezetésével tudományosan mérte a Boldogságóra program hatékonyságát. A gyerekek kérdőíveket töltöttek ki a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet, a kutatásvezetők és a pedagógusok együttműködésével. Hivatalos eredmény: tudományosan bizonyított, hogy a Boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki fejlődéséhez és belső jóllétéhez, javulnak a tanulmányi eredményeik. Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak” (
prof. dr. Bagdy Emőke, a Boldogságóra program fővédnöke).

Október 1-jén Budapesten az Erkel Színházban egy ünnepélyes konferencia keretében vehette át iskolánk a Boldog Iskola oklevelet. A bekeretezett minősítés az iskola aulájában megtekinthető.

Nagyon sok szeretettel és igyekezettel szeretnénk eredményesebbé tenni a gyerekek egészséges lelki fejlődését. A munkához kérjük a családok együttműködő, bátorító támogatását, hogy jobb legyen a világ a felnövekvő generációnak!

Csékei Marianna, Stumpfné Vass Violetta

 

Az órákon készült képek megtekinthetők a Fotógalériában.

 

Vendégünk volt Balázs Ágnes

Október 3-án, az Országos Könyvtári Napok keretén belül Balázs Ágnes írónő látogatott az iskolába, és tartott interaktív foglalkozást a tanulóknak. Először a népszerű Lufi könyvekből olvasott fel részleteket, majd ehhez kapcsolódóan oldottak meg feladatokat a gyerekek.

Ezután A beszélő kiskutya c. könyvét ismertette meg a diákokkal. Ez a könyv Mesék örökmozgóknak című sorozatában jelent meg, a mesékben kiemelt szavakra előre meghatározott cselekvéseket kellett elvégezni. Nagyon élvezték, mivel lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek, miközben az írónő meséjét hallgatták, boldogan tapsoljanak, ugráljanak, kiabáljanak.

 

Lengyeli tábor

 

 

http://www.emet.gov.hu

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó Emberi Erőforrások Támogatáskezelő, nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósítására kiírt, NEMZ-TAB-18 nyertes pályázat kapcsán a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat lehetőséget biztosított a Bozzay Pál Általános Iskola tanulói számára, hogy a  „Hagyományaiban él a nemzet” hagyományőrző tábor keretein belül, 5 nap 4 éjszakát tölthessenek el Lengyel-Annafürdőn, 2018. 07. 2-6. között. A támogatáskezelő 450 000 Ft támogatással járult hozza a tábor megvalósításához.

 

A táborban készült képek megtekinthetők a Fotógalériában.

 

 

Fertőszentmiklósi tábor

 

 

http://www.emet.gov.hu

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó Emberi Erőforrások Támogatáskezelő, nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósítására kiírt, NEMZ-TAB-18 nyertes pályázat " Glaube, Liebe und Traditionen für die bessere Zukunft". kapcsán a zánkai Bozzay Pál Általános Iskola tanulói,   6 nap 5 éjszakát töltöttek Fertőszentmiklóson és környékén, 2018. 06. 24-29. között. A támogatáskezelő 450 000 Ft támogatással járult hozza a tábor megvalósításához.

 

A táborban készült képek megtekinthetők a Fotógalériában.

 

 

Márton nap

 

TELJES MEGHÍVÓ

Tanévnyitó

Meghívó

 

M E G H Í V Ó

 

Tisztelt Szülők!

 

A zánkai iskola tanulóinak néptáncoktatását teljesen új alapokra helyezzük. Kruczler Ágnes a tanév végéig tudja csak vállalni a foglalkozások vezetését.

Szeptembertől szeretnénk, ha a Badacsonytomaji Színvonal Alapfokú Művészeti Iskola keretében, Szabó Csaba megyeszerte ismert és országosan is elismert néptáncoktató irányításával folyna tovább a munka.

Előzetes megbeszélések alapján Csaba már a nyár folyamán is vállalna próbákat.

A Filep Miklós polgármester úr által is támogatott gyermeknéptánc stabilizálása és magas színvonalra emelése a cél!

Ezzel kapcsolatban munkamegbeszélést tartunk az érintett szülőknek a

 

Bozzay Pál Általános Iskola előadótermében,

 

2018. május 3-án csütörtök 17,00 órakor.

 

A megbeszélést tartja: Szabó Csaba néptáncoktató.

 

Tisztelettel és szeretettel várjuk!

 

Zánka, 2018. április 27.

 

                                                                                        Horváth Lajos sk.

                                                                                         intézményvezető

 

Szavalóverseny

 

A magyar költészet napja alkalmából szavalóversenyt tartott iskolánk, melynek témája a hazaszeretet és az 1848-as szabadságharc volt.

Eredmények:

1. osztály: 1.Tesényi Léna

                 2. Stumpf Réka, Tóth Ádám 

                 3. Rédling Boglárka, Illés Léna

 

2. osztály: 1. Resze Máté, Máté Míra

                  2. Dajka Emma, Barátossy Álmos, Sirsom Celesztina

                  3. Horváth Janka, Scher Gergely, Tóth Richárd

 

3. osztály: 1. Szabó Csoma

                  2. Keller Bence

                  3. Gondos Réka, Molnár Boglárka

 

4. osztály:  1. Simon Júlia

                  2. Illés Janka, Csonka Ajsa

                  3. Lengyel Jázmin, Varga Babett

 

Külön dicséretben részesült: Barátossy Szabolcs, Kovács Áron

 

Felső tagozat: 1. Karácsony Nikolett 7.o., Gaál Zsuzsanna 6.o.

                       2. Simon Zsófia 6.o. 

                       3. Sibak Dorottya Lilla 5.o.

 

A szavalóversenyről készült képek felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA

 

Pályaorientációs nap

 

A 2018. április 19-én (csütörtökön) első ízben szerveztünk olyan tanítás nélküli munkanapot, amelynek keretein belül több hivatás képviselőjével találkozhattak tanulóink. 

A gyerekek izgatottan várták a rendőrök és tűzoltók érkezését, és a különböző zánkai vállalkozások munkatársaival való találkozást. Mindannyian tudták, hogy érdekes programokat tartogat számukra ez a nap!

A tanulók bepillantást nyerhettek az egyenruhások mindennapjaiba, kipróbálhatták a fegyvereket, lézeres céllövészetet, gépjárműfecskendő berendezéseit, beülhettek az autókba,szirénázhattak, felülhettek a motorra. A gyerekek érdeklődéssel figyelték az előadásokat, bemutatókat, a Bors nevű rendőrkutya akcióját.
 
