Nyári ügyeleti rend

 

Álláslehetőség a Bozzayban

 

Pályázat tanító, napközis nevelő munkakör betöltésére: PÁLYÁZAT

 

Pályázat pedagógiai asszisztens munkakör betöltésére: PÁLYÁZAT

 

Nemzetiségi nap

NNN nap 

 

A nyolcadik osztály szervezésében jöhetett létre hagyományteremtő szándékkal a német nemzetiségi nap (NNN), melyen német és népismereti feladatokkal birkóztak meg vegyes csapatokban elsőtől hetedik osztályig a gyerekek. Piros, sárga, narancssárga, sötétkék, világoskék, sötétzöld, világoszöld, fekete, fehér, barna csapatokba osztották be a szervezők az alsóbb éveseket. A „Dorfrally” 10 állomásból állt, mely során megjártuk a kertészettől a tájházon át a barkácsboltig az iskola környékének összes árnyékos helyét. Minden állomáson feladatok várták a gyerekeket: rejtvényfejtés, német dal szövegének kiegészítése, tájházban kutakodás, népviselethez kapcsolódó puzzle kirakás, Zánka történetével kapcsolatos kérdések megválaszolása, német nemzetiségi himnusz tanulása, a sváb címer szimbólumaival való közelebbi megismerkedés. Az egész délelőttöt betöltő „falurally” végére a diákok teljesen elfáradtak, de sokat tanultak. Az eredményhirdetésnél közösen szavaltuk már a német nemzetiségi himnuszt.

A szervezésnél, az ajándékok megvásárlásánál nagyon sok segítséget és támogatást kaptunk a Német Nemzetiségi Önkormányzattól, ezúton is köszönjük a segítségüket és támogatásukat.

 

Jövőre már várjuk a jelen hetedik osztály által szervezett NNN napot.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Kompetenciamérés 2021

Kompetenciamérés 2021 - eredmények

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 80. § (1) bekezdése által elrendelt, és a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 79. §-ában és a 2020/2021. tanév rendjéről szóló 27/2020. (VIII. 11.) EMMI rendelet 11. § (1) bekezdésében szabályozott országos kompetenciamérés 2021 májusában sikeresen megszervezésre került.

 

A mérésben a magyarországi oktatási intézmények 6., 8. és 10. évfolyamos tanulói vettek részt matematikai és szövegértési feladatsorok kitöltésével. A nagyszerű eredményt a Bozzay Pál Általános Iskola jelenlegi hetedikes és a tavalyi év végén elballagott nyolcadik osztályos tanulói érték el. Az eredmények mostantól nyilvánosak.

 

A kompetenciamérés jelentősége, hogy lehetővé teszi az adott évfolyamon tanuló diákok teljesítményének összehasonlítását és fejlődésük nyomon követését szakértők által összeállított sztenderd alapján. A mérés eredményét még befolyásolja, befolyásolhatja a szülők által kitöltött Háttérkérdőív, amely a mérésben résztvevő tanulók környezeti viszonyát is figyelembe véve korrigálhat az eredményen.

 

 

A részletes jelentések (intézményi, tanulói) megtalálhatók a szokásos https://www.kir.hu/okmfit/ oldalon. Ezen a felületen a szülők megtekinthetik gyermekük egyéni teljesítményét is.

 

Magyar Falu Program pályázata

 

Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése – 2022 című, MFP-ITF 2022 kódszámú pályázat

 

 

 

Kézilabda

 

 

 

Kabóca Bábszínház

Június 7-én, kedden a Kabóca Bábszínház látogatott el iskolánkba. Egy EFOP-os pályázat keretén belül a „Mesecirkusz” című előadást nézték meg az alsós gyerekek. Ismét nagyon jó előadást láthattunk, mindenki pirosra tapsolta a tenyerét. Sajnos ez volt az utolsó előadás, amit a pályázat nyerteseként láthattunk. Az elmúlt évek során évi 2-3 alkalommal nézhettük meg a nívósnál nívósabb előadásokat, vehettünk részt a drámapedagógiai foglalkozásokon.

 

 

 

 

 

Erzsébet-tábor

Bozzaysok a Zánkai Erzsébet-táborban!

 

A Bozzay Pál Általános iskola felső tagozatos diákjai szenzációs tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Zánkai Erzsébet-táborban.

Iskolánk tantestületének döntése értelmében, kora tavasszal pályázatot nyújtottunk be az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz a tavaszi ottalvós Erzsébet-táborban történő részvételre.

Folyamodványunkat mindenki örömére elfogadták, így a 2022. TVK-01-00281 számú pályázat keretében 57 gyermek és 6 fő pedagógus élményekben gazdag három napot tölthetett el június 1-3. között, az elmúlt időszakban több tízmilliárd forint értékben újjá varázsolt gyermekparadicsomban. A tábor szervezői a színvonalas ellátáson túl számos érdekes programot is nyújtottak a résztvevőknek.A Bozzays diákok belekóstolhattak az íjászkodásba, lézerharcba,az egy órás hajókázás alkalmával bepillanthattak a kapitány úrhoz is. Részesei lehettek a középkori csata viadaloknak, érdekes előadások alkalmával megtudhatták a kutyatartás fortélyait,betekintést kaptak az ízeltlábúak világába.Kipróbálhatták az Exatlonpályát, valamint sokan éltek a trambulinozás lehetőségével is.A kísérő pedagógusok egyöntetű véleménye alapján a legizgalmasabb elfoglaltságnak a kalandpark megmászása ígérkezett, természetesen nem maradhatott el a minden igényt kielégítő strandolás sem.

 

Reméljük a következő tanévben is hasonló sikerekről számolhatunk be.

 

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Látogatás a Gyógynövénykertben

Június 2-án, csütörtökön az alsósok meglátogatták a zánkai Gyógynövénykertet. Takácsné Kati néni fogadott minket, és mutatta meg nekünk a kert csodálatos növényeit. Sokan nem jártak még itt, és legnagyobb örömünkre érdeklődve hallgatták Kati néni rövid ismertetőjét, majd örömmel fedezték fel a számukra ismerős gyógy- és fűszernövényeket.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Alsós kirándulás

Végre oly sok év kihagyás után ismét kirándulhattunk! Úticélunk Balatonfüred volt, ahová a június elsején, gyönyörű, napsütéses időben vonattal utaztunk el. Itt egy „kisvonat” várt minket, ezzel mentünk a Lóczy-barlanghoz és a Látogatóközponthoz. A fantasztikus barlanglátogatás után szintén a „kisvonat”-tal robogtunk a Tagore sétányra, a Bodorka Balaton Aquarium - Balatoni Vízvilág Látogatóközponthoz. Itt a Balaton élővilágával ismerkedtünk meg. Ezt követően sétáltunk a parton, megnéztük a kikötőt és a hajóállomást, megcsodáltuk a szebbnél szebb hajókat, majd természetesen fagyiztunk is. A partról gyalog mentünk az állomásra, és a 15.02-es vonattal jöttünk vissza Zánkára.

 

 

A kiránduláson készült fotók megtekinthetők a Galériában!

 

 

IT a jövőd! IT-Busz a Bozzayban

2022. május 25-én, szerdán iskolánkba érkezett az IT-Busz.

 

(Részletesebb információ a: https://programozdajovod.hu/ weboldalon.) 

 

Az iskolába érkező gyermekek és szüleik már a bejárattól kíváncsi tekintetekkel és nagy érdeklődéssel szemlélték a 16 fő munkáltatására alkalmas mozgó informatikai labort.

 

A program keretében 4., 5., 6., 7., és 8. osztályos diákjaink elméleti és gyakorlati képzés során ismerkedhettek a robotikával, a 3D-s tervezés és nyomtatás lehetőségeivel, az ezeket támogató szoftverek működésével és működtetésével. Belekóstolhattak a programozás alapjaiba, megtudhatták, hogy mennyire fontos az IT tevékenységek megvalósulásához a közösen folytatott gondolkodás és az együtt végzett munka. Átélhették, hogy mennyire fontos mások véleményének és elképzeléseinek a meghallgatása, ennek a tovább gondolása, kiegészítése, hiszen így fog létrejönni egy valóban működőképes program.

 

A gyakorlati tevékenység keretében Lego robotokat programoztak diákjaink. Az eleve rosszul működő robotot meg kellett „gyógyítaniuk”, majd kipróbálniuk, végül kiegészítő vagy új tevékenységgel kellett bővíteni a robot munkáját. Programoztak színeket felismerő, rajzoló, távolságot mérő és sportolók edzésmunkáját segítő robotokat is.

 

Hihetetlen figyelemmel és fegyelemmel dolgoztak tanítványaink! Rengeteg élménnyel gazdagodtak a fiúk és a leányok egyaránt. Kötetlen beszélgetés során az előadók irányításával a robotika mindennapi felhasználási területeit sorolták fel a gyerekek az automata mosógépektől kezdve a mikrohullámú sütőkön keresztül a legbonyolultabb, az iparban használt robotokig. Prezentációt és videót is megnézhettek tanítványaink a témában.

 

Ebédszünet után workshop keretében az érdeklődő tanulók a programozás rejtelmeiből kaptak ízelítőt.

 

A szülők is meghívást kaptak erre a napra. A délután folyamán néhány érdeklődő anyuka és apuka megtudhatta, hogy:

 

» Baj-e, ha „kütyüzik” a gyerek? Mennyi időt ajánlott a gép előtt tölteni?

 

» Mit engedjünk és mit ne a gyereknek?

 

» Hogyan változtatja meg a modern technológia az életünket?

 

» Hogyan változik a munkaerőpiac?

 

» Milyen készségekkel lehet érvényesülni ma – és holnap?

 

» Hol, hogyan fejleszthetők, sajátíthatók el a jövőbeni érvényesüléshez szükséges készségek?

 

Hasonló találkozásra kerül sor június 8-án, amikor a FIZIBUSZ érkezik iskolánkba. Ezen a napon az energia, energetika lesz a középpontban. A két órás előadáson a 6-8. évfolyam tanulói vesznek majd részt.

 

 

A programon készült fotók megtekinthetők a Galériában!

 

Herman Ottó természeti verseny

A Herman Ottó természetismereti verseny budapesti, országos döntőjén sikeresen szerepeltek tanulóink. Az 5. osztályosok közül Rédling Boglárka 6., Komárcsevics Szabolcs Viktor 7. helyezést ért el. Hatodikosaink eredményei: Scher Gergely 13., Dajka Emma 15., Resze Máté 16. helyezés. Felkészítő tanáruk: Molnár Katalin.

 

Gratulálunk mindnyájuknak!

 

 

 

 

Veszprém Megyei Német Nemzetiségi Találkozó

„Dalos pacsirtáink” sikere

 

Molnár Csenge (5.osztály), Nagy Anna Boglárka (6.osztály), Simon Júlia (8.osztály) Rábaközi Rita tanárnő felkészítésével képviselte iskolánkat a 25. Veszprém Megyei Német Nemzetiségi Kulturális Találkozón 2022.05.20-án Városlődön (25. Kulturwettbewerb – Waschludt).

Ezen a napon az énekesek, kórusok, zenészek mutatták meg tehetségüket, felkészültségüket sváb dalok, dallamok előadásával. A zánkai Trió „Arany minősítést” kapott a produkciójáért.

 

Nagyon köszönjük Rita néni és a gyerekek áldozatos munkáját és szívből gratulálunk teljesítményükhöz!

 

Wir sind sehr stolz auf unser „Trio aus Zanka”!

 

 

 

 

Országos Sakk Diákolimpia

Megyebajnok sakkcsapatunk május 13-15-én, Szombathelyen részt vett az Országos Diákolimpia Sakk Csapat Döntőjén. A több, mint 100 csapatot, 500 játékost és 300 csapatvezetőt, kísérőt felvonultató verseny igazán nagyszabásúra, izgalmasra sikerült. A 24 alsós fiú csapat közül jószerivel alig akadt kistelepülési iskola csapata. Többnyire nagy városi iskolák, egyesületi háttérrel rendelkező sakkozóival kellett megküzdenünk. Ennek ellenére a 15. helyezést elérve, a 32 pontból 16-ot megszerezve ( 50% ), a középmezőnyben végeztünk, ami igazán szép eredménynek számít! Bár a versenyrutin hiányából és a túlzott idegfeszültségből adódóan jó néhány pontot elveszítettünk. Közben azonban sokat tanulva, egy igazán jókedvű (néha talán a kelleténél is jobbkedvű) összetartó csapattá formálódtunk. Elsőtáblásunk, Nagy Bendegúz derekasan helyt állt a korosztálya legjobb sakkozói ellen, Rédling Benedek váltakozó formát mutatott a második táblán. Gondos Gergely egészen kiváló teljesítménnyel ( 8-ból 6,5 ponttal ) a 3. táblások közül a legjobb eredményt érte el, ezzel tábladíjat nyert el! A 4. táblán a két kis másodikos, Dobosi Márton és Bánó-Weisz Zsombor felváltva játszottak. Marci 60%-os teljesítményével, bátor játékával, míg Zsombi egy győzelmével járult hozzá a csapat sikeréhez.

 

Eredmények:

Jászberény ( Szent István ) - Zánka ( Bozzay ) = 2,5:1,5,

Zánka - Szeged ( Tiszaparti Iskola ) = 1:3,

Nagykanizsa ( Hevesi S. ) – Zánka = 1:3,

Zánka - Szombathely ( Brenner J. ) = 3:1,

Budapest ( Janikovszky É. ) – Zánka = 4:0,

Zánka - Velence ( Zöldliget Isk. ) = 1,5:2,5,

Siófok ( Széchenyi I. ) – Zánka = 0:4,

Zánka - Nyíregyháza ( Eötvös Isk. ) = 2:2

 

Szép volt fiúk! Csigavér! Lesz ez még ennél is jobb!

 

Horváth Lajos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az IT a jövő/d! iskolai turné

 

 

Nyári napközis tábor

Kedves Szülők!

 

A napközis táborba való jelentkezés határideje 2022. május 20.

 

Kérjük, az űrlapot nemleges válasz esetén is szíveskedjenek kitölteni!

 

Az űrlap itt érhető el: https://forms.office.com/r/NgP13QbkJd

 

Versünnep

Május 9-én Versünnepet tartottunk a felső tagozatosok számára. A hagyományos versmondó versenyünket a verseken keresztül való önkifejezés, alkotás váltotta fel. Lehetett online és offline verset posztolni, szavalni, versklipet forgatni, PPT-t, kitűzőt készíteni, közvéleménykutatást végezni. Valamit mindenki vállalt. Meglepő és szívmelengető, lelkesítő produkciókat láthattunk - hallhattunk. József Attila és Radnóti Miklós versei voltak a legnépszerűbbek, de mai, kortárs költőktől, illetve együttesektől is dolgoztak fel dalszövegeket fiataljaink. Valóban a versek, dalok ünnepe volt ez! A Bozzays diákok kiállását és kreativitását látva büszkék lehetünk.

 

Küldetés teljesítve…

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Fenntarthatósági témahét

A Fenntarthatósági témahét keretében iskolánk 5., 6. és 7. osztályosai közül a vállalkozó szelleműek többfordulós kvízt oldottak meg. Mindenki emléklapot és a Kéktúra című kiadványt kapta fáradozásáért. A legjobb teljesítményt nyújtó tanulóinkat tárgyjutalomban is részesítettük:

 

1. helyezett: Filep Sára 5.o.

 

2. helyezett: Kruczler Kiara 6.o.

 

3. helyezett: Endresz Vivien 7.o.

 

Gratulálunk!

Molnár Katalin

 

 

 

 

Nyári napközi

 

Az űrlap elérhető a következő linken:  

 

https://forms.office.com/r/NgP13QbkJd

 

Népviselet napja

Iskolánkban a korábbi évek hagyományai szerint idén is megtartottuk a Népviselet Napját. A programsorozatot egy közös bemutatófilm megtekintésével kezdtük. A tatai Kuny Domonkos Múzeum Youtube videóját nézték meg iskolánk tanuló, melyben különböző sváb férfi és női viseleteket (hétköznapi, ünnepi, templomi, lakodalmi) ismerhettek meg. Ezt követően az alsós tanulók táncházon vettek részt Bőczi Ildikó néni és Molnár Zsolti bácsi vezetésével. Az 5. osztályosok a kékfestés művészetével ismerkedtek meg: papírra kékfestő motívumos ruhát és kötényt festettek. A 6. osztály tanulói ruhát és inget hajtogattak. Az elkészült munkák iskolai faliújságon is megtekinthetőek.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Az ország "legkíváncsibb" csapata

Iskolánk ötödikesekből álló Tree Rex csapata a „Maradjatok kíváncsiak” elnevezésű komplex természettudományi verseny országos döntőjén fantasztikus összesített, írásbeli és szóbeli eredménye, online előadásuk alapján az ELSŐ HELYEN végzett! A csapat tagjai: Rédling Boglárka, Komárcsevics Szabolcs, Szabó Márton.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek! (Dr. Oláh Éva Mária, Molnár Katalin)

 

 

 

 

 

 

 

Giro d'Italia roadshow

Giro d'Italia felvezető program a Bozzayban!
 
 
Április 22-én rangos eseménynek adott helyszínt iskolánk. A május 6-8 között hazánkban megrendezésre kerülő Giro d'Italia kerékpáros körverseny (mely érinti Zánka községet is)  hírnevéhez méltó felvezető programján vettek részt diákjaink.
A délelőtt folyamán találkoztunk Boronkay Péter háromszoros világ- és négyszeres Európa-bajnokkal, számot adtunk KRESZ tudásunkról és kipróbálhattuk  a sportcsarnokban felállított kerékpáros ügyességi pályát, valamint bringapárbaj részesei is lehettünk.
 
Az esemény zárásaként a résztvevők hasznos bringás ajándékban részesültek.
 
A szervezőknek köszönjük a színvonalas lebonyolítást!
 
 
 
 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Sakk diákolimpia

A húsvéti szünet előtti szombaton, 2022. április 9-én, Ajkán rendezték a Veszprém Megyei Sakk Diákolimpia csapat döntőit.

Iskolánk az alsós fiú válogatottal: Nagy Bendegúz, Rédling Benedek, Gondos Gergő harmadik és Bánó Weisz Zsombor, Dobosi Márton második osztályos tanulókkal küzdött a pepita harcmezőkön. Az első fordulóban nem bírt velünk a tapolcai Bárdos - Kazinczy iskola csapata ( 2:2), s már ekkor sejtettük, hogy ezen a napon meglepetést is okozhatunk. A második fordulóban 4:0 arányban vertük a tapolcai Templom - dombiakat, ez a győzelem önbizalom erősítésnek sem volt rossz, a döntő ütközet előtt. Az utolsó fordulót a szintén veretlen veszprémi Botev iskola csapata ellen játszottuk, s nagy izgalmak közepette magabiztosan, 3:1 arányban győzelmet arattunk, ezzel elnyerve a megyebajnoki címet!  A kitűnően versenyző fiúknak nagy taps közepette akasztották nyakukba a megérdemelt aranyérmeket, és átvették az első helyet igazoló oklevelet is. A hazafelé vezető úton a fiúk nagy boldogságukban, még a Queen együttes világslágerére, a "We are the champions"- re is rázendítettek, aminek magam is nagyon örültem!
 
A megyebajnoki cím birtokosaként kivívtuk a jogot, hogy mi képviseljük Veszprém megyét  Szombathelyen (2022. május 13 - 15.), az Országos Diákolimpia Sakk Csapat Döntőjén.
 
Hajrá Bozzay! Szurkoljatok értünk!
 
Horváth Lajos
 
 

 

 

 

Vollé röpisuli

A Bozzay-s Röpisek a tavaszi szünetben sem unatkoztak!
 
Április 10-én, a Szent Benedek Röplabda Akadémia sportcsarnokában rendezték a Vollé Röpsuli aktuális röplabda megmozdulását három korosztály (U10,U11,U13) részére, melyhez természetesen iskolánk is három csapattal csatlakozott. A leányok ismét megmutathatták tudásukat az ország minden részéről érkező sporttársaknak, edzőknek.
 
Az U10 csapat tagjai: Horváth Natasa Lejla, Kartaly Liliána, Pfeifer Annaliza, Resze Zsanna, Varga Dorina
 
Az U11 csapat tagjai: Green Anna Kamilla, Rédling Boglárka, Sólyom Helka, Szabó Izabella.
 
Az U13 csapat tagjai: Gyapay Boglárka, Horváth Johanna Janka, Máté Míra, Nagy Johanna Petra, Szabados Zóra.
 
 
A röpisek kiváló teljesítményükre méltán lehet büszke iskolánk!
 
Hajrá Zánka!
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 

Húsvéti kézműves foglalkozás

A tavaszi szünet előtt ismét megtartotta a Szülői Munkaközösség hagyományos húsvéti kézműves foglalkozását.  Az utolsó tanítási nap délutánján sok alsós és felsős kisgyermek maradt a suliban, hogy szebbnél szebb tavaszi, húsvéti díszeket készíthessen. Négy alsó teremben berendezett „műhelyben” lelkes szülők vezetésével készíthettek színes tojásokat, papírból virágkoszorút, katicás hűtőmágnest, tarkabarka papírvirágokot, húsvéti nyuszi figurákat.

 

 

Radnóti előadás

Radnóti Miklós életét bemutató előadást tekinthettek meg a felső tagozatosok április 6-án a Szabad Ötletek Színháza művészeinek előadásában. Különösen a Nem tudhatom és az Erőltetett menet című versek előadása hatott a gyerekekre, de sok érdekességet is megtudtak a költő születéséről, névváltoztatásáról, haláláról. Az előadás érzékenyítette őket a 2. világháború szomorú eseményei iránt. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatásával valósult meg. Szervezője Filepné Kovács Julianna volt.

 

 

 

Kiegészítés a beiratkozáshoz

Kedves leendő elsős Anyukák és Apukák!

 

A 2022/2023. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja:

 

2022. április 21-22.  (csütörtök-péntek), 800 órától 1700 óráig.

 

A szülőnek a beiratkozás napján személyesen meg kell jelennie a Bozzay Pál Általános Iskolában és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni. A beiratkozáshoz szükséges adatok azonban előzetesen, a KRÉTA rendszeren keresztül is megküldhetők az intézmény számára, gyorsítva ezzel az általános iskolai beiratkozás folyamatát.

 

A szükséges dokumentumok listáját megtalálják az iskola honlapján is:  

 

https://www.bozzaysuli.hu.

 

2022. április 6. és 2022. április 22. 12:00 óráig a KRÉTA e-Ügyintézés modulba való belépés az alábbi módok alapján lehetséges:

 

        -   érvényes KRÉTA belépéssel (idősebb gyermek esetén kapott KRÉTA gondviselői jogosultsággal),

 

        -   ideiglenes regisztrációval vagy

 

        -   ügyfélkapus azonosítóval.

 

Ha szeretné használni a felületet, akkor kérem, kattintson a linkre!

 

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

 

 

Beiratkozás menete

 

Kedves Szülők!

 

A beiratkozáshoz szükséges információk az alábbi hirdetményben olvashatók:

 

 

 

A KRÉTA - Beiskolázási modul felhasználói útmutatóját itt olvashatják:

 

Felhasználói útmutató

 

 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok innen letölthetők:

 

1. Szülői nyilatkozat az általános iskolába történő beiratásról

 

2. Nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről

 

3. Kérelem a nemzetiségi iskolai nevelés-oktatás megszervezéséhez

 

4. Nyilatkozat a nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételről

 

5. Nyilatkozat az etika/hit- és erkölcstan választásáról

 

6. Nyilatkozat a gyermek étkezéséhez

 

7. Szülői nyilatkozat a médiában való megjelenésről

 

 

Beiratkozási szándéknyilatkozat

 

 

 

Az Űrlap kitöltéséhez kérem, kattintson a linkre!