A nap folyamán alsó tagozatosaink ellátogattak a Boróka Kertészetbe, ahol Pádár Andrea és fia, Tamás bemutatta a kertészek munkáját, az üvegházban folyó tevékenységeket. Gyerekek örömmel ültették a büdöske palántákat, melyet haza is vihettek.
 
Az állatorvosi rendelőben dr. Vissi Gabriella, és férje dr. Barátossy György állatorvosok fogadták a gyerekeket. A rendelő állataival való ismerkedés után, a Gyagya nevű kutyuson végzett ultrahangos vizsgálatot, és fogazatának ellenőrzését is végig nézhették.
 
A Rozmaring Lovasudvarban Bábel Ferenc mutatta be az istállót és a különféle lószerszámokat, eszközöket. A gyerekek kézbe is vehették, és kipróbálhatták az eszközöket, szerszámokat.

A felsősök a Theodora étterem és a Canter Borház tevékenységével ismerkedtek.
 
A Theodora étteremben Kamondi Tamás üzletvezető és Titz Zoltán konyhafőnök segítségével nyerhettek bepillantást az étterem munkájába, a konyhában zajló munkafolyamatokba.
 
A modern technológiával felszerelt Canter Borházban Gelencsér Gergő főborász kalauzolta a diákokat, bemutatva az ott folyó borkészítési eljárásokat.
 
Nagyon köszönjük minden kedves közreműködőnek, hogy vállalták hivatásuk bemutatását!
 
A nap folyamán készült képek felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA
 

Húsvéti kézműves foglakozás

 

A Szülői Munkaközösség az idei tanévben is kitett magáért a húsvéti játszóház megszervezése során. Kreatív ötletek és igényes megvalósítás tette szebbé az ünnepre való hangolódást.

Köszönjük!

 

A foglalkozásról készült képek felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA

 

Elsősök bemutatkozása

 

Március 27-én került sor elsőseink hagyományos bemutatkozó műsorára,melyen az érintett szülőkön kívül részt vettek a leendő első osztályosaink is. 

 

A rendezvényről készült képek felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA

Húsvéti kézműves foglalkozások

Meghívó nyílt napra

MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉG

 

Méltó módon ünnepelte iskolánk az 1848/49-es szabadságharc és forradalom 170., és iskolánk névadójának 20. évfordulóját. Délelőtt a zánkai '48-as hősök sírjait koszorúztuk meg a temetőben, délután a Faluházban folytatódott az ünnepi megemlékezés. '48-as dalok éneklése után Horváth Lajos iskolaigazgató köszöntötte a résztvevőket. Filep Miklós polgármester, Szabó Lajos tankerületi igazgató és Kontrát Károly országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár is beszédet mondott. Vásárhelyi Emese keramikusművész '48-as témájú alkotásokat ajándékozott iskolánk részére. Iskolások színvonalas ünnepi műsora után György Péter mutatta be A szabadság embere: Bozzay Pál élete és művei című kötetet. A Bozzay-biblia restaurálásának bemutatása, illetve a kiállított Biblia és az ajándékba kapott iparművészeti alkotások megtekintésével zárult az ünnepnap programja.

 

Az ünnepségről készült képek felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA

 

BEIRATKOZÁSI HIRDETMÉNY

 

Általános iskolai beiratás ideje : HIRDETMÉNY

MEGHÍVÓ

 

Zánka Község Önkormányzata és a zánkai Bozzay Pál Általáno Iskola vezetősége tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 

2018 március 14-én (szerda)

rendezendő nemzeti ünnepünkre

MEGHÍVÓ

Farsangi képek

 

felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA

 

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a 2018/2019-es, jövő tanévre vonatkozóan hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak az egyházak képviselői.

Időpont: 2018. március 7. (szerda) 16,30 óra

Helyszín: Bozzay Pál Általános Iskola

Zánka, Iskola u. 6.

 

Karácsonyi üdvözlet

 

Karácsonyi kézműves foglalkozások

 

KARÁCSONYI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK

a Szülői Munkaközösség szervezésében

2017. december 21.

14.00 – 16.00 óráig

 

A foglalkozást vezeti

Téma

Helyszín

Dr. Vissi Gabriella
Kerschner Babett

mézeskalács készítés

kiskonyha

Filepné Kovács Julianna

Kamondiné Pungor Helga

Horváth Barbara

karácsonyfa papírból

vattakorongos gömb

3. osztály

  Simonné Mohos Éva   

Hegyiné Havasi Valéria

Sibak-Németh Lilla

karácsonyfa papírból

tobozmanócska

4. osztály

Morvai Andrea

Egyed Melinda

csipkeangyalka

   1. osztály

    Konczné Rédling Anikó     

Stumpfné Vass Violetta

csuhéangyalka

gyertyadíszítés szalvétatechnikával

    2. osztály

Takácsné Kati néni

Pádár Andrea

asztaldísz készítése

technikaterem

 

 

Az alsós és a felsős diákokat is szeretettel várja a Szülői Munkaközösség!

Márton napi program_

 

2017. november 10-én, pénteken Márton napi programot szervezünk iskolánkban. A tanulók nagyon sok lehetőség közül választhatnak: előadás, Quiz, udvari játékok, daltanulás, libás mesék, versillusztráció, körjátékok, filmvetítés, kézműves foglalkozás, színdarab várja őket a tanórák után:

 

RÉSZLETES PROGRAM

Tanévnyitó

 

Kedves Szülők!

Bejárótanulóink részére szeptember 1-jén átadjuk a 2017/2018 évi kedvezményes bérletjegyeket. Kérjük, gondoskodjanak arról, hogy a gyerekek utazása alatt mindig náluk legyen az aktuális éves Bérletjegy, a hozzá tartozó Igazolólap és a Diákigazolvány.

Iskolavezetés

Tisztelt Szülők!

 

A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében az eddig felmenő rendszerben történő ingyenes tankönyvellátást a 2017/2018-as tanévtől egy ütemben vezeti be az 5-8. évfolyamokra, valamint kiterjeszti a középiskola 9. évfolyamára is.

 

Így a jövő tanévtől minden diákunk ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez és a munkafüzetekhez.

 

Molnár Katalin tankönyvfelelős

Blickpunkt-fotókat állítottak ki a Balatonnál

A 2016-os Blickpunkt – Képek versenye alkotásaiból összeállított vándorkiállítás Nivegy-völgyi turnéja Zánkán ért véget. A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár által rendelkezésre bocsátott tárlatot május 18-án Stróbl Gábor, a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja nyitotta meg, az ünnepségen magyarországi német táncokkal közreműködött a Magyar Tenger Táncegyüttes. 

 

A kiállítás anyagát, amelyet helyi archív fotókkal és régi használati tárgyakkal is kiegészítettünk, május 23-ig tekinthették meg az érdeklődők a Bozzay Pál Német Nemzetiségi Általános iskola könyvtárában.

 

Német nyelvű cikk

 

Fényképek a galériában láthatók

HIRDETMÉNY

 

a Balatonfüredi Járási Hivatal illetékességi területén működő általános iskolákba történő beíratásról

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2017/2018. tanévre történő általános iskolai beíratás ideje:

2017. április 20. (csütörtök) 8.00 – 19.00 óráig

2017. április 21. (péntek) 8.00 – 19.00 óráig

 

TELJES HÍRDETMÉNY

Atlétika

MEGHÍVÓ NYÍLT NAPRA

 

Tisztelt Szülők!

 

Tisztelettel meghívjuk az iskolánkba a beiratkozás előtti hagyományos nyílt napunkra, ahol bemutatjuk kicsi elsőseink tudását, a leendő elsős tanítónőnk felkészültségét és iskolánk erényeit.

 

Helyszín: Bozzay Pál Általános Iskola Zánka

Időpont: 2017. április 11-én (kedd) 8.00 óra

 

1. óra (8.00-8.45) Első osztályosok bemutatkozása Felkészítő: Sántáné Magda Márta osztályfőnök

2. óra (8.55-9.40) Bemutató óra a 4. osztályban Felkészítő: Dobosné Varró Anna leendő elsős tanítónő

3. óra (9.55-10.20) Tájékoztató az iskoláról, beiratkozásról Horváth Lajos iskolaigazgató és Dobosné Varró Anna tanítónő

A tájékoztató alatt a gyerekekkel Pálffyné Szabó Ida foglalkozik.

HITOKTATÁST VÁLLALÓ EGYHÁZAK

 

A 2017/18-as TANÉVBEN HITOKTATÁST VÁLLALÓ EGYHÁZAK ÉS EGYHÁZI KÉPVISELŐIK

 

Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

Illetékes egyházi képviselő: Németh Szabolcs evangélikus lelkész

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

 

Református Egyházközség

8251 Zánka, Fő u. 16.

Illetékes egyházi képviselő: Gondos Gábor református lelkész

8251 Zánka, Fő u. 16.

 

Római Katolikus Egyházközség

8253 Révfülöp, Káli út 58.

Illetékes egyházi képviselő: Csizmazia Sándor plébános

8253 Révfülöp, Káli út 58.

Beiratkozás

Beiratkozás a Bozzay Pál Általános Iskolában ( Zánka, Iskola u. 6.):

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2017/2018. tanévre történő általános iskolai beíratás ideje:

2017. április 20. (csütörtök) 8.00 - 19.00 óráig,

2017. április 21. (péntek) 8.00 – 19.00 óráig.

TELJES DOKUMENTUM

BEISKOLÁZÁSI KÖRZETEK

Rendhagyó irodalomóra

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a 2017/2018-as, jövő tanévre vonatkozóan hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak az egyházak képviselői.

Időpont: 2017. március 7. (kedd) 17,00 óra

Helyszín: Zánka, Iskola u. 6.

Diploma

Ingyenes számítástechnikai tanfolyam

 

Kérem kattintson :

TÉJÉKOZTATÓ

REGISZTRÁCIÓS ADATLAP

Karácsonyi kézműves foglalkozások

 

December 20-án 13.30-tól

RÉSZLETES PROGRAM

 

Márton napi program

 

 

 

2016. november 11-én, pénteken nemzetiségi napot tartunk iskolánkban a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával, amelynek témája a Márton nap. A tanulók nagyon sok programon vehetnek részt: sorversenyek, vetélkedők, rejtvények, udvari játékok, daltanulás, filmvetítés, kézműves foglalkozás és még sok meglepetés várja őket.

A teljes dokumentum  : MEGTEKINTHETŐ ITT

Bérletek

Kedves Szülők!

Bejárótanulóink részére szeptember 1-jén átadjuk a 2016/2017 évi kedvezményes bérletjegyeket.
Kérjük, gondoskodjanak arról, hogy a gyerekek utazása alatt mindig náluk legyen az aktuális éves Bérletjegy, a hozzá tartozó Igazolólap és a Diákigazolvány.

Iskolavezetés

Újra BAFIT!

Tizenhét éve (1999) indította útjára iskolánk a Balaton-felvidéki Iskolák Találkozójának nemes hagyományát, s a Bozzayt követte a balatonfüredi Radnóti (2000), Herend (2001), Badacsonytomaj (2002) és Balatonkenese (2003). A találkozók megrendezésének legfőbb célja a szülőföld iránti elkötelezettség növelése a tanulóifjúság körében.

 

Ezt szem előtt tartva rendezte meg a BAFIT-ot, 2016. május 13-án – több mint egy évtizedes kihagyás után – újra a Tihanyi Bencés Iskola és a balatonfüredi Eötvös Lóránd Általános Iskola. Iskolánk tíz fős csapattal képviseltette magát, s mint a mellékelt képeken is látható, nagyon jól éreztük magunkat. Tihanyban az apátsággal, a Pisky sétánnyal, a Visszhang-dombbal, a Kálváriával és a Levendula Házzal, míg Balatonfüreden a Városi Múzeummal, a Jókai Mór Emlékházzal és a Tagore sétány látnivalóival ismerkedtek az iskolák csapatai. Élményeinkről és a megszerzett ismeretekről a „Bozzays csapat” a Nemzeti Összetartozás Napján (2016. június 6.) tájékoztatja az iskola tanulóinak összességét!