 

https://forms.office.com/r/gWnfbcbHCd

 

Tavaszi szünet

 

BalaTóni Party

Fergeteges party a Bozzay-ban!

 

Életemben először rendeztem BalaTóni-Partyt a zánkai Bozzay suliban.

Örülök, hogy ilyen sokan eljöttetek erre a nagyszerű eseményre a szüleitekkel. Megismertétek a sulit, temérdek kincset gyűjtöttetek a program során, igazán jól éreztétek magatokat, velünk együtt.

Még a párnámat is kisorsoltuk a részt vevők között. Remélem, a nyertes szépeket álmodik rajta!

És milyen volt a hangulat? Nézzétek meg az eseményről készült képeket! Jó szívvel ajánlom.

Remélem, szeptemberben találkozunk, hogy együtt folytathassuk a kalandos utazást!

 

Üdvözlettel: BalaTóni

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

 

Sakksiker Lengyelországban

... és újra a Bozzay!
 

Gratulálunk Török Gyuszi és Gergő a nagyszerű, nemzetközi sakk eredményért! Büszkék vagyunk rátok!

 

Hajrá! Csak így tovább!

 

 

 

Űrhajós projekt a Bozzayban

Már teljesítettük a következő két küldetést, ezzel a 44 leendő kis asztronauta még közelebb került a május elejére várható virtuális űrutazáshoz, amely a Hollandiából érkező és 2 napig Zánkán állomásozó SpaceBuzz rakétával fog megvalósulni.
A gyerekek sokat tanultak a Naprendszer bolygóiról, az exobolygók körüli lehetséges lakhatási zónák életfeltételeiről. Saját maguk által rajzolt bolygót ábrázoló képeslapokon üzeneteket küldtek a Földre, terveztek különleges bolygókat és azokon élő idegen lényeket.
 
 
 
 
 
 

 

Arany János Magyarverseny

Arany János magyarverseny középdöntőjébe jutott tanulóink (Hajas Bulcsú, Komárcsevics Szabolcs az 5., Szabó Csoma, Györkös Áron és Filep Lili a 7., Simon Júlia, Csonka Ajsa, Nagy Levente, Barátossy Szabolcs és Lengyel Jázmin a 8. osztályból) közül Hajas Bulcsú jutott tovább az országos döntőbe. Március 26-án, Budapesten az országos döntőn Bulcsú a 15. helyezést érte el.

 

Gratulálunk neki és felkészítőjének, Stumpfné Vass Violettának!

 

 

Nyílt nap

 

Nyílt nap Zánkán, a Bozzay Pál Általános Iskolában március 30-án!

 

További információk elérhetők a linken:

 

https://sway.office.com/LEDfsCG4rdIflhYy?ref=Link

 

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Ifjú röpisek sikere

 
Bozzay-s ifjú röpisek sikere Balatonfüreden
 
Vasárnap a legfiatalabb zánkai röpisek vettek részt a Magyar Röplabda Szövetség által szervezett U10-es röplabda bajnokságon Balatonfüreden.
A röplabda csapat tagjai voltak: Bánfi Cecília, Horváth Natasa Lejla, Kartaly Liliána, Molnár Hanga, Pfeifer Annaliza, Resze Zsanna, Sólyom Helka,Varga Dorina. A rendezvényen az ország számos pontjáról több mint 15 csapat vett részt.
A mieink nyolc fővel álltak ki, a csapat jó részének ez volt élete első röplabdatornája.Akik jelen voltak láthatták röpiseink tisztességes helytállását, kitartását.
A Magyar Röplabda Szövetség tájékoztatása szerint a  legközelebbi megmérettetés ennek a korosztálynak Tatabányán lesz majd májusban!
 
Minden játékosnak ez úton is gratulálok!
 
Bede Tamás
 
 

Március 26. - szombati munkanap

 

Adomány

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!
 
 
A Bozzay Pál Általános Iskola és a Zánkai Református Egyházközség nevében szeretnénk megköszönni a háború sújtotta területekről menekülő polgárok megsegítésére szervezett adománygyűjtésében való részvételt.
Megható volt látni az összefogás erejét, rengeteg hasznos cikk gyűlt össze, melyet a Zánkai Református Egyházközség juttat el a környékünkön menedéket találó rászorulók  részére.
 
A gyűjtés folytatódik, továbbra is várunk a Bozzay Pál Általános Iskolában, olyan a mindennapi élethez nélkülözhetetlen termékeket, mint például: wc papír, konzervek, ásványvíz, édesség, tisztálkodási szerek, valamint várunk sütéshez-főzéshez való tartós élelmiszereket (liszt, cukor, étolaj, búzadara stb.).
 
Amennyiben teheti támogassa kezdeményezésünket!
 
Jónak lenni jó!  Adj békét uram!
 
Bozzay Pál Általános Iskola, Zánkai Református Egyházközség
 
 
 

Március 15-i megemlékezés

 

„Ez jó mulatság, férfi munka volt!”

 

2022. március 11-én, pénteken rendhagyó módon emlékeztünk a ’48-as hősökre és az eseményekre. Petőfi Sándor és a Nemzeti dal. Erre mindenki emlékezik. De mi azt szerettük volna, hogy ennél több maradjon meg tanulóink emlékezetében. Ezért jött létre egy kicsit más szemléletben a mai megemlékezés. Játékos formában elevenítettük fel a ’48-’49-es szabadságharc történéseit.

A picikre interaktív játékok, kézműves foglalkozások, a felső tagozatosokra online szabadulószoba - Szabadítsátok ki Táncsics Mihályt! - és drámajátékok vártak. A tanulóink nem csupán passzív nézői voltak, hanem aktív részeseivé váltak a „forradalom eseményeinek”. Kokárdát, huszárokat készítettek, színeztek, 3D-s rajzot alkottak, Ki kicsoda játékot játszottak. Délután megkoszorúztuk a Bozzay emléktáblát, majd a temetőben, a ’48-as hősök sírjánál megemlékezéssel, koszorúzással hajtottunk fejet a zánkai hősök előtt.

 

Mennyire élveztük? Megmutatjuk!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Gratulálunk Kata!

Gratulálunk Kata!

 

A Dubniczay-palotában megnyílt Veszprémi Tavaszi tárlaton 109 alkotó képviselte magát. Fotó, festmény, textil-, üveg-, és kerámiaalkotások várják az érdeklődőket. Nagy örömünkre szolgál, hogy Várszegi Kata kapta meg a rangos fődíjat. Gratulálunk Kata!

 

Örülünk, hogy az iskolánk kis csapatának tagja vagy, és oktatod a mi kis leendő képzőművészeinket!

 

További részletek itt olvashatók:

 

https://www.veol.hu/helyi-kultura/2022/03/tavaszi-tarlat-a-dubniczay-palotaban

 

https://balatonalmadi.hu/hirek/1041-rangos-elismerest-kapott-varszegi-kata-textilmuvesz

 

 

 

A képzőművész szakkörön készült képek megtekinthetők a Galériában!

 

Röplabda

 
Bozzay-s röpisek az elmúlt két hétvégén sem unatkoztak!
 
Az elmúlt két vasárnap a Bozzay Pál Általános Iskola U12-es korosztályába tartozó röplabdás lányai a megérdemelt pihenés helyett, ismételten röplabda tornákon vettek részt.
Február 27-én Balatonfüreden, március 6-án Ajkán tették próbára tudásukat. Az első versenyen kevesebb, a másodikon viszont nagyobb sikerrel jártunk, ugyanis a csapatunk az erős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg.
A Szent Benedek Röplabda Akadémia kék csapatát Zánkáról Molnár Csenge, Hegyi Barbara, Nagy Johanna Petra és Green Anna Kamilla erősítette.
 
Ezúton is gratulálunk a szép teljesítményhez!!
 
Bede Tamás
 
 
 

Adománygyűjtés

Tisztelt Szülő!
 
Sokan azt gondoltuk, hogy  a Covid-19 járvány elcsendesülésével boldogabb napok köszöntenek ránk, sajnos nem így történt! Keleti szomszédunknál kitört katonai incidens rengeteg magyar és más nemzetiségű embert kényszerített szülőföldje elhagyására. A Bozzay Pál Általános Iskola dolgozói a Zánkai Református Egyházközséggel karöltve úgy gondolták, hogy iskolánk is nagyszabású adománygyűjtésbe kezd 2022.03.08-tól.
 
Kérünk, minden segíteni szándékozó diákot, szülőt, iskolai dolgozót, hogy lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a harcok sújtotta területekről, valamint a harci cselekményektől rettegő - sokszor egy táskával érkező - gyerekek, idősek, nők, férfiak megsegítéséhez.
 
Amire igény mutatkozik:
Élelmiszerek: kézzel nyitható konzervek, instant levesek, müzliszeletek, csokoládé, víz, szívószálas üdítők, bébiétel, kétszersült jellegű nem romlandó kenyér
Tisztasági felszerelés: folyékony szappan, nedves törlőkendő, popsitörlő, pelenka, női intim betét, WC papír, papírzsebkendő, fogkefe, fogkrém.
A Zánkai Református Egyházközség kérésének megfelelően szeretnénk kérni, hogy a szortírozás tetemes munkaigénye miatt lehetőleg egy fajta termékből hozzanak többet (pl. karton víz, üdítő, több csomag papírzsebkendő, zsugorfóliázott konzervek…).
Az adományok gyűjtése iskolánkban folyamatos, leadásuk tanórai szünetekben valamint időpont egyeztetéssel más időpontban is lehetséges.
Segítségüket köszönjük!
Bozzay Pál Általános Iskola, Zánkai Református Egyházközség
 

Hit- és erkölcstan oktatás az iskolánkban

Az iskolánkban folyó hit- és erkölcstan oktatásról szóló tajékoztatókat itt tekinthetik meg:

 

Evangélikus hitoktatás:

 

 

 

 

Katolikus hitoktatás:

 

 

 

 

Református hitoktatás:

 

 

 

További információt a református hitoktatással kapcsolatosan a következő honlapon találnak!

 

https://reformatus.hu/hittan/

 

 

Maszkviselés

 

Farsang

 

 „Elegünk van már a télből,

Hóból, fagyból, hideg szélből,

Jöttünk vígan maskarában,

Tél bosszantó maszkabálba.”

 

Egy év kihagyás után újra megtelt az iskola tornaterme. Öröm volt látni, hogy iskolánk nagy családja: gyerekek, szülők, nagyszülők, tesók és az iskola dolgozói együtt gyönyörködtek tanulóink jelmezes és csoportos bemutatkozásában. Játék, zsákbamacska, karaoke tette színesebbé a délutánt. Aki megéhezett, a szülői munkaközösség által „üzemeltetett” büfében falatozgathatott.

A képek magukért beszélnek.

 

Jöhetsz tavasz! Bár már itt lennél!

 

1. felvonás - Kis-Gali Edit képei

 

 

 

2. felvonás - Bognár-Egyed Katalin képei

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Legyél Te is Bozzays!

 

Legyél Te is a zánkai Bozzay iskola tanulója!

 

 

Bozzaysuli

 

Elsősök az Úszó Nemzet Programon

 

Iskolánk sikeresen pályázott az Úszó Nemzet programban való részvételre, így február elejétől a kis első osztályosok heti egy alkalommal a balatonfüredi uszodába járnak úszásoktatásra. A gyerekeket vadonatúj buszok szállítják Balatonfüredre, melyek nemcsak biztonságosak, de bennük igazi élmény az utazás.

Az elsősök izgatottan várják az úszásoktatást. Van, aki még most is félelemmel érkezik, mivel még sohasem járt úszni, más már ismerősként veti bele magát a medencébe. A rengeteg eszköznek és játéknak köszönhetően felszabadultan játszanak a foglalkozások alatt, ahol szakképzett oktatók foglalkoznak a gyerekekkel játékos formában.

 

A program célja az egészséges életmódra nevelés, hiszen a rendszeres sport nemcsak egészséges, de fitten és fiatalon tart!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában

 

Hallo, Deutschland német nyelvi verseny

 

A közös munka meghozza gyümölcsét!

 

„Hallo Deutschland” projektverseny

 

A HEBE „Hallo Deutschland” országos német nyelvi projektversenyre iskolánkból 40 tanuló 12 csapatot alkotva jelentkezett. Szuper eredmények születtek! A helyezéseken és tárgyjutalmakon kívül más haszna is volt a versenynek: kreatív országismereti feladatokon keresztül bővítették német nyelvtudásukat és ismereteiket. A feladatok szókincsbővítő, ismeretterjesztő, íráskészség fejlesztő és szövegértési feladatokat tartalmaztak. Mit is kellett tenni a kiváló helyezésért? A „kicsik” menüsort terveztek német desszertekből, plakátot készítettek a berlini állatkertről, bemutatták Németország szimbólumait, megismerkedtek a német tartományokkal és TV- műsorokkal, montázst készítettek egy általuk kiválasztott német városról. A „nagyobbak” a Bodeni-tóval, német zeneszerzőkkel, hangszerekkel ismerkedtek, tíz német város nevezetességét fedezték fel, valamint Berlin 5 látványosságát mutatták be PPT-ben. Betekintést nyerhettek a német konyhaművészetbe, desszertet is készítettek képekkel dokumentálva.

 

Csak így tovább! Hajrá Bozzay!

 

Most pedig lássuk az eredményeket és a fotókat.

 

 

 

A gyerekek pályamunkái megtekinthetők a Galériában!

 

Farsangi meghívó

Röpis siker

Bozzay-s röplabdás siker Füreden!
 
Vasárnap rendezték a röplabda Országos Szupermini Bajnokság aktuális fordulóját Balatonfüreden, a Szent Benedek Röplabda Akadémia sportcsarnokában. A rendezvényen Ajka, Veszprém együttesei mellett, természetesen a Szent Benedek Röplabda Akadémia is képviseltette magát két csapattal. Így összesen hat csapat mérhette össze tudását. Iskolánk röplabdásai közül Molnár Csenge (5.o.), Nagy Johanna Petra (4.o.), Sólyom Helka (3.o.), Szabó Izabella (3.o.) csillogtatta meg tudását, kiváló teljesítményükre méltán lehet büszke közösségünk!
 
Az eredményükhöz ezúton is gratulálunk!
 
Bede Tamás (röplabda edző, Szent Benedek Röplabda Akadémia)
 
 
 
 

Hit-és erkölcstan oktatási információk

 

Síelés Eplényben

Bozzay-s diákok Eplényben!

 

Iskolánk 21 felsős diákja csütörtökön a sport43 programnak köszönhetően egy nagyszabású síprogramon vehetett részt az eplényi síarénában. A gyerekek mindegyike most próbálta ki először ezt a minden izmot megmozgató, hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportot. Tanulóinknak a szervezők díjmentesen biztosították a felszerelést, a több mint egy órás oktatást, valamint egy finom uzsonnával is kedveskedtek. A résztvevők kellően elfáradva rengeteg élménnyel tértek vissza a zánkai bázisra.

 

Mindent köszönünk a sport43 munkatársainak!

 

Bede Tamás (testnevelő tanár)

 

 

 

 

Farsangi információk

 

Maradjatok kíváncsiak!

Iskolánk 3 fős, ötödikes csapata (Rédling Boglárka, Komárcsevics Szabolcs, Szabó Márton) fantasztikus eredményt ért el az elődöntők során a “Maradjatok kíváncsiak” elnevezésű komplex természettudományos versenyen és ezzel bejutott az országos döntőbe.

Az áprilisban Szolnokon megrendezésre kerülő 2 napos döntőbe összesen csak 5 csapat kerülhetett be az országból, és közülük egy, a mi iskolánk Tree-Rex csapata.

 

Gratulálunk Nekik és felkészítő tanáraiknak: Molnár Katalinnak, Dr. Oláh Éva Máriának és Sánta Lajosnak!

 

 

Holokauszt emléknap

SOHA SOHA SOHA TÖBBÉ!

 

Mi, Bozzaysok így emlékeztünk:

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Farsangi információk

 

Magyar kultúra napja a felső tagozaton

A magyar kultúra napját minden évben megünnepeljük a Bozzayban. A felsősök idén kreatív feladatot kaptak: kedvenc magyar versüket illusztrálhatták. Arany János, Petőfi Sándor, Weöres Sándor, Ady Endre és más nagy költők verseit álmodták papírra a rajzolni szeretők.

Az alkotásokat kiállítottuk, s naponta gyönyörködünk bennük!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Versünnep az alsó tagozaton

Január 21-én, pénteken délelőtt versünneppel, tánccal és sporttal ünnepelték meg a Bozzay alsó tagozatos diákjai a magyar kultúra napját. A versmondást tánc követte, -melyet Tóthné Bőczi Ildikó, és Scher Zoltán, a Bokafogó néptáncegyüttes tagjai tanítottak meg nekünk-, majd újból verseltünk egy kicsit, végül jó hangulatú sorverseny és kidobó zárta a programot.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Magyarországi németek kitelepítésének emléknapja

„s végül mindenki magyar mennyországba jut”

 

„Unokájával magyarul beszél. 
Németül kutyájával, macskájával, 
fényképeivel, imakönyvével, 
halottaival, magával. 
Utolsóként a zsákfaluban 
nemsokára Istennel?”

 

Közvetlenül a második világháború lezárását követően, a kollektív bűnösség elve alapján Magyarország területéről 1946. január 19. és 1948. június 30. között megközelítőleg 200-220 ezer német nemzetiségű embert telepítettek ki Németországba. A fentebbi eseménysorozatra emlékezve jelölte ki a Magyar Országgyűlés január 19-ét a magyarországi németek elhurcolásának emléknapjává.

Iskolánkban a felső tagozatos osztályok számára kiírt rajzpályázattal emlékeztünk az elhurcolt német nemzetiségű magyarokra. A pályamunkák elkészítésében a pici elsőseink is részt vettek, akik elképzelték, hogy mit is rejthetett az a pici batyu, amit magukkal vihettek a hosszú útra, ahonnan sok-sok év után csak nagyon-nagyon kevesen tértek vissza szülőhazájukba.

 

 

 

További képek a Galériában tekinthetők meg!

 

Változások

Újévi kívánság

 

Karácsonyi jókívánság

 

 

Békés, szeretetben és egészségben gazdag ünnepeket kívánnak az iskola dolgozói és tanulói!

 

Karácsonyi műsor

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Karácsonyi üdvözlet

 

Adni jó!

Adni jó! Karácsonykor is!

 

A szünet előtti utolsó napokban a 6. osztályosok lelkesen vetették bele magukat a „cipősdoboz akcióba”, melynek során csoportokban, szépen becsomagolt ajándékokat állítottak össze a rászoruló gyerekeknek. A finomságok, könyvek, ékszerek és más hasznos holmik bizonyára örömet okoznak majd!

Köszönjük Bácsiné Zsuzsának az ötletet és szállításban való segítségét, Stumpfné Vass Violettának a szervezésben, a szülőknek az adakozásban való részvételt!

 

 

 

 

Adventi asztalitenisz bajnokság

Adventi asztalitenisz bajnokság a Bozzayban!
 
December 15-én  az adventi időszak finisében rendezte a Bozzay iskola diákönkormányzata a várva várt asztalitenisz bajnokságot a felső tagozatos diákok részére.A nézők remek küzdelmeket láthattak, szívmelengető volt látni a tanulók sportszerű játékát.
A bajnokságot Varga Ferenc (7.o) nyerte. A második helyen Tóth Richárd (5.o), a harmadik helyen Tóth Ádám (5.o) végzett.
 
Valamennyi résztvevőnek gratulálok!
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 
 

Mikulás

Itt járt a Mikulás! 

 

A Faluház udvarán találkozhattak az alsós tanulók a Mikulással.

 

 

 

 

 

 

Munkanap

 

U11 röpi torna

 

2021.12.04-én szombaton, advent második hétvégéjén rendezte a Szent Benedek Röplabda Akadémia a Református Általános Iskolánál található Alapítványi Sportcsarnokban az U11 Országos Szupermini Bajnokság aktuális fordulóját.

A torna öt csapat részvételével zajlott: érkeztek leányok Veszprémből, Ajkáról valamint a Szent Benedek Röplabda Akadémia is két csapattal képviseltette magát. A füredi csapatokat négy Bozzay-s leány: Green Anna Kamilla (4.o), Sólyom Helka (3.o), Szabó Izabella (3.o) és Molnár Csenge (5.o)  is erősítette.

A résztvevők remek meccseket tudhatnak maguk mögött, a küzdelmek során valamennyi sportoló rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodott.                                                                                                                           

 Bede Tamás

testnevelő

 

 

 

 

Tanulj meg úszni!

 

Járványügyi szigorítások

 

Karantén

 

Márton-napi felvonulás

„Kis utcánkban lámpácskák
Mint a csillagok az égen,
Pirosan, zölden, kéken
Gyere Márton nézd meg”

Nem tudta nem észrevenni, mert Zánkán 2021. november 12-én nagyon sok kis lámpás fénye jelezte neki, hogy nem felejtjük el, emlékezünk rá évről évre. Egész héten készültek az ovisok és az iskolások a nagy napra: felelevenítették Márton életútját, a hozzá kapcsolódó legendákat, hagyományokat, jóslatokat. Alkottak, rajzoltak, vágtak, ragasztottak, quiz teszteket töltöttek ki, elsajátították a Márton nappal kapcsolatos szókincset, lámpásokat készítettek. A legnagyobb élmény természetesen a lampionos felvonulás és az azt követő eseménysorozat volt. Sváb harmonika dallamok biztosították a jó hangulatot, sült gesztenye, sütemény, forró tea és forralt bor mellett beszélgethettek az egybegyűltek. A táncház lehetőségét kicsik és nagyok (felnőttek) is kihasználták. Na és a zsákbamacska: vajon mit rejtett a „zsák”? Nagy öröm volt nézni a sok mosolygós, boldog, vidám arcot!

Jövőre veletek ugyanitt! Mert tudjátok:

„Da oben leuchten die Sterne, da unten leuchten wir.”

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Márton-nap 2021

 

Október 23-i megemlékezés és névadó ünnepség

Október 22-én verses- zenés megemlékezést tartottunk az iskolarádión keresztül. Sánta Lajos igazgató ünnepi beszédét irodalmi műsor követte a dráma szakkörösök és tanáraik közreműködésével.

A továbbiakban az iskola könyvtárában került sor az osztálytermek hangulatos névadó ünnepségére. A képviselők egy- két mondatban bemutatták a példaértéket képviselő személyeket ill. fogalmakat. Ettől a naptól kezdve Csukás István, Panoráma, Benedek Elek, Kincskeresők, Rubik Ernő, Weöres Sándor, Eötvös Loránd, Bozsik József neveket viselik az iskola helyiségei. 

 

 

 

 

 

Opera

Élmény élmény hátán a Bozzayban!

 

Az utóbbi hetek eseményeit figyelve nem meglepő, hogy ismét egy nagyszabású programnak lehettek részesei a Bozzay-s diákok.
Ezúttal a nyolcadik osztályos tanulók vehettek részt a Lázár Ervin Program jóvoltából  egy parádés opera előadáson Budapesten az Eiffel Műhelyházban. A Magyar Állami Operaház művészei Wolfgang Amadeus Mozart: A színigazagató és Gian Carlo Menotti: A telefon című darabját adták elő, négyszáz lelkes nyolcadikos előtt.
Az előadást követő vastapsból következtetve bátran állítható, hogy a végzős diákoknak is - amennyiben az ő érdeklődésüknek megfelelően kerül megrendezésre -  akár egy komoly operadarab is hatalmas élményt nyújthat.
 
Bede Tamás (osztályfőnök 8. osztály)
 
 
 

Bolyai matekverseny

Október 15-én került sor az országosan nagy népszerűségnek örvendő Bolyai matematika csapatverseny megyei/körzeti fordulójának a lebonyolítására. Iskolánkból minden évfolyamról neveztünk egy-egy négyfős csapatot, akik a többszáz indulóból figyelemre méltó eredményt értek el. Ez sajnos az országos döntőbe való bejutáshoz nem volt elegendő, de mi így is nagyon büszkék vagyunk kis matekosainkra.

 

 

 

Aeroparki kirándulás

A hetedikesek október 19-én egy életreszóló élményben vehettek részt a budapesti Liszt Ferenc repülőtér látogatásakor. A repülőtér nyilvánosság elől elzárt területeire is be tudtak menni, a kifutópályák, gurulóutak, fel- és leszálló gépek közvetlen közelébe. A repülőgépek földi kiszolgálását is megismerhették, a repülőtéri tűzoltóság hihetetlen szervezett felépítését és különleges tűzoltó járműveit is megcsodálhatták. Az Aeroparkban régi, utasszállító gépek megtekintésére is lehetőségük volt, Éva néni, mint stewardess is kiszolgálta Őket. Még a pilótafülkékbe is beülhettek és pár percig pilótának érezhették magukat.

Talán közöttük vannak a jövő repülőmérnökei, irányítói, technikusai!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Telegdi Ágnes előadása

 

Október 18-án iskolánk vendége volt Telegdi Ágnes írónő, természetfotós.  „Ó, azok a csodálatos állatok” címmel tartott előadást az iskola alsó tagozatosai részére.  Az általa készített fotók bemutatásával mesélt a gyerekeknek a fehér gólyáról és a vidrákról. 

 

 

 

Nemzetiségi szavalóverseny

„Der Herbst ist da! Herbst und Weinlese”

német nemzetiségi szavalóverseny

 

2021. október 12-én került megrendezésre iskolánkban a német nemzetiségi szavalóverseny „Der Herbst ist da! Herbst, Weinlese” témakörben. A pályázatot a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat írta ki szeptemberben. A verseny két fordulóból állt. Első körben az osztályok tanulói mérték össze versmondó tudományukat. A legügyesebbek nyertek lehetőséget iskolai szinten bemutatni tudásukat. A 39 döntőbe jutott tanuló  négy korcsoportban - picik, kicsik, kismenők és nagyok -  mérettetett meg. A Tündi, Kriszti és Ildikó néniből álló zsűri nagyon nehezen tudott dönteni a helyezések kiosztásában, így az okleveleken és jutalmakon kívül- amelyek a nemzetiségi önkormányzat anyagi támogatásával kerültek kiosztásra-, különdíjakkal és emléklapokkal is jutalmazta a versenyen résztvevőket.

 

 

Legyél Te is űrhajós!

 
A Spacebuzz egy oktatási program, amely a STE(A)M módszertant alkalmazva készít fel egy virtuális űrutazásra, egyben a klíma- és környezetvédelem és természettudományok fontosságára is felhívva a figyelmet.
 
Irány a világűr!
 
Az űrhajó várhatóan áprilisban érkezik.
 
További információért kattints a képre!
 
 

 

Úszás

Október hatodikán befejeződött az öt alkalomból álló úszásoktatás, mely a balatonfüredi uszodában került lebonyolításra.A foglalkozásokon a Bozzay Általános Iskola 3., 4., 5., és hatodik osztályos tanulói vettek részt.

Bátran állíthatom, hogy minden résztvevő ugrásszerű fejlődésen ment keresztül, mind a technikai tudás, mind a kezdők vízbiztonsága tekintetében.
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 
További képek megtekinthetők a Galériában!
 
 

Október 6.

 

Október 5-én rádiós megemlékezést tartottunk az aradi vértanúkra emlékezve. A színjátszó szakkörösök izgatottan készültek az érzékletes felolvasásra. A visszajelzések szerint az előadás jól sikerült. A verses-zenés műsort követően pedig leleplezésre került az iskola címere az épület utcafrontján.

 

 

 

 

 

Köztársaság kupa

Tavaly ősszel elmaradt, idén azonban 38 iskola részvétel régi pompájában, 30. alkalommal rendezte meg a Báthory Általános iskola a megye egyik legrangosabb atlétika versenyét, a Köztársaság Kupát.A kiemelt figyelmet élvező eseményen természetesen a Bozzaysok kilenc fős delegációja is képviseltette magát. A gyerekek tisztes helytállást mutattak a küzdelmekben, ismét sikerült hazahoznunk több pontszerző helyezés mellett egy aranyérmet is, melyet Lengyel Barnabás Zsombor távolugrásban szerzett 503 cm-es ugrással.   

 

Iskolánk rendkívül büszke a versenyen résztvevő sportolókra!
Hajrá Bozzay!
 
Bede Tamás (testnevelő tanár)
 
 
 
 
További képek megtekinthetők a Galériában!
 

Népmese napja

Szeptember 30-a egész nap a meséről szólt az alsó tagozaton. Aznap szegénylegények, tündérek, boszorkányok, varázslók, lovagok, királyok, hercegnők és még más mesehősök jöttek iskolába. Velük együtt néztük meg a faluházban a „ Kényes királylány” című mesét.

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Új járványügyi intézkedések

Tisztelt Szülők!

 

Az Országgyűlés hétfőn hozzájárult a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbításához, így az 2022. január 1-jéig érvényben marad.

A fenti határozat értelmében iskolánk járványügyi intézkedéseiben, a Házirend kiegészítéseként néhány változtatást vezetünk be.

 

 1. Az iskolába lépéskor eddig kötelező testhőmérséklet mérést októbertől felfüggesztjük.
 2. A kézfertőtlenítés továbbra is kötelező!
 3. Az iskola kedvező járványügyi helyzetének megőrzése érdekében javasoljuk - de nem tesszük kötelezővé - az alacsony átoltottsággal rendelkező évfolyamokon a maszk viselését zárt térben.
 4. Általános szabály a járványveszély elmúltáig, hogy az iskolába csak az ott dolgozók és ott tanulók léphetnek be. Kivételt csak az előre egyeztetett személyes belépés jelent.
 5. Szülők, hozzátartozók, idegenek nem léphetnek az iskola épületébe. A tanulók a lépcsőtől egyedül jönnek be. A délután folyamán az épület előtt kell a gyerekeket megvárni!
 6. Kérjük, hogy tanszereken kívül más tárgyakat ne hozzanak a tanulók az iskolába.
 7. A gyerekeknél meg kell követelni a személyi higiéné alapvető szabályait, és a köhögési etikettet: papír zsebkendő használata tüsszentéskor, köhögéskor, majd zsepi a kukába, és alapos kézmosás.

Nagyon fontos továbbra is odafigyelni a koronavírus tüneteire, amelyek közül a legismertebbek a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Emellett az új koronavírus fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet.

Ha a Szülő a felsorolt tüneteket észleli gyermekén akkor kérjük, hogy a tanuló maradjon otthon, ne menjen közösségbe. Ha a háziorvos  szerint  felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, de a tünetek alapján a gyermek nem igényel kórházi kezelést, akkor otthoni karanténba kerül. A többi, védettséggel nem rendelkező tanuló esetében a karanténkötelezettséget a népegészségügyi szolgálat írja elő.

 

 

Zánka, 2021. szeptember 28.                                                                       

              Sánta Lajos

                                                                                                                                                                              Intézményvezető

Európai Diáksportnap

 

Ebben az évben a Bozzay Pál Általános iskola is csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz, köszönhetően a szerencsésen alakuló járványhelyzetnek.

A több, mint másfél órás programsorozat alkalmával Éva néni fél órás zumba oktatással kényeztette iskolánk diákságát és pedagógus csapatát, ezzel kellően ráhangolva  a lelkes közönséget sportnap második részére, melyben sportolási lehetőséget tárháza volt elérhető tanulóink számára. A műfüves pályán foci minitorna, az aszfaltos pályáinkon kosárra dobó verseny, kosárlabdázás, valamint kézilabdázás közül választhattak a Bozzay-s diákok. Nagy sikert aratott a petanque kipróbálása is.

Szerencsére az időjárás is pártfogásába vette rendezvényünket az iskola teljes közössége maradandó élményekkel térhetett haza.

Iskolánk Diákönkormányzata nevében köszönöm a lebonyolításban nyújtott segítséget dolgozóinknak, valamint a tanulóknak a rendezvényen való lelkes részvételt.

 

Bede Tamás (testnevelő tanár, diákönkormányzatot segítő pedagógus)

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Európai Mobilitás Hét

 

    2021.09.21-én került megrendezésre Balatonudvariban, az Európai Mobilitási Hét nevezetű program, amelyre a zánkai Bozzay Pál Általános iskola, 4. osztályos tanulói kaptak meghívást.  A gyerekek nagy izgalommal várták az eseményt. Már napokkal a program előtt, kíváncsi kérdések sokasága merült fel a beszélgetések során.

 

   A 4.osztály élménybeszámolója:

 

  „ A helyszínt kisbusszal közelítettük meg. Amikor odaértünk sok érdekes járművet, gokartokat, speciális bicikliket, rollereket láthattunk. Trambulin, mászófal, kézműves foglalkozások várták az iskolásokat. A nagy kedvencek közé tartozott a gokart pálya, ahol érmet is szereztünk, és a különböző nehézségi fokozatú mászófal. A változatos programok közben pogácsát, üdítőt fogyaszthattunk. Ebédre bográcsban készült paprikás krumplit ehettünk, friss ropogós kenyérrel. Mindenkinek nagyon ízlett. Miután jóllaktunk, kutyás rendőrségi bemutató következett, ahol megismerhettük, hogyan történik egy kiképzés, kipróbálhattuk, az eszközöket is.

       Mindenki nagyon jól érezte magát, jövőre is szeretnénk menni. Köszönjük az élményeket!”

 

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

 

Oltás

Tisztelt Szülők!

 

A Bozzay iskolában tanuló12 év feletti korosztály II. körös oltására a 2021. szeptember 20-ai héten kerül sor ugyanott, ahol az első oltások megtörténtek.

 

Azonban a Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport tájékoztatása alapján - az oltható, de még nem beoltott -  az iskolákban tanuló diákok számára újból lehetőség nyílik arra, hogy a II. dózisú oltások napján megkaják az I. dózisú oltást itt helyben, a zánkai háziorvosi rendelőben.

 

Kérem a kedves Szülőket, hogy amennyiben élni kívánnak gyermekük COVID-19 elleni védőoltás beadatásával (dr. Oláh Kálmán doktor úr végzi a vakcinázást), jelezzék igényüket legkésőbb szeptember 12. éjfélig a mellékelt Igénylőlap kitöltésével.

A rövid határidőre való tekintettel azonban egyelőre egy „Igen” választ is elfogadunk a zanka@bozzaysuli.hu címre történő megküldésével.

 

 

Zánka 2021. szeptember 9.                            Sánta Lajos int. vez.

 

 

Jelentkezés lap az oltásra

 

Tanévnyitó 2021

 

 „Könyv, toll, tinta, ceruza, rontom-bontom, kezdődik az iskola, csak aszondom.”

Pontosan ez történt a minap a zánkai Bozzay Pál Általános Iskolában is. Szeptember elsején megnyitotta kapuját az iskola a bozzaysulisok előtt. „Borzalmas dolog lehet az iskola. Be kell majd ülni egy kényelmetlen padba, egész nap ülni kell, csöndben figyelni, nem tudom, hogy fogom én ezt majd kibírni?”-gondolta az a tizenhat kis elsős diák, akik nagyon megszeppenve álltak az iskola épülete előtt, hátuk mögött szüleik aggódó tekintetétől kísérve. De minden ránc kisimult az arcokon, miután a suli bozzays diákká fogadta a kis jövevényeket a tíz új felsőbb éves társukkal együtt.

A fontos eseményről beszéljenek a képek!!!

 

 

A képek megtekinthetők a Galériában!

 

Védekezési terv

 

 

Tanévnyitó

 

 

 

Nemzetiségi tábor Lengyelben

Jó szokásunkhoz híven ebben a tanévben is pályázatot nyújtottunk be a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzattal közösen a Bethlen Gábor Támogatáskezelő Zrt-hez a nyári német és hagyományőrző tábor megvalósítására. A NTAB-KP-1-2021/1-000226, „So lebten, so wohnten” elnevezésű pályázaton 700.000,- Ft támogatást nyertünk, így 24 tanulónk élvezhette július 26-tól 30-ig a Bozzay suli német nyelvi táborának tartalmas programjait. A táborozás hiányzó költségét, 400 000 Ft-ot a nemzetiségi önkormányzat és a Zánkai Iskoláért Alapítvány támogatta. Nagyon szépen köszönjük! Tanulóink öt felejthetetlen napot tölthettek a Lengyel-Annafürdő Turisztikai Központban. Betekintést nyerhettek sváb elődeink életébe, kipróbálhatták a mindennapok nehéz megpróbáltatásait, a nagyon korai kelést, birkanyírást, juhfejést, de belekóstolhattak a vályogtégla készítésébe és a kenyérsütés rejtelmeibe is. Igaz, hogy kenyér helyett perecet sütöttek a megkelt tésztából, de a munkafolyamat végén az kiváló eredményt az üres tálalóedény bizonyította. Savanyúságot raktak el, sváb kovászos uborkát készítettek, megismerkedtek a kor népi gyermekjátékaival, valamint a középkori lovagi életmóddal is. A programot kézműves foglalkozások és élmény múzeumlátogatások is tarkították. Egyszóval nem unatkoztak! Mi pedagógusok sem!

 

 

További képek megtekinthetők a Galériában!

 

Covid-oltás

Tisztelt Szülők!

 

A Balatonfüredi Tankerületi Központ részére adatszolgáltatási kötelezettségünk van az alábbi tárgyban:

Amint már tudják, és tájékoztatást is kaptak róla, a Kormány döntött a 12-18 éves személyek – iskolában történő - oltásáról, ezért szükségessé vált az érintett 12-18 éves diákok számának összegyűjtése. Az előzetes felmérés a hónap elején megtörtént, ezt követően a mellékletben található dokumentumok kitöltésével és visszaküldésével tudják csak megerősíteni szándékukat.

 

Tisztelettel kérjük a kedves Szülőket (gondviselőket), hogy augusztus 25-ig a csatolt dokumentumokatzanka@bozzaysuli.hu email címre küldjék el, jelezzék, hogy a 12 életévüket betöltött gyermekük (2021. 09.01-ig betölti a 12. életévét) részére igénylik-e a COVID elleni védőoltást vagy nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel.

 

Megköszönöm újbóli szíves közreműködésüket, tisztelettel:

 

Sánta Lajos

intézményvezető

 

 

- Levél a szülőknek

 

- Hozzájáruló nyilatkozat az oltáshoz

 

- Jelentkezési lap a covid19 oltásra

 

 

 

Covid-oltás

 

 

Nyári ügyelet

 

Nyári tábor

 

Ballagás és évzáró

Jutalomkönyvben részesült kitűnő, illetve jeles tanulóink:

 

1. o. Bánó-Weisz Zsombor Mátyás

        Dobosi Márton

        Filep Botond Miklós

        Kartaly Liliána

        Molnár Hanga

        Nagy Zsombor

        Resze Zsanna

        Sebestyén Lara

 

2.o. Doma Levente

       Gondos Gergely

       Nagy Bendegúz

       Szabó Izabella

       Szabó Márton

 

3.o. Bánó-Weisz Benedek Csaba

       Green Anna

       Nagy Johanna Petra

       Szász Attila

 

4.o. Filep Sára

       Inhof Sára

       Stumpf Réka

       Szabó Márton

 

5.o. Resze Máté

       Scher Gergely

 

6.o. Molnár Boglárka

       Mörk Andrea

       Filep Lili

       Szabó Csoma

 

7.o. Barátossy Szabolcs

       Illés Janka

       Simon Júlia

       Kovács Áron Milán

       Borbély Eszter Mária

       Lengyel Jázmin Bianka

       Csonka Ajsa

 

8.o. Sibak Dorottya Lilla

       Molnár Márton

       Szücs Petra

 

Az év alsós németese ebben a tanévben Filep Sára 4. osztályos, az év felsős németese Sibak Dorottya Lilla 8. osztályos tanuló lett.

 

 

 

Ebben a tanévben két tanulónk: Sibak Dorottya Lilla és Molnár Márton érdemelte ki a Bozzay-díjat. 

 

 

 

Ballagás és tanévzáró további fényképei megtekinthetők a Galériában!

 

 

 

7. osztály kirándulása

 
A magunk mögött hagyott tanév után joggal merült fel a hetedik osztályos tanulókban a vágy, egy remek kikapcsolódást nyújtó osztálykirándulásra.
Nagyon messze nem akartunk elutazni, de egy vonatozást, hajókázást és persze egy csodás panorámát nyújtó kilátó meglátogatása jó ötletnek tűnt.
A tanév utolsó tanítási napját követően 14 tanulóval, Babett nénivel vonattal utaztunk Badacsonyba, majd egy gyors átszállást követően Fonyódra vettük az irány, ahol már várt minket a hajóállomás közvetlen közelében lévő mini vidámpark, dodzsemmel, óriáskerékkel, billiárddal, remek étkezési lehetőséggel. Miután mindannyian kiszórakoztuk magunkat, sok folyadékkal feltöltve indultunk a Sipos-hegyi kilátó felé, mely páratlan kilátással kényeztette a hetedikes diákokat és persze a kiérőket egyaránt. A rekkenő hőség ellenére tanítványaim hősiesen gyalogoltak a torony felé, mely némi kilengéssel ugyan, de biztos élményekkel várt bennünket.
Az osztályfőnök legnagyobb örömére láthatóan mindenki jól érezte magát, bízunk majd az őszi folytatásban!!
 
 
 
 

Foci

Hajrá Magyarok!!!

 

 

 

Strandolás

Június 11-én kicsik és nagyok örülhettek a zánkai strandon a közös fürdőzésnek, játékoknak.

Köszönjük Zánka Önkormányzatának a vendéglátást!

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Pályaorientációs nap

 

Június 8 – án pályaorientációs napot tartottunk felső tagozatos diákjainknak. Meghívott vendégeink szívesen vállalták ezt az életre nevelő feladatot. Az előadók a jelen és jövő kihívásainak megfelelve  „A munkád a mindennapok öröme legyen, de több lábon kell állnod !” közvetítésével gondolkodásra ösztönözték a gyerekeket  jövőjük építésével kapcsolatban. Nagyon köszönjük előadóinknak – Sárffi Mariann, dr.  Barátossy György és felesége, Vissi Gabriella, Kerschner Babett és Herczeg Zsuzsanna – a gyerekek és iskolánk nevében is, hogy megpróbálták felkelteni tanulóink érdeklődését a sok – sok hivatás bemutatásával, amelyek örömöt, küzdelmeket, sikereket jelentenek számukra.

Külön köszönjük, hogy Herczeg Zsuzsi néni, az általa festett könyvjelzőkkel megajándékozta iskolánk pedagógusait és tanulóit.

 

      

 

 

 

 

 

 

Bendegúz levelezős verseny

 
Egész éves szorgalmas munkája eredményeként Kartaly Liliána 1. osztályos tanuló a Bendegúz-Jonatán olvasás-szövegértés levelezős versenyén arany minősítést kapott. A 2. osztályos Somogyi Julianna bronz minősítést szerzett matematikából.
Resze Máté 5. osztályos tanulónk pedig megyei 7. helyezést ért el és arany minősítést kapott éves munkájáért szintén matematikából.
 
Gratulálunk!
 
 
 
Kartaly Liliána 1. osztályos tanuló
 
 

Nemzeti összetartozás napja

 

Június 4 – én, a Nemzeti összetartás napján, felsős tanulóink versekkel emlékeztek a trianoni tragédiára. Az elhangzottak legfontosabb üzenete a magyar nemzet összetartásának ereje, fontossága volt, amelyet Horváth Lajos igazgató Úr ünnepi beszédében is hangsúlyozott. A megemlékezést egy közös, zászlós futással zártuk.

 

 

 

 

 

 

Szín-Vonal

 

Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola Képzőművészeti Tanszakának bemutatkozója

 

MEGTEKINTHETŐ ITT

 

Röpis torna

 
2021. május 15-én ismét röplabda háziversenyen vettek részt az elsős, másodikos és harmadikos sportolóink.
A délelőtt nagy részét kitöltő tornán kiválóan szerepeltek röpiseink, így szerezve dicsőséget a Bozzay iskolának!
 
Köszönjük lányok!
 
Hajrá Bozzay!
 
 
 

Szín-Vonal

 

Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc Tanszakának bemutatkozója

 

MEGTEKINTHETŐ ITT

 

Ovisok látogatása

 

Május 5-én iskolánkba látogattak a nagycsoportos óvodások. Közös testnevelés órán vettek részt a 2. és 4. osztályosokkal.

 

 

 

Trachttag

Lehetőségeinkhez mérten ebben a tanévben is megtartottuk a TrachtTag-ot, vagyis a népviselet napját április 30-án. Lényege, hogy a mindennapos öltözékünkhöz egy régi ruhadarabot veszünk fel: egy kendőt, egy kalapot, mellényt, szoknyát… vagy népviseleti ruhába öltözve próbáljuk hagyományainkat, értékeinket tovább hagyományozni a jövő nemzedéknek.

Mondókázás, közös versmondás és táncház tette színessé a programot, amelyen a pandémia miatt csak az alsó tagozatos tanulóink vehettek részt.

Kis rozmaring ággal- a magyarországi németek jelképével- kedveskedtünk minden résztvevőnek, amelyet kitűzhettek tanulóink ruhájukra vagy a lányok a hajfonatukba.

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Adó 1%

Kérjük, adója 1%-ával támogassa iskolánk alapítványát!

 

Köszönjük!

 

 

Löwenzahn német nyelvi verseny

 

 

Legendare Sissi német nyelvi projektverseny

 

"Berufe damals" német nemzetiségi pályázat

 

A német nemzetiségi önkormányzattal való kapcsolatunk kiváló. Közösen nyújtunk be pályázatokat, együtt táboroztatunk, ebben az évben is erre készülünk. Megszületett az első pályázati kiírás is: korosztályonként, több csoportban az óvódás korosztálytól kezdve a 8. osztályig bezárólag felhívást intéztünk tanulóink részére a „Berufe damals” témakörben. Minden korosztály, összesen 51 tanuló más-más feladaton keresztül mutathatta be az általa választott foglalkozást: volt, aki cégért készített, volt, aki egy rajzon keresztül mutatta be az általa választott foglalkozás nehézségeit, és voltak olyan tanulók is, akik szabtak-varrtak, és bemutatták varró-és hímző művészetüket: készült házi áldás, kékfestő ruhában pompázó fakanál báb. Lelkes tanulóink oklevelet és értékes jutalmat vehettek át szorgalmukért.

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Beiratkozás menete

Kedves Szülők!

 

A beiratkozáshoz szükséges információk az alábbi HIRDETMÉNY-ben olvashatók:  

 

 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

 

1. a beiratással kapcsolatos adatlap (letölthető)

2. nyilatkozatot a médiában való megjelenésről (letölthető)

3. nyilatkozatot a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról  (letölthető)

4. nyilatkozatot az életvitelszerűen használt lakcímről (letölthető)

5. nyilatkozatot az etika/hit- és erkölcstan választásáról (letölthető)

 

Tavaszi szünet

 

 

Válaszd a Bozzayt!

 

 

 

 

Beiratkozás

 

 

Hit- és erkölcstan oktatás az iskolánkban

 

Kedves Szülők!

 

Az iskolánkban folyó hit- és erkölcstan oktatásról szóló tájékoztatókat itt tekinthetik meg:

 

Katolikus hitoktatás:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ytHYZnMx4sA&t=1s

 

Tájékoztató 1. 