 

Fényképek a GALÉRIÁBAN

Digitális Témahét

 

A Bozzayban 2016. április 4-től 8-ig a minisztériumunk (EMMI) által meghirdetett Digitális  Témahét résztvevői voltunk. Csékei Marianna és Sánta Lajos tanárok irányításával két lelkes tanulónk, Pál Kata és Végh Emese (7. oszt.) történelmi témájú prezentációt készítettek, amellyel regisztráltunk a központban és a produktumot megtekintették a 4-8. osztályos tanulóink is. A bemutató nagyon látványosra sikerült, annál is inkább, mert témájában is felkeltette a diákok érdeklődését: a XX. század elejének filmművészetéről, illetve meghatározó személyiségeiről adott átfogó képet. A bemutatót mindenki megtekintheti honlapunkon!

Fenntarthatósági Témahét

 

Iskolánk április 18-tól 22-ig - a Digitális Témahét mellett - csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez is. A program célja a diákok mozgósítása és környezettudatosságuk növelése. A témahét keretein belül Sántáné Magda Márta a 4. osztálynak, Molnár Katalin pedig a felsős osztályoknak tartott tematikus órákat a „Papír útja” ill. az „Élelmiszerek útja” címmel. A tanórák mellett kísérő programok is megrendezésre kerültek.

Az alsó tagozatosok rajzversenyre neveztek be, Bene Kinga vezetésével. Választható témák voltak: A papír útja; Ünnepek, család; Ez a szeretet; A föld védelmező szuperhőse.

A 8. osztályosok csapata a Föld Napján online tudásversenyen, a „Fenntarthatósági Kupán” vettek részt. 

TÚRA A FOLLY ARBORÉTUMBA

 

Időpont:                     május 7. szombat

Utazás:                       vonattal

Gyülekező:                 9,15 órakor a zánkai vasútállomáson

Vonat indulása:          9,30 óra

Vonat érkezése haza:  15 órakor a zánkai vasútállomásra

Szükséges:                  Túrafelszerelés, 340 Ft a (diák) vonatjegyre, diákigazolvány,

enni- és innivaló

Előzetes jelentkezés:  Dobosné Panni néninél vagy Molnár Kati néninél

Tracht -Tag - Április 22.

Gratulálunk

Stróbl Eszter 8. osztályos tanulónka Roma Sajtóközpont és a Prezi által meghirdetett képregény rajzoló pályázaton 1. helyezést ért el. A díjat a Nemzetközi Roma Nap alkalmából 2016. április 8-án, ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Gratulálunk Eszter sikeréhez, és az értékes nyereményekhez: a professzionális táblagéphez, és a Prezi csapatával való együttműködési lehetőséghez!

Szép volt lányok !

Az országos diákolimpia párbajtőr döntőjén korosztályos bajnokságot nyert Simon Júlia 2. osztályos tanulónk. Testvére, a 4. osztályos Simon Zsófia a bronzéremnek örülhetett.


Szép volt lányok!!!

Tisztelt Szülők, Tisztelt Támogatók!

 

A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány számlájára 2015. évben a következő bevételek folytak be:

1.    A személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlásából                                                            

260 886 Ft

 

2.    Önkormányzatoktól                                                             

48 000 Ft

 

3.    Magánszemélyek és vállalkozók által támogatásként befizetett összegek                                                                  

70 000 Ft

 

4.    Kinizsi Bank által fizetett kamatbevételek                                                                               

1093 Ft

 

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

379 979 Ft

 

Az alapítvány a következő tevékenységeket támogatta 2015-ben:

1   Iskolai oktatás feltételeinek javításához szükséges anyagok vásárlása                                                                                       

192 526 Ft

 

2.  Nyelvvizsgadíjak                                                                 

22 000 Ft

 

3.  Nyári tábor                                                                     

45 900 Ft

 

4. Iskolai rendezvények támogatás                                                                                              

23 114 Ft

 

5. Működési költségek(bankköltség, posta, nyomtatvány)                                                                                                                               

6 522 Ft

 

         KIADÁSOK ÖSSZESEN:

290 062 Ft

 

 

A fenti kimutatásból látszik, hogy az alapítvány fő bevételi forrása az adó 1%-ából és a szülők, támogatók befizetéseiből áll, amelyet az iskola működésének javítására használtunk fel. Ezért

az Alapítvány kuratóriuma köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik a személyi jövedelemadójuk  1%-nak felajánlásával vagy alapítványi befizetéssel támogatták a Bozzay Pál Általános Iskola diákjait.

Az Alapítvány kuratóriuma kéri Önöket, hogy ez évben is ajánlják fel adójuk 1%-át, hogy az iskola működési feltételeinek javításához ezután is hozzá tudjunk járulni.

 

A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány

Adószám: 18930012-1-19

Bankszámlaszám: Kinizsi Bank Zrt. 73200062-11200228

 

Postai csekket a Kinizsi Bankban, a Postán valamint az Iskolában igényelhetnek.

Segítségüket megköszönve bízunk további támogatásukban!

 

Zánka, 2016. március  2.

 

                                                                                            Köszönettel:               

                                                                                                                               Az alpítvány kuratóriuma

HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK

 

A SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉG SZERVEZÉSÉBEN

2016. március 22. kedd 14 óra

 

A foglalkozást vezeti

Téma

Helyszín

Kamondiné Pungor Helga

Filepné Kovács Julianna

papír, dekorgumi

tojás

1. o.

Dr. Vissi Gabriella

Kerschner Babett

papírmunka

katicabogár

2. o.

Konczné Rédling Anikó

Gál Péterné

csipesz-nyuszi

3. o.

Sibak–Németh Lilla

Simonné Mohos Éva

csipesz-csirke

4. o.

Pádár Andrea

Kis Diána

papírmunka

5. o.

Sárffi Mariann

Némethné Dévényi Judit

textilmunka, virág

ebédlő

Gaálné Kapás Krisztina

Gaál Tiborné

fűzfából

ajtódísz

ebédlő

 

 

Az alsós és a felsős diákokat is szeretettel várja a Szülői Munkaközösség!

MEGHÍVÓ NYÍLT NAPRA

 

Tisztelt Szülők!

 

 

Tisztelettel meghívjuk az iskolánkba a beiratkozás előtti hagyományos nyílt napunkra, ahol bemutatjuk kicsi elsőseink tudását, a leendő elsős tanítónőnk felkészültségét és iskolánk erényeit.