 

Tájékoztató 2. 

 

Református hitoktatás:

 

https://reformatus.hu/hittan/

 

Evangélikus hitoktatás:

 

Tájékoztató 1. 

 

Tájékoztató 2. 

 

 

 

Az elsősök bemutatkozó műsora

 

Az első osztályosok bemutatkozó műsora megtekinthető a Zánka Tv videógalériájában:

 

 

 

 

 

Digitális munkarend

 

Olvasópályázat

Olvasópályázat

 

Az ősszel meghirdetett iskolai olvasópályázat eredménye:

 

                   2. osztály

 

                  1. Kis-Gali Alexander

                  2. Szabó Izabella

                  3. Boros- Szuper Bonifác

                  4. Sólyom Helka

                      Doma Levente

                      Szabó Gyula

                      Magyar Kornél

 

 

                       3. osztály

 

                      1. Szász Attila

                      2. Bánó-Weisz Benedek

                      3. Nagy Johanna Petra

                      4. Inhof Zorka

                          Dobosi Gergely

 

 

 

                   4. osztály

 

                   1. Filep Sára

                   2. Szabó Márton

 

 

Hit- és erkölcstan oktatási információk

Tisztelt Szülők!

 

A 2021/2022. évi hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről szóló, 2021. március 9. szerdára meghirdetett tájékoztató nap az érvényes járványügyi szabályozások miatt ELMARAD!

Az egyházak (római katolikus, evangélikus, református) képviselői írásos tájékoztatást fognak eljuttatni intézményünknek, melyet a későbbiekben honlapunkon is közzéteszünk.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Közlemény

Tájékoztatjuk a tisztelt Szülőket,

hogy Hujber László óvodai és iskolai szociális segítő,

a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársa

minden hónap első hétfőjén 11.30-tól 12.30-ig

a Bozzay Pál Általános Iskolában fogadóórát tart.

 

 

Tájékoztató hittan oktatás és beíratkozásról

 

a dokumentum ITT elérhető

 

Pályázat

 

Intézményvezető beosztás ellátására : LETÖLTHETŐ

 

Megújult a tornaterem!

Jól kezdődött a 2021-es év a Bozzay Általános Iskolában!

Több mint 14.446.180.- Ft-os pályázat elnyerésével megújult iskolánk sportcsarnokának padozata.

Immár egy korszerű rugalmas faburkolaton zajlanak a testnevelés órák és a sportszakkörök, kímélve ezzel a tanulók egészségét. Természetesen a küzdőtér vonalazása is frissítve lett, kézi és a kosárlabda felfestéseken túl már szabványos és korosztályos röplabda pályák is helyt kaptak a szépen csillogó parketten.

 

 

 

 

 

 

 

Magyar kultúra napja

Január 22-én kultúra-napi megemlékezést tartottunk a Bozzay-rádió segítségével. A 6. osztályos tanulók (Lili, Luca, Fecó, Hanna, Marci) lelkesen olvasták fel a Himnusz keletkezésének körülményeiről és a magyar kultúráról szóló érdekes szövegeket. Zenék színesítették műsorunkat. Szervezők Marianna és Viol néni voltak.

 

 

 

Karácsony

 

 

 

 

 

Tájékoztatás

 

 

Tájékoztatás

 

A december 4-ei (péntek) Covid teszt következményeként a jövő héten iskolánk felső tagozata távoktatásban teljesíti tanulmányi kötelezettségét!

 

 

 

Márton-nap 2020

Ebben az évben sem feledkeztünk meg a Márton napi hagyományápolásról, csak az idei tanévben egy kicsit rendhagyó módon került rá sor. Egy héten keresztül készültek tanulóink az emlékezetes nap megünneplésére. November 11-én kikerültek az alkotások a faliújságokra, az ablakokra és a folyosók falára. Voltak, akik lámpásokat, illetve gyertyát készítettek. Mások a témával kapcsolatos szavakból libákat raktak ki vagy mandalát színeztek. A dekoráció színfoltja a Márton napi tűz , amelyet az iskola összes tanulójának kézlenyomatából „raktunk”. Nagy tüzet gyújtottunk, jelezve Mártonnak a tűz fényével, hogy gondolunk rá.

 

 

A további fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

Magyar nyelv napja

 

November 13-án – kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapját jelentő édes anyanyelvünkről – a Magyar nyelv napja alkalmából megható zenék, versek szóltak rádiónkon tanulóinknak, nyelvünk szépségéről, gazdagságáról a 8. osztályosok közreműködésével. Rádiós, ünnepi emlékműsorokat Csékei Marianna és Stumpfné Vass Violetta szerkesztette, Bede Tamás technikai segítségével.

 

 

Röplabda verseny

 

2020. november 8-án egy nagyon sikeres versenynapot tudhat maga mögött a Szent Benedek Röplabda Akadémia röplabda csapata. Ezúttal az U13-as korosztálynak rendezett tornán szerepeltek kiválóan játékosaink. Az eredményes játéknak köszönhetően ezüstéremmel térhettünk haza.

A Bozzay iskolából Máté Míra, Nagy Anna Boglárka és Horváth Johanna Janka ötödik osztályos tanuló erősítette az SZBRA együttesét.

Csak így tovább!

 

Hajrá SZBRA!

 

 

 

 

Tájékoztatás

Márton-nap

 

 

Nemzetiségi pályázat

Október 23.

Október 22-én az 1956-os forradalomra és szabadságharcunkra – a rendkívüli helyzet miatt újból az iskolarádióban, a 7. osztályos lányok közreműködésével – versekkel, zenével emlékeztünk, tisztelegtünk hőseink előtt. A felső tagozatosok által készített magyar címerek kiállításra kerültek a faliújságon.

 

 

Október 6-i megemlékezés

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mártírjaira emlékeztünk október 6-án. A járványügyi helyzet miatt az iskolarádión keresztül szóltunk alsós - felsős diákjainkhoz. Kossuth-nóta furulyán vitt vissza minket a távoli múltba, felidézve a történelmi eseményeket. Az osztályokban gyertyagyújtással emlékeztünk nagyjainkra. Köszönjük a közreműködést tanítványainknak: Bácsi Nóra, Csonka Ajsa, Klemens Barnabás, Lengyel Jázmin, Simon Júlia, Szabó Csoma, Varga Babett tanulónknak. Felkészítő pedagógusok Csékei Marianna, Stumpfné Vass Violetta voltak.

 

 

 

Módosított járványügyi protokoll

 

LETÖLTHETŐ 

                                                                                    

Népmese Napja

 

Szeptember 30-án ünnepeltük a Népmese Napját. Ez alkalomból a Bozzay rádióban hallgathattuk meg „Adj isten egészségére!” című népmesét a 3. osztályosok (Bánó-Weisz Benedek, Dobosi Gergely, Green Anna, Hegyi Barbara, Inhof Zorka, Nagy Johanna, Szász Attila) előadásában, Klemens Barnabás 5. osztályos tanuló hangszeres kíséretével. Felkészítőjük Szabó Ida néni volt.

 

A fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

 

 

Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!

 

 

2020. szeptember 16-án (szerdán) szülői értekezletet tartunk iskolánkban.

 

16.30 - alsó tagozat (1. osztály kivételével) részére

 

17.30 - felső tagozat részére

 

Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt!

 

Intézményi járványügyi protokoll

 

A dokumentum LETÖLTHETŐ

TANÉVNYITÓ

 

Étkezés térítési díjak

 

TÁJÉKOZTATÓ a nyári étkezési térítési díjakról.

Anyák napja

 

 

 

Tájékoztatás digitális munkarendről

 

Tájékoztatás

 

 

Közlemény

 

A tankerület utasításának megfelelően iskolánkban

 

minden közösségi rendezvény,

 

így a március 15-i ünnepély is elmarad.

 

Meghívó nyílt napra

 

Meghívó - március 15

6.osztályosaink tartalmas napja Budapesten!

 

A Lázár Ervin Programnak hála 2020. 02. 27-én a Bozzay hatodik osztályos tanulói egy csodálatos napot tölthettek fővárosunkban. Délelőtt a Fővárosi Nagycirkusz "Fesztivál + Varázslatos győztesek" című előadása kápráztatta el a diákokat, majd egy múltidéző utazás következett a millenniumi földalatti vasúton (mely Európa első motorkocsis üzemű földalatti vasútja). Az élmények ezzel még nem értek véget, ugyanis a duna-parti séta alkalmával gyönyörködhettünk a budai vár, Gellért-hegy, Halászbástya, Mátyás-templom, Lánchíd, Magyar Tudományos Akadémia megunhatatlan látványában. 

A nap második részének fénypontja a nemzet országházának megtekintése volt, mely láthatóan nagy benyomást tett diákjainkra, tartalmas vezetés mellett láthattuk a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, kupolacsarnokot, üléstermet.

Bátran állíthatom, hogy ez a nap a Lázár Ervin Programnak köszönhetően egy életre szóló élménnyel gazdagította a hatodikos csapatot.

Bede Tamás (osztályfőnök)

 

 

 

 

Hétmérföldes mesevetélkedő

Február 26-án iskolánk adott otthont a hétmérföldes mesevetélkedő 3. fordulójának. Az előző forduló öt győztes csapata: a balatoncsicsói Egy tőről nőtt 4 aranyhajszál és a 8 lábú táltos paripa, a révfülöpi Balatoni Mesés Négyes és A négy hótündér, valamint a zánkai Boszorkányok csapata vett részt a „hétpróbás” vetélkedőn.

A különböző izgalmas feladványok, rejtvények megoldása után a Bozzays csapat (Dajka Emma, Nagy Anna Boglárka, Sirsom Celesztina, Szalay Judit) örülhetett a győzelemnek. A balatoncsicsói iskola két csapata is a továbbjutók közé került.

 

Az eredmény:

       I.    Boszorkányok (Zánka)

      II.    Egy tőről nőtt 4 aranyhajszál  (Balatoncsicsó)

     III.    8 lábú táltos paripa (Balatoncsicsó)

 

Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak, és jó felkészülést a következő fordulóra! 

 

 

 

 

Tájékoztatás

 

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a 2020/2021., azaz a jövő tanévre vonatkozóan hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak az egyházak képviselői.

 

Időpont: 2020. március 10. kedd 16.30

 

Helyszín: Bozzay Pál Általános Iskola

Zánka, Iskola u. 6.

 

Volley röplabda verseny - Csopak

 

Ismét egy sikeres röpis versenyen vagyunk túl!

 

Február 22-én a csopaki Református Általános Iskola volt a helyszíne a Volley 2020 röplabdaverseny soron következő állomásának. 

Iskolánkat ismét szép számú leány versenyző képviselte, három korcsoportban (manó, szupermini, mini), a mérkőzéseken mindenki tudásának legjavát adta, így sokat tanulva, elfáradva térhettünk haza.

A három korcsoportból a mini csapatok lettek értékelve, a Bozzays versenyzők egy harmadik (csapattagok: Bácsi Nóra, Borbély Eszter Mária, Csonka Ajsa, Lengyel Jázmin Bianka, Simon Júlia, Varga Babett) és egy negyedik helyet (csapattagok: Antal Klaudia, Csekő Luca, Endresz Vivien, Somogyi Hanna, Somogyi Tamara, Szász Nikolett Virág) szereztek meg, ezzel is növelve iskolánk jó hírét.

 

Gratulálok minden résztvevőnek!!

Bede Tamás (testnevelő tanár)

 

 

 

Farsangoltunk...

 

A farsangon készült fényképek a Galériában megtekinthetők.

 

 

 

 

Farsang

 

 

Februári étkezési díj

 

Kedves Szülők!

 

Februári havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja:

 

Február 10-től 14-ig  7.30 órától 14.30 óráig az óvodában.

 

Szülői értekezlet

 

 

Ásványkiállítás

Ásványkiállítás

 

 

2020. február 6-án és 7-én    8 -13 óráig

 

az iskola könyvtárában

 

Mesevetélkedő

Január 29-én iskolánkban gyűltek össze ismét a 7mérföldes csizmában heted7határon át Országos Mesevetélkedő 2. fordulójába továbbjutott csapatok.  Iskolánkat három csapat (Táltosok, Boszorkányok, Négyszögletű Kerek Korona) képviselte. Révfülöpről két (Balatoni Mesés Négyes, A négy hótündér), Balatoncsicsóból négy csapat (Óriások, 8 lábú táltos paripa, Egy tőről nőtt 4 aranyhajszál, Törpikék) érkezett.

A gyerekeknek az előre elolvasott mesékhez kapcsolódóan kellett különféle izgalmas feladatokat, keresztrejtvényt, totót megoldaniuk.

A következő fordulóba az első öt helyezett csapat jutott tovább.

 

Az eredmény:

 

  I.    Egy tőről nőtt 4 aranyhajszál  (Balatoncsicsó)

 

 II.    8 lábú táltos paripa (Balatoncsicsó)

 

III.    Balatoni Mesés Négyes   (Révfülöp)

 

III.    A négy hótündér (Révfülöp)

 

                IV.    Boszorkányok   (Zánka)

 

Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak, és jó felkészülést a következő fordulóra! 

 

A vetélkedőn készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

 

Vers- és prózamondó verseny

 

Január 24-én került sor az alsó tagozatos tanulóink részére meghirdetett vers- és prózamondó versenyre.

 

Eredménye: 

 

1. osztály:  1. Gondos Gergely

                  2. Szabó Gyula

                  3. Végh Bernadett

 

Különdíjban részesült: Zsemle Zengő Viola

 

2. osztály:  1. Szász Attila

                  2. Bánó-Weisz Benedek Csaba

                  3. Hegyi Barbara

                            

 

3. osztály: 1.  Szabó Márton

                  2. Tóth Ádám

                  3. Illés Léna

 

4. osztály: 1. Sirsom Celesztina

                  2. Kulics Márkó

                  3. Máté Míra

                      Scher Gergely

 

 

Volley röplabda verseny

 

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Balatonfüreden a Szent Benedek Iskola sportcsarnokában az idei évben induló (Magyar Röplabda Szövetség szervezésében) VOLLEY 2020 röpsuli program versenyét, melyre a megyén kívül számos helyről érkeztek csapatok.

Természetesen a Bozzay-s röpisek sem maradhattak otthon ezen a nagy kihívással kecsegtető szombaton. A három versenyszámban (ebből a Mini volt értékelve) rendezett megmérettetésen lányaink a kitartó edzésmunkának és  lelkesedésnek köszönhetően, egy második és egy harmadik helyezést értek el, ezúton is gratulálunk sportolóinknak!

A következő torna egy hónap múlva Csopakon kerül megrendezésre, melyre ismét szép számú versenyzőt delegálunk.

 

Kattints a képre!

 

 

Magyar kultúra napja

 

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Iskolai megemlékezésünk alkalmat adott arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének.

Tanulóink elsőként érdekességeket hallgattak meg Himnuszunkról a 6. osztályos lányok tolmácsolásában. Megtudhatták, hogy elődeink mit énekeltek előtte, hogy Budakeszin szobra van, s azt is, hogy benne van az útlevélben.

Interaktív tábláról meghallgattuk a verset Bessenyei Ferenc színművész előadásában, közben képeket, festményeket láthattunk a magyar történelem nevezetes eseményeiről.

Kis ünnepségünk végén közösen énekeltük el a Himnuszt.

Ezt követően az alsó tagozatos gyerekek Szántó Edit néni vezetésével táncházban vettek részt.

 

 

 

 

Januári étkezési díj

Kedves Szülők!

 

Január havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja:

 

Január 13-től 17-ig  7.30 órától 14.30 óráig az óvodában.

 

Regölés

 

December 19-én a Szabó Csaba által irányított néptáncos gyerekeink egyik karácsonyi népszokásunkat, a regölést mutatták be iskolástársaiknak. Szabó Csaba ütőgordonnal kísérte a lelkesen éneklő csapatot, akik egy „házba” bekéretőzve fejezték ki jókívánságaikat: bőséget, termékenységet kívántak a ház népe számára.

 

 

 

Gázló előadás

 

December 19-én délelőtt Vókó László, a Gázló Egyesület vezetője, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre vetítéssel egybekötött előadást tartott tanulóinknak Rejtőzködő értékeink címmel. Az erdőben, a fák törzsén elrejtett vadkamerák fényképeket és mozgó képeket is rögzítenek. A kivetített felvételek által bepillantást kaptunk az erdő állatainak szokásaiba, nappali és éjszakai életébe. Az előadást követően az előre összeállított csapatok játékos feladatban mérhették össze tudásukat. Minden csapat remekül teljesített. Az első három helyezett értékes „nemzeti parkos” ajándékot kapott a Gázló Egyesülettől: pólót, bögrét, rovarmegfigyelő eszközt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi üdvözlet

 

 

 

 

Adventi készülődés

Adventi készülődésen készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

 

 

Karácsonyi kézműves foglalkozások

 

 

Pályaorientációs nap

 

December 7-én pályaorientációs napot rendeztünk iskolánkban, amelyre több hivatás képviselőjét hívtuk meg, hogy betekintést nyújtsanak munkájukról tanulóink számára.

 

Az alsó tagozaton járt Hoffmann Judit, a Tagyon Titkos Kamrája tulajdonosa, aki mesélt a gyerekeknek az aszalásról, a birssajt-, valamint a szörpök készítéséről. A gyerekek kipróbálhatták az alma, valamint az édesburgonya aszalásának alapfogásait, és természetesen mindent megkóstolhattak.

Bíró Gábor és Mónika, a BiGa Méz tulajdonosai is meglátogattak minket. Gábor nagyon érdekesen mesélt a szorgalmas rovarok életéről, arról hogyan is „készül” a méz, megmutatta a védőruhákat, hozott kaptárokat, lépeket, méhviaszt, és persze rengeteg fajta –köztük nagyon különleges- mézet is. A gyerekek kedvtelve ízlelgették a finomabbnál finomabb mézeket!

Ellátogattunk az óvodába is. Simonné Mohos Éva néni várt minket, és mesélt arról, hogy miért is jó óvó néninek, dajkának, vagy kisgyermek gondozónak lenni, milyen szép ez a hivatás. Iskolásként megnézhettek a gyerekek olyan helyiségeket is, ahová kis ovisként még nem mehettek be. Természetesen a legnagyobb sikert a régi, kedves csoportszobák okozták, ahol az ismerős játékokkal nagyon jót játszottak. Köszönjük a lehetőséget, és ha lehet, jövünk máskor is!

Felsős tanítványainkhoz színvonalas, sokoldalú hasznos információt tartalmazó előadásokkal szakértő felnőttek érkeztek hozzánk, segítő szándékkal szabadidejüket egy jó, értékes célra szánva. A felsős gyerekek érdeklődéssel hallgatták meghívott vendégeinket – pedig igen nehéz figyelmüket lekötni.

Elekes Marianna – volt kollegánk – előadása „A pedagógus pályától az alternatív gyógyítási lehetőségekig és a szépészeti szakmákig”, bemutatta azt, hogy mai világunkban szükségszerű, hogy több lábon álljunk. Ha a körülményeink úgy alakulnak, tudnunk kell váltani, hogy örömünket is leljük munkánkban. Előadása azt is közvetítette, hogy már általános iskolásként is nyitottan kell fogadni minden tudást, fegyelmezetten, tisztelettel kell kezelni minden lehetőséget, hiszen nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, mire lesz szükségünk.

Volt tanítványunk, Szabó Gergely, egy sikeres családi borászat történetét mutatta be. A kivetített képek segítették a gyerekek figyelmét lekötni, többségükhöz eljutott az igazi üzenet, hogy minden siker alapja a szorgalom, a kitartás, a fegyelmezettség, az összetartás.

Sipos Tamás turizmus-szakközgazdász tanár interaktív előadásában bemutatta a vendéglátás-turizmus szakterületeit. A tanulók a Balaton-felvidékről szóló kivetített kérdésekre okostelefonjaikon válaszolhattak. Néhány vállalkozó szellemű tanuló a gyakorlatban is kipróbálhatta a recepciós és a pincér munkáját. Az élvezetes előadásmód és a digitális technika használata felkeltette a tanulók érdeklődését a turisztikai szakmák iránt.

Következő előadónk, dr. Oláh Kálmán háziorvosunk volt, aki gyerekközpontú előadását humorral fűszerezett képi anyaggal kapcsolta össze. „A népbetegségek korai megelőzése; környezetünk káros hatásai” című előadása, természetes előadásmódja laikusként is érthető, izgalmas, új információkat tartalmazott, elgondolkodtató tanácsokat adott mindnyájunknak. Legyünk felelősek életminőségünkért!

 

Tisztelettel köszönjük előadóinknak, hogy saját szakterületük bemutatásával segítették oktató-nevelő munkánkat!

 

 

 

Mikulás járt a Faluházban

December 6-án Mikulás járt a Faluházban. 

 

 

 

Decemberi étkezési díj

Kedves Szülők!

 

December havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja:

 

December 9-től 17-ig  7.30 órától 14.30 óráig az óvodában.

 

 

Vendégünk volt Bosnyák Viktória

December 3-án délelőtt ismét iskolánkban járt Bosnyák Viktória írónő, műfordító és Dudás Győző illusztrátor.  Az alsósok egy vidám, játékos foglalkozás keretében ismerkedtek az írónővel és műveivel. A program elején arról mesélt, hogyan és kinek, illetve kiknek köszönheti, hogy író lett: a lányai a 10. szülinapjukra kutyát kértek, de azt sajnos nem kaphatták meg. Azt találta ki, hogy meglepi őket egy regénnyel. Így született meg az első regénye: a Tündérboszorkány, aminek főszereplői a saját ikerlányai lettek.

 

Ezután készülő könyvéről, a Tengernyi kaland, Fókuszban a kókuszról mesélt, melynek illusztrációit szintén Dudás Győző készítette. Érdekesség, hogy csak a kék és sárga színt használta a rajzokon, a fekete-fehér mellett. A gyerekek élvezettel hallgatták a történeteket, szívesen elolvassák majd a könyvet, ha megjelenik!

A program végén lezajlott az „1. zánkai szinonima hadjárat” Puritánia és Extravagancia csapatai között. Először a „jó” szinonimáit próbálták közösen összegyűjteni, sikerült is huszonötöt felírni.  Majd a vetélkedő folytatásában el kellett dönteni a csapatoknak, hogy a felsorolt szavak melyik alakját használják hétköznapokban. Extravagancia csapatai győzedelmeskedtek, több idegen eredetű szót használtak.

 

Köszönjük a vidám, jó hangulatú délelőttöt!

 

Kattints a képre!

 

Iskolarendőr előadása

 

A diákönkormányzat meghívására november 26-án Márton Viktor a Bozzay Pál Általános Iskola iskolarendőre tartott előadást a felső tagozatos diákok részére.

Márton Úr részletesen elemezte a különböző tanulók által elkövetett csínytevések következményeit, részletesen beszélt a felnőttek és az egymással szembeni tiszteletlenségről, egymás holmijainak önkényes elvételéről, rongálásáról, a társsal szemben alkalmazott agresszióról, a mintaadásról, kiemelte, hogy 12 éves kortól már büntethetők a gyermekek, több tíz éves tapasztalatából számos példát említett.

Sajnos iskolánk diákjai sok esetben a Bozzay jó híréhez méltatlanul viselkednek az autóbuszon, ezzel zavarva annak vezetőjét, ez igen –igen veszélyes, mivel a rossz magatartással elterelik a sofőr figyelmét s ez akár nagyobb balesethez is vezethet.

Tudjuk, mindenki egészségesen várja haza legféltettebb kincsét!!!!

A tanulók feszült figyelemmel (Szekeres termünkben a résnyire nyitott ablakon berepülő légy szárnycsapásai tisztán kivehetők voltak) hallgatták iskolarendőrünk sokszor nem éppen szívderítő élményeit. Bízom benne, hogy ez a közel hatvan perc elgondolkodtatta diákjainkat.

Remélhetőleg ezek után mindenki sokkal jobban átgondolja cselekedeteit, mind az iskolában mind saját lakókörnyezetében és utazás közben.

Az utolsó percekben iskolánk rendőre nyomatékosan kérte diákjainkat, hogy az elhangzottakról beszéljenek szüleikkel a kialakult helyzet kezelése érdekében.

A tanulságos előadást nagyon szépen köszönjük a gyerekek nevében is Márton Viktornak!!!!

 

 

 

 

Elsősegély és újraélesztő minitanfolyam a Bozzayba

 

A diákönkormányzat szervezésében november 25-én dr. Oláh Kálmán községünk háziorvosa tartott egy nem mindennapi előadást és gyakorlási lehetőséget is magában foglaló előadást nyolcadikosaink részére.

Tanulóink feszült figyelemmel hallgatták a Doktor Úr előadását az elsősegélynyújtásról, ami magába foglalta az újraélesztés témáját is. Több lelkes diák maga is kipróbálta az életmentést orvos szakértőnk utasításainak megfelelően.

Iskolánk diákönkormányzata nagyon fontosnak tartja, hogy minden végzős és a jövőben minden felső tagozatos diák megtanuljon újraéleszteni, és egy esetleges balesetnél, rosszullétnél talpraesetten, szakszerűen tudja elsősegélyben részesíteni a szerencsétlenül járt, sérült embertársát.

Nagy köszönet dr. Oláh Kálmánnak a lenyűgöző szemináriumért!!

 

 

 

 

Röpis siker

Bátran fogalmazhatok úgy, hogy még nagyobb fokozatba kapcsolt iskolánk sportélete.

Október elején indult útjára a Szent Benedek Röplabda Akadémia segítségével -melynek szakmai igazgatója Kormos Mihály – és iskolánk vezetőségének támogatásával leányaink számára a röplabdaoktatás heti két alkalommal.

Reményeimet is bőven túlszárnyalva óriási érdeklődés volt ezen minden izmot megmozgató, gondolkodást is kiválóan fejlesztő csapatsport iránt, hétről hétre, edzésről edzésre egyre többen vagyunk, iskolánkba járó leányaink nagy részét már röpiseink között tudhatjuk.

Az első röplabdatornát a környék iskoláinak közel száz versenyzőjének részvételével (a Bozzay 27 gyermeket delegált, így a legnagyobb létszámú csapat) november 24-én, vasárnap tartották Balatonfüreden a Szent Benedek Középiskola szépen felújított sportcsarnokában. Eredményeinket tekintve kiváló teljesítményt nyújtottunk három korosztályból kettőt megnyertünk. A nagyoknál Szász Nikolett, Simon Júlia, Pődör Leila, a kicsiknél Nagy Johanna és Végh Bernadett csapata lett a befutó, de a többiek is jó eredménnyel zárták életük első röplabdatornáját, melyen minden résztvevő egy címeres pólóval lett gazdagabb.

Ezúton is köszönöm ezt a nem mindennapi élményt röpiseinknek, a támogató szülőknek és végül, de nem utolsó sorban a Szent Benedek Röplabda Akadémiának!!!                                                                                                                                       Bede Tamás

 

 

Böröndmúzeum

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum foglalkozásai iskolánkban

 

A szentendrei Skanzen múzeumpedagógusai évről évre azokra a vidékekre látogatnak elBőröndmúzeum” elnevezésű programjukkal, ahonnan a skanzen házai, épületei származnak. A skanzen Bakony, Balaton-felvidék tájegysége 2000-ben készült el, így eshetett többek között idén ránk a választásuk.

 

A múzeumi foglalkozásokra november 19-én került sor iskolánkban. A pedagógusok a múzeum kincsei közül olyan tárgyakat hoztak magukkal, amelyek segítségével a magyar néprajzzal, a régi falusi élet mindennapjaival ismertették meg a gyereket.

 

Az Ünnepek, hagyományok című foglalkozáson az 1. és 2. osztályosok az évkör ünnepeihez és gazdasági időszakaihoz kapcsolódó jelképes tárgyakat ismerhettek meg.

Az Ételünk, életünk című foglalkozáson a 3. és 4. osztályosok étkezési szokásaink változásairól beszélgettek, majd egy fateknőben kenyeret dagasztottak. A szülői közreműködéssel kisült finom kenyeret másnap örömmel kóstolták meg a gyerekek, otthonról egy kis avokádókrém, kolbászkarika is került mellé.

A felső tagozatosoknál a Család és közösség című foglalkozás középpontjában a családi élet, a családi munkamegosztás közelmúltban bekövetkezett hatalmas változásai álltak.

A múzeum pedagógusai élményszerűen, játékos módszerekkel, a múzeumból származó tárgyak segítségével, a gyerekekkel közösen fogalmazták meg a múlt mának szóló üzenetét.

 

 

Kattints a képre!

 

 

Kabóca-nap

 

November 13-án ismét ellátogattak iskolánkba a Kabóca bábszínház művészei.

A fényképek megtekinthetők a Galériában!

 

 

 

Novemberi étkezési díj

 

Kedves Szülők!

 

November havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja:

 

November 11-től 15-ig  8 órától 14 óráig az óvodában.

 

Márton-nap 2019

 

A Márton-napon készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

 

 

 

 

 

Márton nap

 

Október 23-i megemlékezés

 

Az 1956-os megemlékezésünk az idei évben is rendhagyó volt. A könyvtári aulánkban nemzeti zászlónk előtt a magyar Himnusz közös éneklése után Gaál Zsuzsanna Illyés Gyula: Egy mondat zsarnokságról c. versének részleteit, volt tanítványunk Doma Rita, Wass Albert: Üzenet haza c. költeményét szavalta el. Mély átéléssel közvetítették emberi létünk, értékeink hitét. A gyerekek nagy csendben, nyitott szívvel fogadták a verseket, majd az interaktív táblán zenés, dokumentumképes filmen hallgatták meg Márai Sándor: Mennyből az angyal c. versét Sinkovits Imre színművész előadásában.

Horváth Lajos igazgató úr a gyerekek számára is érthető korképet adó ünnepi beszéde után a bozzaysok Bede Tamás testnevelő tanárunk vezetésével 1956-os zászlós futással örültek a XXI. századi függetlenségünknek, szabadságunknak.

 

 

Boldog iskola

 

 

 

Foci

 

Október 21-én ismét sportversenyen vett részt a bozzays III. korcsoportos focicsapat a Balatonfüredi Református Iskolában. Ebben az időszakban szokatlanul meleg időjárás ellenére két vesztett és egy megnyert meccs után, erőnket, ügyességünket bizonyítva tértünk haza.

Gratulálunk csapatunknak!!

 

 

 

 

Étkezési díj

 

Kedves Szülők!

 

Október havi étkezési térítési díjak befizetésének időpontja:

 

Október 14-től 18-ig  8 órától 14 óráig az óvodában.

 

 

Szabadkai vendégek

 

A „Járd végig” projekt keretében a zánkai Bozzay Pál Általános Iskola 2019. október 3-án (csütörtök) vendégül látta a szabadkai Ivan Goran Kovačič Általános Iskola 10 magyar diákját és 2 kísérő pedagógusát. Kísérők: Hallgató Somogyi Anikó és Kántor Erika pedagógusok voltak.

Az egész napos programról Horváth Lajos intézményvezető, mint programfelelős és kapcsolattartó gondoskodott, Tóthné Bőczi Ildikó segítségével. Vendégeinket 9 órakor az egész iskola közössége előtt köszöntöttük, majd a Szekeres-teremben ismertettük a programtervet, a község és az iskola rövid történetét. Ezt követően bemutattuk az iskolánkat, a faluközpontot, 9:30 órakor néptánc foglalkozáson vettünk rész a Faluházban. Szabó Csaba tánctanár rendkívül ügyesen bevonta a délvidéki tanulókat a közös énekléses táncba, mindenki nagyon jól érezte magát. Ezt követően sétát tettünk az ófaluban, bemutattuk Zánka Árpád-kori műemlék templomát, majd tartalmas órát töltöttünk el a Gyógynövény-völgyben. Takács Ferenc és fia, Takács Tamás fogadott bennünket, szakvezetésük során megismerkedtük a legkülönfélébb gyógynövényekkel és feldolgozásuk módjával, eszközeivel. Az épületet elhagyva, a gyógynövénykertben is érdekfeszítő ismertetésben részesültünk, befejezésképpen gyógyteát kóstolgathattunk és néhányan ajándékként vásároltak is az árusításra kínált készítményekből. Ezt követően 10:30 órakor meglátogattuk a Hegyestű-Geológiai Bemutató Helyet: megcsodáltuk a Balaton part egyik legszebb körpanorámáját, rálátással a Balatonra, Zánkára, a Káli-medencére, a tanúhegyekre, a Bakonyra, a Tihanyi-félszigetre. Röviden ismertettük a táj geomorfológiai genezisét, történeti-kulturális gyökereinket. Tele élménnyel érkeztünk vissza az iskolába, ahol jó étvággyal elfogyasztottuk finom ebédünket. Ebéd után kicsit megpihentünk, majd nagyon izgalmas, szurkolástól kísért focimeccs részesei lehettünk a műfüves grund pályán. A vendéggyőzelemmel végződő meccs méltó befejezése volt e barátkozásra is alkalmat nyújtó napnak. Kölcsönösen megajándékoztuk egymást, levelezési címeket cseréltünk és abban a hiszemben váltunk el egymástól, hogy valamikor mi is ellátogatunk Szabadkára, a magyar szecessziós építészet fellegvárába!

 

Szabadkai vendégek

 

 

Október 6-ra emlékeztünk

 

 

Október 4-én, pénteken délelőtt az alsó tagozatosok összegyűltek az elsősök termében, ahol a negyedik osztályosokat hallgathatták meg, akik kis műsorral emlékeztek meg az aradi vértanúkról. A tizenhárom kivégzett tábornokról és Batthyány Lajosról hallhattunk és láthattunk egy rövid összeállítást.

A képek a Galériában megtekinthetők.

 

Köztársaság Kupa

Október 2-án Veszprémben rendezték meg, a 30 éves múlttal rendelkező Köztársaság Kupát, melyre iskolánk tanulói közül szép számmal neveztek. Sportolóink a küzdelmeken példamutató kitartásról tettek tanúbizonyságot.

Külön kiemelendő Lengyel Jázmin Bianka (60 m-es síkfutás) és Gaál Botond (távolugrás) ezüst érme.

Köszönet mindannyiuknak a sportszerű helytállásért.

 

 

 

Rém jó délután

Október 1-jén délután Bosnyák Viktória írónő és Dudás Győző illusztrátor látogatott iskolánkba. Az alsósoknak tartott „rém jó délután” keretén belül megismerkedhettek az írónő új könyvsorozatával (Rém jó könyvek), illetve Dudás Győző segítségével megrajzolhatták saját szörnyecskéjüket is.

 

 

 

Ornitológus előadása

Október 1-jén, az Állatok világnapjához (október 4.) kapcsolódóan Sinkovics Csenge ornitológus, az MTA-PE Evolúciós Ökológiai Kutatócsoportjának tagja tartott előadást a Városi környezet hatása a madarakra címmel felső tagozatos tanulóinknak.

 

 

 

Népmese Napja

Szeptember 27-én ünnepelték meg az alsós tagozatosok a Népmese napját. Reggel Ida néni vezetésével néhány 4. osztályos tanuló Mátyás király juhásza című mesét olvasta fel az alsós közönségnek. A délelőtt a Faluházban folytatódott, ahol Holle anyó segít című meseelőadást nézhették meg. 

A reggeli programon készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

 

 

Bozzay-s kórus

 

 

Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!

 

 

2019. szeptember 18-án (szerdán) szülői értekezletet tartunk iskolánkban.

 

16.30 - alsó tagozat (1. osztály kivételével) részére

 

17.30 - közös szülői értekezlet

 

18.00 - felső tagozat részére

 

Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt!

 

 

Tanévnyitó 2019

 

A tanévnyitóról készült fényképek megtekinthetők a Galériában. 

 

A képeket Kis-Gali Edit és Vass Gyula készítette.

 

Kattints a képre!

 

 

Tanévnyitó 2019

Nyári ügyelet

Tisztelt Szülők!

 

A nyári szünet ideje alatt minden szerdán ügyeletet tartunk 8 - 13 óráig.

 

 Ezeken a napokon az intézményvezető, vagy az intézményvezető-helyettes elérhető a következő telefonszámon: 87/468-035.

 

Ballagás és tanévzáró

A fényképek felkerültek a Galériába.

 

 

Faültetés

Faültetéssel búcsúztak a ballagó nyolcadik osztályosok az iskolától.

 

 

 

BAFIT

 

Balaton-felvidéki Iskolák Találkozója részletes programja, eredményei, képei elérhetők a www.bafit.bozzaysuli.hu oldalon.

 

 

BAFIT honlap

 

 

Tavaszi sporteredmények

2019. 04. 16. Kis Iskolák Körzeti Kispályás Labdarúgó Versenye, Tihany

Csapattagok: 

Kustán Roland, Takács Flórián,

Gerencsér Szabolcs, Végh Zsombor,

Dégi Dominik, Gócza Márk                              1. hely  

Stróbl Kornél, Morvai Tamás Gergely,

Borbély Balázs, Horváth András, 

Nagy Máté János           

                

 

2019. 04. 30.  Atlétika Körzeti Verseny, Veszprém

 

Fiú 100 m síkfutás IV. korcsoport

Gaál Botond                                                      3. hely

 

Leány 100 m síkfutás IV. korcsoport

Gaál Zsuzsanna                                                 2. hely

 

Fiú 300 m síkfutás IV. korcsoport

Gaál Botond                                                      2. hely

Kustán Roland                                                   3. hely

 

Fiú kislabdahajítás IV. korcsoport

Gócza Márk                                                       3. hely

 

Fiú 4 x100m váltó IV. korcsoport

Gaál Botond

Gerencsér Szabolcs                                           2. hely

Gócza Márk

Kustán Roland

 

Leány 4 x 100 m váltó III. korcsoport

Csonka Ajsa

Lengyel Jázmin Bianka                                    3. hely

Simon Júlia

Somogyi Tamara

 

 

2019. 05. 08.  Megyei Atlétika Verseny Döntő, Veszprém

 

Fiú 300 m síkfutás IV. korcsoport

Gaál Botond                                                    10. hely

 

Leány 100 m-es síkfutás

Gaál Zsuzsanna                                                4. hely

 

Fiú 4 x100m váltó IV. korcsoport

Gaál Botond

Gerencsér Szabolcs                                          9. hely             

Gócza Márk

Kustán Roland

 

 

2019. 05. 03.  Kisiskolák Körzeti Atlétika Verseny, Zánkai Erzsébet-tábor

 

Egyéni összetett IV. korcsoport fiú

Morvai Tamás Gergely                                    2. hely

Borbély Balázs                                                3. hely

 

800 m-es síkfutás IV. korcsoport fiú

Pődör Dávid                                                     3. hely

Morvai Tamás Gergely                                    4. hely

 

800 m-es síkfutás leány

Gaál Zsuzsanna                                                3. hely

Bakonyi Jázmin                                                4. hely

 

Svéd váltó fiú

Barátossy Szabolcs

Pődör Kevin                                                     3. hely

Gaál Botond

Borbély Balázs

 

Svéd váltó leány

Pődör Leila Roxána

Lengyel Jázmin Bianka                                    1. hely

Gaál Zsuzsanna

Bakonyi Jázmin

 

 

2019. 05. 15.  Kisiskolák Atlétika Versenye Megyei Döntő, Veszprém

 

Svéd váltó leány

Pődör Leila Roxána

Lengyel Jázmin Bianka                                  2. hely

Gaál Zsuzsanna

Bakonyi Jázmin

 

 

Zöldág-járás Badacsonytomajon

Április 29-én a Tánc Világnapján több száz, Badacsony és Tapolca környéki óvodából, iskolából érkező néptáncos hagyományőrző zöldág-járás rekordkísérlet megvalósítására gyűlt össze Badacsonytomajon. 12 óvodás és 14 iskolás néptáncosunk is meghívást kapott a Tördemic Néptáncegyüttes és a Szín-Vonal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által kezdeményezett zöldág-járás népi hagyományának felelevenítésére.  A kísérlet sikerült, közel félezer résztvevővel felállították a zöldág-járás magyar rekordját.

Az eseményen készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

Tájékoztatás az Alapítvány 2018. évi működéséről

 

Tisztelt Szülők, Tisztelt Támogatók!

 

Szeretnénk tájékoztatni önöket A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány 2018. évi működéséről.

2018-ban a bevételek és kiadások az alábbiak szerint alakultak:

 

1.    A személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlásából                                                            

206887 Ft

2.    Önkormányzatoktól                                                             

50 000 Ft

3.    Magánszemélyek és vállalkozók által támogatásként befizetett összegek                                                                  

100 000 Ft

4.    Kinizsi Bank által fizetett kamatbevételek                                                                               

 56 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

356943 Ft

 

 

1   Hozzájárulás az iskolai oktatás feltételeinek javításához                                                                                         

280590 Ft

2.  Nyelvvizsgadíjak                                                                 

44000 Ft

3.  Nyári táborozás támogatása                                                                 

200000 Ft

4. Iskolai rendezvények támogatás                                                                                             

140600 Ft

5. Működési költségek (bankköltség, posta, nyomtatvány)                                                                                                                               

8912 Ft

         KIADÁSOK ÖSSZESEN:

674102 Ft

 

 

A fenti kimutatásból látszik, hogy az alapítvány fő bevételi forrása az adó 1%-ából és a szülők, támogatók befizetéseiből áll, amelyet teljes egészében az iskola működésének javítására használtunk fel. Az is látszik, hogy az igények jóval meghaladják a bevételeinket és 2018-ban az alapítvány tartalékai jelentősen csökkentek. Ezért

 

az Alapítvány kuratóriuma köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik a személyi jövedelemadójuk 1%-nak felajánlásával vagy alapítványi befizetéssel támogatták a Bozzay Pál Általános Iskola diákjait.

 

Az Alapítvány kuratóriuma kéri Önöket, hogy ez évben is ajánlják fel adójuk 1%-át, hogy az iskola működési feltételeinek javításához ezután is hozzá tudjunk járulni. Ehhez nem kell mást tenni, csak az SZJA bevallásban az 1 %-ról szóló nyilatkozatba be kell írni az alapítvány adószámát.

A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány

Adószám: 18930012-1-19

 

Akik az 1%-on túl tudják/szeretnék az alapítványon keresztül támogatni az iskola munkáját, postai csekket a Kinizsi Bankban, a Postán valamint az Iskolában kérhetnek, vagy banki utalással az alapítvány számlájára fizethetnek.

 

Bankszámlaszám: Kinizsi Bank Zrt. 73200062-11200228

 

Segítségüket megköszönve bízunk további támogatásukban!

 

Zánka, 2019. április 18.

 

                                                              Köszönettel:               

                                                                                       Az alapítvány kuratóriuma

 

Szép Szó Versünnep

Idén áprilisban a Bozzay felső tagozatosai számára az iskola magyartanárai Szép Szó Versünnepet szerveztek, így ünnepeltük a magyar költészet napját. Tanulóink szavalattal, rappeléssel, énekkel, tánccal, illusztrációkkal tették élménnyé a tavaszi szünet előtti utolsó délelőttöt. Témánk a hazaszeretet volt, így e témában kerestek verseket, melyeket aztán produkció formájában tártak társaik elé. Többen heteken át készültek az előadásra: volt, aki saját verset írt, Bozzay Pál- ppt-t készített, mások tánckoreográfiát találtak ki, csapatban rajzot készítettek, dalt tanultak. A program visszhangja abszolút pozitív volt, újra bizonyítást nyert, mennyi kreatív, tehetséges diák jár a Bozzayba!

A versünnepen készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

TrachtTag

Április 17-én tartottuk iskolánkban a népviselet napját, a TrachtTag-ot, melynek fő célja, hogy a mai modern világban tisztelettel adózzunk elődeink kézzel készített gyönyörű ruhái előtt, és hétköznapi ruhánkhoz egy-egy népviseleti ruhadarabot is viseljünk.

Alsó tagozaton az országos hagyományoknak megfelelően mondókákkal, vagy egy korabeli játékkal, dallal készült minden osztály. Idén is nagyon jól állták az osztályok a ”próbát”, jutalmul a négy osztály együtt is mondókázhatott. Edit néni vezetésével még egy egyszerű sváb koreográfia megtanulására is volt lehetőségük a gyerekeknek.

Ezen a napon minden diákunk rozmaring ágat viselt a hajába tűzve szalaggal vagy kitűzőként a pulóverén, megy a sváboknál a szerencsét, tisztaságot, egészséget jelképezi.

 

Fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

 

Mi az Igazság? Passiójáték Zánkán

Régi keresztény hagyomány Jézus Krisztus szenvedéstörténetének, a Passiónak, megváltásunk drámájának megjelenítése. A képzőművészet és zene kifejezésmódjain kívül, dramatizált előadása, az ún. Passiójáték szintén ősi szokás. Ennek természetes ideje a feltámadás ünnepét, Húsvétot megelőző Nagyhét, a Virágvasárnaptól Nagypéntekig terjedő időszak, mint a kereszténység legintenzívebb lelki ideje.

A Budapesten működő Evangélikus Hittudományi Egyetemen több évtizede gyakorlat, hogy az aktuális harmadik évfolyam hallgatói évente feldolgozzák és előadják a Passió történetét. A Bibliában található Evangéliumok leírása alapján, bibliai idézetek felhasználásával, de évről évre más megközelítésben jelenítik meg a történetet. Ez több hónapos előkészítő munkát igényel, amely magában foglalja az ötletek gyűjtését, a szövegkönyv megírását, a jelenetek megtervezését és kidolgozását, a jelmezek elkészítését, és az előadás próbáit. Ezt követően Magyarország valamelyik megyéjébe utaznak, hogy az ottani evangélikus egyházközségek szervezésében több helyszínen előadják a Passió történetét. Ebben az évben Veszprém megyét választották. A Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség szervezésében jutottak el Zánkára is, ahol a Faluház által biztosított helyszínen tekinthették meg a település lakói, az iskola tanulói és dolgozói ezt a lelket megérintő előadást, amelyet a Zánka Tv is rögzített.

Az idei feldolgozás sajátosan a történet egy szereplőjének a római helytartónak, Poncius Pilátusnak a szemszögéből ábrázolja az eseményeket. E sorok írója számára a történet ábrázolásának csúcspontja az volt, amikor Jézus, majd az általa meggyógyított látóvá lett vak megszólalnak, és a sok emberi szó és tépelődés után csodálatos fényességgel és erővel szólalnak meg az evangéliumi idézetek és próféciák, fölemelve és a lényegre irányítva az ember tekintetét.

 

                     Németh Szabolcs

                      evangélikus lelkész

A faluházban készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

Ady, a forradalom viharmadara

Április 12-én Ady, a forradalom viharmadara című előadáson vettek részt az iskola felső tagozatosai. A Szabad Ötletek Színházának előadásával emlékeztünk meg a költészet napjáról és Ady Endre halálának 100. évfordulójáról. A társulat tagjai bemutatták Ady életét, szerelmeit, költészetét, kiragadva egy-egy fontos pillanatot, verset. 

A programon készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

Húsvéti készülődés

A kézműves délutánon készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

 

Világrekorder a Bozzayban!

2019. március 29-én Rakonczay Gábor extrém sportoló, világrekorder és Ötvös Ádám ultrafutó érkezett futva iskolánkba.