 

Helyszín:     Bozzay Pál Általános Iskola Zánka

Időpont:     2016. március 18-án (péntek) 800 óra

 

1.     óra(800-845)     Első osztályosok bemutatkozása

                           Felkészítő: Balázsné Pintér Rita osztályfőnök

 

2.     óra(855-940)     Bemutató óra a 4. osztályban

                                Felkészítő: Sántáné Magda Márta leendő elsős tanítónő

 

3.     óra(955-1040)    Tájékoztató az iskoláról és a Tolnai-tanítási módszerről

                                Horváth Lajosiskolaigazgató és Sántáné Magda Márta tanítónő

 

                                A tájékoztató alatt a gyerekekkel Pálffyné Szabó Ida foglalkozik.

Hitoktatás

A2016/17-ES TANÉVBEN

HITOKTATÁST VÁLLALÓ EGYHÁZAK ÉS EGYHÁZI KÉPVISELŐIK

 

 

 

Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

Illetékes egyházi képviselő: Németh Szabolcs evangélikus lelkész

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

 

 

Református Egyházközség

8251 Zánka, Fő u. 16.

Illetékes egyházi képviselő: Gondos Gábor református lelkész

8251 Zánka, Fő u. 16.

 

 

Római Katolikus Egyházközség

8253 Révfülöp, Káli út 58.

Illetékes egyházi képviselő: Csizmazia Sándor plébános

8253 Révfülöp, Káli út 58.

 

 

Hit Gyülekezete

8230 Balatonfüred, Jókai M. u. 8.

Illetékes egyházi képviselő: Megyesi Piroska hitoktató

8230 Balatonfüred, Balassi Bálint u. 3.

Beíratkozás

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2016/2017. tanévre történő általános iskolai beíratás ideje:

2016. április 14. (csütörtök) 8.00 - 19.00 óráig,

2016. április 15. (péntek) 8.00 – 19.00 óráig.

TELJES DOKUMENTUM

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a 2016/2017-es,  jövő tanévre vonatkozóan hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak az egyházak képviselői.

 

Időpont: 2016. március 9. (szerda) 16,30 óra

Helyszín: Zánka, Iskola u. 6.

 

Zánka, 2016. február 17.

 

                                                                                                                             Horváth Lajos

                                                                                                                         intézményvezető

Karácsonyi Üdvözlet

Regisztráljunk az „ÉLŐ bolygónk”-on!

A Bozzay suli diákjai Márton napján, 2015. november 11-én iskolagyűlésen közfelkiáltással tettek fogadalmat arra, hogy csatlakoznak dr. Áder János köztársasági elnök úr felhívásához, és ezzel támogatják a közelgő párizsi klímacsúcs eredményességét. Ezen a – november 30-án kezdődő – nemzetközi konferencián remélhetően komoly döntések születnek a klímaváltozás megakadályozása érdekében, a földi élet védelmében.

Kivetítettük köztársasági elnökünk üzenetét, majd Juhász Árpád geológus, Novák Péter kultúrmunkás és Boros Misi a Virtuózok egyik győztese véleményét, majd ezután Horváth Lajos igazgató bácsi regisztrált elsőként. Tanulóink nagyon lelkesek voltak.

 

Kérjük a Tisztelt Szülőket, Nagyszülőket, rokonokat segítsék kisdiákjaink voksolását és maguk is csatlakozzanak hozzánk!

http://www.elobolygonk.hu/

 

                                                                               Iskolánk tantestülete és diákönkormányzata

TANÉVNYITÓ

 

A zánkai Bozzay Pál Általános Iskola

 

2015. szeptember 1-jén (kedd) 8 órakor

 

tartja tanévnyitó ünnepségét, melyre tisztelettel várja a Kedves Szülőket és Tanulóit!

 

A tanévnyitó után a nap tanítással folytatódik!

Kérjük, tanulóink az alkalomhoz illő öltözékben jelenjenek meg!

 

Értesítjük az 1. osztályos tanulók szüleit, hogy szeptember 1-jén 17.00 órakor szülői értekezletet tartunk!

Tankönyvek

Tisztelt Szülők!

 

2015. augusztus 3. és 2015. augusztus 25. között kapják meg az iskolák az alaprendelés során igényelt könyveket. (a tankönyvek átadásának idejét az iskolák és a fenntartóik közösen határozzák meg).

A tankönyvek átadása a diákoknak az első tanítási napon történik.

A fizetős diákok esetében a leszállított könyvek alapján számla készül, melyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt, átadás/átvételi bizonylat kíséretében.

Ebből 1 eredeti aláírt példány Önöknél marad, a 2. eredeti aláírt példányt az iskola visszajuttatja a KELLO részére. A számla alsó, perforált részén találják a befizetéshez szükséges csekket.

 

Befizetési határidő: 2015. szeptember 15.

Befizetés módja:

- csekk vagy banki átutalás a következő számlaszámra: 64400068-30107825-11100049 - iskolakezdési utalvány: KELLO INFOPONTOKON és a kijelölt postahivatalokban A tavalyi évhez hasonlóan személyesen készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal, illetve bankkártyával a Kello-Infopontjainkon és a kijelölt postahivatalokban, valamint készpénzzel és bankkártyával az összes postahivatalban fizethetnek. A pontos címeket az alábbi linkre kattintva találják. http://webshop.kello.hu/

Nyári ügyelet / Napközis tábor

A nyári ügyeleti rend és a napközistábor beosztása : MEGTEKINTHETŐ

Nemzeti Összetartozás Napja

A Bozzay Pál Általános Iskola tanulói nagyon szép Kárpát-medencei viseletekbe öltözve ünnepelték meg a Nemzeti Összetartozás Napját, a Trianoni diktátum 95. évfordulóján. Szépen csengő szavalatok, szilágysági tánc, Juhász Gyula versére komponált film, a Honfoglalás zenéjével - ez mind nagyon szívhez szóló volt.

 

Képek a fotóalbumban találhatók

Gratulálunk

Gratulálunk :

Mikolacsek Réka, Stróbl Eszter 7. osztályos csapattagoknak, és köszönjük a felkészülést Csizmazia Tibor osztálytársnak!

 

Köszönjük :

Molnár Katalin tanárnőnek, Stróbl Gábor és Kruczler Ágnes szülőknek, valamint Takács Ferencnek, a Gyógynövény-völgy alapítójának a felkészítés során nyújtott segítségét!