Ebben az évben országátszelő futással, Fut a suli! programmal hívják fel a diákok figyelmét a mindennapi mozgásra. Az ország legkeletibb csücskétől, Garbolctól indulva a legnyugatibb településig, Felsőszölnökig futnak.  Az útvonalat úgy tervezték, hogy szusszanásnyi pihenésüket egy-egy iskolánál tartsák meg, ilyenkor beszámolóval, kérdésekre adott színes válasszal buzdítják mozgásra a gyerekeket. Pénteken a Bozzay Pál Általános Iskola is részese lehetett a két sportoló rövid látogatásának. A gyerekek lelkesen hallgatták, többen érdekes kérdésekkel „bombázták” Rakonczay Gábort és Ötvös Ádámot.

A látogatás utolsó perceiben együtt futhattunk salakos futópályánkon vendégeinkkel, majd rövid búcsú után útra keltek, hogy folytassák országfutásukat.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

Nyílt nap a leendő elsősöknek

Március 27-én iskolánk legifjabb tanulói nagy izgalommal készültek arra, hogy megmutathassák magukat, ügyességüket, tudásukat. A bemutatóra két mesével készültek: A csillagszemű juhászt magyarul, A brémai muzsikusokat németül játszották el a második osztályosok közreműködésével.  Kedves, vidám műsorukat nagy tapssal jutalmazták szüleik, iskolatársaik és a meghívott vendégek. Ezt követően a közönség soraiban ülő óvodások és szüleik betekintést nyerhettek az első osztályosok mindennapi életébe is: megnézhették, milyen ügyesen tudnak már írni, olvasni számolni Szántó Edit néni szárnyai alatt. A második órában Balázsné Pintér Rita leendő elsős tanító nénivel és Harapu-Kiss Tünde németes tanárnővel a kékfestő mesterség rejtelmeit ismerhették meg magyar, matematika és német népismeret tantárgyak keretében. Játékos foglalkozásokkal folytatódott a délelőtt: a tornateremben izgalmas sorversenyen vettek részt az óvodások az alsós tanulóinkkal együtt, majd kézműves foglalkozáson virágzó tavaszi fát készíthettek papírból Filepné Kovács Julianna és Szabó Ida közreműködésével. A foglalkozás ideje alatt Horváth Lajos intézményvezető tartott tájékoztatót a szülőknek iskolánkról, különleges programjainkról.

A nyílt napon készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

Hétmérföldes mesevetélkedő

Február 25-én került sor a hétmérföldes mesevetélkedő következő fordulójára Tapolcán, a Wass Albert Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A gyerekek ismét sikeresen megoldották a következő hét próbát.  Fiús csapatunk, az Arany bárányok 1. helyen jutott a területi fordulóra Veszprémbe. A lányok holtversenybe kerültek a 3. helyen, ahol a villámkérdéseknél alulmaradtak, így számukra befejeződött a verseny.

Március 26-án Veszprémben, az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban versengtek a továbbjutásért. Előzetes feladatként egy meseillusztrációt kellett készíteni az eddig olvasott mesék alapján. A fiúk Az aranyhal c. mesét választották. A margitszigeti halastavat készítették el a benne úszkáló aranyhallal, és a virágos réten sétáló szépséges királykisasszonnyal. Az alkotást a megyei könyvtár gyermekkönyvtárában állítják majd ki. A vetélkedőn szintén hét feladatot kellett megoldaniuk. Nem volt könnyű dolguk, az elolvasott meséket szó szerint kellett visszaidézniük, néhány helyen bizony hibáztak, amely pontlevonásokban is megmutatkozott és így nem kerültek bele a továbbjutó 6 csapatba.

 

Valamennyi résztvevő megérdemli a dicséretet, hiszen remekül helyt álltak ebben az igazán nem könnyű versenyben, gratulálunk nekik! 

 

 

E-KRÉTA

Kedves Szülők!

 

2019-ben lehetőségük van április 1-től gyermekük beiratkozását online előkészíteni, de ebben az évben még kötelező a szülő személyes megjelenése és a szükséges dokumentumok bemutatása a beiratkozáskor, 2019. április 11-én vagy április 12-én 8.00 és 19.00 óra között.

 

Amennyiben nagyobb gyermeke már iskolánk tanulója, akkor Ön a KRÉTA rendszeréhez már rendelkezik belépési azonosítóval:

 

 1. Belépve a KRÉTA rendszerbe, válassza ki az e-Ügyintézés lehetőségét!

 2. Válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!

 3. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!

 4. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat!

 

Amennyiben még nincs iskolánk KRÉTA rendszeréhez belépési jogosultsága:

 

 1. Nyissa meg a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap weboldalt!

 2. Regisztráljon új ideiglenes felhasználóként!

 3. Belépés után válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!

 4. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!

 5. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat és válassza ki a listából iskolánkat!

 

Segítséget Loch Ildikó intézményvezető-helyettestől, illetve Filepné Kovács Julianna könyvtárostól tud kérni a 87/468-035 telefonszámon.

 

Zánka, 2019. március 26.

                                                                                                       Horváth Lajos
intézményvezető

Arany János magyarverseny

2019. március 24-én, vasárnap 2 tanulónk részt vett az Arany János magyarverseny országos döntőjén. A Budapesten, a Budapesti Műszaki Egyetemen megrendezett versenyen Sibak Dorottya Lilla 6. osztályos tanulónk 18., Csonka Ajsa 5. osztályos tanulónk 11. helyezést ért el.

Gratulálunk jó eredményükhöz és kitartó, lelkes felkészülésükhöz!

 

Nyílt nap

Hirdetmény

HIRDETMÉNY

az általános iskolai beiratkozásról

 

A Kormányhivatal

az általános iskolai beiratkozás idejét a következőképpen határozza meg:

2019. április 11. (csütörtök) 8-19 óráig,

2019. április 12. (péntek) 8-19 óráig.

 

Kérjük, a beiratkozáshoz az alábbi iratokat hozzák magukkal bemutatásra:

1.) a szülő, törvényes képviselő személyazonosságát és lakcímét igazoló dokumentumot

2.)  a gyermek születési anyakönyvi kivonatát,

3.)  a gyermek személyazonosságát igazoló dokumentumot,

4.)  a gyermek lakcímét igazoló dokumentumot,

5.)  a gyermek TAJ kártyáját.

Kérjük, az alábbi iratokat adják le a beíratáskor:

1.  a beíratásról szóló, helyben kitöltendő adatlapot,

2.  az óvodai szakvéleményt,

3.  a nevelési tanácsadó, vagy a Szakértői Bizottság szakvéleményét - ha van,

4.  nyilatkozatot a médiában való megjelenésről, (letölthető)

5.  nyilatkozatot a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról, (letölthető)

6.  nyilatkozatot az életvitelszerűen használt lakcímről, (letölthető)

7.  nyilatkozatot az etika/hit- és erkölcstan választásáról, (letölthető)

A diákigazolvány igénylésének módja itt található:

http://www.diakigazolvany.hu/igenyles/kozneveles

Szeretettel várjuk leendő elsőseinket és szüleiket!

Zánka, 2019. március 19.

                           

                                                                                                      Horváth Lajos
                                                                                                      intézményvezető

 

Március 15-i ünnepség

 

Március 14-én került sor az ünnepi megemlékezésre Zánkán, a Faluházban. A műsort iskolánk tanulói adták. A ’48-as eseményeket felidéző produkciót a Szabó Csaba által koreografált verbunkos vezette be, amit apró néptáncosaink adtak elő. A felső tagozatos, főként 5-6. osztályos tanulókból alkalmilag létrejött 21 fős színjátszócsoport heteken át lelkesen készült a nagy napra. A zenés, színpadi mozgással színesített előadást Csékei Marianna és Stumpfné Vass Violetta rendezte. A háttér Lipovszky-Drescher Mária művésztanár munkáját dicséri.

Az ünnepségen készült fényképek megtekinthetők a Galériában, a Zánka TV felvételei a Videóalbumban.

 

Zrínyi Ilona Matekverseny

 Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei eredményei:

 

3. osztály

25. Resze Máté

61. Kulics Márkó

69. Barátossy Álmos

 

4. osztály

27. Filep Lili

51. Molnár Boglárka

96. Szabó Csoma Győző

 

5. osztály

53. Barátossy Szabolcs

62. Simon Júlia

 

7. osztály

15. Barátossy Botond

85. Kustán Roland

 

8. osztály

17. Borbély Balázs

 

Gratulálunk az eredményekhez!

 

 

Kabóca nap

 

Ebben a tanévben bekapcsolódott iskolánk a veszprémi Kabóca Bábszínház Kabóca Napok című projektjébe, mely a gyerekek kulturális érdeklődésének fejlesztését tűzte ki célul. A program keretén belül tanulóink több alkalommal vettek részt nívós bábelőadásokon, drámapedagógiai- és játékos foglalkozásokon, színházbejáráson, illetve jelmezkiállításon nemcsak Veszprémben, hanem Zánkán is. 

Március 6-án ismét iskolánkba látogattak a bábművészek, akik a Tengerlépő cipő című zenés játékot adták elő bevonva a nézőközönséget is.

A programon készült fényképek megtekinthetők a Galériában.

 

Farsang - Köszönet a Szülőknek!

Iskolánk hagyományos farsangjára március 1-jén került sor. Minden osztály lelkesen készült, ötletesebbnél ötletesebb jelmezekben pompáztak a gyerekek. 

A 8. osztályosok néhány 7.-es diákkal kiegészülve bécsi keringővel nyitották meg a farsangot.

Ezután következett a jelmezes felvonulás. Az 1.-2. osztályosok bemutatkozása után következtek a fergeteges osztályprodukciók. Gratulálunk a gyerekeknek, és az őket felkészítő szülőknek, tanároknak.

Külön köszönjük a Szülői Munkaközösség tagjainak a rendezvény szervezésében, díszítésben, lebonyolításában, a rendrakásban való részvételt.

A farsangon készült képek megtekinthetők a Galériában,

a Zánka TV által készített videók elérhetők a videóalbumban.

 

 

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a 2019/2020-as, jövő tanévre vonatkozóan

hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak

az egyházak képviselői.

 

Időpont: 2019. március 13. (szerda) 16:30 óra

 

Helyszín:    Bozzay Pál Általános Iskola

Zánka, Iskola u. 6.

 

Horváth Lajos

igazgató

Szakmabemutató

 

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmabemutató napot szervezett 7. osztályos diákok részére a tapolcai Csermák József Rendezvénycsarnokban 2019. február 20-án, amelyen iskolánk tanulói is részt vettek.

A rendezvény segítséget nyújtott az iskola pályaválasztás előtt álló tanulóinak a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő helyes szakmaválasztás meghozatalában. A tanulók közvetlenül, gyakorló szakemberek bemutatóján keresztül kaphattak tájékoztatást a különböző szakmákról, és megismerkedhettek a szakképzési lehetőségekkel. A külön standokon kiállító szakemberek látványos, gyakorlatias tevékenységek keretében mutatták be, tették „kézzel foghatóvá” az egyes szakmákat. Továbbá a rendezvény ideje alatt a kamara tanácsadói tájékoztatást nyújtottak a szakmatanulás lehetőségeiről és a hiányszakmákról.

 

A szakmai napon készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

 

 

Farsangi meghívó

Mesemondó verseny

 

Február 1-jén került sor az alsós mesemondó versenyre.

 

Eredménye: 

 

1.-2. osztály:     1. Szász Attila 1.o.

                         2. Bánó-Weisz Benedek Csaba 1.o.

                             Filep Sára 2.o.

                         3. Illés Léna 2.o.

                             Dobosi Gergely 1.o.

                             Hegyi Barbara 1.o.

 

3. osztály: 1.  Máté Míra

                 2. Sirsom Celesztina

                 3. Horváth Johanna Janka

                     Pődör Zoé Maja

 

4. osztály: 1. Gondos Réka

                 2. Varga Ferenc

                 3. Molnár Boglárka

                     Endresz Vivien 

 

Különdíjban részesült: Gyapay Boglárka 3.o.

                                   Török Gergő   4.o.

 

                                    

 

Mesevetélkedő

 

Január 15-én iskolánk rendezte meg a 7mérföldes csizmában heted7határon át Országos Mesevetélkedő 2. fordulóját.  Összesen 9 csapat versengett a továbbjutásért. Iskolánkat öt csapat (Csillagszeműek, Unikornisok, Négyfejű sárkány, Lidércek, Arany Bárányok) képviselte, és 2 – 2 csapat érkezett a balatoncsicsói (Négyfejű sárkány, Szupersárkányok) és a révfülöpi iskolából (A Tökéletes Négyes, Balatoni Mesés Négyes).

Ebben a fordulóban három meséből kellett felkészülniük a gyerekeknek, és ehhez kapcsolódóan a 7 próbát kiállniuk. Különböző izgalmas feladatokat, keresztrejtvényeket, totót kellett megoldaniuk.

A területi fordulóba az első négy helyezett csapat jutott tovább.

Az eredmény:

I.       Arany Bárányok  (Zánka)

II.     Lidércek  (Zánka)

III.   Balatoni Mesés Négyes   (Révfülöp)

IV.    Szupersárkányok   (Balatoncsicsó)

Gratulálunk a továbbjutott csapatainknak, és jó felkészülést a következő fordulóra!

 

A vetélkedőn készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

Gázló karácsony

 

December 19-én Vókó László a Gázló Egyesület vezetője vetítéssel egybekötött előadást tartott a 4-8. osztályos tanulóknak, amelynek témája a téli természet volt. A gyerekek megismerkedhettek azokkal a növényekkel és állatokkal, amelyekkel a téli természetben való kirándulás során találkozhatnak. Felhívta a figyelmet a természetjárás veszélyeire is. Pl.: lódarázsfészek, jégbeszakadás, vadveszély. A gyerekek kérdéseket tehettek fel és beszámolhattak saját tapasztalataikról is. Az előadáson elhangzottakkal kapcsolatban a tanulók előre kialakított csoportokban játékos formában számot adhattak tudásukról. A legjobban teljesítő csapatok értékes jutalomban részesültek: póló, iránytű, bögre. 

Szeretettel várjuk vissza Laci bácsit jövőre is!

 

 

Karácsonyi Köszöntő

Karácsonyi kézműves foglalkozás

 

Karácsonyi Kézműves Foglalkozások

 

a Szülői Munkaközösség szervezésében

 

2018. december 15-én (szombaton)

 

9.00 – 12.00 óráig

 

 

A foglalkozást vezeti

Téma

  Helyszín  

Bácsiné Csicsics Zsuzsanna

Scherné Bácsi Mónika

Rénszarvas papírgömb

1.o.

Dobosiné Turcsik Mária

Hegyiné Havasi Valéria

Térbeli képeslap

1.o.

Pádár Andrea

Gaál Tiborné

Tobozdísz karácsonyfára

2.o.

Sibak-Németh Lilla

Simonné Mohos Éva

Faágakból fenyőfa

3.o.

Filepné Kovács Julianna

Kamondiné Pungor Helga

Horváth Barbara

Márkus Tímea

Hóemberes poháralátét

Papírangyalka

4.o.

Morvai Andrea

Egyed Attiláné

Szív újságpapírból

5.o.

Kerschner Babett

Dr.Vissi Gabriella

Mézeskalács

kiskonyha

 

 

Az alsós és a felsős diákokat is szeretettel várja a Szülői Munkaközösség!

 

 

 

Pályaorientációs nap

December 1-jén a pályaorientációs nap programjának keretében tanulóink először Dr. Oláh Kálmán - körzeti háziorvosunk – „Pályaválasztásom története” című előadását hallgathatták meg. Köszönjük Doktor Úr!

Ezután az alsósok a Gyógynövény-völgybe, Szabó Péter boltjába, Kloé Fodrászatba és a Theodora étterembe látogattak el, és ismerkedtek meg az ott folyó munkákkal.  Köszönet Takács Feri bácsinak, és feleségének, Kati néninek, Szabó Péternek, Steierlein Zsanettnek, és Kamondi Tamásnak a kedves fogadtatásért, a részletes tájékoztatásért és az apró meglepetésekért.

 

A felső tagozatosok részére a rendvédelmi pályák bemutatásáról tartott előadást, film vetítést és gyakorlati bemutatót a Balatonfüredi Rendőrkapitányság főhadnagya, Bognár Éva és Márton Viktor törzszászlós. Lelkiismeretes és lelkes munkájukat ezúton is köszönjük!

Ezután Balatonszepezdre, az Inhof család sokoldalú, fejlődő gazdaságába sétáltak át, ahol táncoló struccokat, vígan élő mangalicákat, birkákat, kecskéket, félelmetesnek tűnő bivalyokat, és a „kedves, ősi” szürkemarhákat figyelhettünk meg. Köszönjük az Inhof családnak a szíves fogadtatást és sok sikert kívánunk a vállalkozás fejlesztéséhez. 

 

A pályaorientációs napon készült képek megtekinthetők a Fotógalériában.

 

 

A magyar nyelv napja

Évek óta hagyomány az iskolánkban a magyar nyelv napjának megtartása, melyet mindig más és más módon rendezünk meg. Idén kis megnyitó műsor után a témához kapcsolódó tablók elkészítésével ünnepeltünk .A gyerekek által 7 fős csapatokban elkészített 10 tablót a Dök- faliújságon állítottuk ki.

A lapon szerepelnie kellett:

1. a kihúzott témának,

2. hozzá kapcsolódó csapatnévnek, mely tartalmilag és hangalakilag is szép szó, 

3. ötletes rajznak, 

4. 4 vagy 8 soros rövid versnek, 

5. körben a témához kapcsolódó szavak- ezek is szépek kellett, hogy legyenek jelentésben és hangzásban is

A témák a következők voltak: boszik, játék, sport, suli, barátság, család, szerelem, állatok, film, egészséges táplálkozás.

A rendezvény jól sikerült, szép alkotások születtek. E programok nem titkolt célja, hogy diákjaink tisztában legyenek azzal, hogy nyelvüket védeni, szeretni kell, hiszen a világ egyik leglogikusabb, legkifejezőbb, legősibb, legszebb nyelve a magyar.

 

 

 

 

Csillagászati előadás

Molnár Márton 6. osztályos tanulónk a Bakonyi Csillagászati Egyesület által meghirdetett „Életem a Marson” című rajzpályázaton különdíjat kapott, amellyel iskolánk számára egy ingyenes csillagászati előadást nyert.

 

Az izgalmas előadásra november 26-án került sor a felső tagozat jó részének jelenlétében. Az előadó, Ivanics-Rieger Klaudia lebilincselő előadásában megismerkedhettünk a meteoritok különleges világával, amit gyakorlati bemutató követett: a gyerekek kézbe vehették a meteoritokat, és a digitális mikroszkóp a szerkezetüket is láthatóvá tette.

Köszönjük az élvezetes előadást!!!

 

 

Salakos pálya építése

A Bozzay Pál Általános Iskola lelkes nyolcadik osztályos tanulói nagy gondossággal varázsolták újjá iskolánk salakos futópályáját és homokos távolugró gödrét október hónapban Bede Tamás testnevelő segítségével.

 

Előkerültek a kapák, gereblyék; voltak diákok, akik otthonról hoztak szerszámot, ezzel is segítve atlétika pályánk régi fényének helyreállítását.
 
Istennek hála a kitűnő őszi időjárás is társ volt a fiatalok által kitűzött cél elérésében.
 
Az elvégzett munka bizonyítéka annak, hogy diákjainkban némi lelkesítés hatására milyen energiák szabadíthatók fel.
 
 

Márton-nap

 

Színes forgatag és méltó megemlékezés jellemezte iskolánkban a 2018-as Márton napi ünnepséget.

Felidéztük Márton püspök életét és jó cselekedeteit, verseket szavaltunk, az 5. osztályosok színi előadása pedig mindenkinek elnyerte tetszését. Ezt követően indult a 8 helyszínes program kavalkád, ahol mindenki megtalálhatta a neki kedves tevékenységet, önkifejezési formát. Készítettek libás figurákat, vers illusztrációkat Márton napi meghívót, étlapot, oldhattak játékos nyelvi, a Márton naphoz kapcsolódó feladatokat, rejtvényeket. A rendezvény lampionos felvonulással, sütizéssel és teázással zárult.

A rendezvény szervezéséért és sikeres lebonyolításáért köszönet a Bozzay németes pedagógusainak, valamint az odaadó szerepvállalásért iskolánk valamennyi dolgozójának. a szülőknek és az ovi dolgozóinak!

 

A rendezvényen készült képek megtekinthetők a Fotógalériában.

 

 

Boldogság órák iskolánkban

 

2018. szeptember 1-jétől bevezettük iskolánkban a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programját, mely a pozitív pszichológia módszerein alapul. A programot 1-6. osztályig rendszeresen heti 1 órában valósítjuk meg.

A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke.
2016-ban az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriuma prof. Oláh Attila vezetésével tudományosan mérte a Boldogságóra program hatékonyságát. A gyerekek kérdőíveket töltöttek ki a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet, a kutatásvezetők és a pedagógusok együttműködésével. Hivatalos eredmény: tudományosan bizonyított, hogy a Boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki fejlődéséhez és belső jóllétéhez, javulnak a tanulmányi eredményeik. Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak” (
prof. dr. Bagdy Emőke, a Boldogságóra program fővédnöke).

Október 1-jén Budapesten az Erkel Színházban egy ünnepélyes konferencia keretében vehette át iskolánk a Boldog Iskola oklevelet. A bekeretezett minősítés az iskola aulájában megtekinthető.

Nagyon sok szeretettel és igyekezettel szeretnénk eredményesebbé tenni a gyerekek egészséges lelki fejlődését. A munkához kérjük a családok együttműködő, bátorító támogatását, hogy jobb legyen a világ a felnövekvő generációnak!

Csékei Marianna, Stumpfné Vass Violetta

 

Az órákon készült képek megtekinthetők a Fotógalériában.

 

Vendégünk volt Balázs Ágnes

Október 3-án, az Országos Könyvtári Napok keretén belül Balázs Ágnes írónő látogatott az iskolába, és tartott interaktív foglalkozást a tanulóknak. Először a népszerű Lufi könyvekből olvasott fel részleteket, majd ehhez kapcsolódóan oldottak meg feladatokat a gyerekek.

Ezután A beszélő kiskutya c. könyvét ismertette meg a diákokkal. Ez a könyv Mesék örökmozgóknak című sorozatában jelent meg, a mesékben kiemelt szavakra előre meghatározott cselekvéseket kellett elvégezni. Nagyon élvezték, mivel lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek, miközben az írónő meséjét hallgatták, boldogan tapsoljanak, ugráljanak, kiabáljanak.

 

Lengyeli tábor

 

 

http://www.emet.gov.hu

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó Emberi Erőforrások Támogatáskezelő, nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósítására kiírt, NEMZ-TAB-18 nyertes pályázat kapcsán a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat lehetőséget biztosított a Bozzay Pál Általános Iskola tanulói számára, hogy a  „Hagyományaiban él a nemzet” hagyományőrző tábor keretein belül, 5 nap 4 éjszakát tölthessenek el Lengyel-Annafürdőn, 2018. 07. 2-6. között. A támogatáskezelő 450 000 Ft támogatással járult hozza a tábor megvalósításához.

 

A táborban készült képek megtekinthetők a Fotógalériában.

 

 

Fertőszentmiklósi tábor

 

 

http://www.emet.gov.hu

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó Emberi Erőforrások Támogatáskezelő, nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósítására kiírt, NEMZ-TAB-18 nyertes pályázat " Glaube, Liebe und Traditionen für die bessere Zukunft". kapcsán a zánkai Bozzay Pál Általános Iskola tanulói,   6 nap 5 éjszakát töltöttek Fertőszentmiklóson és környékén, 2018. 06. 24-29. között. A támogatáskezelő 450 000 Ft támogatással járult hozza a tábor megvalósításához.

 

A táborban készült képek megtekinthetők a Fotógalériában.

 

 

Márton nap

 

TELJES MEGHÍVÓ

Tanévnyitó

Meghívó

 

M E G H Í V Ó

 

Tisztelt Szülők!

 

A zánkai iskola tanulóinak néptáncoktatását teljesen új alapokra helyezzük. Kruczler Ágnes a tanév végéig tudja csak vállalni a foglalkozások vezetését.

Szeptembertől szeretnénk, ha a Badacsonytomaji Színvonal Alapfokú Művészeti Iskola keretében, Szabó Csaba megyeszerte ismert és országosan is elismert néptáncoktató irányításával folyna tovább a munka.

Előzetes megbeszélések alapján Csaba már a nyár folyamán is vállalna próbákat.

A Filep Miklós polgármester úr által is támogatott gyermeknéptánc stabilizálása és magas színvonalra emelése a cél!

Ezzel kapcsolatban munkamegbeszélést tartunk az érintett szülőknek a

 

Bozzay Pál Általános Iskola előadótermében,

 

2018. május 3-án csütörtök 17,00 órakor.

 

A megbeszélést tartja: Szabó Csaba néptáncoktató.

 

Tisztelettel és szeretettel várjuk!

 

Zánka, 2018. április 27.

 

                                                                                        Horváth Lajos sk.

                                                                                         intézményvezető

 

Szavalóverseny

 

A magyar költészet napja alkalmából szavalóversenyt tartott iskolánk, melynek témája a hazaszeretet és az 1848-as szabadságharc volt.

Eredmények:

1. osztály: 1.Tesényi Léna

                 2. Stumpf Réka, Tóth Ádám 

                 3. Rédling Boglárka, Illés Léna

 

2. osztály: 1. Resze Máté, Máté Míra

                  2. Dajka Emma, Barátossy Álmos, Sirsom Celesztina

                  3. Horváth Janka, Scher Gergely, Tóth Richárd

 

3. osztály: 1. Szabó Csoma

                  2. Keller Bence

                  3. Gondos Réka, Molnár Boglárka

 

4. osztály:  1. Simon Júlia

                  2. Illés Janka, Csonka Ajsa

                  3. Lengyel Jázmin, Varga Babett

 

Külön dicséretben részesült: Barátossy Szabolcs, Kovács Áron

 

Felső tagozat: 1. Karácsony Nikolett 7.o., Gaál Zsuzsanna 6.o.

                       2. Simon Zsófia 6.o. 

                       3. Sibak Dorottya Lilla 5.o.

 

A szavalóversenyről készült képek felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA

 

Pályaorientációs nap

 

A 2018. április 19-én (csütörtökön) első ízben szerveztünk olyan tanítás nélküli munkanapot, amelynek keretein belül több hivatás képviselőjével találkozhattak tanulóink. 

A gyerekek izgatottan várták a rendőrök és tűzoltók érkezését, és a különböző zánkai vállalkozások munkatársaival való találkozást. Mindannyian tudták, hogy érdekes programokat tartogat számukra ez a nap!

A tanulók bepillantást nyerhettek az egyenruhások mindennapjaiba, kipróbálhatták a fegyvereket, lézeres céllövészetet, gépjárműfecskendő berendezéseit, beülhettek az autókba,szirénázhattak, felülhettek a motorra. A gyerekek érdeklődéssel figyelték az előadásokat, bemutatókat, a Bors nevű rendőrkutya akcióját.
 
A nap folyamán alsó tagozatosaink ellátogattak a Boróka Kertészetbe, ahol Pádár Andrea és fia, Tamás bemutatta a kertészek munkáját, az üvegházban folyó tevékenységeket. Gyerekek örömmel ültették a büdöske palántákat, melyet haza is vihettek.
 
Az állatorvosi rendelőben dr. Vissi Gabriella, és férje dr. Barátossy György állatorvosok fogadták a gyerekeket. A rendelő állataival való ismerkedés után, a Gyagya nevű kutyuson végzett ultrahangos vizsgálatot, és fogazatának ellenőrzését is végig nézhették.
 
A Rozmaring Lovasudvarban Bábel Ferenc mutatta be az istállót és a különféle lószerszámokat, eszközöket. A gyerekek kézbe is vehették, és kipróbálhatták az eszközöket, szerszámokat.

A felsősök a Theodora étterem és a Canter Borház tevékenységével ismerkedtek.
 
A Theodora étteremben Kamondi Tamás üzletvezető és Titz Zoltán konyhafőnök segítségével nyerhettek bepillantást az étterem munkájába, a konyhában zajló munkafolyamatokba.
 
A modern technológiával felszerelt Canter Borházban Gelencsér Gergő főborász kalauzolta a diákokat, bemutatva az ott folyó borkészítési eljárásokat.
 
Nagyon köszönjük minden kedves közreműködőnek, hogy vállalták hivatásuk bemutatását!
 
A nap folyamán készült képek felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA
 

Húsvéti kézműves foglakozás

 

A Szülői Munkaközösség az idei tanévben is kitett magáért a húsvéti játszóház megszervezése során. Kreatív ötletek és igényes megvalósítás tette szebbé az ünnepre való hangolódást.

Köszönjük!

 

A foglalkozásról készült képek felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA

 

Elsősök bemutatkozása

 

Március 27-én került sor elsőseink hagyományos bemutatkozó műsorára,melyen az érintett szülőkön kívül részt vettek a leendő első osztályosaink is. 

 

A rendezvényről készült képek felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA

Húsvéti kézműves foglalkozások

Meghívó nyílt napra

MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉG

 

Méltó módon ünnepelte iskolánk az 1848/49-es szabadságharc és forradalom 170., és iskolánk névadójának 20. évfordulóját. Délelőtt a zánkai '48-as hősök sírjait koszorúztuk meg a temetőben, délután a Faluházban folytatódott az ünnepi megemlékezés. '48-as dalok éneklése után Horváth Lajos iskolaigazgató köszöntötte a résztvevőket. Filep Miklós polgármester, Szabó Lajos tankerületi igazgató és Kontrát Károly országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár is beszédet mondott. Vásárhelyi Emese keramikusművész '48-as témájú alkotásokat ajándékozott iskolánk részére. Iskolások színvonalas ünnepi műsora után György Péter mutatta be A szabadság embere: Bozzay Pál élete és művei című kötetet. A Bozzay-biblia restaurálásának bemutatása, illetve a kiállított Biblia és az ajándékba kapott iparművészeti alkotások megtekintésével zárult az ünnepnap programja.

 

Az ünnepségről készült képek felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA

 

BEIRATKOZÁSI HIRDETMÉNY

 

Általános iskolai beiratás ideje : HIRDETMÉNY

MEGHÍVÓ

 

Zánka Község Önkormányzata és a zánkai Bozzay Pál Általáno Iskola vezetősége tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 

2018 március 14-én (szerda)

rendezendő nemzeti ünnepünkre

MEGHÍVÓ

Farsangi képek

 

felkerültek a FOTÓGALÉRIÁBA

 

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a 2018/2019-es, jövő tanévre vonatkozóan hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak az egyházak képviselői.

Időpont: 2018. március 7. (szerda) 16,30 óra

Helyszín: Bozzay Pál Általános Iskola

Zánka, Iskola u. 6.

 

Karácsonyi üdvözlet

 

Karácsonyi kézműves foglalkozások

 

KARÁCSONYI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK

a Szülői Munkaközösség szervezésében

2017. december 21.

14.00 – 16.00 óráig

 

A foglalkozást vezeti

Téma

Helyszín

Dr. Vissi Gabriella
Kerschner Babett

mézeskalács készítés

kiskonyha

Filepné Kovács Julianna

Kamondiné Pungor Helga

Horváth Barbara

karácsonyfa papírból

vattakorongos gömb

3. osztály

  Simonné Mohos Éva   

Hegyiné Havasi Valéria

Sibak-Németh Lilla

karácsonyfa papírból

tobozmanócska

4. osztály

Morvai Andrea

Egyed Melinda

csipkeangyalka

   1. osztály

    Konczné Rédling Anikó     

Stumpfné Vass Violetta

csuhéangyalka

gyertyadíszítés szalvétatechnikával

    2. osztály

Takácsné Kati néni

Pádár Andrea

asztaldísz készítése

technikaterem

 

 

Az alsós és a felsős diákokat is szeretettel várja a Szülői Munkaközösség!

Márton napi program_

 

2017. november 10-én, pénteken Márton napi programot szervezünk iskolánkban. A tanulók nagyon sok lehetőség közül választhatnak: előadás, Quiz, udvari játékok, daltanulás, libás mesék, versillusztráció, körjátékok, filmvetítés, kézműves foglalkozás, színdarab várja őket a tanórák után:

 

RÉSZLETES PROGRAM

Tanévnyitó

 

Kedves Szülők!

Bejárótanulóink részére szeptember 1-jén átadjuk a 2017/2018 évi kedvezményes bérletjegyeket. Kérjük, gondoskodjanak arról, hogy a gyerekek utazása alatt mindig náluk legyen az aktuális éves Bérletjegy, a hozzá tartozó Igazolólap és a Diákigazolvány.

Iskolavezetés

Tisztelt Szülők!

 

A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében az eddig felmenő rendszerben történő ingyenes tankönyvellátást a 2017/2018-as tanévtől egy ütemben vezeti be az 5-8. évfolyamokra, valamint kiterjeszti a középiskola 9. évfolyamára is.

 

Így a jövő tanévtől minden diákunk ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez és a munkafüzetekhez.

 

Molnár Katalin tankönyvfelelős

Blickpunkt-fotókat állítottak ki a Balatonnál

A 2016-os Blickpunkt – Képek versenye alkotásaiból összeállított vándorkiállítás Nivegy-völgyi turnéja Zánkán ért véget. A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár által rendelkezésre bocsátott tárlatot május 18-án Stróbl Gábor, a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja nyitotta meg, az ünnepségen magyarországi német táncokkal közreműködött a Magyar Tenger Táncegyüttes. 

 

A kiállítás anyagát, amelyet helyi archív fotókkal és régi használati tárgyakkal is kiegészítettünk, május 23-ig tekinthették meg az érdeklődők a Bozzay Pál Német Nemzetiségi Általános iskola könyvtárában.

 

Német nyelvű cikk

 

Fényképek a galériában láthatók

HIRDETMÉNY

 

a Balatonfüredi Járási Hivatal illetékességi területén működő általános iskolákba történő beíratásról

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2017/2018. tanévre történő általános iskolai beíratás ideje:

2017. április 20. (csütörtök) 8.00 – 19.00 óráig

2017. április 21. (péntek) 8.00 – 19.00 óráig

 

TELJES HÍRDETMÉNY

Atlétika

MEGHÍVÓ NYÍLT NAPRA

 

Tisztelt Szülők!

 

Tisztelettel meghívjuk az iskolánkba a beiratkozás előtti hagyományos nyílt napunkra, ahol bemutatjuk kicsi elsőseink tudását, a leendő elsős tanítónőnk felkészültségét és iskolánk erényeit.

 

Helyszín: Bozzay Pál Általános Iskola Zánka

Időpont: 2017. április 11-én (kedd) 8.00 óra

 

1. óra (8.00-8.45) Első osztályosok bemutatkozása Felkészítő: Sántáné Magda Márta osztályfőnök

2. óra (8.55-9.40) Bemutató óra a 4. osztályban Felkészítő: Dobosné Varró Anna leendő elsős tanítónő

3. óra (9.55-10.20) Tájékoztató az iskoláról, beiratkozásról Horváth Lajos iskolaigazgató és Dobosné Varró Anna tanítónő

A tájékoztató alatt a gyerekekkel Pálffyné Szabó Ida foglalkozik.

HITOKTATÁST VÁLLALÓ EGYHÁZAK

 

A 2017/18-as TANÉVBEN HITOKTATÁST VÁLLALÓ EGYHÁZAK ÉS EGYHÁZI KÉPVISELŐIK

 

Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

Illetékes egyházi képviselő: Németh Szabolcs evangélikus lelkész

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

 

Református Egyházközség

8251 Zánka, Fő u. 16.

Illetékes egyházi képviselő: Gondos Gábor református lelkész

8251 Zánka, Fő u. 16.

 

Római Katolikus Egyházközség

8253 Révfülöp, Káli út 58.

Illetékes egyházi képviselő: Csizmazia Sándor plébános

8253 Révfülöp, Káli út 58.

Beiratkozás

Beiratkozás a Bozzay Pál Általános Iskolában ( Zánka, Iskola u. 6.):

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2017/2018. tanévre történő általános iskolai beíratás ideje:

2017. április 20. (csütörtök) 8.00 - 19.00 óráig,

2017. április 21. (péntek) 8.00 – 19.00 óráig.

TELJES DOKUMENTUM

BEISKOLÁZÁSI KÖRZETEK

Rendhagyó irodalomóra

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a 2017/2018-as, jövő tanévre vonatkozóan hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak az egyházak képviselői.

Időpont: 2017. március 7. (kedd) 17,00 óra

Helyszín: Zánka, Iskola u. 6.

Diploma

Ingyenes számítástechnikai tanfolyam

 

Kérem kattintson :

TÉJÉKOZTATÓ

REGISZTRÁCIÓS ADATLAP

Karácsonyi kézműves foglalkozások

 

December 20-án 13.30-tól

RÉSZLETES PROGRAM

 

Márton napi program

 

 

 

2016. november 11-én, pénteken nemzetiségi napot tartunk iskolánkban a Zánkai Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával, amelynek témája a Márton nap. A tanulók nagyon sok programon vehetnek részt: sorversenyek, vetélkedők, rejtvények, udvari játékok, daltanulás, filmvetítés, kézműves foglalkozás és még sok meglepetés várja őket.

A teljes dokumentum  : MEGTEKINTHETŐ ITT

Bérletek

Kedves Szülők!

Bejárótanulóink részére szeptember 1-jén átadjuk a 2016/2017 évi kedvezményes bérletjegyeket.
Kérjük, gondoskodjanak arról, hogy a gyerekek utazása alatt mindig náluk legyen az aktuális éves Bérletjegy, a hozzá tartozó Igazolólap és a Diákigazolvány.

Iskolavezetés

Újra BAFIT!

Tizenhét éve (1999) indította útjára iskolánk a Balaton-felvidéki Iskolák Találkozójának nemes hagyományát, s a Bozzayt követte a balatonfüredi Radnóti (2000), Herend (2001), Badacsonytomaj (2002) és Balatonkenese (2003). A találkozók megrendezésének legfőbb célja a szülőföld iránti elkötelezettség növelése a tanulóifjúság körében.

 

Ezt szem előtt tartva rendezte meg a BAFIT-ot, 2016. május 13-án – több mint egy évtizedes kihagyás után – újra a Tihanyi Bencés Iskola és a balatonfüredi Eötvös Lóránd Általános Iskola. Iskolánk tíz fős csapattal képviseltette magát, s mint a mellékelt képeken is látható, nagyon jól éreztük magunkat. Tihanyban az apátsággal, a Pisky sétánnyal, a Visszhang-dombbal, a Kálváriával és a Levendula Házzal, míg Balatonfüreden a Városi Múzeummal, a Jókai Mór Emlékházzal és a Tagore sétány látnivalóival ismerkedtek az iskolák csapatai. Élményeinkről és a megszerzett ismeretekről a „Bozzays csapat” a Nemzeti Összetartozás Napján (2016. június 6.) tájékoztatja az iskola tanulóinak összességét!

 

Fényképek a GALÉRIÁBAN

Digitális Témahét

 

A Bozzayban 2016. április 4-től 8-ig a minisztériumunk (EMMI) által meghirdetett Digitális  Témahét résztvevői voltunk. Csékei Marianna és Sánta Lajos tanárok irányításával két lelkes tanulónk, Pál Kata és Végh Emese (7. oszt.) történelmi témájú prezentációt készítettek, amellyel regisztráltunk a központban és a produktumot megtekintették a 4-8. osztályos tanulóink is. A bemutató nagyon látványosra sikerült, annál is inkább, mert témájában is felkeltette a diákok érdeklődését: a XX. század elejének filmművészetéről, illetve meghatározó személyiségeiről adott átfogó képet. A bemutatót mindenki megtekintheti honlapunkon!

Fenntarthatósági Témahét

 

Iskolánk április 18-tól 22-ig - a Digitális Témahét mellett - csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez is. A program célja a diákok mozgósítása és környezettudatosságuk növelése. A témahét keretein belül Sántáné Magda Márta a 4. osztálynak, Molnár Katalin pedig a felsős osztályoknak tartott tematikus órákat a „Papír útja” ill. az „Élelmiszerek útja” címmel. A tanórák mellett kísérő programok is megrendezésre kerültek.

Az alsó tagozatosok rajzversenyre neveztek be, Bene Kinga vezetésével. Választható témák voltak: A papír útja; Ünnepek, család; Ez a szeretet; A föld védelmező szuperhőse.

A 8. osztályosok csapata a Föld Napján online tudásversenyen, a „Fenntarthatósági Kupán” vettek részt. 

TÚRA A FOLLY ARBORÉTUMBA

 

Időpont:                     május 7. szombat

Utazás:                       vonattal

Gyülekező:                 9,15 órakor a zánkai vasútállomáson

Vonat indulása:          9,30 óra

Vonat érkezése haza:  15 órakor a zánkai vasútállomásra

Szükséges:                  Túrafelszerelés, 340 Ft a (diák) vonatjegyre, diákigazolvány,

enni- és innivaló

Előzetes jelentkezés:  Dobosné Panni néninél vagy Molnár Kati néninél

Tracht -Tag - Április 22.

Gratulálunk

Stróbl Eszter 8. osztályos tanulónka Roma Sajtóközpont és a Prezi által meghirdetett képregény rajzoló pályázaton 1. helyezést ért el. A díjat a Nemzetközi Roma Nap alkalmából 2016. április 8-án, ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Gratulálunk Eszter sikeréhez, és az értékes nyereményekhez: a professzionális táblagéphez, és a Prezi csapatával való együttműködési lehetőséghez!

Szép volt lányok !

Az országos diákolimpia párbajtőr döntőjén korosztályos bajnokságot nyert Simon Júlia 2. osztályos tanulónk. Testvére, a 4. osztályos Simon Zsófia a bronzéremnek örülhetett.


Szép volt lányok!!!

Tisztelt Szülők, Tisztelt Támogatók!

 

A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány számlájára 2015. évben a következő bevételek folytak be:

1.    A személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlásából                                                            

260 886 Ft

 

2.    Önkormányzatoktól                                                             

48 000 Ft

 

3.    Magánszemélyek és vállalkozók által támogatásként befizetett összegek                                                                  

70 000 Ft

 

4.    Kinizsi Bank által fizetett kamatbevételek                                                                               

1093 Ft

 

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

379 979 Ft

 

Az alapítvány a következő tevékenységeket támogatta 2015-ben:

1   Iskolai oktatás feltételeinek javításához szükséges anyagok vásárlása                                                                                       

192 526 Ft

 

2.  Nyelvvizsgadíjak                                                                 

22 000 Ft

 

3.  Nyári tábor                                                                     

45 900 Ft

 

4. Iskolai rendezvények támogatás                                                                                              

23 114 Ft

 

5. Működési költségek(bankköltség, posta, nyomtatvány)                                                                                                                               

6 522 Ft

 

         KIADÁSOK ÖSSZESEN:

290 062 Ft

 

 

A fenti kimutatásból látszik, hogy az alapítvány fő bevételi forrása az adó 1%-ából és a szülők, támogatók befizetéseiből áll, amelyet az iskola működésének javítására használtunk fel. Ezért

az Alapítvány kuratóriuma köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik a személyi jövedelemadójuk  1%-nak felajánlásával vagy alapítványi befizetéssel támogatták a Bozzay Pál Általános Iskola diákjait.

Az Alapítvány kuratóriuma kéri Önöket, hogy ez évben is ajánlják fel adójuk 1%-át, hogy az iskola működési feltételeinek javításához ezután is hozzá tudjunk járulni.

 

A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány

Adószám: 18930012-1-19

Bankszámlaszám: Kinizsi Bank Zrt. 73200062-11200228

 

Postai csekket a Kinizsi Bankban, a Postán valamint az Iskolában igényelhetnek.

Segítségüket megköszönve bízunk további támogatásukban!

 

Zánka, 2016. március  2.

 

                                                                                            Köszönettel:               

                                                                                                                               Az alpítvány kuratóriuma

HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK

 

A SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉG SZERVEZÉSÉBEN

2016. március 22. kedd 14 óra

 

A foglalkozást vezeti

Téma

Helyszín

Kamondiné Pungor Helga

Filepné Kovács Julianna

papír, dekorgumi

tojás

1. o.

Dr. Vissi Gabriella

Kerschner Babett

papírmunka

katicabogár

2. o.

Konczné Rédling Anikó

Gál Péterné

csipesz-nyuszi

3. o.

Sibak–Németh Lilla

Simonné Mohos Éva

csipesz-csirke

4. o.

Pádár Andrea

Kis Diána

papírmunka

5. o.

Sárffi Mariann

Némethné Dévényi Judit

textilmunka, virág

ebédlő

Gaálné Kapás Krisztina

Gaál Tiborné

fűzfából

ajtódísz

ebédlő

 

 

Az alsós és a felsős diákokat is szeretettel várja a Szülői Munkaközösség!

MEGHÍVÓ NYÍLT NAPRA

 

Tisztelt Szülők!

 

 

Tisztelettel meghívjuk az iskolánkba a beiratkozás előtti hagyományos nyílt napunkra, ahol bemutatjuk kicsi elsőseink tudását, a leendő elsős tanítónőnk felkészültségét és iskolánk erényeit.

 

Helyszín:     Bozzay Pál Általános Iskola Zánka

Időpont:     2016. március 18-án (péntek) 800 óra

 

1.     óra(800-845)     Első osztályosok bemutatkozása

                           Felkészítő: Balázsné Pintér Rita osztályfőnök

 

2.     óra(855-940)     Bemutató óra a 4. osztályban

                                Felkészítő: Sántáné Magda Márta leendő elsős tanítónő

 

3.     óra(955-1040)    Tájékoztató az iskoláról és a Tolnai-tanítási módszerről

                                Horváth Lajosiskolaigazgató és Sántáné Magda Márta tanítónő

 

                                A tájékoztató alatt a gyerekekkel Pálffyné Szabó Ida foglalkozik.

Hitoktatás

A2016/17-ES TANÉVBEN

HITOKTATÁST VÁLLALÓ EGYHÁZAK ÉS EGYHÁZI KÉPVISELŐIK

 

 

 

Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

Illetékes egyházi képviselő: Németh Szabolcs evangélikus lelkész

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

 

 

Református Egyházközség

8251 Zánka, Fő u. 16.

Illetékes egyházi képviselő: Gondos Gábor református lelkész

8251 Zánka, Fő u. 16.

 

 

Római Katolikus Egyházközség

8253 Révfülöp, Káli út 58.

Illetékes egyházi képviselő: Csizmazia Sándor plébános

8253 Révfülöp, Káli út 58.

 

 

Hit Gyülekezete

8230 Balatonfüred, Jókai M. u. 8.

Illetékes egyházi képviselő: Megyesi Piroska hitoktató

8230 Balatonfüred, Balassi Bálint u. 3.

Beíratkozás

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2016/2017. tanévre történő általános iskolai beíratás ideje:

2016. április 14. (csütörtök) 8.00 - 19.00 óráig,

2016. április 15. (péntek) 8.00 – 19.00 óráig.