Hitoktatás 2015/2016

 

A 2015/16-OS TANÉVBEN HITOKTATÁST VÁLLALÓ EGYHÁZAK ÉS EGYHÁZI KÉPVISELŐIK:

 

Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

Illetékes egyházi képviselő: Németh Szabolcs evangélikus lelkész

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

 

Református Egyházközség Zánka

8251 Zánka, Fő u. 16.

Illetékes egyházi képviselő:

Gondos Gábor református lelkész

8251 Zánka, Fő u. 16.

 

Római Katolikus Egyházközség

8253 Révfülöp, Káli út 58.

Illetékes egyházi képviselő: Csizmazia Sándor plébános

8253 Révfülöp, Káli út 58

Iskolai beíratás (2015. április 16-17.)

 

Tisztelt Szülők!

 

A Bozzay Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában

(8251 Zánka, Iskola u. 6.)

a Veszprém Megyei Kormányhivatal alábbi hirdetménye szerint tartjuk leendő első osztályosaink beíratását.

 

Iskolánk 2015/2016. tanévre vonatkozó felvételi körzete: Balatonakali, Balatonhenye, Balatonszepezd, Köveskál, Monoszló, Zánka települések.

 

HÍRDETMÉNY

MEGHÍVÓ NYÍLT NAPRA

 

Szeretettel meghívjuk a 2015/2016-os tanév első osztályába beiratkozó gyerekeket és szüleiket a zánkai Bozzay Pál Általános Iskolába,

 

2014. március 18-án (szerdán) tartandó nyílt napra.

 

1. óra (8.00-8.45) Első osztályosok bemutatkozása Felkészítő: Szántó Edit

 

2. óra (8.55-9.40) A 4. osztályban bemutató órát tart: Balázsné Pintér Rita a leendő elsős tanító

 

3. óra (9.55-10.40) Tájékoztató az iskoláról: Horváth Lajos iskolaigazgató.

 

 

A tájékoztató alatt a gyerekekkel Pálffyné Szabó Ida foglalkozik.

Csúcsbeállítás a Bozzayban!

Kiválóak a kompetenciamérési eredményeink.

 

Írhatnám azt is, hogy nem meglepő az idei első helyezésünk a Balaton-felvidéki iskolák viszonylatában, hiszen két olyan közösséget mértek 6. és 8. osztályosként az elmúlt tanév végén, amelyek már bizonyítottak. Talán csak a kiemelkedő teljesítményünk mértéke meglepő! (Pedig még lehetett volna ennél is jobb, ha nem hiányzott volna egyik jó képességű tanulónk a felmérés napján!) A táblázatot elemezve megállapíthatjuk: az 1700 pont feletti átlageredményünk csodálatos, több „hajóhosszal” vertük e virtuális versenyben az amúgy általában nagyon jó előmenetelű környékbeli iskolákat. Mi több, a megyeszékhelyek, a budapesti, sőt a 8 évfolyamos gimnáziumok átlagát is messze túlszárnyaltuk. A 2008 óta ismétlődő országos mérések során immáron harmadjára végeztünk a táblázat élén (2013-at követően másodjára járunk 1700 pont felett), máskor többnyire dobogós helyen, vagy annak közelében végeztünk. Egy kivétel volt csupán, a tavalyi, amikor bizony alulról súroltuk a megyeszékhely iskoláinak átlagát, s kongattam is a vészharangot. Erre is gyógyírként hatott a mostani eredmény, amelyhez minden érintettnek gratulálok, de ne feledkezzünk meg arról: nincs olyan teljesítmény, amely nem javítható tovább! Az egyéni teljesítmények feladattípusonkénti kiértékelése és a tapasztalatok hasznosítása további szép kihívásokat jelentenek tanulóink és szaktanáraink számára!

 

2015 március 2

Horváth Lajos

 

Tekintse meg az eredményeket

Szabó Benjámin országos döntős!

Ajkán rendezték (2015. február. 28.) a Veszprém Megyei Sakk Diákolimpia döntőjének egyéni, Élő-pontszámos tanulóknak kiírt versenyét. (Az „amatőröknek” már korábban megrendezték a megyei döntőt.) A IV. korcsoportban induló 8. osztályos tanulónk, Szabó Benjámin az országosan is egyedülállóan erős mezőnyben holtversenyes ezüst érmet szerzett. Ezzel kivívta a jogot arra, hogy részt vegyen az „értékszámos” egyéni országos bajnokság döntőjén (Miskolc, 2015. április 2 - 4.). Beni 3 győzelem mellett 4 döntetlent játszott, tehát veretlenül végzett az élvonalban. A verseny erősségére jellemző volt, hogy a 8 résztvevőből 4 fő (köztük Beni) sikeres játszmát váltva ült már NB II-es csapat első tábláján, s ez tükröződött ezúttal is a partik színvonalán.

További sikereket kívánunk! Hajrá Beni!

Néptánctábor költségeire pályáztunk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati felhívására német nemzetiségi hagyományőrző és népismereti néptánctábor megvalósítása érdekében adtuk be pályázatunkat.

A tábor helyszíne a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén fekvő Vászoly község lesz, amely gazdag történeti és természeti múlttal rendelkező település, és már nem először ad otthont táborunknak.

Az egyhetes tábor tervezett programja gazdag és színes, legfontosabb eleme természetesen a tánctanulás, a népi játékok, népviseletek megismerése, és a népi ételek készítése.

Bízunk benne, hogy tánctáborunk szervezéséhez megkapjuk a remélt támogatást!

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a jövő tanévre (2015/2016) vonatkozóan a leendő 1., 2., 3., valamint az 5., 6., és 7. évfolyamos tanulók szülei részére a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak az egyházak képviselői.

 

Időpont: 2015. március 10. (kedd) 16,30 óra

Helyszín: Zánka, Iskola u. 6. Zánka,

Zánkai ezüstérem Debrecenben

Nagyszerű évet zártak az iskolánktól búcsúzó 8. osztályosok. Amellett, hogy kiváló középiskolai felvételi eredményeket produkáltak, szaktárgyi, kulturális téren sikereket értek el, a sportban is jeleskedtek. A hetedikes Szabó Benjáminnal megerősítve a Sári Ferenc, Szücs Olivér, Györffy Bálint összetételű csapatunk sakkban megnyerte a megyei diákolimpiát, a 4 x 100 m-es fiúváltónk (Gaál Levente, Mihalkó Benjamin, Szücs Olivér, Magyar Richárd) 50,09 másodperccel ezüstérmet szerzett a megyei diákolimpia döntőjén és szintén a diákolimpián, a kis iskolák sportversenyén labdarúgásban megyebajnokok lettünk. Ez utóbbi eredményünkkel kiérdemeltük, hogy az országos döntőn (Debrecen, 2014. 06. 19-22.) mi képviseltük Veszprém megyét. A négy napos viadalon 17 megyei győztes mérte össze erejét, a régi Loki pályán. Már az is felemelő érzés volt, hogy a résztvevők a Református Nagytemplom előtti téren tették le az olimpiai esküt. Aztán következtek az izgalmakban bővelkedő meccsek. Bemelegítésként egy döntetlennel (3:3) kezdtünk Ecseg (Nógrád megye) ellen. Másnap délelőtt Átány (Heves megye) volt az ellenfél, s nagy küzdelemben 2:1 arányban nyertünk, majd délután Déget (Fejér megye) vertük 8:0-ra. A harmadik napon Nádasd (Vass megye) 2:1 arányú legyőzésével a legjobb 4 közé jutottunk. Az utolsó napon a túlságosan is megtermett focistákból álló Nagykanizsa-palini (Zala megye) csapattal vívtunk heroikus küzdelmet, s a csatát 2:1-re elveszítettük. Jött hát a fordulatokban gazdag bronz meccs, amelyet Nyárlőrinc (Bács-Kiskun megye) ellen játszottuk és 4:3-ra megnyertük. Hogyan lettünk mégis ezüstérmesek? A Nagykanizsa-Palin ezüstérmet elért csapatát kizárták a versenyből, mivel a nevezésben fel nem tüntetett játékosokat is szerepeltettek, így a mögöttük végzett csapatok egy hellyel előrerukkoltak. A fiúk nagyon örültek az ezüstérmeknek, oklevélnek, serlegnek és Kamondi Peti legjobb kapusnak járó különdíjának. Jólesett az is, hogy az első három helyezettnek járó egy-egy hetes zánkai táborozást felajánlhatták a 4. helyezett nádasdi csapatnak. Csapatunknak így duplán is kijárt a vastaps! (Egyébként az országos bajnoki címet a Balaton déli partjáról, a velünk éppen szemben lévő sportiskolás balatonszemesiek nyerték: megérdemelten.) Focistáink élményekkel teli tértek haza, hiszen látták a Hortobágyot a Kilenclyukú híddal, gyönyörködtek Debrecen városképében, voltak mediterrán élményfürdőben és nem utolsó sorban megcsodálták az új Nagyerdei Stadiont, ahol még a VIP páholy bőrüléseit is kipróbálhatták. Megérkezésükkor itthon hangos szurkolótábor ünnepelte őket. A siker után még az is megfogalmazódott bennem: talán nem is véletlen, hogy az iskolai vitrinben két futball labdát is őrzünk példaképek aláírásaival. Az egyiket az egykor iskolánkban előadást tartó Grosics Gyula ajándékozta nekünk, amelyen az Ő aláírásán kívül Puskás Ferenc kézjegye is olvasható. A másikat négy éve az országgyűlés egykori elnökétől, dr. Schmitt Páltól kaptuk, a tornaterem átadási ünnepség emlékére. Hajrá Zánka! Hajrá Bozzay!

TANÉVNYITÓ

 

A zánkai Bozzay Pál Általános Iskola

2014. szeptember 1-jén (hétfőn) 8 órakor

tartja tanévnyitó ünnepségét, melyre tisztelettel várja a Kedves Szülőket is!

 

Kérjük, tanulóink az alkalomhoz illő öltözékben (fehér ingben, ill. blúzban) jelenjenek meg!

 

A tanévnyitó után a nap tanítással folytatódik, a tanulók ekkor megkapják a tankönyveiket is. Kérjük, hogy a befizetésről szóló igazolást, ill. az ingyenes tanulók a jogosultságukhoz szükséges érvényes igazolást mutassák be.

 

Bejáró tanulóink az idei tanévben a mellékelten közzétett változatlan menetrend szerinti Volán járatokkal közlekedhetnek. A tanulóbérleteket a Balatonfüredi Tankerület és Zánka Község Önkormányzata finanszírozza, az ezzel kapcsolatos ügyintézést - az iskolavezetéssel együttműködve - a Somló Volán munkatársai elvégzik, és a nap során tanulóink részére átadjuk a bérleteket is.

 

Valamint értesítjük az 1. osztályos tanulók szüleit, hogy szeptember 1-jén 1630 órakor szülői értekezletet tartunk, ekkor vehetik át gyermekeik tankönyveit!

Hitoktatás 2014/2015

A 2014/15-ÖS TANÉVBEN HITOKTATÁST VÁLLALÓ EGYHÁZAK ÉS EGYHÁZI KÉPVISELŐIK: 

 

Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség 

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

Illetékes egyházi képviselő: Németh Szabolcs evangélikus lelkész

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

 

Református Egyházközség Zánka

8251 Zánka, Fő u. 16.

Illetékes egyházi képviselő: Gondos Gábor református lelkész

8251 Zánka, Fő u. 16.

 

Római Katolikus Egyházközség

8253 Révfülöp, Káli út 58.

Illetékes egyházi képviselő: Csizmazia Sándor plébános

8253 Révfülöp, Káli út 58

Sakk

Sakkban megyei bajnok lett a Bozzay !

 

 

 

 

 

 

 

Gratulálunk

Országos bajnoka van a Bozzaynak!

 

A 2. osztályos Simon Zsófia a tapolcai Vívó Szakosztály versenyzője

Bozzays színekben Országos Diák Olimpia döntőjében

(Szolnok, 2014. március 7.)

az I. korcsoportban

országos bajnoki címet szerzett!

 

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskola jövő tanévre (2014/2015) vonatkozóan a leendő 1., 2., 5. és a 6. évfolyamos tanulók szülei részére a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartunk az egyházak képviselőinek bevonásával.

 

Időpont: 2014. március 7. (péntek) 17,00 óra

Helyszín: Zánka, Iskola u. 6.

 

Zánka, 2014. február 20.

 

                                                                                                                             Horváth Lajos

                                                                                                                             iskolaigazgató

Határtalanul jó volt !

A zánkai Bozzay Pál Általános Iskola 17 fős 7. osztálya a Határtalanul! program keretében egy hetes (június 2-június 8.) erdélyi táborozáson vett részt.