TELJES DOKUMENTUM

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a 2016/2017-es,  jövő tanévre vonatkozóan hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak az egyházak képviselői.

 

Időpont: 2016. március 9. (szerda) 16,30 óra

Helyszín: Zánka, Iskola u. 6.

 

Zánka, 2016. február 17.

 

                                                                                                                             Horváth Lajos

                                                                                                                         intézményvezető

Karácsonyi Üdvözlet

Regisztráljunk az „ÉLŐ bolygónk”-on!

A Bozzay suli diákjai Márton napján, 2015. november 11-én iskolagyűlésen közfelkiáltással tettek fogadalmat arra, hogy csatlakoznak dr. Áder János köztársasági elnök úr felhívásához, és ezzel támogatják a közelgő párizsi klímacsúcs eredményességét. Ezen a – november 30-án kezdődő – nemzetközi konferencián remélhetően komoly döntések születnek a klímaváltozás megakadályozása érdekében, a földi élet védelmében.

Kivetítettük köztársasági elnökünk üzenetét, majd Juhász Árpád geológus, Novák Péter kultúrmunkás és Boros Misi a Virtuózok egyik győztese véleményét, majd ezután Horváth Lajos igazgató bácsi regisztrált elsőként. Tanulóink nagyon lelkesek voltak.

 

Kérjük a Tisztelt Szülőket, Nagyszülőket, rokonokat segítsék kisdiákjaink voksolását és maguk is csatlakozzanak hozzánk!

http://www.elobolygonk.hu/

 

                                                                               Iskolánk tantestülete és diákönkormányzata

TANÉVNYITÓ

 

A zánkai Bozzay Pál Általános Iskola

 

2015. szeptember 1-jén (kedd) 8 órakor

 

tartja tanévnyitó ünnepségét, melyre tisztelettel várja a Kedves Szülőket és Tanulóit!

 

A tanévnyitó után a nap tanítással folytatódik!

Kérjük, tanulóink az alkalomhoz illő öltözékben jelenjenek meg!

 

Értesítjük az 1. osztályos tanulók szüleit, hogy szeptember 1-jén 17.00 órakor szülői értekezletet tartunk!

Tankönyvek

Tisztelt Szülők!

 

2015. augusztus 3. és 2015. augusztus 25. között kapják meg az iskolák az alaprendelés során igényelt könyveket. (a tankönyvek átadásának idejét az iskolák és a fenntartóik közösen határozzák meg).

A tankönyvek átadása a diákoknak az első tanítási napon történik.

A fizetős diákok esetében a leszállított könyvek alapján számla készül, melyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt, átadás/átvételi bizonylat kíséretében.

Ebből 1 eredeti aláírt példány Önöknél marad, a 2. eredeti aláírt példányt az iskola visszajuttatja a KELLO részére. A számla alsó, perforált részén találják a befizetéshez szükséges csekket.

 

Befizetési határidő: 2015. szeptember 15.

Befizetés módja:

- csekk vagy banki átutalás a következő számlaszámra: 64400068-30107825-11100049 - iskolakezdési utalvány: KELLO INFOPONTOKON és a kijelölt postahivatalokban A tavalyi évhez hasonlóan személyesen készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal, illetve bankkártyával a Kello-Infopontjainkon és a kijelölt postahivatalokban, valamint készpénzzel és bankkártyával az összes postahivatalban fizethetnek. A pontos címeket az alábbi linkre kattintva találják. http://webshop.kello.hu/

Nyári ügyelet / Napközis tábor

A nyári ügyeleti rend és a napközistábor beosztása : MEGTEKINTHETŐ

Nemzeti Összetartozás Napja

A Bozzay Pál Általános Iskola tanulói nagyon szép Kárpát-medencei viseletekbe öltözve ünnepelték meg a Nemzeti Összetartozás Napját, a Trianoni diktátum 95. évfordulóján. Szépen csengő szavalatok, szilágysági tánc, Juhász Gyula versére komponált film, a Honfoglalás zenéjével - ez mind nagyon szívhez szóló volt.

 

Képek a fotóalbumban találhatók

Gratulálunk

Gratulálunk :

Mikolacsek Réka, Stróbl Eszter 7. osztályos csapattagoknak, és köszönjük a felkészülést Csizmazia Tibor osztálytársnak!

 

Köszönjük :

Molnár Katalin tanárnőnek, Stróbl Gábor és Kruczler Ágnes szülőknek, valamint Takács Ferencnek, a Gyógynövény-völgy alapítójának a felkészítés során nyújtott segítségét!

Hitoktatás 2015/2016

 

A 2015/16-OS TANÉVBEN HITOKTATÁST VÁLLALÓ EGYHÁZAK ÉS EGYHÁZI KÉPVISELŐIK:

 

Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

Illetékes egyházi képviselő: Németh Szabolcs evangélikus lelkész

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

 

Református Egyházközség Zánka

8251 Zánka, Fő u. 16.

Illetékes egyházi képviselő:

Gondos Gábor református lelkész

8251 Zánka, Fő u. 16.

 

Római Katolikus Egyházközség

8253 Révfülöp, Káli út 58.

Illetékes egyházi képviselő: Csizmazia Sándor plébános

8253 Révfülöp, Káli út 58

Iskolai beíratás (2015. április 16-17.)

 

Tisztelt Szülők!

 

A Bozzay Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában

(8251 Zánka, Iskola u. 6.)

a Veszprém Megyei Kormányhivatal alábbi hirdetménye szerint tartjuk leendő első osztályosaink beíratását.

 

Iskolánk 2015/2016. tanévre vonatkozó felvételi körzete: Balatonakali, Balatonhenye, Balatonszepezd, Köveskál, Monoszló, Zánka települések.

 

HÍRDETMÉNY

MEGHÍVÓ NYÍLT NAPRA

 

Szeretettel meghívjuk a 2015/2016-os tanév első osztályába beiratkozó gyerekeket és szüleiket a zánkai Bozzay Pál Általános Iskolába,

 

2014. március 18-án (szerdán) tartandó nyílt napra.

 

1. óra (8.00-8.45) Első osztályosok bemutatkozása Felkészítő: Szántó Edit

 

2. óra (8.55-9.40) A 4. osztályban bemutató órát tart: Balázsné Pintér Rita a leendő elsős tanító

 

3. óra (9.55-10.40) Tájékoztató az iskoláról: Horváth Lajos iskolaigazgató.

 

 

A tájékoztató alatt a gyerekekkel Pálffyné Szabó Ida foglalkozik.

Csúcsbeállítás a Bozzayban!

Kiválóak a kompetenciamérési eredményeink.

 

Írhatnám azt is, hogy nem meglepő az idei első helyezésünk a Balaton-felvidéki iskolák viszonylatában, hiszen két olyan közösséget mértek 6. és 8. osztályosként az elmúlt tanév végén, amelyek már bizonyítottak. Talán csak a kiemelkedő teljesítményünk mértéke meglepő! (Pedig még lehetett volna ennél is jobb, ha nem hiányzott volna egyik jó képességű tanulónk a felmérés napján!) A táblázatot elemezve megállapíthatjuk: az 1700 pont feletti átlageredményünk csodálatos, több „hajóhosszal” vertük e virtuális versenyben az amúgy általában nagyon jó előmenetelű környékbeli iskolákat. Mi több, a megyeszékhelyek, a budapesti, sőt a 8 évfolyamos gimnáziumok átlagát is messze túlszárnyaltuk. A 2008 óta ismétlődő országos mérések során immáron harmadjára végeztünk a táblázat élén (2013-at követően másodjára járunk 1700 pont felett), máskor többnyire dobogós helyen, vagy annak közelében végeztünk. Egy kivétel volt csupán, a tavalyi, amikor bizony alulról súroltuk a megyeszékhely iskoláinak átlagát, s kongattam is a vészharangot. Erre is gyógyírként hatott a mostani eredmény, amelyhez minden érintettnek gratulálok, de ne feledkezzünk meg arról: nincs olyan teljesítmény, amely nem javítható tovább! Az egyéni teljesítmények feladattípusonkénti kiértékelése és a tapasztalatok hasznosítása további szép kihívásokat jelentenek tanulóink és szaktanáraink számára!

 

2015 március 2

Horváth Lajos

 

Tekintse meg az eredményeket

Szabó Benjámin országos döntős!

Ajkán rendezték (2015. február. 28.) a Veszprém Megyei Sakk Diákolimpia döntőjének egyéni, Élő-pontszámos tanulóknak kiírt versenyét. (Az „amatőröknek” már korábban megrendezték a megyei döntőt.) A IV. korcsoportban induló 8. osztályos tanulónk, Szabó Benjámin az országosan is egyedülállóan erős mezőnyben holtversenyes ezüst érmet szerzett. Ezzel kivívta a jogot arra, hogy részt vegyen az „értékszámos” egyéni országos bajnokság döntőjén (Miskolc, 2015. április 2 - 4.). Beni 3 győzelem mellett 4 döntetlent játszott, tehát veretlenül végzett az élvonalban. A verseny erősségére jellemző volt, hogy a 8 résztvevőből 4 fő (köztük Beni) sikeres játszmát váltva ült már NB II-es csapat első tábláján, s ez tükröződött ezúttal is a partik színvonalán.

További sikereket kívánunk! Hajrá Beni!

Néptánctábor költségeire pályáztunk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati felhívására német nemzetiségi hagyományőrző és népismereti néptánctábor megvalósítása érdekében adtuk be pályázatunkat.

A tábor helyszíne a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén fekvő Vászoly község lesz, amely gazdag történeti és természeti múlttal rendelkező település, és már nem először ad otthont táborunknak.

Az egyhetes tábor tervezett programja gazdag és színes, legfontosabb eleme természetesen a tánctanulás, a népi játékok, népviseletek megismerése, és a népi ételek készítése.

Bízunk benne, hogy tánctáborunk szervezéséhez megkapjuk a remélt támogatást!

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskolában a jövő tanévre (2015/2016) vonatkozóan a leendő 1., 2., 3., valamint az 5., 6., és 7. évfolyamos tanulók szülei részére a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartanak az egyházak képviselői.

 

Időpont: 2015. március 10. (kedd) 16,30 óra

Helyszín: Zánka, Iskola u. 6. Zánka,

Zánkai ezüstérem Debrecenben

Nagyszerű évet zártak az iskolánktól búcsúzó 8. osztályosok. Amellett, hogy kiváló középiskolai felvételi eredményeket produkáltak, szaktárgyi, kulturális téren sikereket értek el, a sportban is jeleskedtek. A hetedikes Szabó Benjáminnal megerősítve a Sári Ferenc, Szücs Olivér, Györffy Bálint összetételű csapatunk sakkban megnyerte a megyei diákolimpiát, a 4 x 100 m-es fiúváltónk (Gaál Levente, Mihalkó Benjamin, Szücs Olivér, Magyar Richárd) 50,09 másodperccel ezüstérmet szerzett a megyei diákolimpia döntőjén és szintén a diákolimpián, a kis iskolák sportversenyén labdarúgásban megyebajnokok lettünk. Ez utóbbi eredményünkkel kiérdemeltük, hogy az országos döntőn (Debrecen, 2014. 06. 19-22.) mi képviseltük Veszprém megyét. A négy napos viadalon 17 megyei győztes mérte össze erejét, a régi Loki pályán. Már az is felemelő érzés volt, hogy a résztvevők a Református Nagytemplom előtti téren tették le az olimpiai esküt. Aztán következtek az izgalmakban bővelkedő meccsek. Bemelegítésként egy döntetlennel (3:3) kezdtünk Ecseg (Nógrád megye) ellen. Másnap délelőtt Átány (Heves megye) volt az ellenfél, s nagy küzdelemben 2:1 arányban nyertünk, majd délután Déget (Fejér megye) vertük 8:0-ra. A harmadik napon Nádasd (Vass megye) 2:1 arányú legyőzésével a legjobb 4 közé jutottunk. Az utolsó napon a túlságosan is megtermett focistákból álló Nagykanizsa-palini (Zala megye) csapattal vívtunk heroikus küzdelmet, s a csatát 2:1-re elveszítettük. Jött hát a fordulatokban gazdag bronz meccs, amelyet Nyárlőrinc (Bács-Kiskun megye) ellen játszottuk és 4:3-ra megnyertük. Hogyan lettünk mégis ezüstérmesek? A Nagykanizsa-Palin ezüstérmet elért csapatát kizárták a versenyből, mivel a nevezésben fel nem tüntetett játékosokat is szerepeltettek, így a mögöttük végzett csapatok egy hellyel előrerukkoltak. A fiúk nagyon örültek az ezüstérmeknek, oklevélnek, serlegnek és Kamondi Peti legjobb kapusnak járó különdíjának. Jólesett az is, hogy az első három helyezettnek járó egy-egy hetes zánkai táborozást felajánlhatták a 4. helyezett nádasdi csapatnak. Csapatunknak így duplán is kijárt a vastaps! (Egyébként az országos bajnoki címet a Balaton déli partjáról, a velünk éppen szemben lévő sportiskolás balatonszemesiek nyerték: megérdemelten.) Focistáink élményekkel teli tértek haza, hiszen látták a Hortobágyot a Kilenclyukú híddal, gyönyörködtek Debrecen városképében, voltak mediterrán élményfürdőben és nem utolsó sorban megcsodálták az új Nagyerdei Stadiont, ahol még a VIP páholy bőrüléseit is kipróbálhatták. Megérkezésükkor itthon hangos szurkolótábor ünnepelte őket. A siker után még az is megfogalmazódott bennem: talán nem is véletlen, hogy az iskolai vitrinben két futball labdát is őrzünk példaképek aláírásaival. Az egyiket az egykor iskolánkban előadást tartó Grosics Gyula ajándékozta nekünk, amelyen az Ő aláírásán kívül Puskás Ferenc kézjegye is olvasható. A másikat négy éve az országgyűlés egykori elnökétől, dr. Schmitt Páltól kaptuk, a tornaterem átadási ünnepség emlékére. Hajrá Zánka! Hajrá Bozzay!

TANÉVNYITÓ

 

A zánkai Bozzay Pál Általános Iskola

2014. szeptember 1-jén (hétfőn) 8 órakor

tartja tanévnyitó ünnepségét, melyre tisztelettel várja a Kedves Szülőket is!

 

Kérjük, tanulóink az alkalomhoz illő öltözékben (fehér ingben, ill. blúzban) jelenjenek meg!

 

A tanévnyitó után a nap tanítással folytatódik, a tanulók ekkor megkapják a tankönyveiket is. Kérjük, hogy a befizetésről szóló igazolást, ill. az ingyenes tanulók a jogosultságukhoz szükséges érvényes igazolást mutassák be.

 

Bejáró tanulóink az idei tanévben a mellékelten közzétett változatlan menetrend szerinti Volán járatokkal közlekedhetnek. A tanulóbérleteket a Balatonfüredi Tankerület és Zánka Község Önkormányzata finanszírozza, az ezzel kapcsolatos ügyintézést - az iskolavezetéssel együttműködve - a Somló Volán munkatársai elvégzik, és a nap során tanulóink részére átadjuk a bérleteket is.

 

Valamint értesítjük az 1. osztályos tanulók szüleit, hogy szeptember 1-jén 1630 órakor szülői értekezletet tartunk, ekkor vehetik át gyermekeik tankönyveit!

Hitoktatás 2014/2015

A 2014/15-ÖS TANÉVBEN HITOKTATÁST VÁLLALÓ EGYHÁZAK ÉS EGYHÁZI KÉPVISELŐIK: 

 

Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség 

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

Illetékes egyházi képviselő: Németh Szabolcs evangélikus lelkész

8271 Mencshely Kossuth u. 24.

 

Református Egyházközség Zánka

8251 Zánka, Fő u. 16.

Illetékes egyházi képviselő: Gondos Gábor református lelkész

8251 Zánka, Fő u. 16.

 

Római Katolikus Egyházközség

8253 Révfülöp, Káli út 58.

Illetékes egyházi képviselő: Csizmazia Sándor plébános

8253 Révfülöp, Káli út 58

Sakk

Sakkban megyei bajnok lett a Bozzay !

 

 

 

 

 

 

 

Gratulálunk

Országos bajnoka van a Bozzaynak!

 

A 2. osztályos Simon Zsófia a tapolcai Vívó Szakosztály versenyzője

Bozzays színekben Országos Diák Olimpia döntőjében

(Szolnok, 2014. március 7.)

az I. korcsoportban

országos bajnoki címet szerzett!

 

Hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a Bozzay Pál Általános Iskola jövő tanévre (2014/2015) vonatkozóan a leendő 1., 2., 5. és a 6. évfolyamos tanulók szülei részére a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatót tartunk az egyházak képviselőinek bevonásával.

 

Időpont: 2014. március 7. (péntek) 17,00 óra

Helyszín: Zánka, Iskola u. 6.

 

Zánka, 2014. február 20.

 

                                                                                                                             Horváth Lajos

                                                                                                                             iskolaigazgató

Határtalanul jó volt !

A zánkai Bozzay Pál Általános Iskola 17 fős 7. osztálya a Határtalanul! program keretében egy hetes (június 2-június 8.) erdélyi táborozáson vett részt.

 

2007. óta ápolunk kapcsolatot az aranyosszéki Várfalva-Kövend iskolájával, azonban a rendszeres együttműködést anyagi okok miatt nem tudtuk biztosítani. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 485.538,- Ft-os pályázati támogatása azonban lehetőséget nyújtott arra, hogy iskolai alapítványunk, Szülői Munkaközösségünk további támogatásával és önrész vállalásával nagyon tartalmas programot valósítsunk meg. Szálláshelyünk, táborozásunk bázisa Várfalván, az Aranyosszéki Néptánctáborban volt, innen eredtünk minden nap az erdélyi magyarság történeti emlékei nyomában. Megismerkedtünk Nagyszalonta, Kolozsvár, Torda, Torockó, Nagyenyed, Gyulafehérvár, Körösfő, Nagyvárad nevezetességeivel, de az oda-vissza út során nem hagytuk ki Gyulát és Debrecent sem. Megidéztük Erkel Ferenc, Munkácsy Mihály, az 1848/49-es honvédtábornokok, Arany János, Mátyás király, Bólyai János, Apáczai Csere János, Dsida Jenő, Áprily Lajos, Reményik Sándor, Kőrösi Csoma Sándor, Hunyadi János, Bethlen Gábor, Vasvári Pál, Szent László király, Ady Endre, Kossuth Lajos nagy alakját. Megcsodáltuk a Medve-barlang cseppkő képződményeit, a Tordai-hasadék szépségét, jártunk a tordai sóbánya mélyén és felkapaszkodtunk a Székely-kő csúcsára.

 

Ellátogattunk testvériskolánkba, Kövenden a kisebbekkel, Várfalván a felsősökkel ismerkedtünk, voltunk kémia órán és játszottunk izgalmas foci meccseket. Jó étvággyal ettük Piroska néni házi főztjét. Esténként vendéglátóinkkal volt részünk néptánc tanulásban és tábortűz melletti népdal éneklésben. A gyerekek között is nagyon szép barátságok szövődtek. Azóta is oda-vissza megcsörrennek a mobil telefonok és az e-mail forgalom is megsűrűsödött. Azt hiszem sikeresen felkeltettük az érdeklődést a határon túli magyarság iránt és a nemzeti összetartozás hetére örökké emlékezni fognak a bozzays diákok!

 

(És reméljük lesz folytatás!)

Horváth Lajos

iskolaigazgató

Papírgyűjtés eredmények

Az idén is gyűjtöttünk papírhulladékot, de most külön-külön osztályonként tudtuk értékelni az ügyességeteket, a behozott papírt osztályonként mérték le és vették át az iskolától. 
A sorrend az alábbiak szerint alakult:
 
I.     7. osztály
II.     1. osztály
III.    3. osztály
 
IV.     5. osztály
V.     2. osztály
VI.     6. osztály
VII.     4. osztály
VIII.    8. osztály
 
Gratulálunk a helyezetteknek!
Köszönjük a Szülőknek is az aktív részvételt, a sok-sok segítséget!

A magyar népmese napja

 

Iskolánkban is megrendeztük a magyar népmese napját alsó tagozatosaink aktív részvételével. A mesedélelőtt A kecskegidák és a farkas című mesével kezdődött Simon Zsófi első osztályos tanulónk előadásában. Ezt a mesetotó értékelése követte, majd mesés találós kérdések hangzottak el. A jó válaszadók feltehettek az iskolai mesefára egy-egy piros almát. Később A megfelezett ajándék című mesét a 3. osztályosok olvasták fel. A program végén Az aranypálca című mesét dramatizálva adták elő negyedik osztályosaink. A könyvtárban Benedek Elek műveiből kiállítást is rendeztünk. A mesében használt jelmezeket a gyerekek délután fel is próbálhatták. Végül minden résztvevő kapott egy aranyalmát, hogy sokáig emlékezzen a mesehallgatás és meseolvasás örömére.

 

Képek a Fotógalériában

Nemzeti Összetartozás Napja

Június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napján megemlékeztünk a trianoni békediktátum során elcsatolt nemzettársainkról, és a velük való kapcsolattartás lehetséges módjairól.

 

Képek a Fotógalériában

Atlétika Sportverseny

 A Kis iskolák Atlétika Sportversenyének megyei döntőjén május 26-án szombaton a Horváth Marcell, Társi Dominik, Pusztai Dominik, Stadler Bence öszetételű svédváltónk 1. helyezést ért el.

Gaál Levente 600 méteres futásban 3. helyezett lett.
 
Két kép mellékelve. 
 
 

Szavalóverseny

Szavalóversenyt rendeztünk iskolánkban május 5-én, melyre tanulóink színvonalasan felkészültek.

Az alsó tagozatosok közül a zsűri döntése alapján 1. helyezett Böhm Marcell 1. o., Steierlein Luca 2. o., Bácsi Viktória 3. o., Kovács Tibor 4. o. és Scher Krisztina 4. o. lett.
A felső tagozaton 1. helyezett lett Bácsi Konstantina 5. o., Sári Ferenc 6. o. és Gaál Kincső 7. o.
Képek a fotógalériában találhatók.

Matematikaverseny megyei forduló

Az Alapműveleti Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetését Veszprémben, a Deák Ferenc Általános Iskolában rendezték meg. Az ünnepségen részt vett  Burkus Roland 6. osztályos tanulónk, aki a március 28-án lezajlott versenyen elért 4. helyezéséért oklevelet és könyvjutalmat kapott.

 

 

Mezei futóverseny

2011/2012-es tanév Mezei Futóverseny Körzeti Döntőjének érmesei I. korcsoportban: Pál Kata III .és Tóth Levente III. helyezés.

 

 

 

 

Pályázati eredmény

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság februárban környezetvédelmi gyermekrajz pályázatot hirdetett „Amit én is megtehetek…” címmel.

Örömmel értesültünk róla, hogy Bakonyi Szimonetta 8. osztályos tanulónk első helyezést ért el a 6-7-8 osztályos kategóriában.

Március 2-án felkészítő tanárával, Bene Kingával részt vehetett Veszprémben a díjátadó ünnepségen, ahol egyúttal a Katasztrófavédelem Világnapját is ünnepelték


2023-05-30

Petőfi 200 5-6.o. kirándulása

2023-05-31

Német szóbeli vizsga 6.o.

2023-06-02

Nemzeti Összetartozás Napja

2022/23 tanév programja


Digitális napló :


2022 Nemzetiségi német nyári tábor - Sopron


2021 Nemzetiségi német nyári tábor - Lengyel-Annafürdő


2019 Nemzetiségi német tábor


BAFIT


A Zánkai Általános Iskoláért Alapítvány


BUSZMENETREND :


2018 Nyári német táborok


HATÁRTALANUL :Német +