 

2007. óta ápolunk kapcsolatot az aranyosszéki Várfalva-Kövend iskolájával, azonban a rendszeres együttműködést anyagi okok miatt nem tudtuk biztosítani. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 485.538,- Ft-os pályázati támogatása azonban lehetőséget nyújtott arra, hogy iskolai alapítványunk, Szülői Munkaközösségünk további támogatásával és önrész vállalásával nagyon tartalmas programot valósítsunk meg. Szálláshelyünk, táborozásunk bázisa Várfalván, az Aranyosszéki Néptánctáborban volt, innen eredtünk minden nap az erdélyi magyarság történeti emlékei nyomában. Megismerkedtünk Nagyszalonta, Kolozsvár, Torda, Torockó, Nagyenyed, Gyulafehérvár, Körösfő, Nagyvárad nevezetességeivel, de az oda-vissza út során nem hagytuk ki Gyulát és Debrecent sem. Megidéztük Erkel Ferenc, Munkácsy Mihály, az 1848/49-es honvédtábornokok, Arany János, Mátyás király, Bólyai János, Apáczai Csere János, Dsida Jenő, Áprily Lajos, Reményik Sándor, Kőrösi Csoma Sándor, Hunyadi János, Bethlen Gábor, Vasvári Pál, Szent László király, Ady Endre, Kossuth Lajos nagy alakját. Megcsodáltuk a Medve-barlang cseppkő képződményeit, a Tordai-hasadék szépségét, jártunk a tordai sóbánya mélyén és felkapaszkodtunk a Székely-kő csúcsára.

 

Ellátogattunk testvériskolánkba, Kövenden a kisebbekkel, Várfalván a felsősökkel ismerkedtünk, voltunk kémia órán és játszottunk izgalmas foci meccseket. Jó étvággyal ettük Piroska néni házi főztjét. Esténként vendéglátóinkkal volt részünk néptánc tanulásban és tábortűz melletti népdal éneklésben. A gyerekek között is nagyon szép barátságok szövődtek. Azóta is oda-vissza megcsörrennek a mobil telefonok és az e-mail forgalom is megsűrűsödött. Azt hiszem sikeresen felkeltettük az érdeklődést a határon túli magyarság iránt és a nemzeti összetartozás hetére örökké emlékezni fognak a bozzays diákok!

 

(És reméljük lesz folytatás!)

Horváth Lajos

iskolaigazgató

Papírgyűjtés eredmények

Az idén is gyűjtöttünk papírhulladékot, de most külön-külön osztályonként tudtuk értékelni az ügyességeteket, a behozott papírt osztályonként mérték le és vették át az iskolától. 
A sorrend az alábbiak szerint alakult:
 
I.     7. osztály
II.     1. osztály
III.    3. osztály
 
IV.     5. osztály
V.     2. osztály
VI.     6. osztály
VII.     4. osztály
VIII.    8. osztály
 
Gratulálunk a helyezetteknek!
Köszönjük a Szülőknek is az aktív részvételt, a sok-sok segítséget!

A magyar népmese napja

 

Iskolánkban is megrendeztük a magyar népmese napját alsó tagozatosaink aktív részvételével. A mesedélelőtt A kecskegidák és a farkas című mesével kezdődött Simon Zsófi első osztályos tanulónk előadásában. Ezt a mesetotó értékelése követte, majd mesés találós kérdések hangzottak el. A jó válaszadók feltehettek az iskolai mesefára egy-egy piros almát. Később A megfelezett ajándék című mesét a 3. osztályosok olvasták fel. A program végén Az aranypálca című mesét dramatizálva adták elő negyedik osztályosaink. A könyvtárban Benedek Elek műveiből kiállítást is rendeztünk. A mesében használt jelmezeket a gyerekek délután fel is próbálhatták. Végül minden résztvevő kapott egy aranyalmát, hogy sokáig emlékezzen a mesehallgatás és meseolvasás örömére.

 

Képek a Fotógalériában

Nemzeti Összetartozás Napja

Június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napján megemlékeztünk a trianoni békediktátum során elcsatolt nemzettársainkról, és a velük való kapcsolattartás lehetséges módjairól.

 

Képek a Fotógalériában

Atlétika Sportverseny

 A Kis iskolák Atlétika Sportversenyének megyei döntőjén május 26-án szombaton a Horváth Marcell, Társi Dominik, Pusztai Dominik, Stadler Bence öszetételű svédváltónk 1. helyezést ért el.

Gaál Levente 600 méteres futásban 3. helyezett lett.
 
Két kép mellékelve. 
 
 

Szavalóverseny

Szavalóversenyt rendeztünk iskolánkban május 5-én, melyre tanulóink színvonalasan felkészültek.

Az alsó tagozatosok közül a zsűri döntése alapján 1. helyezett Böhm Marcell 1. o., Steierlein Luca 2. o., Bácsi Viktória 3. o., Kovács Tibor 4. o. és Scher Krisztina 4. o. lett.
A felső tagozaton 1. helyezett lett Bácsi Konstantina 5. o., Sári Ferenc 6. o. és Gaál Kincső 7. o.
Képek a fotógalériában találhatók.

Matematikaverseny megyei forduló

Az Alapműveleti Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetését Veszprémben, a Deák Ferenc Általános Iskolában rendezték meg. Az ünnepségen részt vett  Burkus Roland 6. osztályos tanulónk, aki a március 28-án lezajlott versenyen elért 4. helyezéséért oklevelet és könyvjutalmat kapott.

 

 

Mezei futóverseny

2011/2012-es tanév Mezei Futóverseny Körzeti Döntőjének érmesei I. korcsoportban: Pál Kata III .és Tóth Levente III. helyezés.

 

 

 

 

Pályázati eredmény

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság februárban környezetvédelmi gyermekrajz pályázatot hirdetett „Amit én is megtehetek…” címmel.

Örömmel értesültünk róla, hogy Bakonyi Szimonetta 8. osztályos tanulónk első helyezést ért el a 6-7-8 osztályos kategóriában.

Március 2-án felkészítő tanárával, Bene Kingával részt vehetett Veszprémben a díjátadó ünnepségen, ahol egyúttal a Katasztrófavédelem Világnapját is ünnepelték


2021/22 tanév programja


Digitális napló :


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


2019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +